Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nyaron jon majd INGYEN.SirMeridiane írta: ↑2025.02.05. 11:50:00Jonathan Daviddel kapcsolatos hírek miért halkultak el? Ha 1:1 vagyunk, a regisztráció miatt nem tudunk igazolni még mindig? Az új szerződések (Araujo, Gavi, Pedri) sem adhatnak mozgásteret? Nyilván már csak nyár lesz érdekes, minden esetre ez a tél is gyorsan eltelt...
Túl olcsó, mi azt nem szeretjük.SirMeridiane írta: ↑2025.02.05. 11:50:00Jonathan Daviddel kapcsolatos hírek miért halkultak el? Ha 1:1 vagyunk, a regisztráció miatt nem tudunk igazolni még mindig? Az új szerződések (Araujo, Gavi, Pedri) sem adhatnak mozgásteret? Nyilván már csak nyár lesz érdekes, minden esetre ez a tél is gyorsan eltelt...
Én értem, tisztelem ezt a véleményed, de szerintem Flick eleve két szélsővel akart volna focizni (lásd az évtized alighanem legbrutálisabb csapata, a BM-je, lásd nyári előszezon, ahol nagy rémületemre Raphát baloldali vonalszélsőként erőltette), csak hát mivel igazából összesen másfél van a keretben, Raphinhát meg nem játszathatja full szélsőként, pláne baloson, ezért követte a Xavis taktikát, nyilván javított verzióban. Amikor eleve két szélsővel akart focizni, nyilván nem mond le legalább az egyikről. Függetlenül a véleményedtől, ami szerintem sem elvetélt dolog, Yamal ezt játssza és kész, ez a gyakorlat. Ergo a cseréje, helyettesítője szintén egy ilyen játékossal lenne korrekt Flick elképzelése szerint. Ráaásul Raphát is tudná (tudta volna) pihentetni így Doku, és akár klasszikus 4-2-3-1-re is tudnánk akkor váltani, amit nyilván eredetileg akart, ezzel is bővülne a repertoár. Meg a brazil és Yamal is könnyebben válthatnák egymást a baloson néha pihenésképp.gránit írta: ↑2025.02.04. 22:17:18Mert Yamalban sokkal több lenne nem vonalszélsőként. Erre a szerepkörre egyszerűen nincs szükségünk, véleményem szerint. A támadásokat támogatják Koundé-ék a széleken. Yamal meg egy vadállat lehetne összekötőként.bence0330 írta: ↑2025.02.04. 22:12:05Doku meg majdnem pontosan feleannyi perccel majdnem pontosan feleannyi gólnál és gólpassznál jár, és alighanem ő azon kevesek egyike, vagy talán az egyetlen a világon, aki jobban cselez, mint Yamal.
Akkor ő miért nem jó, ha Yamal igen? Full ugyanaz a szerepkör, gólerősség, statok. Ráadásul Doku mindkét szélen full ugyanazt tudja.
Mert Yamalban sokkal több lenne nem vonalszélsőként. Erre a szerepkörre egyszerűen nincs szükségünk, véleményem szerint. A támadásokat támogatják Koundé-ék a széleken. Yamal meg egy vadállat lehetne összekötőként.bence0330 írta: ↑2025.02.04. 22:12:05Doku meg majdnem pontosan feleannyi perccel majdnem pontosan feleannyi gólnál és gólpassznál jár, és alighanem ő azon kevesek egyike, vagy talán az egyetlen a világon, aki jobban cselez, mint Yamal.
Akkor ő miért nem jó, ha Yamal igen? Full ugyanaz a szerepkör, gólerősség, statok. Ráadásul Doku mindkét szélen full ugyanazt tudja.
Doku meg majdnem pontosan feleannyi perccel majdnem pontosan feleannyi gólnál és gólpassznál jár, és alighanem ő azon kevesek egyike, vagy talán az egyetlen a világon, aki jobban cselez, mint Yamal.
Fétávon alig túl már 10 gólnál tart, 17 évesen. Ezt egyáltalán nem tartom gólszegénynek, és sokkal több potenciál lenne benne a 10-es poszton.
Mint Lamine Yamal. Főleg bontogat, néha gólt is lő. Rá sincs szükségünk? Kevésbé gólerős, mint Ferrán Torres. Tavaly meg aztán pláne a 7 gólos szélső fogalma volt, nyáron akár el is adhattuk volna, mert azok semmire sem jók.
Te egy embert számítasz többféle posztra. A csapatépítés kapcsán ezt egy módszertani hibának tartom, mert ezen az alapon a végén kihoznánk, hogy negyvenen vagyunk, és csak magunkat áltatnánk a keret mélységét illetően. Én azt a nyolc embert mind a csatár mögötti/melletti posztokra jegyzem, ami kb egy szerepkör, és Yamalt leszámítva, aki leginkább a szélen játszik az egész csapatból, folyamatosan váltják is egymást helyezkedésben elől.
Egyetértek, ezért is hangsúlyozom már egy ideje, hogy kell centert igazolnunk. Sem a szurkolók között, sem a klubvezetésben nem volt egy népszerű elgondolás. Előbbit azért tartom furcsának, mert eközben meg szidják Lewandowskit.
Én biztosan nem.
Ennyi erővel középre van Araujo, Cubarsi, Inigo, Koundé, Christensen, EG, De Jong, Casádó. Sőt utóbbi nagyon sokat játszott jobbhátvédként is. És ezek még inkább a posztjukon vannak, mint mondjuk Fermin vagy Gavi szélsőként. Frenkie nagyon sokat játszott pl. Koeman és Xavi alatt cb-ként (ahogy az Ajax-ban is).gránit írta: ↑2025.02.03. 22:19:03Két különböző dologról beszélünk. Hiány van-e a posztokon, és hogy van-e rotáció.
Hiány elől szerintem cserecsatárt leszámítva nincs. A Lewandowski mögötti/melletti posztok roskadásig vannak töltve. Fermín, Torre, Fati (igaz, ő már csak papíron létezik, de ha arról beszélünk, hogy hiány van, akkor az nem nagyon igaz), Ferran, Olmo, Gavi, meg Raphinha és Yamal. Arra a sorra, arra a három posztra van nyolc játékosunk.
Szóval két különböző dologról van szó. Az egyik az, hogy van-e elől elég emberünk. Van. Még egy center kéne Lewandowski rotálására, akár a kezdőbe is. Ez az egyik. A másik meg az, hogy rotálunk-e a meglevő játékosainkkal. A válasz az, hogy nem eléggé, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lennének meg a játékosaink. Csak éppen nem használjuk őket.
Koundé, Yamal rotációjának a hiánya ijesztő, de hát nekik is van tartalékuk. Lewandowski most már rotálva van, én már egy kezdőjelöltet, a jövő Barca-centerét is szívesen látnám a csapatban. Az ő posztját leszámítva vannak elől bevehető tartalékembereink (és PV is ott van, csak én már inkább egy igazi nagyágyút szeretnék, aki legkésőbb 2026-ra az elsőszámú gólvágónk lenne). Csak nem nagyon használjuk őket, de vannak.
Klasszikus szélsőre meg a mi játékunkban szerintem nincs is szükség, és Yamalnak is beljebb kellene szerintem játszania. Három 10-es egy center mögött/között brutális tűzerő tud lenni, és Yamalt leszámítva senki nem szélső elől. Nem is kellenek így tartalék szélsők, Yamalnak sem annyira oldalt kellene játszania, véleményem szerint.
Attól még ez a posztja, és Conceicaonak pont kell egy ilyen, lehet, hogy megtalálják egymás számításait, ha meg nem, hát kölcsön volt.Troym írta: ↑2025.02.03. 18:19:02Amúgy az a poszt, amit említesz nem véletlen nem használja senki, mert kb 15 éve kihalt a fociból Del Piero, Totti stb nyugdíjba vonulásával. De azon a poszton akik játszottak, igazi vezérek voltak, többségük csk is, ez Felixre semmiképp nem igaz.
Én örülök, hogy nem ide jött.
Ez a szélsőhiány abszolút ugyanolyan légből kapott logika... Mindkét oldalra van több lehetőség, maximum nem élünk vele.
Egy átlag SeriaA edző mennyi tölt egy kispadon? 10 hónapot?bence0330 írta: ↑2025.02.03. 17:51:28Mondjuk ennyi erővel elhozhattuk volna mi is, bár lehet ez sem fért bele. Óriási hiány lesz a szélső nálunk.
Az van, hogy Felix eredendően second striker, és nem nagyon volt ő olyan edzőnél, akinél ez a poszt egyáltalán létezett. Conceicao támadó 4-4-2-t akar tolni, Leao-Pulisic két szél, középen a frissen vett Gimenez lesz az ék, mögötte/mellette meg Felix. Így van értelme, kölcsönben pláne. Őt meg amúgy egyszerűen tábornoknak hívják, nála nincs lazsa, a múltkor meccs után a pályán majdnem megverte a saját játékosát, aki kérdőre vonta valamiért, aki aztán pár napra rá távozott 18 év után a Milantól.![]()
Az a csávó nem szórakozik. Leao és Felix is futni fog, vagy monoklival végzik.
Mondjuk ennyi erővel elhozhattuk volna mi is, bár lehet ez sem fért bele. Óriási hiány lesz a szélső nálunk.Troym írta: ↑2025.02.03. 17:12:10João Félix to AC Milan, here we go! Official bid accepted by Chelsea for straight loan with no buy option.
Salary covered by AC Milan and package in excess of £5m with loan fee.
João now set for AC Milan medical after his green light to the move last night.
Ennek mi értelme volt? Kellett egy portugál balszélső, aki nem a munka hőse? Mintha már lett volna egy nekik...![]()
soadroli írta: ↑2025.02.03. 15:10:45Nico González to Manchester City, here we go!
New midfielder for Pep Guardiola as Man City will pay same amount as release clause worth €60m with different structure.
Nico, allowed to travel for medical and contract signing soon.
Exclusive story, confirmed.
Barcelona will receive 40% — that is €24M!
Hova készül Leao? Rossz érzésem van...tipikus elnökválasztási kampányígéret....
Elvileg 6 a kölcsön. Ha ennyit fizetnek, szerintem végleg meg akarják szerezni, gondolom Leao helyére.Troym írta: ↑2025.02.03. 17:12:10João Félix to AC Milan, here we go! Official bid accepted by Chelsea for straight loan with no buy option.
Salary covered by AC Milan and package in excess of £5m with loan fee.
João now set for AC Milan medical after his green light to the move last night.
Ennek mi értelme volt? Kellett egy portugál balszélső, aki nem a munka hőse? Mintha már lett volna egy nekik...![]()
Ez szerintem olyan szempontból jó hír, hogy anno, amikor megkötöttük ezt a szerződést, ennyit aligha remélhettünk. A portugál csapatok nagyon tudják hogyan kell jó pénzért eladni játékosokat, minden játékosunkat, akivel nm számolunk, oda kéne eladni hasonló opcióval.soadroli írta: ↑2025.02.03. 15:10:45Nico González to Manchester City, here we go!
New midfielder for Pep Guardiola as Man City will pay same amount as release clause worth €60m with different structure.
Nico, allowed to travel for medical and contract signing soon.
Exclusive story, confirmed.
Barcelona will receive 40% — that is €24M!