Európai játékospiac

Foci a Barçán kívül
gránit
Director del Fútbol

2025.02.04. 22:00:19

Chino írta:
2025.02.04. 13:47:00
Ennyi erővel középre van Araujo, Cubarsi, Inigo, Koundé, Christensen, EG, De Jong, Casádó.
Te egy embert számítasz többféle posztra. A csapatépítés kapcsán ezt egy módszertani hibának tartom, mert ezen az alapon a végén kihoznánk, hogy negyvenen vagyunk, és csak magunkat áltatnánk a keret mélységét illetően. Én azt a nyolc embert mind a csatár mögötti/melletti posztokra jegyzem, ami kb egy szerepkör, és Yamalt leszámítva, aki leginkább a szélen játszik az egész csapatból, folyamatosan váltják is egymást helyezkedésben elől.
Chino írta:
Lewynél is szépen csillog az a 18 gól, de abból 14-et az első tizenegy meccsén lőtt.
Egyetértek, ezért is hangsúlyozom már egy ideje, hogy kell centert igazolnunk. Sem a szurkolók között, sem a klubvezetésben nem volt egy népszerű elgondolás. Előbbit azért tartom furcsának, mert eközben meg szidják Lewandowskit.
PR42 írta:
2025.02.04. 15:48:24
Chiesa után sírt a kb minden szurkoló... látható hogy gyenge.
Én biztosan nem. :D A mihaszna, gólszegény szélsőkkel lehet engem kikergetni a világból. Örültem, hogy nem jött a nyáron, nincs szükségünk az ilyen típusú játékosokra.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.02.03. 22:19:03
Két különböző dologról beszélünk. Hiány van-e a posztokon, és hogy van-e rotáció.

Hiány elől szerintem cserecsatárt leszámítva nincs. A Lewandowski mögötti/melletti posztok roskadásig vannak töltve. Fermín, Torre, Fati (igaz, ő már csak papíron létezik, de ha arról beszélünk, hogy hiány van, akkor az nem nagyon igaz), Ferran, Olmo, Gavi, meg Raphinha és Yamal. Arra a sorra, arra a három posztra van nyolc játékosunk.

Szóval két különböző dologról van szó. Az egyik az, hogy van-e elől elég emberünk. Van. Még egy center kéne Lewandowski rotálására, akár a kezdőbe is. Ez az egyik. A másik meg az, hogy rotálunk-e a meglevő játékosainkkal. A válasz az, hogy nem eléggé, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lennének meg a játékosaink. Csak éppen nem használjuk őket.

Koundé, Yamal rotációjának a hiánya ijesztő, de hát nekik is van tartalékuk. Lewandowski most már rotálva van, én már egy kezdőjelöltet, a jövő Barca-centerét is szívesen látnám a csapatban. Az ő posztját leszámítva vannak elől bevehető tartalékembereink (és PV is ott van, csak én már inkább egy igazi nagyágyút szeretnék, aki legkésőbb 2026-ra az elsőszámú gólvágónk lenne). Csak nem nagyon használjuk őket, de vannak.

Klasszikus szélsőre meg a mi játékunkban szerintem nincs is szükség, és Yamalnak is beljebb kellene szerintem játszania. Három 10-es egy center mögött/között brutális tűzerő tud lenni, és Yamalt leszámítva senki nem szélső elől. Nem is kellenek így tartalék szélsők, Yamalnak sem annyira oldalt kellene játszania, véleményem szerint.
Ennyi erővel középre van Araujo, Cubarsi, Inigo, Koundé, Christensen, EG, De Jong, Casádó. Sőt utóbbi nagyon sokat játszott jobbhátvédként is. És ezek még inkább a posztjukon vannak, mint mondjuk Fermin vagy Gavi szélsőként. Frenkie nagyon sokat játszott pl. Koeman és Xavi alatt cb-ként (ahogy az Ajax-ban is).
Lehet, hogy annyi gólt lőttünk a bajnokságban egy ideig. De még most is abból a 12 meccsből élünk. Fáradtak lettek, Yamal többször volt sérült és visszaestünk egy Las Palmas szintre gólok tekintetében. Lewynél is szépen csillog az a 18 gól, de abból 14-et az első tizenegy meccsén lőtt. Az utóbbi 10 meccsen négyszer tudtunk egynél több gólt lőni.
Pont arról van szó, hogy pihenten, egészségesen baromi erős a szekció, de ha túl vannak hajtva fejben és fizikailag, nincs cseréjük nem jönnek a gólok. Igen volt egy szép Valencia, örülünk neki, de jutott rá 10 meccs ahol kínkeservesen paszíroztunk be 1, jó esetben 2 gólt.
Egy Rashford komolyan hozzá tudott volna tenni a rotációhoz, egyik poszton sem lett volna olyan minőségi visszaesés vele, mintha beteszünk Yamal helyett egy fermint vagy a balosra egy Torrest.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.02.03. 22:19:03

Két különböző dologról beszélünk. Hiány van-e a posztokon, és hogy van-e rotáció.

Hiány elől szerintem cserecsatárt leszámítva nincs. A Lewandowski mögötti/melletti posztok roskadásig vannak töltve. Fermín, Torre, Fati (igaz, ő már csak papíron létezik, de ha arról beszélünk, hogy hiány van, akkor az nem nagyon igaz), Ferran, Olmo, Gavi, meg Raphinha és Yamal. Arra a sorra, arra a három posztra van nyolc játékosunk.

Szóval két különböző dologról van szó. Az egyik az, hogy van-e elől elég emberünk. Van. Még egy center kéne Lewandowski rotálására, akár a kezdőbe is. Ez az egyik. A másik meg az, hogy rotálunk-e a meglevő játékosainkkal. A válasz az, hogy nem eléggé, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lennének meg a játékosaink. Csak éppen nem használjuk őket.

Koundé, Yamal rotációjának a hiánya ijesztő, de hát nekik is van tartalékuk. Lewandowski most már rotálva van, én már egy kezdőjelöltet, a jövő Barca-centerét is szívesen látnám a csapatban. Az ő posztját leszámítva vannak elől bevehető tartalékembereink (és PV is ott van, csak én már inkább egy igazi nagyágyút szeretnék, aki legkésőbb 2026-ra az elsőszámú gólvágónk lenne). Csak nem nagyon használjuk őket, de vannak.

Klasszikus szélsőre meg a mi játékunkban szerintem nincs is szükség, és Yamalnak is beljebb kellene szerintem játszania. Három 10-es egy center mögött/között brutális tűzerő tud lenni, és Yamalt leszámítva senki nem szélső elől. Nem is kellenek így tartalék szélsők, Yamalnak sem annyira oldalt kellene játszania, véleményem szerint.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.03. 18:32:40

Troym írta:
2025.02.03. 18:19:02
Amúgy az a poszt, amit említesz nem véletlen nem használja senki, mert kb 15 éve kihalt a fociból Del Piero, Totti stb nyugdíjba vonulásával. De azon a poszton akik játszottak, igazi vezérek voltak, többségük csk is, ez Felixre semmiképp nem igaz.
Én örülök, hogy nem ide jött.

Ez a szélsőhiány abszolút ugyanolyan légből kapott logika... Mindkét oldalra van több lehetőség, maximum nem élünk vele.
Attól még ez a posztja, és Conceicaonak pont kell egy ilyen, lehet, hogy megtalálják egymás számításait, ha meg nem, hát kölcsön volt. :) Max csere lesz, annak mindenképp hibátlan. Annak ide is hibátlan lenne.

Amit írsz, az az elmélet. A gyakorlat meg az, hogy Yamal és Raphinha minden egyes meccsen kezdők, és alig vannak cserélve. Szerintem is jobb lenne kidobni akár Torrét is oda, mint hogy széthajtsuk őket, de Flick nem teszi. A gyakorlatban az számít, ő mit csinál. Ha neki a két szélsőnkön kívül gyakorlatilag nincs ember, akiben megbízik, akkor nincs szélsőnk. Nincs oda cserénk az edző szemében, ergo nincs oda cserénk. Torres legalább Lewy korrekt cseréje lett, de szélre nem teszi be. Olmóval szerintem kár számolni, mint csapattag kb.

A gyakorlat kb azt mutatja, hogy Yamal 90-90-90 perc, meg sérül, visszatér, 90-90-90 perc, megsérül, visszatér, 90-90 perc. Ne mondd már, hogy ez normális dolog. Raphinha játéka is kérdéses volt, nyilván kezdő lett végül, de legalább lecserélték. Ha lenne olyan, akiben Flick megbízik, ha lenne tartalék szélsőnk, nem így nézne ki a dolog. Más kérdés, hogy szerintem a szertárost is hamarabb kéne beállítani, mint így szétjáratni egy 17 éves kölyköt, de megintcsak, a gyakorlatban Flick nem így dönt, ergo rettenetesen kéne valaki, akit be tud helyette állítani jó szívvel.

Lőttünk 100 gólt, mert pokoli jó a két kezdőnk, senki nem vitatja. De ha nem pihennek egész évben, abból sérülés/formahanyatlás lesz, mint ahogy eddig is volt már. És Flick rendszerében ez a legbrutálisabb melót igénylő poszt szerintem, vagy talán Baldé-é előzi, nem tudom. Ahogy Raphinha csinálja, úgy pláne brutális, Yamal meg 17, lassan már be lehetne állítani néha kezdőnek egy normális világban. Nem véletlen, hogy szélsőt akartunk venni, az a leggázabb posztunk mélységre, Flick mércéje szerint. Pech, hogy nem volt rá lehetőség.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.02.03. 18:19:02

bence0330 írta:
2025.02.03. 17:51:28
Mondjuk ennyi erővel elhozhattuk volna mi is, bár lehet ez sem fért bele. Óriási hiány lesz a szélső nálunk.
Az van, hogy Felix eredendően second striker, és nem nagyon volt ő olyan edzőnél, akinél ez a poszt egyáltalán létezett. Conceicao támadó 4-4-2-t akar tolni, Leao-Pulisic két szél, középen a frissen vett Gimenez lesz az ék, mögötte/mellette meg Felix. Így van értelme, kölcsönben pláne. Őt meg amúgy egyszerűen tábornoknak hívják, nála nincs lazsa, a múltkor meccs után a pályán majdnem megverte a saját játékosát, aki kérdőre vonta valamiért, aki aztán pár napra rá távozott 18 év után a Milantól. :D :D Az a csávó nem szórakozik. Leao és Felix is futni fog, vagy monoklival végzik.
Egy átlag SeriaA edző mennyi tölt egy kispadon? 10 hónapot?
Amúgy az a poszt, amit említesz nem véletlen nem használja senki, mert kb 15 éve kihalt a fociból Del Piero, Totti stb nyugdíjba vonulásával. De azon a poszton akik játszottak, igazi vezérek voltak, többségük csk is, ez Felixre semmiképp nem igaz.
Én örülök, hogy nem ide jött.

Ez a szélsőhiány abszolút ugyanolyan légből kapott logika, minthogy Araujo nem érti a focinkat, stb. Valaki elkezdi, de nincs mögötte valós érv. Van 3, maximum 4 támadónk egy adott meccsen a pályán, urambocsá, de amelyik kikeveredik szélre, bírjon már egy cselt megcsinálni, esetleg egy beadást megoldani.
Lőttünk 100+ gólt, nehogymár azt gondoljuk, hogy ott vannak gondok elöl. Bármekkora világválogatott összeállhatna, akkor is lenne meccs, ahol 0-1-2-3 helyzetünk és gólunk van.

Yamal posztján játszhat Ferran és Raphinha is, természetes posztjuk, ha nem játszik ott egyik sem, az edző döntése.

Bal oldalra van Raphinha, Ferran, Olmo (mert azt állították oda is jó :D), meccs adott szakaszában Balde, de akár Fati is. Ide is igaz, hogy ha nem játszik ott egyik sem, az az edző döntése.

Mindkét oldalra van több lehetőség, maximum nem élünk vele.
bence0330

2025.02.03. 17:51:28

Troym írta:
2025.02.03. 17:12:10
João Félix to AC Milan, here we go! Official bid accepted by Chelsea for straight loan with no buy option.
Salary covered by AC Milan and package in excess of £5m with loan fee.
João now set for AC Milan medical after his green light to the move last night.

Ennek mi értelme volt? Kellett egy portugál balszélső, aki nem a munka hőse? Mintha már lett volna egy nekik... :)
Mondjuk ennyi erővel elhozhattuk volna mi is, bár lehet ez sem fért bele. Óriási hiány lesz a szélső nálunk.
Az van, hogy Felix eredendően second striker, és nem nagyon volt ő olyan edzőnél, akinél ez a poszt egyáltalán létezett. Conceicao támadó 4-4-2-t akar tolni, Leao-Pulisic két szél, középen a frissen vett Gimenez lesz az ék, mögötte/mellette meg Felix. Így van értelme, kölcsönben pláne. Őt meg amúgy egyszerűen tábornoknak hívják, nála nincs lazsa, a múltkor meccs után a pályán majdnem megverte a saját játékosát, aki kérdőre vonta valamiért, aki aztán pár napra rá távozott 18 év után a Milantól. :D :D Az a csávó nem szórakozik. Leao és Felix is futni fog, vagy monoklival végzik.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2025.02.03. 17:40:46

soadroli írta:
2025.02.03. 15:10:45
Nico González to Manchester City, here we go!
New midfielder for Pep Guardiola as Man City will pay same amount as release clause worth €60m with different structure.
Nico, allowed to travel for medical and contract signing soon.
Exclusive story, confirmed.

Barcelona will receive 40% — that is €24M!

Ez azért komoly szintlépés. remélem sikeres lesz, nálunk is látszódott, hogy van benne spiritusz. Szerintem ha ittmarad, lerohadt volna a karrierje a túlzott elvárások miatt. Szépen felépítették a "felhozó ligában".
Troym
Director del Fútbol

2025.02.03. 17:29:25

FcBarcelona1 írta:
2025.02.03. 17:24:41
gondolom Leao helyére.
Hova készül Leao? Rossz érzésem van...tipikus elnökválasztási kampányígéret....
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.03. 17:24:41

Troym írta:
João Félix to AC Milan, here we go! Official bid accepted by Chelsea for straight loan with no buy option.

Ennek mi értelme volt? Kellett egy portugál balszélső, aki nem a munka hőse? Mintha már lett volna egy nekik... :)
Elvileg 6 a kölcsön. Ha ennyit fizetnek, szerintem végleg meg akarják szerezni, gondolom Leao helyére.
Conceicao lett az edző. Vagy csatárként akarják játszatni, majd kiderül. Bence majd elmondja hogyan teljesít.
Még ott elvileg Gimenez is tervben van 40 körül.
Közben hivatalos az is.
Szerk: 32+3
Troym
Director del Fútbol

LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.03. 15:26:09

soadroli írta:
New midfielder for Pep Guardiola as Man City will pay same amount as release clause worth €60m with different structure.

Ez szerintem olyan szempontból jó hír, hogy anno, amikor megkötöttük ezt a szerződést, ennyit aligha remélhettünk. A portugál csapatok nagyon tudják hogyan kell jó pénzért eladni játékosokat, minden játékosunkat, akivel nm számolunk, oda kéne eladni hasonló opcióval. :D
bence0330

2025.02.03. 15:25:10

Hát, elherdáltuk, de legalább normális pénzt kapunk érte, 30 felett. Így nem rossz üzlet. Sajnos elküldésekor is látszott, hogy sokat fog érni. Kár ezért a tisztogatásért.

Remélem a Madrid meccsig beilleszkedik. Komoly terhet kapott, a világ legjobb játékosát kell pótolnia egy az egyben.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.03. 14:41:05

Morata kölcsönbe megy a Galatasearayhoz 6 millióért vásárlási opcióval. Osimhen, Icardi, Batsuhayi, Mertens mellé. :) (lassan a török liga is jobb lesz :) )
Milan cserébe vinné Santiago Gimenezt 40 körül, és Joao Felixet kölcsönbe.
Jon Dhuran 77 millióért megy Arábiába
Rashford az Aston Villaba igazolt kölcsönbe
Chukwuemeka a Dortmundhoz kerül kölcsönbe
A hírek szerint az utóbbi években ezeket a játékosokat (is)figyeltük
(Moratat elvileg még Xavi idejében)

A Barca közben nem tervez ma a piacra lépni, Nico Gonzalez MC-be távozása érintheti, illetve pletyka szinten Christensen 15 millióért a MU-ba a tegnap lesérült Lisandra Martinez helyére.
Estanis Pedrola a Bolognaba kerül kölcsönbe, vásárlási opcióval, aminek 50%-a a Barcaé lenne

Marad az izgalom, hogy sikerül e regisztrálni az új szerződéseket, és Olmot valamint Pau Victort tavaszra A CSD végső döntése alapján :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.03. 13:57:44

Nico Gonzalezt a City vinné. Arra azért kíváncsi lennék, mit alkotna ott.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.02. 09:36:52

Romano szerint Rashford orvosin az Aston Villanal.
Kölcsön, bére 70%-át állják. Vásárlási opció 40 millió font
Porto hajlandó Nico Gonzalez 60 milliós árából engedni.
Sport szerint 40-et ajánl a City, 16 körül járna a Barcanak.
Szerk: ez a Joan Garcia tényleg jónak tűnik. Elvileg az Arsenal akarja leigazolni. Nyárra 25-ről 30-ra emelkedik a kivásárlási ára. A passz %-a gyenge a statisztikák alapján, nem nézek Espanol meccseket.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.01. 11:25:30

Troym írta:
2025.02.01. 00:05:19
Christensen piacképes...
Ő? Jó nagy lúzerség lenne bárki részéről. Az egész szezonban kb 20 percet játszott. Persze örülnék neki, ha valakire rá tudnánk sózni. Meglepne, ha akadna ilyan világi lúzer. Roque-ért bejelentkeztek, jó lenne lehúzni a Palmeriast (vagy bárki mást).
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.01. 06:45:12

ab1daL írta:
2025.01.31. 21:54:28
Kíváncsi vagyok sikerül-e megszerezniük Nicot. A Porto most adja el Fabrizio szerint Galenot az Al Ahliba, 50 millió.

Azért a szaúdiak meghúzzák a végét. Durán megy az Al Nassrbe, 76 millióért... Nagyon nagy fizuért..
Baenaért 60 milliót ajánlottak, neki 18 milliós fizetést, de elutasította.
La Ligában meg Nikitscher a legnagyobb igazolás :)
Troym írta:
2025.01.31. 22:44:41
Jó lesz, amikor majd megy a sápítozás, hogy Nico ilyen jó, olyan jó Angliában, mi meg elszórtuk.

Most vegyük vissza 30 millióért és enyhítsük a 2 éve okozott kárt, Christensen árából meg lehetne oldani a dolgot, mert 2 év múlva majd szomorkodva nézhetjük az új Rodrit és a 150 milliós vételárát.
Garcia 7, Marmol 7 ezek az ajánlatok, máshol 20-ról indul, PL-ben 30-ról. Ennyit ér a La Liga.
Rashford kölcsönét sakkozzuk 1/1, Nico nem férne bele
Sajnálom, hogy eladtuk, haragudtam is Xavira, de ez van.

A 24 millió ajándék lenne a semmiből, remélem nem Rashfordra költjük. Porto cserébe vihetné Roquet.

Egyéb: Xavi Simons 50+30-ért a Leipzig játékosa.
PSG szerint könnyű változók
Leipzig szerint nehéz változók
Kíváncsi lennék mi az igazság, mert őt szerettem volna a Barcaban látni
Szerk,:
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... barca.html
A játékosok, akikből pénzt láthat a klub.
Todibo fix, nyáron kötelező fizetniük.
Aminek 20%-a több, mint amit Garciáért és Marmolért ajánlottak :)
Troym
Director del Fútbol

2025.02.01. 00:05:19

gránit írta:
2025.01.31. 23:07:33
Christensen árából...?

Amúgy lehet majd nyárra helyet csinálni. Hosszabbítani Martinezzel, csökkentett fizetésért. Roque-t jó lenne elsózni, Gündogan fizujának negyedétől is szabadulunk, Todibóért is most kapjuk meg a 8 milliót, és lesznek eladások a B-csapatból. Talán most lehet majd építkezni.
Christensen piacképes....írhatom Fatit, de nyilván pénzt nem kapnánk érte, Christ akár utolsó nap megveheti egy PL csapat 20-30 millió körül.
Nagyon bírom Christ, de lassan 29 éves, sokat sérült, simán beáldoznám Nicoért (mármint az igaziért, nem a Bilbaos srácért)

szerk: Porto have sent an official proposal to Barcelona for the loan of Ansu Fati.

Bár pont lehetne alkudozni, ha Fati belemegy, mert Nico sem járt rosszul a portugál kalanddal, ahogy Trincao ázsiója is magasan van újra, talán Fatinak is tetszene.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.31. 23:07:33

Troym írta:
Jó lesz, amikor majd megy a sápítozás, hogy Nico ilyen jó, olyan jó Angliában, mi meg elszórtuk.

Most vegyük vissza 30 millióért és enyhítsük a 2 éve okozott kárt, Christensen árából meg lehetne oldani a dolgot, mert 2 év múlva majd szomorkodva nézhetjük az új Rodrit és a 150 milliós vételárát.
Christensen árából...?

Amúgy lehet majd nyárra helyet csinálni. Hosszabbítani Martinezzel, csökkentett fizetésért. Roque-t jó lenne elsózni, Gündogan fizujának negyedétől is szabadulunk, Todibóért is most kapjuk meg a 8 milliót, és lesznek eladások a B-csapatból. Talán most lehet majd építkezni.
bence0330

2025.01.31. 23:00:50

Nicónál és Minguezánál voltunk jó sokan hangosak (meg Puignál, aki az MLS egyik legjobbja azóta, csak az nem egyértelmű mérce), nem véletlenül, náluk lehetett tudni szinte tutira, hogy hülyeséget csinálunk. Végre két brutál fizikumú játékos a Masiáról, nemzetközi szintű focira is alkalmasok, olyan profilok, ami nekünk pont nem szokott lenni saját házunk tájáról, meg amúgy sem. Óriási hiba volt eladni, más kérdés, hogy ő is menni akart, nem kapott volna játéklehetőséget.

Talán a következő Rodri nem lesz, de simán top10 lehet pillanatokon belül a TM listán a posztján. A City számára kb a tökéletes igazolás lenne. Mondjuk szánalmas, hogy többszáz milliót el tudnak tapsolni télen, de hát ez van. A többi igazolásuk teljesen érthetetlen volt, ez viszont abszolút logikus lenne.

A jó hír viszont, hogy ebben az esetben is egész jól jönnénk ki a buliból, nem rossz lóvét kapnánk érte, plusz ugye az első díja (8 volt tán?), az összesen egy 30 feletti összeg lenne akár érte.

A City viszont nézegethetne DJ felé is így, hogy formába lendült még épp időben. Gondolom kb mindenkit monitoroznak a poszton.

Én is bepróbálkoznék nála, mert ritka, hogy egy brutál fizikumú játékos még ügyes is, és érzi a masiás társakkal a focit, de kb kizártnak tartom, hogy ő vissza akarna jönni.
Troym
Director del Fútbol

ab1daL
Director del Fútbol

2025.01.31. 21:54:28

Kíváncsi vagyok sikerül-e megszerezniük Nicot. A Porto most adja el Fabrizio szerint Galenot az Al Ahliba, 50 millió.

Azért a szaúdiak meghúzzák a végét. Durán megy az Al Nassrbe, 76 millióért... Nagyon nagy fizuért..
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.31. 19:37:04

Manchester City made formal approach with Porto to ask for Nico González as new midfielder.
Talks started, Porto hope to keep Nico and ask for important transfer fee or won’t leave.
Release clause worth €60m and key point, Barcelona have 40% sell-on clause. @FabrizioRomano
Kép
gránit
Director del Fútbol

2025.01.31. 19:26:49

LG írta:
2025.01.31. 14:12:18
Nekem nem kéne. Bár tök jól elcselezget a szélen, utána rendre rossz döntéseket hoz.
Ez az a játékostípus, amit ki nem állhatok.

2023 őszén linkeltem itt Gimenezt, hogy figyeljük, nagyon nem volt népszerű gondolat, meg általában a csatárigazolás. Fura, hogy mindezt úgy, hogy kb én vagyok a legkevésbé elégedetlen Lewandowskival. Csatárt már két éve igazolnunk kellett volna. Lewandowski mára többet tudna segíteni, ha csereként szállna be 30 percekre, és nem kellene beosztania az erejét, hanem azt a kb fél órát teljes erőbedobással játszhatná. Azóta meg már felépíthettünk volna egy utódot.

Gimenez tavaly tavasszal nagyon leállt, így nyáron lekerült mindenki térképéről. Aztán őszre megint összeszedte magát. Én akkor Nicolas Jacksont igazoltam volna le, aki a Villarrealban tolt egy 10 gólos bajnoki tavaszt, ő azóta mérsékelten vált be a Chelsea-nél, de szerintem nem lett volna rossz igazolás. Abban többé-kevésbé biztos vagyok, hogy nyáron nem akarunk majd centert, a meccsek után meg agyba-főbe szidjuk majd Lewandowskit.

Roque Deco elfogultsága mellett annak is lehet a terméke, hogy a klub kultúrájában kialakult egy fóbia a már befutott játékosok ellen. Griezmann-Coutinho-fóbia. Ami szerintem azért hamis, mert az akkor no name Dembelé-vel is befürödtünk, ahogy számos no name igazolásunkkal, akikből nem lett semmi. Olykor nem válnak be máshol már befutott sztárok, de a kockázat azért kisebb velük. Emellett szeretjük a tiniket, mert az az elvárás is a kultúránk részévé vált, hogy egy játékos 15 évig a klubnál legyen, ezeket szeretjük. Az már felhördülést vált ki, ha valakivel kb 3 évre terveznénk. Miközben nincs semmi gond utóbbival sem, sőt. Ha az alatt nyerünk bajnokságokat, BL-t, akkor igenis le kell igazolni (Larsson-effektus).
Válasz küldése