Európai játékospiac
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Nicónál és Minguezánál voltunk jó sokan hangosak (meg Puignál, aki az MLS egyik legjobbja azóta, csak az nem egyértelmű mérce), nem véletlenül, náluk lehetett tudni szinte tutira, hogy hülyeséget csinálunk. Végre két brutál fizikumú játékos a Masiáról, nemzetközi szintű focira is alkalmasok, olyan profilok, ami nekünk pont nem szokott lenni saját házunk tájáról, meg amúgy sem. Óriási hiba volt eladni, más kérdés, hogy ő is menni akart, nem kapott volna játéklehetőséget.
Talán a következő Rodri nem lesz, de simán top10 lehet pillanatokon belül a TM listán a posztján. A City számára kb a tökéletes igazolás lenne. Mondjuk szánalmas, hogy többszáz milliót el tudnak tapsolni télen, de hát ez van. A többi igazolásuk teljesen érthetetlen volt, ez viszont abszolút logikus lenne.
A jó hír viszont, hogy ebben az esetben is egész jól jönnénk ki a buliból, nem rossz lóvét kapnánk érte, plusz ugye az első díja (8 volt tán?), az összesen egy 30 feletti összeg lenne akár érte.
A City viszont nézegethetne DJ felé is így, hogy formába lendült még épp időben. Gondolom kb mindenkit monitoroznak a poszton.
Én is bepróbálkoznék nála, mert ritka, hogy egy brutál fizikumú játékos még ügyes is, és érzi a masiás társakkal a focit, de kb kizártnak tartom, hogy ő vissza akarna jönni.
Talán a következő Rodri nem lesz, de simán top10 lehet pillanatokon belül a TM listán a posztján. A City számára kb a tökéletes igazolás lenne. Mondjuk szánalmas, hogy többszáz milliót el tudnak tapsolni télen, de hát ez van. A többi igazolásuk teljesen érthetetlen volt, ez viszont abszolút logikus lenne.
A jó hír viszont, hogy ebben az esetben is egész jól jönnénk ki a buliból, nem rossz lóvét kapnánk érte, plusz ugye az első díja (8 volt tán?), az összesen egy 30 feletti összeg lenne akár érte.
A City viszont nézegethetne DJ felé is így, hogy formába lendült még épp időben. Gondolom kb mindenkit monitoroznak a poszton.
Én is bepróbálkoznék nála, mert ritka, hogy egy brutál fizikumú játékos még ügyes is, és érzi a masiás társakkal a focit, de kb kizártnak tartom, hogy ő vissza akarna jönni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Jó lesz, amikor majd megy a sápítozás, hogy Nico ilyen jó, olyan jó Angliában, mi meg elszórtuk.
Most vegyük vissza 30 millióért és enyhítsük a 2 éve okozott kárt, Christensen árából meg lehetne oldani a dolgot, mert 2 év múlva majd szomorkodva nézhetjük az új Rodrit és a 150 milliós vételárát.
Most vegyük vissza 30 millióért és enyhítsük a 2 éve okozott kárt, Christensen árából meg lehetne oldani a dolgot, mert 2 év múlva majd szomorkodva nézhetjük az új Rodrit és a 150 milliós vételárát.
- ab1daL
- Director del Fútbol
Kíváncsi vagyok sikerül-e megszerezniük Nicot. A Porto most adja el Fabrizio szerint Galenot az Al Ahliba, 50 millió.
Azért a szaúdiak meghúzzák a végét. Durán megy az Al Nassrbe, 76 millióért... Nagyon nagy fizuért..
Azért a szaúdiak meghúzzák a végét. Durán megy az Al Nassrbe, 76 millióért... Nagyon nagy fizuért..
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Manchester City made formal approach with Porto to ask for Nico González as new midfielder.
Talks started, Porto hope to keep Nico and ask for important transfer fee or won’t leave.
Release clause worth €60m and key point, Barcelona have 40% sell-on clause. @FabrizioRomano
Talks started, Porto hope to keep Nico and ask for important transfer fee or won’t leave.
Release clause worth €60m and key point, Barcelona have 40% sell-on clause. @FabrizioRomano

Ez az a játékostípus, amit ki nem állhatok.
2023 őszén linkeltem itt Gimenezt, hogy figyeljük, nagyon nem volt népszerű gondolat, meg általában a csatárigazolás. Fura, hogy mindezt úgy, hogy kb én vagyok a legkevésbé elégedetlen Lewandowskival. Csatárt már két éve igazolnunk kellett volna. Lewandowski mára többet tudna segíteni, ha csereként szállna be 30 percekre, és nem kellene beosztania az erejét, hanem azt a kb fél órát teljes erőbedobással játszhatná. Azóta meg már felépíthettünk volna egy utódot.
Gimenez tavaly tavasszal nagyon leállt, így nyáron lekerült mindenki térképéről. Aztán őszre megint összeszedte magát. Én akkor Nicolas Jacksont igazoltam volna le, aki a Villarrealban tolt egy 10 gólos bajnoki tavaszt, ő azóta mérsékelten vált be a Chelsea-nél, de szerintem nem lett volna rossz igazolás. Abban többé-kevésbé biztos vagyok, hogy nyáron nem akarunk majd centert, a meccsek után meg agyba-főbe szidjuk majd Lewandowskit.
Roque Deco elfogultsága mellett annak is lehet a terméke, hogy a klub kultúrájában kialakult egy fóbia a már befutott játékosok ellen. Griezmann-Coutinho-fóbia. Ami szerintem azért hamis, mert az akkor no name Dembelé-vel is befürödtünk, ahogy számos no name igazolásunkkal, akikből nem lett semmi. Olykor nem válnak be máshol már befutott sztárok, de a kockázat azért kisebb velük. Emellett szeretjük a tiniket, mert az az elvárás is a kultúránk részévé vált, hogy egy játékos 15 évig a klubnál legyen, ezeket szeretjük. Az már felhördülést vált ki, ha valakivel kb 3 évre terveznénk. Miközben nincs semmi gond utóbbival sem, sőt. Ha az alatt nyerünk bajnokságokat, BL-t, akkor igenis le kell igazolni (Larsson-effektus).
- bence0330
A Milan elvileg megszerezte Santiago Gimenezt, a Feyenoord gólvágóját, akit mi is nézegettünk az elmúlt években. Rá, vagy valami hasonlóra kellett volna költeni azt a 30-40 milliót, amit elvertünk a Roque transzferre. Kb ugyanannyiba kerültek, csak egy európában már bizonyított, valamennyivel azért kisebb kockázatú igazolás lett volna, és nem is extra tinédzserként, de még fiatalon.
Morata meg megy a Galatasarayba, ahol Icardi megsérült. Érdekes center lerakat lett az is. Azért egy Osimhen-Icardi, meg egy Osimhen-Morata center páros top6-7 klub szintű megoldás.
Morata meg megy a Galatasarayba, ahol Icardi megsérült. Érdekes center lerakat lett az is. Azért egy Osimhen-Icardi, meg egy Osimhen-Morata center páros top6-7 klub szintű megoldás.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nekem nem kéne. Bár tök jól elcselezget a szélen, utána rendre rossz döntéseket hoz. Aztán lehet, hogy Flick kezei alatt tudna ebben a fejlődni, Raphinha is Yamal is sokkal hatékonyabb lett De ennyi erősvel Rashford is magára találhatna nála.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.28. 08:10:34Ez a Dokut felajánlották a Barcanak (Sport), mert nincs megelégedve a játékidejével, érdekes lehet. De manapság a Sport sem túl megbízható. Mindenesetre jobb, mint Rashford.
Más: Jhon Durán, aki PL-szinten is eléggé ígéretes támadó volt, 21 évesen elmegy az arabokhoz... elgondolkodtató.

- tatesz1990
- Jugador del Barça
Azért írtam posztot, mert a Liverpool alap felállása olyan, mint a Barcáé! (Dupla 6:MacAllister-Gravenberch; Pedri-Casado) Ebben a rendszerben a posztjuk hasonló, nyilván a két csapat különbözőségeiből adódóan a szerepkörük nem teljesen!
Attól mert a média DMC-nek ír egy játékost, már az is lesz? Mac Allister DMC mint Yaya Touré, Casemiro, Rodri, Kanté, Busquets?! Kicsit ez beskatulyázásnak tűnik nekem
Visca el Barca! 

-
- Entrenador del Barça
Ez a Dokut felajánlották a Barcanak (Sport), mert nincs megelégedve a játékidejével, érdekes lehet. De manapság a Sport sem túl megbízható. Mindenesetre jobb, mint Rashford.
Marca szerint Haaland kivásárlási záradékában 3 csapat szerepel, PSG, Real, Barca.
Ami viszont igazán érdekes, hogy szerintük nettó 40 milliót keres...
Marca szerint Haaland kivásárlási záradékában 3 csapat szerepel, PSG, Real, Barca.
Ami viszont igazán érdekes, hogy szerintük nettó 40 milliót keres...
Általában DMC-nek írják az argentint a meccseken, ritkábban MC-nek. De ha nem is klasszikus DMC, azért nem is Pedri szerepköre, annál defenzívebb. Akkor már inkább Gavi szerepköre hasonló nálunk.tatesz1990 írta: ↑2025.01.26. 10:20:22Azért Mac Allister nem védekező középpályás!LG írta: ↑2025.01.26. 09:55:06".... Akit jó lett volna behúzni, az Mac Allister. Ő szerintem Rodri méltó kihivója a poszton, hatalmas fogás volt a Poolnak. A poszt nálunk sem volt megoldva eddig a szezonig. Most Casado ígéretesnek tűnik, Bernalban is látszott potenciál a sérülése előtt, de azért még mindig elférne Meki."
Liverpoolban sem! Ott inkább Gravenberch oldja meg ezt. Mikor érkezett az argentin és Szoboszlai is, Klopp nem véletlenül kérte melléjük Endot! Abban a rendszerben sem Mac Allister volt a 6-os! Előtte Brightonban meg nagyon nem.
Szóval inkább ne Rodri hoz mérjük, mert nagyon nem ugyanazt játsszák a pályán!
Ma Allister posztjára a Barcának van egy Pedri-je, aki szerintem jobb az argentinnél.
Amikor annak idején Mac Allistert mondtam, hogy mindenképp le kellene igazolni, azért nem volt nagy lelkesedés. Inkább őt kellett volna, mint Gündogant.
A középcsatárposzton Isak sajnos elérhetetlen volt (akar is most kivásárlási árat a szerződésébe, mert az ára jelenleg a csillagos egekben van, így meg nagy csapat nehezebben viszi el), de Guirassy jó lett volna. A jövő valószínűleg ez lesz, mert a túl magas árak a játékos érdekeivel is szembemennek, mivel így nehezebben viszik el őket top csapatok. Guirassy jól csinálta, ő berakatott egy 17 milliós kivásárlási árat a szerződésébe. Fura, hogy nem vitte el egy igazán top klub.
A középcsatárposzton Isak sajnos elérhetetlen volt (akar is most kivásárlási árat a szerződésébe, mert az ára jelenleg a csillagos egekben van, így meg nagy csapat nehezebben viszi el), de Guirassy jó lett volna. A jövő valószínűleg ez lesz, mert a túl magas árak a játékos érdekeivel is szembemennek, mivel így nehezebben viszik el őket top csapatok. Guirassy jól csinálta, ő berakatott egy 17 milliós kivásárlási árat a szerződésébe. Fura, hogy nem vitte el egy igazán top klub.
- tatesz1990
- Jugador del Barça
Azért Mac Allister nem védekező középpályás!LG írta: ↑2025.01.26. 09:55:06".... Akit jó lett volna behúzni, az Mac Allister. Ő szerintem Rodri méltó kihivója a poszton, hatalmas fogás volt a Poolnak. A poszt nálunk sem volt megoldva eddig a szezonig. Most Casado ígéretesnek tűnik, Bernalban is látszott potenciál a sérülése előtt, de azért még mindig elférne Meki."
Liverpoolban sem! Ott inkább Gravenberch oldja meg ezt. Mikor érkezett az argentin és Szoboszlai is, Klopp nem véletlenül kérte melléjük Endot! Abban a rendszerben sem Mac Allister volt a 6-os! Előtte Brightonban meg nagyon nem.
Szóval inkább ne Rodri hoz mérjük, mert nagyon nem ugyanazt játsszák a pályán!
Ma Allister posztjára a Barcának van egy Pedri-je, aki szerintem jobb az argentinnél.
Visca el Barca! 

Nagyon jó állománya van Argentínának mostanában. Viszont én Alvarezt és Enzot nem annyira bánom. Előbbi padra luxus lett volna (és számunkra megengedhetetlen is egyben), kezdőbe pedig azért Lewy rövidtávon mindenképp jobb választás volt. Utóbbinak pedig szerintem egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja. Akit jó lett volna behúzni, az Mac Allister. Ő szerintem Rodri méltó kihivója a poszton, hatalmas fogás volt a Poolnak. A poszt nálunk sem volt megoldva eddig a szezonig. Most Casado ígéretesnek tűnik, Bernalban is látszott potenciál a sérülése előtt, de azért még mindig elférne Meki.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.26. 08:49:50U20-as meccsen Argentína 6-0-ra verte Brazíliát.
Lehet inkább argentin fiatalokat kellene nézegetni.
Lecsúsztunk Julianról, Enzorol és most Echeverriről.
Ez az Augustin Ruberto elég jónak tűnik.
-
- Entrenador del Barça
U20-as meccsen Argentína 6-0-ra verte Brazíliát.
- bence0330
Szerintem azóta sem gyenge, egy közepes. Az idei statjai sem gyengék egyáltalán, 7+3 1500 perc alatt egy jó csapatban okés, egy alsó osztályban tengődő szétesettben meg inkább az erős kategória. Nem kap túl sok lehetőséget. De tartom, hogy egy középmezőnybeli, romokban lévő csapatban majdnem lehetetlen jól teljesíteni. Nem teljesen, vagy 1-2 ilyen karakter, de megítélni ez alapján kb senkit nem lehet, szerintem. Rashford szinte mindig kiváló szezont futott rengeteg góllal, húzóemberként, amikor a MU egész korrekt szinten állt. És gyengéket, mikor épp a béka szebbik fele alatt. Szerintem ez nem véletlen. 15-20 gólpont körül számolnék vele Flick alatt az idény végéig.
2 éve iszonyatosan gyenge, az azért már nem egy sima formahanyatlás. És igen, előtte is jellemző volt rá a hullámzó forma.
- szbsz
- Capitá del Barça
Trashfordról nem tudom, hogy csak azért gyenge mert a csapattársai is azok és visszahúzzák vagy mert mindig is az volt, csak volt pár jobb szezonja...
Én nem kockáztatnék itt vele!

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
-
- Entrenador del Barça
Antony-Betis loan
Here we go.
Elvileg megosztják a bérét. (Rashford?)
Ezzel újabb kihívó a bajnoki címért
Here we go.
Elvileg megosztják a bérét. (Rashford?)
Ezzel újabb kihívó a bajnoki címért

- Camp Nou99
- Jugador d'estrella
-
- Entrenador del Barça
Na múltkor kihagytam Jhon Durant, akit elvileg figyeltünk.
A West Ham most ajánlott érte 67 millió eurót.
Elképesztő árak, és ezzel nem fogunk tudni versenyezni a La Liga FFP-je mellett.
A 320 milliós éves bevételű West Ham. Közben a Milant Darwin Nunezzel a Juvet Kolo Muanival kötik össze Olaszországban.
A West Ham most ajánlott érte 67 millió eurót.
Elképesztő árak, és ezzel nem fogunk tudni versenyezni a La Liga FFP-je mellett.
A 320 milliós éves bevételű West Ham. Közben a Milant Darwin Nunezzel a Juvet Kolo Muanival kötik össze Olaszországban.
Grealish szerintem jóllakott, mikor behúzták a triplát, már ahogy ünnepelte, akkor látszott, hogy ő ezzel a pályafutását teljesnek tekinti. Elfocizgat majd valahol, de ő már nem lesz toppon sosem, azt gondolom.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.18. 11:11:26City úgy néz ki belehúz
Marmoush 70
Victor Reis 35
Khusanov 35
Eléggé lutri egy 19 éves brazil, egy 20 éves üzbég és egy 25 éves egyiptomi játékosért ennyi pénzt kiszórni.
Gondolom Grealish megy, de Savinho nálunk is elférne, ha van rá esély
Savinho-ban én látok semmi extrát, szerintem tipikus túlértékelt brazil.
Savinho hatalmas erősítés lehetne és illene is a játékunkban nagyon.Persze ez csak álom,mert biztos horror áron mérik.29 ig van szerződése.
-
- Entrenador del Barça
City úgy néz ki belehúz
Marmoush 70
Victor Reis 35
Khusanov 35
Eléggé lutri egy 19 éves brazil, egy 20 éves üzbég és egy 25 éves egyiptomi játékosért ennyi pénzt kiszórni.
Marmoush 70
Victor Reis 35
Khusanov 35
- bence0330
Na, figyelnem kéne a pletyiket jobban, akkor nem szaladnék bele ilyen Malen fiaskókba. 
A Villa elég jól igazolgat. Érdekes, igazi nagy nevük talán nincs is, Emi és Watkins áll ehhez a legközelebb tán. De csupa jó játékosból áll, plusz persze Emery jelenléte kb a legfontosabb.
Nekem Luuk talán azért nem kéne, mert Lewyből is kicsit elegem van, és Luuk szerintem kb ugyanaz, csak gyengébb lábbal és erősebb fejjel. Arra tényleg jó lenne, hogy ha ívelgetni kell épp, ő törheti meg a jeget, erre kiváló, de én még egy ilyen bójacentert nem akarok most a csapatba.
Látszott, hogy Olmóval is mennyivel előrébb vagyunk kilencesben pusztán azzal, hogy tud focizni.

A Villa elég jól igazolgat. Érdekes, igazi nagy nevük talán nincs is, Emi és Watkins áll ehhez a legközelebb tán. De csupa jó játékosból áll, plusz persze Emery jelenléte kb a legfontosabb.
Nekem Luuk talán azért nem kéne, mert Lewyből is kicsit elegem van, és Luuk szerintem kb ugyanaz, csak gyengébb lábbal és erősebb fejjel. Arra tényleg jó lenne, hogy ha ívelgetni kell épp, ő törheti meg a jeget, erre kiváló, de én még egy ilyen bójacentert nem akarok most a csapatba.

-
- Entrenador del Barça
Malen az Aston Villa-hoz igazolt.
Depayhoz képest elég gyenge amúgy.
Kell az erősítés, mert így Yamal és Raphinha fog lesérülni, és Lewy már 36.
Leírtam vagy 20 nevet, de úgy látom Felix neve irritáló lehet.
Nem fogok megint belemenni egy fél napos Felix Raphinha 7 gólos játékos vitába. Kellene az erősítés, ár-érték, fizetés arányban megfelelő.
Egy szélső a rotációba, de lassan Lewy helyett is, előny aki egyszerre tud játszani a 2 poszton. Flick úgy néz ki jó hatással van a játékosainkra, így egy Luuk is jó variációs lehetőség lenne, el se kellett volna engedni az 1 milliós fizetésével, legalább ő befejelte.
Depayhoz képest elég gyenge amúgy.
Kell az erősítés, mert így Yamal és Raphinha fog lesérülni, és Lewy már 36.
Leírtam vagy 20 nevet, de úgy látom Felix neve irritáló lehet.
Nem fogok megint belemenni egy fél napos Felix Raphinha 7 gólos játékos vitába. Kellene az erősítés, ár-érték, fizetés arányban megfelelő.
Egy szélső a rotációba, de lassan Lewy helyett is, előny aki egyszerre tud játszani a 2 poszton. Flick úgy néz ki jó hatással van a játékosainkra, így egy Luuk is jó variációs lehetőség lenne, el se kellett volna engedni az 1 milliós fizetésével, legalább ő befejelte.