Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.03.13. 14:58:24

Már megint minden fórumon megy a vita a Barca és Madrid drukkerek között.José nyilatkozatai meg a madridi sajtó megint jó munkát végzett.
Valaki valahol írta, hogy így kell elterelni a figyelmet a már mindenki szemét szúró bírói teljesítményekről.Én továbbra sem hiszek az összeesküvés-elméletekben, de ebben lehet valami.Különben minek kezdenének el megint minket szapulni, mikor szinte zsebben a bajnoki cím?Mégha véletlenek is a bírói tévedések, azért nyilvánvaló, hogy minket sújtottak sokkal jobban, ezért nehogymá' erről beszéljen mindenki, gerjesszünk valami vitát.Gusztustalan ez az egész, bármi is okozza igazából.
Az, hogy a két sajtó, meg a 2 szurkolótábor anyázza egymást, azért benne van, de Mourinho érkezése óta már kezd ennek az egésznek semmi köze lenni a focihoz.Hazugságok, terelések, elhallgatott igazságok, a másik bemocskolása.Mint a politika.
Focit, versengést, igazi El Classícókat akarok!!!
Pavel
Entrenador del Barça

2012.03.12. 21:31:47

Raul#7 írta:Igen egy elnyomó hatalom csapatának szurkolok, micsoda ember vagyok...
Kegyetlen ami itt megy egyébként, gyakorlatilag eljutottatok oda, hogy a Real Madrid az egész történelmét a bíróknak köszönheti. Gondolom nem Madridban jártál, ezért festették le neked úgy, mint v.mi sátáni csapatot. De ha már annyira példálózni akarsz, az egyik barátnőmnek voltak 56-os Spanyolországba emigrált rokonai, a nagypapa szerint egy baromság, hogy tolták a bírók a Realt az 60-70-es években. Gondolom az igazság a kettő között lehet, csak hát ezt nektek hungarokatalánoknak nagyon nehéz lehet feldolgozni... Régebben többször olvasgattam és szóltam hozzá ehhez a topichoz, de ezzel befejeztem. Hitegessétek magatokat nyugodtan, hogy minden a bírók miatt van volt és lesz (tisztelet a kivélnek).
Na akkor még egy kis adalék a Madrid történelméhez egy kis magyar adalékkal.
REAL MADRID–RIJEKA (UEFA-KUPA, 2. FORDULÓ, 1984–1985)
Gúnyosan a „Bernabéu csodájaként” emlegetik a 1985-ös párharcot, amelyben a fiumeiek szerint egy belga játékvezető, Roger Schoeters ítéletei döntötték el a továbbjutó kilétét. A(z akkor még) jugoszláv együttes – története legnagyobb sikerét elérve – hazai pályán 3–1-re legyőzte a nagynevű ellenfelet, és a 67. percig a Santiago Bernabéu-stadionban jól állta a sarat. Akkor azonban Schoeters akcióba lépett. Egy véleményes büntetőt követően megszerezték a vezetést a „blancók”, ráadásul emberelőnybe is kerültek. Tíz perccel később már hárommal voltak többen a pályán a madridiak, ugyanis a játékvezető további két vendégjátékost zavart le a pályáról. Különösen Damir Desnica kiállítását tartják a leírások különösnek. Desnica első sárga lapját azért kapta, mert nem állt meg sípszó után, a második pedig, mert – állítólag – odaszólt a játékvezetőnek. Ami azért is hangozhat ebben a formában furcsának, mert Desnica születésétől fogva süketnéma volt.

A Real Madrid a továbbiakban két gólt rúgva 3–0-ra megnyerte a mérkőzést, és továbbjutott, majd később – a döntőben a Videotont 3–1-es összesítéssel legyőzve – a kupát is elhódította.
Az emlegetett Guruceta-eset.
1970-ben ő vezette a Barcelona–Real Madrid Király-kupa negyeddöntő visszavágóját (az első meccset a Real nyerte meg 2–0-ra), amelyen befújt egy „kamu” tizenegyest a fővárosiaknak, majd két perccel a rendes játékidő vége előtt, 1–1-s állásnál véget vetett a találkozónak. A Barca-drukkerek állítása szerint Guruceta – aki amúgy hatmeccses eltiltást kapott – egy vadonatúj BMW-vel közlekedett ezek után. A játékvezetőt később ebben az autóban érte a halál, amikor – egy spanyol bajnokira utazva, ami éppen egy Madrid meccs volt – halálos balesetet szenvedett az 1970-ben kapott BNW-vel.
Zsando
Barça B

2012.03.12. 21:14:05

Raul#7 írta:
Nos kedves en mindig azt mondom aki nem fogja fel mi folyik a 2 csapat kozt , az emelje fel a kis popojat es menjen ki egy evre , es lam meg a legnagyobb magyar realdrukker is rajon mekkora egy elnyomo csapatnak szurkol , kerdeze meg az itteloket es ram tobb csalasrol tudnanak beszelni mind a 70-es vagy az igazan idosebb korosztaly az 50-60-as evekbol is ......es meg tudnak meselni en miket hallotam , tapasztaltam kint
Igen egy elnyomó hatalom csapatának szurkolok, micsoda ember vagyok...
Kegyetlen ami itt megy egyébként, gyakorlatilag eljutottatok oda, hogy a Real Madrid az egész történelmét a bíróknak köszönheti. Gondolom nem Madridban jártál, ezért festették le neked úgy, mint v.mi sátáni csapatot. De ha már annyira példálózni akarsz, az egyik barátnőmnek voltak 56-os Spanyolországba emigrált rokonai, a nagypapa szerint egy baromság, hogy tolták a bírók a Realt az 60-70-es években. Gondolom az igazság a kettő között lehet, csak hát ezt nektek hungarokatalánoknak nagyon nehéz lehet feldolgozni... Régebben többször olvasgattam és szóltam hozzá ehhez a topichoz, de ezzel befejeztem. Hitegessétek magatokat nyugodtan, hogy minden a bírók miatt van volt és lesz (tisztelet a kivélnek).
jartam mar kint Madridban is, Barcelonaban is sabadellben is badalonaban is tarragonaban is .....stb es mindenhol ezt tapasztalom az osszes tartomany ki van bukva a spanyolokra... legyen az baszkok, katalanok vagy andaluzok . eleg ha azt nezzuk hogy a spanyolok megszoltak xavit mert az a vb donto megnyeresekor katalan zaszloval ment a palyan vagy ugyanez utanpotlas eb vagy vb-n egy andaluz kissrac az edzo szagat le rola az andaluz zaszlot.

felre ne ertsd nem azzal van bajom ki kinek szurkol csak sokan nem latjak tisztan mikor kedvenc csapatukrol irnak , van pl jobaratom, baratnom is akik real drukkerek.
Zsandarova Olga
Raul#7
Barça B

2012.03.12. 21:04:59

Nos kedves en mindig azt mondom aki nem fogja fel mi folyik a 2 csapat kozt , az emelje fel a kis popojat es menjen ki egy evre , es lam meg a legnagyobb magyar realdrukker is rajon mekkora egy elnyomo csapatnak szurkol , kerdeze meg az itteloket es ram tobb csalasrol tudnanak beszelni mind a 70-es vagy az igazan idosebb korosztaly az 50-60-as evekbol is ......es meg tudnak meselni en miket hallotam , tapasztaltam kint
Igen egy elnyomó hatalom csapatának szurkolok, micsoda ember vagyok...
Zsando
Barça B

2012.03.12. 21:00:39

Na kicsitt felhuztam magamat:) na de mindjart Arsenal meccs :)
Sziasztok . Jóéjt
Zsandarova Olga
Zsando
Barça B

2012.03.12. 20:20:55

madridronie írta:
a Teste előtt van a keze Ha nem a kezéről pattan ki, akkor a hasáról. Szvsz ez nem volt tizi.
És hol írtam, hogy tizi??? Fentebb írtam, hogy minimum kétes szituáció, de csak annyira, mint S. Ramos hétvégi térdes mentése, vagy Alonso vétlen kezezése, illetve a vétlen helyzet (amivel általában ti a Chelsea elleni BL. meccs kapcsán előszeretettel szoktatok takarózni)! De mint mondtam ez egy ördögi kör és sehova se vezet, de hát ti tudjátok! :wink:

Gyártjátok itt a különböző összeesküvés elméleteket :lol: ugyanakkor a Godall féle nyilatkozatról érdekes mód egy szó sem esik, pedig az is nagyon tanulságos!
Zsandarova Olga
Pocsa11
Jugador del Barça

2012.03.12. 20:16:03

madridronie írta:vagy Alonso vétlen kezezése
Ugyan ezért kaptatok büntetőt nem tudom én ki ellen. Felpörgött a labda 90 méter magasra, a védő nézte, a labda meg ráesett a kezére, ami mellesleg a mellkasánál volt. Büntető, 2. sárga: kiállítás. Azzal lett azt hiszem 1-1.
nagyi1244
Barça B

2012.03.12. 20:07:02

Barcaman nem kötekedni járok ide ezt 7idd el. Nagyon sok dologban egyetértek veletek. De páran már elvakultak itt is ott is. Ez sajnos ilyen bicigli......PEACE!!!!
madridronie
Madridista

2012.03.12. 19:53:58

a Teste előtt van a keze Ha nem a kezéről pattan ki, akkor a hasáról. Szvsz ez nem volt tizi.
És hol írtam, hogy tizi??? Fentebb írtam, hogy minimum kétes szituáció, de csak annyira, mint S. Ramos hétvégi térdes, combos mentése, vagy Alonso vétlen kezezése, illetve a vétlen helyzet (amivel általában ti a Chelsea elleni BL. meccs kapcsán előszeretettel szoktatok takarózni)! De mint mondtam ez egy ördögi kör és sehova se vezet, de hát ti tudjátok! :wink:

Gyártjátok itt a különböző összeesküvés elméleteket :lol: ugyanakkor a Godall féle nyilatkozatról érdekes mód egy szó sem esik, pedig az is nagyon tanulságos!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madridronie 2012.03.12. 20:49:42-kor.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.03.12. 19:45:51

nagyi1244 írta:A győzelmet nem kell megmagyarázni igaz?????? Nevetségesek vagytok egy páran,ami itt megy egy ideje az már vicc!!!!! :D
Nem tudom, hogy feltűnt-e, de tényeket írtunk le, legalábbis én. De ha nem tetszik, akkor fölösleges felnézned. Van egy másik oldal, ahol nálunk sokkal nagyobb baromságokat írnak mindennap :wink:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
nagyi1244
Barça B

2012.03.12. 19:36:07

A győzelmet nem kell megmagyarázni igaz?????? Nevetségesek vagytok egy páran,ami itt megy egy ideje az már vicc!!!!! :D
Zsando
Barça B

2012.03.12. 19:31:16

Barcaman1993 írta:
Zsando írta:Es ez meg hagyjan :) A jelenlegi spanyol jatekvezetoi bizottsag elnoke fiatalabb koraban Francoista elvu volt (gondolom azota se fordult ki a hitebbol) Nos a tortenelem soran tudjuk jol hogy Franco a tartomanyok megtartasa melett adta le a voksat ......... ezt most hagyjuk . Szoval Franco hogy politikailag destabilizalja a tartomanyokat a focihoz fordult , erosenn penzel tamogatva oket (es meg ki tudja hogy )
Kezdésnek megölette a Barcelona elnökét...
Na ezert irtam azt hogy meg ki tudja hogyan nem akartam belefolyni :)
Amugy nagy sanszal nem jatszik a hetvegen Jesus Navas
Zsandarova Olga
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.03.12. 19:26:09

madridronie írta:Még szép, hogy nem emlékszel (csoda lett volna)! :roll: Valóban nagyon gyengék voltunk azokon a meccseken, ugyanakkor azért a Levante és a Racing elleni összecsapásokon is voltak érdekes döntések, de minimum kétes szituációk!

Levante: 3:40-nél elég egyértelmű és jogos 11-es, ami persze elmaradt!

http://www.youtube.com/watch?v=W7r-gh5b8xc

Racing: 5:55 a meccs utolsó percében történt kezes blokk a 16-oson belül Cristiano szabijánál, illetve az 5:25-nél történt kasza és elmaradt piros!

http://www.youtube.com/watch?v=LJb0iXEhtF

Szóval ez az egész nem vezet sehova! :oops:
:D Azért ezt a Racingosat te sem gondolhatod komolyan. a Teste előtt van a keze Ha nem a kezéről pattan ki, akkor a hasáról. Szvsz ez nem volt tizi.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Zsando
Barça B

2012.03.12. 19:25:21

Ja es majdnem kimaradt kiket is tamogatott a bas.zkok es katalanok ellen??
Hat persze hogy a Margitot
Zsandarova Olga
Zsando
Barça B

2012.03.12. 19:23:10

Es ez meg hagyjan :) A jelenlegi spanyol jatekvezetoi bizottsag elnoke fiatalabb koraban Francoista elvu volt (gondolom azota se fordult ki a hitebbol) Nos a tortenelem soran tudjuk jol hogy Franco a tartomanyok megtartasa melett adta le a voksat ......... ezt most hagyjuk . Szoval Franco hogy politikailag destabilizalja a tartomanyokat a focihoz fordult , erosenn penzel tamogatva oket (es meg ki tudja hogy )
Zsandarova Olga
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.03.12. 19:12:53

Vannak itt dolgok... :lol:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
ab1daL
Director del Fútbol

2012.03.12. 19:07:06

Az szép Pavel... :D :roll:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Charlie
Öreg Harcos

2012.03.12. 19:00:14

Én is olvastam ezeket az adatokat, jópofák. Ehhez kapcsolódó kis extra: Olvastam olyat, hogy valaki felhozta a 70es éveket a bírókkal kapcsolatban. Mi is történt akkor? Lássuk.
1970. A madrid a bajnokságban csak a 6. lett, a kupában a Barcával kerül össze. Mindenképpen kell a kupagyőzelem hogy nemz. kupában indulhassanak. Ekkor fújta be Guruceta ezt (KLIKK, vonal nem látszódik a videón, de 70ben valószínűleg látták és nem hiába háborodtak fel) a tizit a Madridnak. A szabálytalanság 3 méterre volt a 16-ostól. A Barca játékosai az eset után nem is akartak a pályán maradni, a mérkőzést 5 perccel a lefújás előtt lefújták, mert a nézők a pályára rohantak. Az akkori beszámolók szerint Guruceta egy vadiúj BMW-t kapott érte. Hogy mi lett Guruceta büntije? Semmi, több Barca meccset nem kapott.

1984. UEFA kupa elődöntő. Nottingham - Anderlecht. Guruceta ismét elcsalt egy meccset, most az Anderlechtnek. A belgák később bevallották 1 millió belga frankot fizettek a továbbjutásért. Mire bebizonyosodott a csalás Guruceta meghalt.

Milyen díjat alapított a Marca a bajnokság legjobb bírójának? Guruceta díjat!

2007/08-ban és 2008/09-ben meg is kapta Megia Davila a díjat. Majd Perez első igazolása Davila volt. Még hivatalosan is játékvezető volt, mikor aláírta a szerződését a Madriddal. A dolga az lett hogy javítsa a kapcsolatot a játékvezetőkkel. A szerződésekor(még játékvezetőként) be is vallotta hogy gyerekkora óta Real Madrid szurkoló.
Kép

Csupán érdekesség kedvéért raktam be.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
visca el barca
Presidente del Barça

2012.03.12. 18:40:52

Pavel írta:Az NSOnline-on találtam egy hozzászólásban.
:shock: azért ez komoly ha tényleg így van :shock:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
JanPieterzoon
Jugador del Barça

2012.03.12. 18:17:50

ozsimiki írta:Idén nem csak érezzük a bírók szelét, hanem elég komoly, és egyértelmű jelek is vannak erre. Már ha egy-egy visszanézés annak tekinthető. Folyamatosan. Nem kell ezt érezni, mindenki látja.

Valamint Madridistákkal ellentétben mi elismerjük, hogy jogosan vezetitek a Ligát, azt nem,hogy ennyivel. Bírók nem adják meg a sanszot arra,hogy egy Nou Camp beli látogatás után kiélezett legyen a Liga.
Az első résszel egyetértek, valóban rosszul jöttünk ki ebben a szezonban a bírói döntésekből. Sajnos a mai labdarúgásban annyit hibáznak már a bírók(lásd utóbbi napokban Milan-Juve, Bolton-QPR meg nem adott gólok), hogy egyszer hosszabb ideig folyamatosan előnyöd lesz belőle, utána meg pont úgy alakul, hogy ellened fújnak folyamatosan. Plusz ilyenkor azért hajlamosak a szurkolók elfogultnak lenni, lásd Chelsea-Barcelona párharc 2009-ben. Minden madridos ismerősöm a visszavágót emlegeti, amikor volt ott egy odavágó is nem éppen nekünk kedvező bíráskodással. Vagy egy évvel később a Barca-Inter elődöntőben sem volt tökéletes a bíró... Ugyanígy most péládul a hétvégi Betis-Madrid meccsen is mindenki Ramos kezezését emlegeti, amikor a Betis első gólja előtt is kéz volt.

Másrészt azon gondolkoztam, hogy az utóbbi 1-2 évben az terjedt el talán valamennyire jogosan, hogy a Madrid a favágó, agresszív csapat, a Barcelona pedig a színész csapat. Előbbieknél Pepe, Marcelo és Ramos tett ezért, nálunk pedig főleg Busquets, Pedro és Dani Alves. És talán emiatt a bírók is kicsit már kevésbé hisznek a játékosainknak. Megfigyelhető ez adott játékosoknál is, akiről elhíresül, hogy sokat dobálja magát, annak nehezebben fogják befújni a kétes szitukat. Szóval anno egy teljesen jó stratégiai lépés volt (még ha egyesek nem is értenek ezzel egyet), hogy a madrid agressziójára színészkedéssel feleltünk, de talán most isszuk a levét :?
Pavel
Entrenador del Barça

2012.03.12. 18:12:51

Az NSOnline-on találtam egy hozzászólásban.
Igaz nem mostani példák, de lehet mazsolázni.
"Volt egy bizonyos Plaza Jose Pedraz. Focizott a Real Madridban és az Atleticoban is. Sok -sok éven keresztül ő volt a spanyol játékvezetői bizottság elnöke és ő felelt a bíróküldésekért.
Egy kis statisztika a ténykedéséről:
Ő volt a főnök,
első szakasz:
67/68-as szezontól - 69/70-es szezonig:
bajnokok: RM, RM, AM
Ekkor lemondott a már említett Guruceta eset miatt.
Ezután amikor nem ő a főnök,
bajnokok:
Valencia, RM, AM, Barca, RM
1975-ben visszatért - előtte bajnok lett a Barca :-)
Ekkor mondta hogy amíg ő lesz a bírók főnöke, addig nem lesz bajnok a Barca. Ezt a mondatot megerősítette egy játékvezető is.
A második szakasz ténykedésének,
bajnokok:
RM,AM,RM,RM,RM
Uhh, micsoda véletlen! :-)
1980-ban változtattak a játékvezetők kijelőlésének mikéntjéről. Ezentúl 3 volt játékvezető választotta ki hogy melyik meccset ki vezeti:
Tehát nem ő küldi a bírókat,
bajnokok:
Sociedad, Sociedad, Bilbao, Bilbao, Barca
Már megint bajnok lett a Barca és nem tud bajnok lenni a Madrid. Valamit tenni kell!
Visszatértek a régi módszerre és újból Plaza Jose Pedraz jelőlte a játékvezetőket közvetlenül.
A harmadik szakasz amikor ő a főnök,
bajnokok:
RM,RM,RM,RM,RM
Ez igen! Újból micsoda véletlen!
Összegezve mikor bizonyos úrember küldte a bírókat 13 szezonból 11 Real Madrid bajnoki cím és 2 Atletico bajnoki cím. Más nem nyerhetett.
Közben amikor ilyen-olyan okból nem ez a bizonyos úriember küldte a játékvezetőket 10 szezonból 2 Real Madrid, 1 Atletico, 2 Barcelona, 2 Sociedad, 2 Bilbao bajnoki cím.
Még egy kis számadat:
Barca és Real Madrid
Abban a 13 szezonban amikor Plaza Jose Pedraz volt a bírók királya:
kiállítás:
Barca:40
RM: 25
Abban a 10 szezonban amikor nem ő volt a főnök:
kiállítás:
Barca: 16
RM: 25
Ez alatt a a 13 szezon alatt amikor verhetetlenül 11 bajnoki címet tudott szerezni a Madrid a BEK-ben sikerült egyszer döntőbe kerülniük és ott ki is kaptak. Biztos ez is csak egy véletlen."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.03.12. 17:49:56

Kép
Pep: "Haladunk lépésről lépésre."
Mou: "Haladunk lopásról lopásra."
madridronie
Madridista

2012.03.12. 14:53:45

Ja és akkor ez kiegyenlíti az ajándék pontokat, nem?
Ilyenről szerintem szó nem volt; csupán egy észrevételt tettem, hogy teljes és kerek legyen a történet! :lol: Egyébként a legnagyobb problémám az egész okfejtegetésetekkel az az, hogy nagyon sok benne a HA!
lluisllach89
Director del Fútbol

2012.03.12. 14:27:47

madridronie írta:
A Real 3 meccset bukott. Ellenünk nem volt kérdés, a Levante ellen és a Santander ellen sem nyújtottak vmi nagyot és nem emlékszem, hogy bármi orbitális tévedés lett volna ezen a 3 meccsen.
Még szép, hogy nem emlékszel (csoda lett volna)! :roll: Valóban nagyon gyengék voltunk azokon a meccseken, ugyanakkor azért a Levante és a Racing elleni összecsapásokon is voltak érdekes döntések, de minimum kétes szituációk!

Racing: 5:55 a meccs utolsó percében történt kezes blokk a 16-oson belül Cristiano szabijánál, illetve az 5:25-nél történt kasza és elmaradt piros!

http://www.youtube.com/watch?v=LJb0iXEhtFs

Ja és akkor ez kiegyenlíti az ajándék pontokat, nem? :lol:
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
madridronie
Madridista

2012.03.12. 13:39:46

A Real 3 meccset bukott. Ellenünk nem volt kérdés, a Levante ellen és a Santander ellen sem nyújtottak vmi nagyot és nem emlékszem, hogy bármi orbitális tévedés lett volna ezen a 3 meccsen.
Még szép, hogy nem emlékszel (csoda lett volna)! :roll: Valóban nagyon gyengék voltunk azokon a meccseken, ugyanakkor azért a Levante és a Racing elleni összecsapásokon is voltak érdekes döntések, de minimum kétes szituációk!

http://www.youtube.com/watch?v=LJb0iXEhtFs

Válasz küldése