Persze, azért írtam, hogy a Barca után. De azért top3 keret volt az a Barca is, ahová jött a legrosszabb becslés szerint is, az elmúlt 2 évben minden szinten kb mindent megnyert játékosokkal, csak épp... rossz passzban.
CFC necces, de lehet, hogy top 5-6 keretük van a MU-val egyetemben. Utóbbiban biztos vagyok, előbbinél talán a mélység nagyobb, mint az elit minőség. De szerintem mindkettővel top2-3 lenne stabilan, és néha nyerhetne akár egy bajnokságot is. Ha közben nem érkezik 1-2 top edző a 2-3 elit csapatba, akkor akár gyakran is. Mert rohadt jó edző.
Szerintem ő kizárólag Ferrarikban ült, de közben meg a világ egyik, ha nem a legjobb pilótája is volt. Bajnoki szinten kérdés nélkül a legjobb, BL szinten meg kicsit lejjebb.
Azért Carlo a két nagy csapatánál jellemzően egyrészt sokáig húzta/húzza, másrészt a City ilyen szempontból is elég biztonságos volt, hiába gazdálkodtak végtelen pénzből, nemigen volt nyomás. A Barcánál is a nyomás a klub nevén és múltján múlik leginkább, nem a jelenen (Reál, Milan hasonló), a Citynek meg kvázi nincs illyenje. Ott teljes lelki nyugalommal tudott dolgozni, és kiválóan tette is nyilván a dolgát, a BL téma nyilván necces volt kicsit. De ott tudták felette, hogy nála jobb alig van a világ, ha egyáltalán, és nem kellett egyik évről a másikra BL győztes csapatot összerakni. Annyi BL bukta után, amit két évvel ezelőttig átélt vele a csapat, egy Reál szerintem már búcsút intett volna. De amúgy talán még mi is prime korunkban, ha Pep nem hazai kölök lenne, mert max ez menthette volna meg, Valverdénél pl. ez nem volt elég, pedig olyan éveket hozott le, mint Pep a Citynél, laza bajnoki címek, és fura vereségek a BL végjátékában. Ez itt 1-2 év után kirúgást jelentett, Pep meg sok-sok évig zavartalanul működhetett így. Más a közeg.
A saját szavaival, pedig akkor még nem volt rég ott. És ezután még 5 évig nem nyert BL-t.
"Here they gave me a second chance and we will try to do it. In my situation at a big club, I'm sacked, I'm out, sure, definitely. At the clubs I worked at before I am not here, but here we have a second chance and we will try to do it better than this season."
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... ern-munich
Szerintem sincs semmi motivációja és oka erre, de azért érdekelne. Nem csak bukhatna amúgy vele (még ha főleg erre lenne nagyobb esély), mert azért a közvélemény általában az vele kapcsolatban, hogy azért ilyen edző lehet, hogy a történelem során nem volt és nem lesz, aki ennyi mindent megkapott több csapatnál is, és ennyire kizárólag világelitet edzett. Ezért nem mondják őt szerintem egyértelműen a világ legjobb edzőjének. Ha bizonyítana egy Tham-Milan szintű csapattal, azzal ezt teljesen eloszlathatná, és talán kijelenthetően a világ legjobb edzőjévé válna az emberek szemében.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy