Raul#7 írta:Igen egy elnyomó hatalom csapatának szurkolok, micsoda ember vagyok...
Kegyetlen ami itt megy egyébként, gyakorlatilag eljutottatok oda, hogy a Real Madrid az egész történelmét a bíróknak köszönheti. Gondolom nem Madridban jártál, ezért festették le neked úgy, mint v.mi sátáni csapatot. De ha már annyira példálózni akarsz, az egyik barátnőmnek voltak 56-os Spanyolországba emigrált rokonai, a nagypapa szerint egy baromság, hogy tolták a bírók a Realt az 60-70-es években. Gondolom az igazság a kettő között lehet, csak hát ezt nektek hungarokatalánoknak nagyon nehéz lehet feldolgozni... Régebben többször olvasgattam és szóltam hozzá ehhez a topichoz, de ezzel befejeztem. Hitegessétek magatokat nyugodtan, hogy minden a bírók miatt van volt és lesz (tisztelet a kivélnek).
Na akkor még egy kis adalék a Madrid történelméhez egy kis magyar adalékkal.
REAL MADRID–RIJEKA (UEFA-KUPA, 2. FORDULÓ, 1984–1985)
Gúnyosan a „Bernabéu csodájaként” emlegetik a 1985-ös párharcot, amelyben a fiumeiek szerint egy belga játékvezető, Roger Schoeters ítéletei döntötték el a továbbjutó kilétét. A(z akkor még) jugoszláv együttes – története legnagyobb sikerét elérve – hazai pályán 3–1-re legyőzte a nagynevű ellenfelet, és a 67. percig a Santiago Bernabéu-stadionban jól állta a sarat. Akkor azonban Schoeters akcióba lépett. Egy véleményes büntetőt követően megszerezték a vezetést a „blancók”, ráadásul emberelőnybe is kerültek. Tíz perccel később már hárommal voltak többen a pályán a madridiak, ugyanis a játékvezető további két vendégjátékost zavart le a pályáról. Különösen Damir Desnica kiállítását tartják a leírások különösnek. Desnica első sárga lapját azért kapta, mert nem állt meg sípszó után, a második pedig, mert – állítólag – odaszólt a játékvezetőnek. Ami azért is hangozhat ebben a formában furcsának, mert Desnica születésétől fogva süketnéma volt.
A Real Madrid a továbbiakban két gólt rúgva 3–0-ra megnyerte a mérkőzést, és továbbjutott, majd később – a döntőben a Videotont 3–1-es összesítéssel legyőzve – a kupát is elhódította.
Az emlegetett Guruceta-eset.
1970-ben ő vezette a Barcelona–Real Madrid Király-kupa negyeddöntő visszavágóját (az első meccset a Real nyerte meg 2–0-ra), amelyen befújt egy „kamu” tizenegyest a fővárosiaknak, majd két perccel a rendes játékidő vége előtt, 1–1-s állásnál véget vetett a találkozónak. A Barca-drukkerek állítása szerint Guruceta – aki amúgy hatmeccses eltiltást kapott – egy vadonatúj BMW-vel közlekedett ezek után. A játékvezetőt később ebben az autóban érte a halál, amikor – egy spanyol bajnokira utazva, ami éppen egy Madrid meccs volt – halálos balesetet szenvedett az 1970-ben kapott BNW-vel.