csababarca írta:Bob_Marley írta:Ebert négy meccs pofázásért idén, tisztán emlékszem rá, ment ugatni a bírónak. Nem tudom mit kell ezen meglepődnie Mascheranonak vagy bárkinek, én is volt hogy szóltam a sporinak, de ésszel kell. Ha a rendőrbe belekötsz bevisznek, ez mindenhol és mindenben így működik. A bíró mindenek felett áll a pályán ezt el kell fogadni.
Ezt máshogy látom.
Sporttárs a megszólítása. Társ. Lehet értelmezni a szót. Kölcsönös tisztelet járna ki, a spanyol bírók meg folyamatosan tiszteletlenek a játékosokkal, és a játékkal ezekkel az ítéleteikkel.
Szóval megint ez olyan,hogy elvárják maguk felé a tiszteletet, de ők meg nem tisztelik a játékosokat.
Ez jogos, hogy társ, s pont a tisztelet miatt állítgatják ki aki pofázik.

Az meg hogy mit ítél az másodlagos, tovább víve a gondolatot egy bíróságon a bírói székben elfoglalt személy szava dönt és ha rossz ha jó a döntése azt el kell fogadni. A bírói testület küld rossz bírókat, vagy fogalmazva úgy hogy gyengék a spanyol bírók de ez így van.
A Collinás példák azért nem jók véleményem szerint, mert különböző országok bírái. Spanyolban is volt pl Mejuto Gonzalez, akinek nagy reputációja volt. Ez egy fiatal sporti volt, nem akorra tapasztalattal. Ő fújt amit fújt, de ez nem jogosítja fel se Mascheranot se mást, hogy őt ugassa le. A bíróság példánál maradva, ha te felállsz hogy kedves bíró úr a----------------megfognak és elvisznek, tök mindegy hogy a bíró döntése amúgy helytelen volt. Sajnos ez így van, lehet fellebbezni és spec azt is tesszük.
Amiket írtál amúgy hasonlóan látom, viszont attól még a pofázás és anyukaszidás pont az, amivel a tisztelet faktort sértik egyik oldalról. Az hogy valaki mit ítél az nem lehet sértő. Maximum bosszantó és vita tárgyát képezheti.