Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
TripleH
Entrenador del Barça

2016.11.18. 08:52:54

Ami szemet szúró, az Costa viselkedése Conte alatt, szerintem negyed annyit nem balhézik mint JM érában. Ráadásul még a teljesítménye is feljavult.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.17. 23:25:04

Chelseat nem követem, róluk nem tudnék véleményt mondani.
Arsenal, City, Liverpool meccset viszont elég sokat nézek. Utóbbinál már tavaly látszott, hogy van koncepció, és hosszú távon lehet vmi, de ezt nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar bajnokesélyes csapat lehet belőlük (már ha annak lehet őket tekinteni, de tény, hogy vezetnek). A támadójátékuk nagyon komoly, szerintem a legerősebb a PL-ben, de védelmük miatt féltem őket, ezért nem is hiszem, hogy bajnokok lesznek.

Az Asrenal is nagyon jó, de tudjuk, hogy ősszel általában azok, tavasszal jönnek a bajok. Egyénként simán vezethetnének, csak megint volt bár buta, elkerülhető pontvesztés. A sérülések idén sem kerülik el őket, ami szerintem meg is fogja pecsételni a sorsukat.

A City meg vmi hasonló, mint a Barca volt Pep utolsó évében. Jó csapat, a labdabirtoklás megvan, de vhogy nincs igazi átütőerő, vagy legalábbis sok meccsen nincs meg. Mert egyik héten gáláznak 4-0-ra, következőn jön egy szenvedős x. Ettől függetlenül szerintem erősödtek Peppel, az már most látszik. De a védekezésnek jelentősnek fel kéne javulnia, elöl több kreativitás, és hatékonyabb helyzetkihasználás kellene. Majd tavaszra eldől, mi lesz belőlük.

A Chelseat meg mint mondtam, nem követtem eddig, ha igy nyomják hosszabb távon, akkor majd változtatok ezen. Számomra nagyon meglepő, milyen sok gólt lőnek, de majd meglátjuk meddig tart ki ez a lendület.
geridoss
Director del Fútbol

2016.11.17. 22:57:34

LG írta:De ha már PL topic, még egy nevet említek: Koscielny. Borzasztóan alábecsült, egyébként meg klasszis középhátvéd, legalábbis szerintem. Az EB alatt ment az áradozás Umtitiről, miközben ő mellette még jobb teljesítményt hozott, aztán kb. a kutya nem hozta szóba. Persze tudom, hogy Umtiti rutintalan fiatalként lett bedobva a mélyvízbe, a másik meg rutinos róka, de akkor is, azért látszik mennyit tesz, hogy vki Barca vagy Arsenal játékos.
Egyébként néztem pár meccset kivetítőn egy Arsenalos haverral (útwenger egyik bloggere, Peet ha valakinek ismerős a neve :D ), ő is elismerte, hogy nagyot fogtunk Umtitivel.

Más:
Azt vettem észre, hogy Angliában az utóbbi években a nevekre próbáltak építeni, viszont most Klopp és Conte az, akin látom a koncepciót, hogy valódi csapatot épít. Pepnél ez elég jellemző volt, hogy abszolút nem érdekli a név és a "múlt", nála csak a teljesítmény (és a szimpátia..) számít. Viszont nem érzem azt a Cityn, hogy egy komplett csapat benyomását keltené. Mondom ezt úgy, hogy 4-nél több meccset nem láttam teljes egészében egyik angol csapattól sem (csapatonként 4), viszont ez nagyon érdekelne, hogy akik jobban képben vannak, ők is így látják-e, vagy csak pont kifogtam ezeket a meccseket.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.17. 22:34:35

Hát igen, sok tényező közrejátszik. Engem sem zavar amúgy, hogy olcsón adjuk el a játékosainkat, tényleg megtehetjük.

Amúgy a hype faktor nemcsak a játékosok árára, de megítélésükre is nagy hatással van. Példának megint Pepét hoznám fel. Szerintem teljesítmény alapján simán lehetne Aranylabda esélyes, nem volt kisebb szerepe a BL és EB győzelemben, mint Ronaldonak. Amúgy is, az elmúlt évtized egyik legjobb középsővédője, csak nincs körülötte hype, meg lett bélyegezve az ámokfutásai miatt, amiket egyébként mostanában nem produkál, kiváló teljesítményt viszont igen.

De ha már PL topic, még egy nevet említek: Koscielny. Borzasztóan alábecsült, egyébként meg klasszis középhátvéd, legalábbis szerintem. Az EB alatt ment az áradozás Umtitiről, miközben ő mellette még jobb teljesítményt hozott, aztán kb. a kutya nem hozta szóba. Persze tudom, hogy Umtiti rutintalan fiatalként lett bedobva a mélyvízbe, a másik meg rutinos róka, de akkor is, azért látszik mennyit tesz, hogy vki Barca vagy Arsenal játékos.
geridoss
Director del Fútbol

2016.11.17. 22:02:20

LG írta:
Igen, ezt a mai nagyobb igazolásokra jellemzően írtam, ahogy később említettem igazából meg is cáfoltam a saját állításom.
Az valóban így van, hogy nagy lehúzó ez a két klub. De biztos vagyok benne, ha nem lenne ekkora eredménykényszer, lenne idő és igény arra, hogy az átigazolásokból fedezzük a kiadásokat, akkor nem lennénk ilyen jótékonyak.

Szerintem szerencse, hogy megtehetjük, láthatjuk a MU, City, Chelsea, Pool sem rekordokért értékesít játékosokat (maradva a topiknál), ott is van pénz dögivel, egyszerűen nem szorulnak rá, így igazából nagyobb piacon tudnak értékesíteni. (Porto sosem fog 70 millióért eladni játékost pl. egy Sevillának vagy Valencianak)

A nagy csapatok nagyrészt azért valljuk be, a leselejtezett játékosokat értékesíti, vagy azokat, akik kínjukban már nagyon mennének. Nyilván egy ilyen játékosért - még ha nagyságrendekkel jobb is, mint akit pl. a Porto értékesít -, nem várható el nagy összeg. Messit, Iniestát, anno Xavit nem hiszem, hogy 20-30 millióért adtuk volna el, ha eladjuk. Lett volna ott rekord, nem is kicsi, abban biztos vagyok.

Utolsó off: nálunk is a kiöregedett játékosok mennek ingyen, vagy akik már nem tudnak annyi pluszt adni a csapatnak, hogy a fizetésük ellenére megérje őket itt tartani. És ha már szóba került a fizetés, sokszor az a baj, hogy óriási a fizetési igény egy ilyen játékosnak (nálunk az egekben a fizetések..), és nem nagyon akarnak ebből engedni. Vagyis ha még a vásárló klub a fizetését is állná, meg még fizetne is 10+ milliókat, akkor az igen súlyos összegre jön ki, amit nem biztos, hogy bevállalnak. Maradna a nyakunkon jó pár "használhatatlan" játékos egész jó fizetéssel.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.17. 21:18:13

A Geridoss-tétel ( ) szerint manapság: piaci ár = teljesítmény x (1+marketing érték százalékban).
Mondjuk pont az ilyen Grimaldo féle igazolások cáfolnak rá egy kicsit. A portugál bajnokságból sokszor alig ismert (legalábbis a köztudat számára) játékosokat vesznek komoly pénzekért. Pl. anno Pepe 30 milliós vételára nagyon drágának számított a maga korában, és kb. senki nem ismerte itt a fórumon. Utólag persze még ennyiért is remek igazolás volt.

Szerintem még az életkort is be kell számitani, mennyi van hátra a szerződéséből, milyen a státusza a csapatban, + egyéb tényezők. Na meg az egyik legfontosabb, melyik klubról van szó. Pl. a Porto, Benfica híresen nagy lehúzók. Mi meg köztudottan szeretünk jótékonykodni.
geridoss
Director del Fútbol

2016.11.17. 20:24:57

Lehetne itt is a vezetőséget szidni, részben jogosnak is tartanám, de manapság nem egyszerűen a teljesítmény alapján kalkulálható ki a piaci ára egy játékosnak.

A Geridoss-tétel ( :mrgreen: ) szerint manapság: piaci ár = teljesítmény x (1+marketing érték százalékban). :lol:

Nem közgazdászoknak: ma már nem elég az, hogy ha valaki jól játszik. Sokkal többet számít az, hogy hányszor volt egy újság címlapján, hányszor könyörögtek érte a szurkolók és mennyi mezt tudnak eladni a nevével. (khm..khmm. POGBA)

A nagy csapatok sosem fognak eladni százmillióért játékost, ők vesznek ennyiért (előző példában MU - pénzügyileg! - sokkal nagyobb klub, mint a Juve). Biztos vagyok benne, ha nálunk Grimaldo tavaly berobban, és most kezdő balhátvéd lenne, akkor sem tudnánk 25-30 felett továbbadni.

Egyszerűen a Benfica, Porto és hasonló középcsapatok nevelik ki sorban a nagyoknak az utánpótlást. Ott van idő egyengetni az útjukat, ott van lehetőség hibázni egyet, vagy kettőt. Ne adj isten hármat is. A hibából tanulhatunk. De ha nincs idő játszani, nincs hiba, nincs lehetőség tanulni.

Megmondom őszintén nem tudom, Grimaldo hogyan játszik, én teljesen lemondtam róla, amikor eligazolt. Erre tessék. Majd' 40 millió euro azért nem kis pénz. És ebben az esetben még azt se mondhatom, hogy a marketingértéke az egekben, vagy csak én nem vagyok elég tájékozott, de nincs felkapva, abszolút nincs. (itt nagyjából meg is dőlt a tételem :lol: :lol: )

Ezek a csapatok nincsenek úgy eleresztve anyagilag, szinte rákényszerülnek az ilyen fajta üzletekre, mondhatni ebből tartják fenn magukat.
Náluk ez prioritás, míg nálunk a szponzorok adják a legtöbb pénzt, aztán az igazolásokkal csak épphogy kijövünk, mert nem kényszerül rá a klub.

Visszakanyarodva: nagyon durván elszabadultak az árak, de ez pont abból következik, hogy ha valakit el lehet adni 40 millióért, nem fogják 20ért, hiába ér annyit - vagy annyit se.

Láthatjuk Pogba eddig MU-s karrierjét (nem sok meccset láttam, többnyire csak összefoglalókat és szöveges összegzéseket nézek, de 100M a teljesítményhez nem aránylik).

Visca el Barca!
MatyiG
Adminisztrátor

2016.11.17. 19:58:31

:lol: Ha ez igaz, akkor nagy balekok vagyunk. Persze nem azért, mi se tudtuk volna eladni 38-ért úgy, hogy csere lett volna, de ezek szerint nem ügyetlen annyira a Benficában sem... Adriano helyett tavaly simán mehetett volna cserének már. :roll:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.11.17. 19:27:29

City's scouts have been keeping tabs on Álex Grimaldo's progress at Benfica + are contemplating a January offer for the left-back. Benfica are ready to do a £38.5m deal with Manchester City in January for young left-back Álex Grimaldo. [O Jogo]

Ha ez igaz, akkor a Benfica egész jót keres rajta 1 év alatt.
palesz77

2016.11.15. 20:58:27

Tromort77 írta:Vagy éppen azért mert Coutinho-ra kp-n számít és ez esetben bal támadó posztra kell inkább valaki,
Huh, ezt nagyon remélem. [-o< Bár szerintem csak mélyíteni akarja majd Klopp a keretet, ha Mané kiesik pl, senki hasonló nincs a keretben rajta kívül, szóval elfér még oda egy szélső - mivel láthatóan a klasszikus 9-esek most nincsenek nála képben annyira.
Tromort77

2016.11.15. 20:20:55

palesz77 írta: Es a kettonek mi koze van egymashoz? :mrgreen:
A cikk írja. Gondolom a pénzügyi források végesek és nem férne bele egy Dahoud szintű játékos és egy kp is. Vagy éppen azért mert Coutinho-ra kp-n számít és ez esetben bal támadó posztra kell inkább valaki,
palesz77

2016.11.15. 20:13:10

Tromort77 írta:A Pool-nál már nem prioritás Mahmoud Dahoud. Klopp másik szélsőt keres inkább,
Es a kettonek mi koze van egymashoz? :mrgreen:
Tromort77

2016.11.15. 19:30:58

A Pool-nál már nem prioritás Mahmoud Dahoud. Klopp másik szélsőt keres inkább, főleg, hogy a Dortmund is beszállt a licitbe.

http://www.thisisanfield.com/2016/11/li ... idfielder/

King elég megbízható újságíró, ha a Poolról van szó.
palesz77

2016.11.15. 15:20:21

Neville jelenlegi álom 11-e. José remélem olvassa a cikket, igazán kipróbálhatná.. :D
BBC
Barça C

2016.11.11. 17:56:51

TripleH írta:Bajnoksági remények elszállnak 3..2..1... Sajnálom őket, pedig nagyon jó volt idén nézni őket, Alexis nagyon jó formában volt és Bellerín is egyre jobb az összjátékban.
Azért sok a bukdácsolás a többi csapatnál is,nem írnám még őket le,de hajrá Klopp!! :twisted: :twisted:
TripleH
Entrenador del Barça

2016.11.11. 17:40:01

Bajnoksági remények elszállnak 3..2..1... Sajnálom őket, pedig nagyon jó volt idén nézni őket, Alexis nagyon jó formában volt és Bellerín is egyre jobb az összjátékban.
soadroli
Llegenda del Barça

2016.11.11. 16:51:33

just arsenal things... :mrgreen:
Kép
PCsabi
aka Game90

2016.11.11. 16:08:24

Bellerín nem játszik már ebben a hónapban...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
PCsabi
aka Game90

2016.11.08. 20:33:52

Alexis Sanchez has suffered a low grade muscle tear.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.06. 17:45:42

Hihetetlen ez a Pool. Volt itt téma, hogy a modern fociban egyre kevésbé vannak posztok, hát a Pool támadásban egészen elképesztő mozgásokkal operál. Van egy alap koncepció de mindenki váltja a pozícióját és az adott támadással mozog együtt. Ha jó napjuk van alig van csapat aki ezt letudja követni. A kisebb csapatokat pedig darabokra szedik ezzel.
Ezt én is megfigyeltem, hozzáteszem, olyan játékosaik vannak, akik abszolút alkalmasak erre. Coutinho fontos nekünk ilyen szempontból, sokszor feltűnik középen is meccsek alatt, meg lehetne próbálni Ini posztján, Nemyarral jól ellehetnének ott a baloson.
Tromort77

2016.11.06. 17:20:07

palesz77 írta:Tromort77, koszi. Bar nekem ez a szitu miatt akkor is erthetetlen volt, de a latottak alapjan Klopp egy hajszallal jobban erti nalm, hogy ki mit miert csinaljon, szoval elfogadom.. :D

Ez a meccs meg fergeteges volt, remelem mi se lotyogunk csak este.. Az utolso gol elott meg remelem mindenki latta, hog ki adott sarokkal egy szep labdat Firmininak.. :mrgreen:
Vagy csak az elfogultságom miatt magyaráztam bele. :D

Én láttam. :P

Hihetetlen ez a Pool. Volt itt téma, hogy a modern fociban egyre kevésbé vannak posztok, hát a Pool támadásban egészen elképesztő mozgásokkal operál. Van egy alap koncepció de mindenki váltja a pozícióját és az adott támadással mozog együtt. Ha jó napjuk van alig van csapat aki ezt letudja követni. A kisebb csapatokat pedig darabokra szedik ezzel.

Baromi jót tesz a PL-nek, hogy különféle edzői stílusok ütköznek. Örülök, hogy egyre inkább tűnnek el a beltenyészet adta edzők és helyettük kreatív, saját filozófiával rendelkező edzők kerülnek oda.
palesz77

2016.11.06. 17:11:37

Tromort77, koszi. Bar nekem ez a szitu miatt akkor is erthetetlen volt, de a latottak alapjan Klopp egy hajszallal jobban erti nalm, hogy ki mit miert csinaljon, szoval elfogadom.. :D

Ez a meccs meg fergeteges volt, remelem mi se lotyogunk csak este.. Az utolso gol elott meg remelem mindenki latta, hog ki adott sarokkal egy szep labdat Firmininak.. :mrgreen:
TripleH
Entrenador del Barça

2016.11.06. 17:08:28

Hát srácok nem gondoltam volna, tavaly, hogy élvezni fogok egy pl meccset :)
Tromort77

2016.11.06. 17:06:22

palesz77 írta:Henderson miert lepett ki a labdas emberre a gol elott? :-k Can embere volt, o zarta is a savot, tok indokolatlannak tunt szerintem, de ha valaki javit azt megkoszonom.

Na kozbe ezt azepen csinalta, labdaszerzrs, picibe kenyszerito, autan szep kiugratas.

Ooooo, hat kit latnak szemeim! :D

Szerencsetlen Sturridge, 2 bitang nagy kapufa eddig.
Mindig a labdás embert támadják sok lúd disznót győz elven. Vagyis ez jellemző a Pool-ra. Henderson azt várta, hogy a védelem kilép ami meg is történt volna, csak Matip bent bírkozott és egy ütemmel később ért ki.

Végre Wijnaldum gól!
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.06. 17:02:43

Szegény Sturidge. :cry: Két ekkora kapugát lőni...

Ott a 6., rohadt szép akció megint, de Sturidge is nagyon megérdemelné a gólt.
Válasz küldése