2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Valahogy neki a válogatott a terepe. Ott mindig elég jól ment neki. Nem azt mondom, hogy klasszis, de szintekkel jobban megy neki. (mondjuk ott inkább a jobboson van, lehet hogy ez is számít) Szélsőként lehozni egy közel 2/1-es átlagot (szinte mindig csereként) az nem egy rossz teljesítményt.bence0330 írta: ↑2024.09.08. 22:50:38Nem láttam, szóval erről a meccsről nem tudok nylatkozni... de Ferránnal a következő a bajom: egy több, mint fél éve tartó gólpontcsendet egy 7-0-s meccs végén tört meg. Kezdőként a 0 egy pozitív értékelés volt mindkét meccsén, és sajna szerintem az sem véletlen, hogy a gólzsák pont akkor szakadt ki, mikor ő kikerült a kezdőből.
A válogatottban az elmúlt időszakban lőtt 1-1 gólt, de jellemzően sokgólos vezetésnél. Az EB-n is volt egy ilyen, meg ahogy nézem, most is.
Aztán lehet pont ezzel jön meg az önbizalma, ki tudja, egy jó rendszernek eleve sajátossága, hogy kisebb minőségi eséseket produkál egy csere, mert bárki jön, odakerül a kapu elé párszor, és néha gólt is lő belőle, mint a reálnál Joselu, de 7-8 év után most itt is van ilyen.
Nem láttam, szóval erről a meccsről nem tudok nylatkozni... de Ferránnal a következő a bajom: egy több, mint fél éve tartó gólpontcsendet egy 7-0-s meccs végén tört meg. Kezdőként a 0 egy pozitív értékelés volt mindkét meccsén, és sajna szerintem az sem véletlen, hogy a gólzsák pont akkor szakadt ki, mikor ő kikerült a kezdőből.
Talán annyit megjegyeznék, bár nem tudom, hogy az előzményeitekben volt róla szó vagy sem, de a barátságos vagy felkészülésinek elnevezett válogatott meccsek helyett, adtak ezzel valami tét félét az egésznek, hogy eladható legyen.
Hehe, teljesen jogosFCBsteve írta: ↑2024.09.08. 15:48:10A tegnapi meccs után talán már nem annyira...gránit írta: ↑2024.09.08. 10:50:45
Itt van például az NL. A magyar sportsajtó is hogy ünnepelte ennek a létrehozását. Van egy sorozat, amelyet a nagyok nem annyira vesznek komolyan, 4-0-ra elverhették Angliát, tökéletes terep az önbecsapó vigéckedésre az olyan válogatottak számára, mint a magyar is.
Én a magam részéről beszántanám az NL-t, de az olyanok, mint a magyar válogatott, amelyeknek ez egy vitézkedési és kvalifikációs lehetőség, úgy leszavaznák, mint a szél.![]()
A tegnapi meccs után talán már nem annyira...gránit írta: ↑2024.09.08. 10:50:45
Itt van például az NL. A magyar sportsajtó is hogy ünnepelte ennek a létrehozását. Van egy sorozat, amelyet a nagyok nem annyira vesznek komolyan, 4-0-ra elverhették Angliát, tökéletes terep az önbecsapó vigéckedésre az olyan válogatottak számára, mint a magyar is.
Én a magam részéről beszántanám az NL-t, de az olyanok, mint a magyar válogatott, amelyeknek ez egy vitézkedési és kvalifikációs lehetőség, úgy leszavaznák, mint a szél.
Pontosan. A FIFA számára a legnagyobb brand a világbajnokság. Teljes képtelenség azt gondolni, hogy a klubfoci dirigálhat a válogatott focinak. Semmi lehetősége nincs erre. Még a játékosok is ez ellen vannak, és amint hívják őket a válogatottba, mennek, ahogy csak tudnak. Még a játékosok sincsenek a klubokkal. A nagy klubok itt magukra maradtak az érdekeikkel. Két lehetőségük van. Vagy kilépnek ebből, vagy elfogadják azt, hogy ebben a mammutszervezetben az ő érdekeik semmivel nem előbbre valóbbak, mint egy Paksról beválogatott játékosé, aki a nagy klubok szemében értelmetlen és jelentéktelen sorozatokban mutathatja meg magát a világnak. A FIFA a Paks büszkesége mellett fog állni, mert az ilyen klubból és az ilyen szövetségből van több. Nekik kell alamizsnát adniuk, hogy újraválasszák őket. A nagy klubok annyit tehetnek, hogy ebből a keretből kivonulnak, vagy maradnak, de akkor meg céltalan a panaszkodás.Peter írta: ↑2024.09.08. 11:41:43A napnál is világosabb, hogy nem így van.
Kicsit a földön ragadva és mellőzve a hájpos hókuszpókuszokat, csak arra elég gondolni, hogy hány és hány játékos ezeken az "élősködő.....rendszereken" futott be a múltban, jelenben stb stb.
Ezen kívül pedig minden játékos álma a VB.....az összes többire pedig ott a MasterCard.
Á, köszi, ez feldobta a napomat.
A napnál is világosabb, hogy nem így van.
Ez mind oké lenne, ha az érdekeik mellé felelősség és rizikóvállalás társulna. De mi vagyunk a játékosok játékjogának tulajdonosai, mi fizetjük, nekünk van véges keretünk, mi vállalunk minden rizikót, kár csak bennünk keletkezhet. Persze, hogy a mi érdekeinket ismételgetjük, hisz ebben a felállásban kb minden hasonló racionális helyzetben csak a mi érdekünk számítana, de még alsó hangon is a miénk lenne súlyozott.
Mondhatod, csak egy idő után bilincsben fognak elvinni. Akkor aztán mondhatod, hogy te az FC Barcelona vagy az AC Milan vagy, senkit nem fog érdekelni. És észre fogod venni, hogy a klub egy parányi szösszenet a nagyvilágban.
Persze, jó az az NL sok csapat/játékos számára (nem is nemzet a lényeg, mert Szoboszlai vagy mondjuk egy Kvara ugyanúgy szét vannak járatva), de akkor a játékos dönthessen egy ilyen semmilyen lényegtelen sorozaton. Ezt aztán elég nevetséges volna magasztosabb célnak tekinteni. Egy emberi hátralévő életének egy vagy teljes részéről történő döntést az NL-el mérlegre rakva, hát egy lisztszem meg egy zsák liszt.gránit írta: ↑2024.09.08. 10:50:45Stimmel, mert bármikor behívhatnak bárhová. Esküdtszéki tagnak is bármikor. Senkit nem érdekel, hogy a munkáltató hiányolja. Kibírja. A válogatott nyugodtan mondhatja, hogy vannak magasztosabb célok, mint a zsoldosfoci. Én értem, hogy te azt mondod, hogy ha lesérül, mi fizetjük. Csak ők erre meg azt mondják, hogy nem érdekli őket.
Stimmel, mert bármikor behívhatnak bárhová. Esküdtszéki tagnak is bármikor. Senkit nem érdekel, hogy a munkáltató hiányolja. Kibírja. A válogatott nyugodtan mondhatja, hogy vannak magasztosabb célok, mint a zsoldosfoci. Én értem, hogy te azt mondod, hogy ha lesérül, mi fizetjük. Csak ők erre meg azt mondják, hogy nem érdekli őket. Ez eddig is így volt. Ez mindig is így volt. A szurkolók mégis ragaszkodtak ehhez a rendszerhez, pedig volt lehetőség arra, hogy a klubfutballt leválasszuk az UEFA/FIFA gyámságáról. Amit már réges rég meg kellett volna tenni.
Persze, ha behívnak katonai szolgálatra, ők fognak fizetni, épp erről beszéltem. Persze ez eleve egy olyan szélsőség, olyan szélsőséges helyzetben, aminek nem nagyon szabadna példának lennie, de még így sem stimmel. Szerintem ilyen megoldás nincs sehol.gránit írta: ↑2024.09.08. 10:33:50A való életben is behívhatók az emberek valamilyen országos szolgálatra. Katonai szolgálatra stb. Miért lenne életképtelen? Működik, csak éppen rosszul működik.
Azt kellene észrevenni, hogy van egy érdekellentét a válogatott és klub között, ezért a két szezont teljesen el kellene egymástól különíteni. Ez lenne a megoldás. A válogatottaknak is meg lenne a saját blokkjuk, ahol a végleges kerettel egyhuzamban dolgozhatnának.
Az NL-t teljesen megszüntetném, ehelyett minden évben lenne felváltva EB vagy VB.
A meccsszámok csökkentésére meg a klubvezetésnek meg a szövetségi kapitánynak is ugyanaz enne a válasza: nem kötelező focit nézni.
bence0330 írta: ↑2024.09.08. 00:22:35A válogatott foci meg egy ilyen másokon élősködő, minden valóságalapot nélkülöző rendszer, ami szembemegy minden létező modern ideológiával, gazdasági sémával, a való világban, civil életben teljesen elképzelhetetlen lenne. Képzeld el, ahogy egy cég a legjobb embereit elküldi egy másik céghez dolgozni (mindezt kötelezően, te jó ég...), úgy, hogy közben továbbra is ők fizetik őket, és még a rizikó is az övék (tegyük fel, hogy egy rizikós munka, katonai magánvállalat, akármi). Teljesen életképtelen az egész elképzelés szerintem.