Ahogy írtam én is és mások is: fizetési sapka kellene, illetve szabályozni kellene azt is, hogy mennyit költhet egy klub átigazolásokra (ehhez persze jöhetne hozzá, ami játékoseladásból bejön)Kovbal88 írta: ↑2022.05.22. 13:00:59
Magyarországon pont az állami pénzek tartják életben a focit. Önerőből már rég tönkrementek volna a csapatok. Stadionokat itthon az állam építi. Akkor, hogy is van ez.
Nem lesz jó vége, hogy elszabadultak az árak, de a pénz akkor is pénz, bárhonnan kapod. És ebbe nem is tudom, hogy lenne képes beleszólni az UEFA vagy bármelyik másik szervezet. Ha nem nyíltan, akkor majd szponzori és egyéb néven fogja tolni a pénzt.
Mert azt mondom, hogy ha milliárdos előben akar fm-ezni, tegye meg, az ő pénze, azt csinál vele, amit akar. Valóban inkább ez, mint ami Magyarországon megy. De az viszont nem szabad hagyni, hogy ezzel az egekbe lőjjenek ki az átigazolási díjak, a fizetések meg az aláírási pénzek, és sok tradicionálisan működő klub pedig ellehetlenüljön. Le lehet ezt szabályozni korrekt módon, és akkor is fm-ezhet a milliárdos, csak nem egy 2 év alatt fog top 10-es európai klubot építeni őrült költekezéssel, hanem hosszabb és átgondoltabb stratégiája lesz szüksége. Ehhez persze az kéne, hogy a Fifában, Uefában ne korrupt emberek hozzák meg a döntéseket.