2010.11.29. 23:49:00
Eljött az idő, hogy összeszedjem a gondolataimat a mai meccs után. Kérlek olvassátok el, nem leszek hosszú, és kíváncsian várom a reakciókat.
A focihoz rengeteg alázat kell. Az amit a Barca képvisel, abban bőven akad alázat a futballal szemben. Ez jelenti a szignifikáns különbséget a két klub közt.
A Madriddal szeretnék kicsit foglalkozni. Mi az oka annak, hogy egy Almeria képes 8-0 ra kikapni méltóságteljesen, még egy 'galaktikus' gárda nem?
Látva Ramos őrjöngését, CR7 (Aki inkább egy márkanév mint egy focista) tehetetlen arckifejezéseit, Alonso rugdosását úgy éreztem meg kell kérdeznem titeket, hogy jól gondolkozom-e?
Véleményem szerint mindenre visszavezetve a vezetők mentalitása az oka az alázat elvesztésének. Egy öt évvel ezelőtti Madrid előtt fejet hajtok nagyságuk miatt, de ez a mai bagázs egy csürhe, már bocsánat a szóért. Kíváncsi lennék, hogy egy most Schalke-ban játszó Raul mikor tett volna olyat azokkal, akikkel nemrégiben még VB-t nyert? (Természetesen ez Ramos-ra igaz.) Nem a nagyképű, ámde valóban tehetséges futtbalistából, Ronaldóból lesz legenda, hanem Messiből, akinek egy szava nem volt a meccs folyamán. Vajon miért? Mert van benne alázat. Fontos a klubhűség. Mourinho jó edző, igen, de az ilyen 'világpolgár' sehova sem tartozom mentalitás nem tesz jót az európai futballnak. Nem vagyok híve a nyilatkozat csatározásoknak, de kíváncsi vagyok mit fog Mourinho kifogásolni a meccs után. A második gólnál azon gondolkoztam, hogy vajon a bíró lesz-e az oka, vagy az idő a vereségnek. Igen, az edzőnek kellene alázatra tanítania a játékosait. Ez az ami nem jellemző a mesterre. Igen, kell tartás egy csapatnak, de az ne menjen át önteltségbe. Kétségtelen, megkérdőjelezhetetlenül jó edző, de emberileg sok más edzővel szemben alul maradna. Ez a Barcelona, ha ma kikapott volna, nem rendez a nevéhez nem méltó balhét a füvön. Nem volt méltó az a Real Madridhoz, amit ma a pályán láttunk. Remélem a madridisták nem a támadó jelleget fedezik fel a gondolataimban, hiszen a tiszta futball híve vagyok. Őszintén remélem, hogy lesz még olyan nemes ellenfelünk, mint egykor volt!
Üdv, G