gránit írta: ↑2024.06.27. 01:29:18
Rengeteg hibát követtek el Svájc ellen, de már a taktika is rossz volt. Úgy vélem, a közvélemény hajszolta bele Rossit ebbe a rossz taktikába. A túlzott hozsanna, a túlzott hájp valószínűleg elhitette velük, hogy ők már sztárcsapat, és megengedhetik maguknak, hogy egy vb-ken, eb-ken a csoportból rendszeresen továbbjutó Svájc ellen 3 védővel álljanak ki. A közvélemény hajlamos a túlzott hájpra, de egy szakember hogy ülhet fel ennek? Egy szakembernek meg kell maradnia a szakmaiság mellett, és nem arra bazíroznia, amiről az utca embere, Jóskapista álmodozik.
Teljesen igazad van, ugyan így látom, hogy Svájc ellen nagyon nagy volt az arc. Tegnap láttam tiktok-on egy beszélgetést Véber Gyurival, akinek a neve, hát valljuk be, nem az intelligens mellett van a szinonima szótárban. De azt mondta, és nagyon igaz, hogy a sorsolás óta senki egy árva szót sem ejtett Svájcról. Mindenki azt mondta, hogy "jó, hát a németek ellen valószínű zakó, de majd a skótokat úgyis megverjük és akkor megvan a továbbjutás". A svájci csapatról egy mukkot nem szólt senki, pedig azért nézzük már meg, hogy milyen emberek alkotják a csapatot? Meg hogy a válogatottjuk mit ért el mondjuk az utóbbi 20 évben...kint voltak az összes EB-VB-n és egyedül a 2008-as EB-n, és a 2010-es VB-n nem mentek tovább a csoportból.
Az külön zavar, hogy Szoboszlai azt nyilatkozta a meccs után, hogy "az a tanulság, hogy egy EB-n senki ellen nem lehet kimenni úgy a pályára, hogy biztos a 3 pont." Hát ilyet hoooooogy? Még ha így is volt, ezt nem lehet kimondani baszki... Hol vagyunk mi attól, hogy egy Svájcot így lenézzünk?
az első bekapott gól utáni felháborodás, miközben Willi Orbán, aki az egész eb-n a csapat egyik kerékkötője volt, legalább annyira nekiment Gündogannak, mint fordítva. Egy valamirevaló középhátvédnek ilyenkor földbe kell döngölnie a csenevész ellenfelét. Ehelyett egy Gündoganról lepattant, ami nagyon gáz. Itt bizony Willi Orbánt keményen el kellett volna marasztalnia a közvéleménynek, de megint mindenki hibás volt, csak a mikutyánkkölyke nem.
1 az, hogy valóban Orbán úgy esett el, mint akit megfújt a szél. Volt kontakt, ez egyértelmű. De el tudjátok képzelni, hogy a másik térfélen egy Rüdiger ugyan ebben a szituban 0-0-nál így elesik? Mert én nem. Egy középhátvédnek ott, abban a szituban úgy kell odamenni, hogy enyém a labda, bármi áron (nyilván a 11-est kivéve).
Illetve engem még ami nagyon zavar, sőt, sokkal-sokkal jobban zavar, mint Orbán esése, az Bolla és Szoboszlai páros mutatványa az esést követően. Nézzétek meg őket és nézzétek meg Gündogan-t. Kettő, akinek az lenne a dolga, hogy eltakarítsa onnan a labdát, hiszen a társ a földön van, mutogat, megáll, hátat fordít a labdának. Gündogan meg egy fél pillanatra megtorpan de utána egyből megy is tovább. Ez a különbség és ez volt a különbség az egész EB alatt. Ez nekem sokkal idegesítőbb volt, ott ordibáltam a TV-vel és Bollával, hogy miért állt meg....
de úgy vélem, túl nagy volt az egó és az elbizakodottság, és ez lett a vesztük.
Ahogy fent is írtam, szerintem is nagy volt az arc. Annyiban van szerencsénk, hogy a skót meccs eksztázisával és az utolsó napig való izgulással azért jobb a zárás, mintha a skótok ellen 0-0 és már hétfő reggel repülünk haza. A sajtó és a közvélemény úgy szétszedte volna őket, hogy az valami embertelen (valamennyire jogosan), megbontotta volna ezt a flow-t, ami tart évek óta és újfent felépült volna egy ellenséges közeg.
Így pont jókor jött egy kijózanító pofon, remélem mindenki visszaszáll a földre és a Nemzetek Ligájának és a vb selejtezőknek úgy lehet neki menni, hogy nem hiszik el magukról, hogy nekünk a németeket és a hollandokat itthon simán verni kell, idegenben meg sima az iksz. Ebből lehet építkezni, játékosoknak és a közvéleménynek egyaránt.