Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
madridronie
Madridista

2012.02.01. 20:18:11

mi legalabb még játszunk...
Remélhetőleg 2012-ben ez lesz a legnagyobb örömötök!
Fecooo
Llegenda del Barça

2012.02.01. 20:17:23

visca el barca írta: mi legalabb még játszunk... jah, tudom a kupa nem fontos... :lol:
Kérlek tanuld meg, h mindig az a legfontosabb sorozat, amit JM megnyer... amit nem nyer meg, azt csak azért nem nyeri meg, mert nem fontos! ennyi!
pistinho
Barça B

2012.02.01. 19:16:46

visca el barca írta:mi legalabb még játszunk... jah, tudom a kupa nem fontos... :lol:
Arról nem is beszélve hogy tavaly még milyen fontos volt ez :D:D:D
Bírom amúgy, amikor olvasok egy Mourinho nyilatkozatot, és a Real szurkolók nagy többségének, nincs önálló gondolatuk, csak azt tudják ismételni, amit a nagyérdemű a száján kieresztett...
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.01. 19:04:09

zsírosdeszka írta:A ma esti mérkőzés korán sem olyan biztos a Barcának. Szerintem X lesz.
mi legalabb még játszunk... jah, tudom a kupa nem fontos... :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zsírosdeszka
A Madridista

2012.02.01. 18:43:57

A ma esti mérkőzés korán sem olyan biztos a Barcának. Szerintem X lesz.
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
daffy
Madridista

2012.02.01. 14:18:16

PriNcE27 írta:Hűha, a Realnak Március 4.-től jön sorozatban 4 nehéznek tűnő meccse a ligában, tudom a Real idén ritkán hibázik, de én azért bizakodok ott némi pontvesztésben, akkor tájt ha mi nem hibázunk az a 7 pontos előny könnyen eltűnhet a két csapat között. :wink:
espanyol otthon,betis idegenben,malaga otthon,villarreal idegenben.
ebben nem tudom mi a nehéz annyira. otthon ugyebár nem lehet gond. idegenben elvileg a betis sem lehet probléma(mondjuk én arra pontvesztést tippeltem pár hete). egyedül a villarreal lehet izzadós
Fecooo
Llegenda del Barça

2012.02.01. 14:07:17

teljesen egyetértek mahitoo szavaival!

Callejónnak nagyon kinyílt a csipája... :roll: ugyanakkor számomra sem szimpatikus, h bírózunk, de "szükség törvényt bont..."
JM 1-1 meccs EGYETLEN számára hátrányos ítélete miatt is képes bírózni, hát akkor mi mit mondjunk, amikor tizenegyest szó szerint fényévente kapunk? a gyengébb formánk miatt ezek az ítéletek egyértelműen meccset eldöntő tényezővé váltak, ami ugyan a csapat hibája is, ám nehogymár elvárás legyen szembeszélben hajóversenyt nyerni, mikor a többieknek inkább szélcsend van (vagy éppen hátszél...) (a szembeszél ritkább, ezt kár tagadni...)

a lényeg, h megértem mahitoo kifakadását, mert én is ezt érzem...
PriNcE27
Jugador del Barça

2012.02.01. 14:03:28

Hűha, a Realnak Március 4.-től jön sorozatban 4 nehéznek tűnő meccse a ligában, tudom a Real idén ritkán hibázik, de én azért bizakodok ott némi pontvesztésben, akkor tájt ha mi nem hibázunk az a 7 pontos előny könnyen eltűnhet a két csapat között. :wink:
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.02.01. 13:57:34

Mikaos írta:
mahitoo írta:Színészkedés: ebben sajnos mi jártunk az élen
Sosem jártunk mi ebben élen. Csak feltűnőbb volt 1-2 meccsen (mert továbbjutottunk!).
Amíg Di Maria-Ronaldo-Pepe van a túloldalon, addig ránk panasz nem lehet a Busi-Alves duóra.
Azért tavaly sokkal több színészkedés volt nálunk, mint az előző években.A Madrid hentelésére meg egyértelműen ez volt a válasz, amit meg is értek, de akkor sem szimpatikus. Alves, Masch és Busi sokszon túlzásba viszi. De mint mondtam, a Classicókon a Madrid már ezt is kiegyenlítette. Míg ránk máskor kevésbé jellemző, Real oldalon elég sok meccsen előfordul.
De nem ez volt a lényege annak amit írtam, hanem a kettős mérce. És ez Mou uszításai óta van így. Nem volt háború se Capello, se Del Bosque se Pellegrini alatt. Pedig voltak oda-vissza pofonok, és akkor már voltak blogok, idióták, meg 12 évesek...
Mikaos
Director del Fútbol

2012.02.01. 13:14:07

mahitoo írta:Színészkedés: ebben sajnos mi jártunk az élen
Sosem jártunk mi ebben élen. Csak feltűnőbb volt 1-2 meccsen (mert továbbjutottunk!).
Amíg Di Maria-Ronaldo-Pepe van a túloldalon, addig ránk panasz nem lehet a Busi-Alves duóra.
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.02.01. 13:06:16

Én attól kapok hülyét, hogy Messi egyszer megemlítette a bírókat, és rögtön egy szintre helyezi ezt sok ember a Real féle folyamatos, és gusztustalan bírózással. Mourinho elmúlt másfél éve hihetetlen ebből a szempontból. A játékosai is egyfolytában nyilatkozgatnak ilyeneket, az agyatlan hülyék nem is érdekelnek, de Casillas miatt szomorú voltam. Miközben Mou ugye felhozta az UEFA-t, az Unicef-et, az APEH-et meg mindent. Messi meg egyszer mond valamit... Az agyam eldobom. :evil:
Ugyanaz mint a hentelés madridi oldalról. Reakció: Busi is csúnyán lerúgta (azthiszem) Alonsot. Oké, akkor 42-1. Színészkedés: ebben sajnos mi jártunk az élen, de ezt Pepe vezérletével kiegyenlítette a Madrid, de persze még mindig a Barca a színészválogatott.
Megértem, sok embernek savanyú a szőlő. Nekünk is lesznek rosszabb éveink. De ennyi elfogult véleményt, és ennyi orbitális baromságot.
:evil:
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2012.02.01. 12:03:28

zsírosdeszka írta:Már Guardiolának is kétértelmű nyilatkozatai vannak a bírókkal kapcsolatban.
Melyikre gondolsz?
.
barca2010
Jugador d'estrella

2012.02.01. 12:00:49

d írta:Jó lenne ha a játékosok és Guardiola is ejtené ezt a spori-témát, mert kicsit gáz, ha elhatározzák, hogy nem reklamálnak, akkor tartsák magukat ehhez. Eddig kibírták, most kicsit töményebbek a Barcát sújtó ítéletek, de tudjuk, hogy a szöveg nem igazán befolyásol semmit.
Mit kellene még csinálni??? Ne színészkedjenek, mert az undorító! Ne foglalkozzanak a bíróval, mert az nem sportszerű! Ne focizzanak soha gyengén, mert az a divatszurkolóknak nem tetszik, és akkor nem lehet nagy pofával kiabálni! Ők is emberek heló, egyszer mindenkinél betelik a pohár! Miért ne mondhatnák azt, hogy mostanság minket sújtanak a bírói ítéletek???
Nem így van??? Az lenne a gáz, ha akkor is bíróznánk, amikor a mi javunkra tévednek! Kicsit elegem van abból, hogy nem szól másról ez a fórum, csak a Barca kritizálásáról! Drukkoljatok más csapatnak!!! Most ez a divat, hogy a Barcát fikázzuk??? Nem is értem!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
d
Entrenador del Barça

2012.02.01. 09:49:02

Jó lenne ha a játékosok és Guardiola is ejtené ezt a spori-témát, mert kicsit gáz, ha elhatározzák, hogy nem reklamálnak, akkor tartsák magukat ehhez. Eddig kibírták, most kicsit töményebbek a Barcát sújtó ítéletek, de tudjuk, hogy a szöveg nem igazán befolyásol semmit.
zsírosdeszka
A Madridista

2012.02.01. 09:33:57

Már Guardiolának is kétértelmű nyilatkozatai vannak a bírókkal kapcsolatban.
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
daffy
Madridista

2012.02.01. 06:48:20

shutterisland írta: de azért remélem, hogy az idén összes meccset egybevéve inkább ellenünk fújó bírók, és a szokatlan balszerencse véget ér, és akkor simán lehet CDR+BL kombó, ami a 2 szuperkupával és klub vb címmel ismét parádés lenne, és folytatódnának a mi kis aranycsapatunk hatalmas évei.
emlékszem rá,amikor a realt hátráltatták összességében,akkor is volt "undorító madridista bírózás" a barcások részéről. most fordult a dolog
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.01. 02:57:05

na ja, ebben igaza van callejonnak, elég fail, hogy az alves féle "a vesztesek foglalkoznak a játékvezetővel" nyilatkozat után messi szóba hozta őket, mint sérelem.

de azért remélem, hogy az idén összes meccset egybevéve inkább ellenünk fújó bírók, és a szokatlan balszerencse véget ér, és akkor simán lehet CDR+BL kombó, ami a 2 szuperkupával és klub vb címmel ismét parádés lenne, és folytatódnának a mi kis aranycsapatunk hatalmas évei.
Pavel
Entrenador del Barça

2012.01.31. 22:31:13

Abban igaza van, hogy megváltozott valami. Mégpedig az, hogy a játékosainknak is kezd a t**e túltöltődni a spanyol bírókkal.
Angliában kezdik Mou ágyát megvetni a manchesteriek. :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.01.31. 21:44:09

"Barcelonában a játékvezetésre panaszkodnak? Valami biztos megváltozott, mert eddig úgy tudtam, ők nem foglalkoznak a bírókkal." - Cellejon

Hát van benne valami... :roll:
Most fordított a helyzet és mi próbálkozunk a kifogásokkal... Bár nálunk szerencse még nem terjedt el. Valószínű akkor terjedne el, ha a Real behúzná a bajnokságot vagy esetleg a BLt.
daffy
Madridista

2012.01.31. 19:02:57

Balinho írta: Na mindegy remélem átjött, amit mondani akartam.
átjött,ugyanakkor én nem mondtam olyat,hogy a madrid játéka tetszik,bár itt sokan azt gondolják/ták. egyébként összességében egyetértek az írásoddal,nem is tudok már mit hozzászólni
Balinho
Entrenador del Barça

2012.01.31. 18:55:32

daffy írta:
Balinho írta: megy az egyérintős játék és úgy folyik a zsuga, hogy semmilyen törés nincs a játékban,
ez a része nekem is tetszik. ha kipasszolják a letámadókat. de az,amikor csak mindenki áll és néz,a kp meg passzolgat kilátástalanul,attól eldobom az agyam. persze erre lehet mondani,hogy akkor nem kell nézni. nem is nézem olyankor
Amikor kilátástalanul passzolgatunk én is eldobom az agyam :D Ettől függetlenül az alapstílusunk a sok passzra és a kombinatív játékra épül, és ez a jelek szerint neked is tetszik. Ezzel semmi baj nincs, nekem is tud tetszeni ahogy a Madrid játszik, gyorsan pontosan sebészi pontosságú villámgyors akciókat végrehajtva.

Annyiban különbözik a véleményem (HA! különbözik), hogy szerintem alapvetően nem lesz attól rossz, unalmas, nézhetetlen a stílusunk, hogy rosszul játszunk. Kétségtelen, hogy előfordul nagy arányú vezetésnél, vagy flegma gyötrődésnél, hogy egy sivatagban több élet van, mint a játékunkban, de el kell mondjam a ***r egyik oldalon sem rózsaillatú, amikor ti szenvedtek és játszotok gyengén, a céltalan ívelgetés és az öncélú játék meg a duzzogás legalább annyira nézhetetlen, sőt bosszantó, mint az impotens tili-toli. A gyenge, formán kívüli, életlen-élettelen játékot akkor se élmény nézni, ha 11 Ronaldinho játszik 11 Zidane ellen játszik egymás ellen. De ettől még jó játékosok, kiváló stílussal. Az, hogy rossz napjukon sz*rul játszanak ezen nem változtat.

Na mindegy remélem átjött, amit mondani akartam.
barca2010
Jugador d'estrella

2012.01.31. 14:29:58

daffy írta:
Balinho írta: megy az egyérintős játék és úgy folyik a zsuga, hogy semmilyen törés nincs a játékban,
ez a része nekem is tetszik. ha kipasszolják a letámadókat. de az,amikor csak mindenki áll és néz,a kp meg passzolgat kilátástalanul,attól eldobom az agyam. persze erre lehet mondani,hogy akkor nem kell nézni. nem is nézem olyankor
A galaktikus Madrid is közelebb volt a, a mostani Barca stílushoz, mint a mostani Madridéhoz! Gondolom akkor az tetszett ugye???
ez jó nagy hülyeség,már ne is haragudj. attól,mert közelebb van... :D
igen,közelebb van,mert a mostani nem a kipasszolásra épül. ezzel aztán feltaláltad a spanyol viaszt. elég távol van azért a két csapat :wink:
meg akarsz győzni,hogy te jobban tudod,hogy mi tetszik nekem,mint én :D
a barátnőm szőke. pamela anderson is szőke,jessica alba pedig barna. ezek szerint nekem a pamela jobban tetszik,mert ő is szőke? szerinted ez így van????
Dehogy akarom megmondani Neked, hogy melyik tetszik jobban! Csupán annyit akartam ezzel mondani, hogy mostanság annyira le van szólva ez a játék, pedig a Galaktikus Madrid is, az ilyen játék miatt kapta a nevét!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
daffy
Madridista

2012.01.31. 13:27:50

A galaktikus Madrid is közelebb volt a, a mostani Barca stílushoz, mint a mostani Madridéhoz! Gondolom akkor az tetszett ugye???
ez jó nagy hülyeség,már ne is haragudj. attól,mert közelebb van... :D
igen,közelebb van,mert a mostani nem a kipasszolásra épül. ezzel aztán feltaláltad a spanyol viaszt. elég távol van azért a két csapat :wink:
meg akarsz győzni,hogy te jobban tudod,hogy mi tetszik nekem,mint én :D
a barátnőm szőke. pamela anderson is szőke,jessica alba pedig barna. ezek szerint nekem a pamela jobban tetszik,mert ő is szőke? szerinted ez így van????
barca2010
Jugador d'estrella

2012.01.31. 13:26:59

Balinho írta:
daffy írta:
visca el barca írta: nektek madrid szurkoloknak ez a vesszőparipája. a sötét oldalon minden második hozzászóló leírja. én ezt az orbitális baromságot még nem hallottam más csapat szurkolójától.
hát max akkor szép,ha egyérintős,de az,hogy xavi-ini és busi adogatja egymásnak,abban mi a szép? mert ilyen alapon elég sok csapatra és sok akcióra rá lehetne mondani,hogy ez szép.
ugyanakkor én már rengeteg helyről hallottam,hogy nem lehet megnézni a meccset. én se tudom megnézni a barca meccset,mert a nagy részében az unalmas tilitoli van. és várni arra,hogy 2-3-4 ember között is megcsinálják,számomra nem élvezetes
Hát szerintem ez abszolút ízlés kérdése, statika kontra dinamika, kinek mi tetszik. Nekem speciel pont tetszik, sőt olvadozok a gyönyörűségtől amikor eldugjuk a labdát, megy az egyérintős játék és úgy folyik a zsuga, hogy semmilyen törés nincs a játékban, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. A másik véglet az Angliában honos bazdelőre-fussutána típusú játék, amely valakinek szintén lenyűgöző a maga észvesztő ritmusával és tempójával. Nálam ez leginkább képesség (gyorsaság, robbanékonyág, erő) kontra képzettség (labdabiztosság, technika, összeszokottság) kérdéskör, amiben mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A Madrid a kettő között helyezkedik el de erősen a dinamika irányába eltolódva. Én speciel nem bánnám, ha mi is picit abba az irányba mozdulnánk el, de a Madrid stílusához képest még mindig a miénket preferálom. (hozzáteszem minden stílust lehet rossz formában, gyengén előadni, az soha nem jó. Amikor nem vagyunk élesek, vagy fejben nem vagyunk ott, akkor egy életlen, meddő vergődést adunk elő, de hidd el amikor a Madrid szenved az se szebb...

Az már más kérdés, hogy meggyőződésem, hogy sok kiforratlan szurkolónak épp azért tetszik jobban ez vagy az, mert a kedvenc csapata azt játssza. Így a Barca szurkolók nagy része ugyanúgy tudná imádni a Mourinho-féle lelki hadviselést, sztárhalmozást, gyors, már-már kontrajátékot idéző játékát, s fordítva sok Madrid szurkoló lenne elalélva a Guardiola-féle buddha-politikától, a mindenhova saját nevelést hozok, tili-toli játéktól ha épp az saját csapata sajátja lenne.

Ugyanígy az örök kérdés, hogy mi árt jobban a labdarúgásnak a Pepe/Ramos stb... féle állandóan a keménység és a durvaság határmezsgyéjén mozgó stílusa, vagy az Alves/Busquets-típusú hozzámérnek hatotpörgök témában is hogyhogy nem majd minden madridi fan úgy érzi, hogy ez csalás/színészkedés/a futball há[auto_cenzúra]úrása, Barca oldalon meg az ellenfél hentesek-mészárosok gyülekezete.

Ahogy többen leírták nem kötelező nézni minket. Akinek nem tetszik a stílusunk az meg pláne ne nézzen minket én se nézek kerékpár-közvetítéseket, mert gyötrődöm alatta. Gondolom a legtöbben kikapcsolódni ülnek le a TV elé, úgyhogy olyat nézzen mindenki, amivel ezt el tudja érni...
És ami nem mellékes, hogy ezzel a játékkal 3,5 év alatt 13 trófeát nyert a Barca!

Ja, és még egy! Ez a Madrid szurkolóknak! A galaktikus Madrid is közelebb volt a, a mostani Barca stílushoz, mint a mostani Madridéhoz! Gondolom akkor az tetszett ugye???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barca2010 2012.01.31. 13:28:25-kor.

BARCA FOREVER!!!
Válasz küldése