Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.22. 21:41:37

Ki irta,hogy lefociztak? Annyiról volt szó, hogy jobbak voltak...!
torotam
Jugador d'estrella

2012.04.22. 21:40:19

[/quote]felesleges erőlködni az ilyenekkel. :)
Ha a Barca nem kapott volna meg 5 jogos gólt, és így kapott volt ki 2-1re akkor igazatok lenne.De most egyáltalán nincs igazatok abban, hogy a Real nem volt jobb. Igen, jobb volt.[/quote]

Bemákoltak egy szögletet (Puyol 10000 éve nem hibázott ekkorát) utána egy kontra (Valdes meg már 10000-szer hibázott ekkorát), ennyi. Ja, meg védekeztek, de azt jól tudnak, azt már megtapasztaltuk az 5-0 után. Egy rossz napot kifogó Barcát vertek 2-1-re. De azt, hogy lefociztak minket nem írom alá!
Visca el BARCA!
torotam
Jugador d'estrella

2012.04.22. 21:35:41

daffy írta:
torotam írta: Amúgy a Madrid nem volt jobb, csupán nekik jött ki jobban a taktika.
azaz JOBBAN használták ki a helyzeteket,JOBBAN védekeztek,JOBBAN akarták a győzelmet,tehát...?!
Tehát jobb napot fogtak ki. A mutatott teljesítmény max egál.
Visca el BARCA!
Sanama
Llegenda del Barça

2012.04.22. 21:35:31

daffy írta:
torotam írta: Amúgy a Madrid nem volt jobb, csupán nekik jött ki jobban a taktika.
azaz JOBBAN használták ki a helyzeteket,JOBBAN védekeztek,JOBBAN akarták a győzelmet,tehát...?!
felesleges erőlködni az ilyenekkel. :)

Ha a Barca nem kapott volna meg 5 jogos gólt, és így kapott volt ki 2-1re akkor igazatok lenne.De most egyáltalán nincs igazatok abban, hogy a Real nem volt jobb. Igen, jobb volt.
levproff
Director del Fútbol

2012.04.22. 21:34:04

daffy írta:
nem voltak jobbak.nüanszokon múlnak egy ilyen meccsen a dolgok.
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
davidvilla007
Barça B

2012.04.22. 21:32:54

Tegnap este óta egyszerűen az ideg szétvág. Bármire gondoltam csak arra nem hogy hazai pályán kikapunk!Iszonyat dejavum van mert egy nap eltéréssel pont egy éve vertek meg minket a kupadöntőben Cr góljával,de utána kiütöttük őket a Bl-ből.Nagyon bízom benne hogy így lesz,bár az utóbbi 3 meccs játéka 0 volt a Barcáshoz képest.Nem érzek fantáziát és átütő erőt a játékban mint pl a levante elleni bajnokik előtt, akkor éreztem h elindul valami,és már a madridisták akkor nekiálltak parázni a klasszikus miatt,és sajnos sikerült azóta megint visszaesni.Sokan mondogatják hogy pep-éra vége kipukkadt a Barca de szerintem az még messze van,bízom benne hogy bejutunk a fináléba és megütjük az ellenfelet legyen akárki!! Mégegy megjegyzés:úgy érzem nem kellett volna a 2:2-es kupadöntő második félidejét átaludni,mert szerintem a margit onnantól kezdve elhitte hogy ven keresnivalója és ez most visszaütött.Amit tegnap láttam az egy kb 45 % os tudás volt szeretett csapatunk részéről,és lehet lehurrogtok de benne van a pakliban hogy pep beáldozta a Bl miatt,és ez volt a mézesmadzag ha esetleg összekerülnénk velük a fináléban. A legfájóbb dolog h a Nou Campban sikerült kikapni!! VISCA EL BARCA!! MES QUE UN CLUB!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
daffy
Madridista

2012.04.22. 21:31:31

torotam
Jugador d'estrella

2012.04.22. 21:28:58

A meccsről:
Az nso-n olvastam egy jó gondolatot, mely szerint a különbség az eredményt illetően abban IS volt, hogy míg nálunk a támadójáték Messi függő, addig a Madridnál az egész csapat Ronaldoért dolgozik, őt szolgálják, ő a végrehajtó, míg Messi egy előkészítő szerepbe került.
Azt gondolom, hogy Guardiolanak (vagy a következő edzőnek) egy veszélyes támadót is igazolnia kell a védelem (baloldal) megerősítése mellett. A következő szezonban ez lehet a kulcs!
Amúgy a Madrid nem volt jobb, csupán nekik jött ki jobban a taktika. Ami bosszant, hogy a sajtó megint Mourinhot élteti, mondván a 2. évében megint megcsinálta. Pedig a Bernabeuban 1-3-ra vertük őket (ez szintén Mourinho 2. évében történt). De végül bajnok lesz...
Visca el BARCA!
papek89
Jugador d'estrella

2012.04.22. 21:02:40

Én nem tudom mit pánikol itt mindenki. Jó, megtörtént, hogy kikaptunk. 4 éve kaptunk ki bajnokin utoljára úgy, hogy a fél kezdőcsapat sérült, formán kívül van, ráadásul olyan 3 év után, amit nemhogy ez a real, de egyik se fog egyhamar megismételni. Várható volt, hogy megszakad a sorozat. Viszont azzal sem értek egyet, hogy sok reálos (tisztelet a kivételnek) el van csepegve annyira, hogy már nem látják a fától az erdőt. Nem 5:0ra nyertek, nem mostak le minket úgy, hogy legyen mire verni a mellüket. Szal viselkedjünk úgy mint a csapat, lépjünk túl a tegnapon és már a Chelseare gondoljunk, mert ha továbbjutunk és megnyerjük a BLt, akkor halhatatlanok leszünk. De ha ne adj Isten, nem sikerül, már akkor is azok vagyunk, mert erre a csapatra még azok is emlékezni fognak, akik nem akarnak.
nuh
Barça B

2012.04.22. 20:35:55

A tegnapi meccsel kapcsolatban:
A meccs összképe az, hogy a madrid jobb volt, de ennek a végeredményhez nem kéne hogy köze legyen.

Az első gól előtti szögletet egy szabadrúgás előzte meg, amiért Busquets sárgát kapott. Szerintem ez egy műesés volt mivel a képek tanulsága alapján hozzá sem ért ronaldohoz, aki persze egyből dobta magát... Szóval ezek után a szöglet sem lett volna nemhogy gól . (ami les volt vagy sem)

A másik gól szerintem meg Guardiola hibája(vagy taktikája: tartalékolt a chelsea ellen, ezért játszatta Tello-t, aki eladta a labdát és ebből lett a 2. gól).

A meccsen Valdés mindkét gólnál bebizonyította, hogy miért nincs benne top 10 kapusban a világon, és miért nem követelhetjük a spanyol válogatott kapujába.

Emellett bebizonyosodott, hogy a madrid ellen nem lehet kiállni fejelni képes emberek nélkül, mert rögzített szituációknál visszanyal a fagyi. (tudom, h Piqué nincs játékban ... tudom, h Abidal sincs, de egy Keitát vagy Fabregast kezdetni kellett volna)
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.04.22. 20:01:10

Megérdemelték a tegnapi győzelmet, és a bajnoki címet is.Majd kiheverjük valahogy, a srácok meg remélem már keddre túl lesznek rajta.Ha meglenne a BL címvédés, maradnánk a trónon.Szerintem. :)
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
MatyiG
Adminisztrátor

2012.04.22. 19:43:26

Továbbra is Visca el Barca! ;)
Grt a Realnak, megérdemelten lettek bajnokok!
Jövőre visszavágunk!
Irány a BL címvédésért!
papek89
Jugador d'estrella

2012.04.22. 19:10:23

pedro7 írta:Azt szeretném megtudni, hogy emlékszik-e valaki a Mou korszak alatt, hogy valaki a Real részről gratulált volna valamelyik Barca sikerhez ?
Mert én nem igazán emlékszem.Állandóan csak a kifogás keresés volt meg a bírózás, meg az Unesco.

Ennyivel vagyunk mi különbek tőlük, hogy fejet hajtunk, ha jobbak voltak. ( Tisztelet a kivételnek )
pedro7
Barça B

2012.04.22. 19:01:58

Azt szeretném megtudni, hogy emlékszik-e valaki a Mou korszak alatt, hogy valaki a Real részről gratulált volna valamelyik Barca sikerhez ?
Mert én nem igazán emlékszem.Állandóan csak a kifogás keresés volt meg a bírózás, meg az Unesco.
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.04.22. 16:26:19

Megérdemelten nyertek, ezúttal nem tudtunk mit kezdeni velük. Nem játszottak jól, de pontosan véghezvitték azt amiért jöttek, céltudatosan és érzésem szerint maximálisan Mourinho elképzeléseit vitték végig. Nekik jó lett volna egy x is. Elől nem tudtunk mit kezdeni velük, hátul pedig könyörtelenül kihasználták a hibákat. Ezért nyertek, és a bajnokságot is megérdemelten nyerik, ezt hiba lenne nem elismerni, még ha nagyon fájó is, mert az továbbra is tartom hogy jobb csapat vagyunk és még mindig előttük járunk. De kiegyensúlyozottabbak voltak, a szezon összképét elnézve sokkal motiváltabbak, többet tettek a bajnoki címért, úgyhogy jár a gratuláció a Real Madridnak!

Az pedig hogy még mindig előttük járunk, a tegnapi meccsen is érezhető volt, bármilyen furcsa is. A Real nem játszott jól, de mint írtam rendkívül céltudatosan és ezért sikerült győzniük. Mi pedig még náluk is rosszabban játszottunk. Ha csak ezt az 1 meccset láttam volna a Pep-érából, lehetetlen lenne meggyőzni hogy márpedig ebben a csapatban remek az összhang a csapatrészek között. Tegnap valamilyen okból kifolyólag semmi sem működött igazán jól. A védekezésbeli hibák ismét előjöttek, és mivel ezúttal egy szintekkel erősebb csapattal találtuk magunkat szembe, ne csodálkozzunk hogy ezt ki is használták. A középpálya rengeteg labdát elszórt, és olykor rendkívül tanácstalannak éreztem Xaviékat, nem a helyes megoldásokat választottak, más kérdés hogy a támadósorban kevés volt a mozgás. Tello végig sablonos volt, sokszor előjött hogy rutintalan, rossz döntés volt Peptől, hogy őt kezdette. Pedroval vagy Fabregassal de Alexissel is több terület nyílt volna meg Messi előtt, több gyilkos passzos lehetősége lett volna a középpályásoknak is. Mert ezek is hiányoztak tegnap. Jó volt a Real védekezése ez kétségtelen, de ha nem Tello kezd hanem az előbb leírtak valósulnak meg, alighanem nem veszítettünk volna. Ez nagy részben Pep hibája is ez nyilvánvaló, elszámolta magát, ezúttal nem jó döntéseket hozott. A cserékkel is sokat várt, és nem is cserélt túl jól. Ezenfelül pedig Piquének játszani kellett volna, Adriano helyett, Puyol pedig kihúzódik balra. Piqué nem élete szezonját futja, de a klasszikusokon jórészt a védelem egyik legstabilabb tagja volt. És aki talán az egyik legfontosabb eleme a csapatnak Busquets. Azok a könnyed, finom mozdulatsorok most könnyelműségnek tűntek, ő sem játszott jól.

Összességében tehát elmondható hogy a csapat egészében Peppel együtt játszott egy rossz meccset a Real ellen, amit ők kihasználtak és eldöntötték a bajnokságot megérdemelten.

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.22. 14:43:34

a védelemmel is kellene vmit csinálni, mert ez állandó variálás h hol 3 h 4 ember játszik, hol piqué, hol puyol, hol ez hol az nem jó.

tegnap a masodik golnal, mikor ronaldo futott be középre már tudtam h gol lesz..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lluisllach89
Director del Fútbol

2012.04.22. 14:39:27

Bob_Marley írta:...
Off: Miért teszel minden áldott mondat végére felkiáltójelet?

Matyi, teljesen mindegy hogy 100-al nyerik, vagy sem. Elment a cím, ez van. Annyira megjósolhatatlan lesz viszont így a Chelsea elleni csörte...
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2012.04.22. 14:33:33

csababarca írta: Első gól: Valdes bizonytalan a kijövetelnél,Puyol meg nem tudom mit akart csinálni,mint valami nyeretlen kétéves,próbálta talán fedezni(?) a labdát.
még annyit tennék hozzá, hogy ennél a szitunál az említett 2 hiba ellenére mégis az a legmegmagyarázhatatlanabb, hogyan juthat pepe levédekezése ADRIANORA egy szögletnél!? ja igen, úgy, hogy pique padozott...mást nem is írnék a meccsről, mert feleslegesnek érzem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.22. 14:25:25

Bob_Marley írta:Hát ne haragudj pajtás, de több sebből vérzik ez a hsz-d!
Igen jobb volt a Madrid, miért mert amit kitaláltak taktikát maximálisan betartottak, s a saját erősségeiket próbálták elől kamatoztatni, eredmény 2 gól!Mi meg gyengék voltunk, lassúak!
Az,hogy amit kitaláltak megcsinálták azzal egyetértek. védekezni jöttek,és kontrázni. bejött.
de ehhez mi még remekül asszisztáltunk,mert a 2 gólt 4 kapitális,óvodás hiba hozta.
Első gól: Valdes bizonytalan a kijövetelnél,Puyol meg nem tudom mit akart csinálni,mint valami nyeretlen kétéves,próbálta talán fedezni(?) a labdát.
Második: Tello eladja,mint Messi a Chelsea ellen. Valdes meg kijön,majd megáll. Teljesen üresen hagyta a rövidet,oda még egy magyar játékos is begurította volna a labdát,nem hogy egy Ronaldo. Szóval szövögethette volna a nagy taktikáját a real,ha mi nem segítjük őket meg,akkor mondjuk 0-0 lett volna,mert önerőből akciót nem igen dolgoztak ki.

A másik,hogy mi nem érdemeltünk mondjuk semmit,mert elemi hibákat vétettünk. Iniesta-Xavi kettős annyi labdát adott el szerintem, amennyit egész szezonban összesen, Messi pedig az első félidőben rendkívül fásult volt, a másodikban már csipkedte magát.

engem az bosszant,hogy egy gyengén FUTBALLOZÓ realtól kaptunk ki így, mert az utóbbi 3 évben nem egyszer játszottak sokkal jobban ennél. de mi alulmúltuk őket.

Egyébként meg megérdemlik a ligát,mert végig kiegyensúlyozottabbak voltak, és nem egy góllövővel játszották végig a szezont.

Nem baj,BL még életben ahogy a kupa is,kutyakötelességünk behúzni legalább az egyiket. ha nem akkor egyértelmű csalódás számomra a szezon.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
daffy
Madridista

2012.04.22. 13:49:27

S.Agüero írta:Remélem azért, h a Real nem húzza be mind a 4 meccsét a bajnokságban, ami hátra van, mert akkor 100 pontjuk lenne és megdöntenék a mi rekordunkat, 2(?) évvel ezelőtti 99 pontos Liga pontrekordot. :? :(
mellette van 109 gól is,ami szintén nem piskóta. meglehet az all time csúcs is,ami 128 és az 1930-31es aston villa tartja,bár ez valószínűtlen
MatyiG
Adminisztrátor

2012.04.22. 13:41:51

Remélem azért, h a Real nem húzza be mind a 4 meccsét a bajnokságban, ami hátra van, mert akkor 100 pontjuk lenne és megdöntenék a mi rekordunkat, 2(?) évvel ezelőtti 99 pontos Liga pontrekordot. :? :(
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.22. 13:37:05

Ronal.10 írta:Ez a madridi foci tetszet valakinek??? Unszinpatikus egy banda!!
Ronaldo beképzelt gólöröme, 2 madridista összefut kifelé szabi, coenrao eltalált a labda fetrengjünk 5 percet, csomó szinészkedés, és a végén az a boldogság, hányinger.

Barca meg ugy ment ki h majd elpaszolgatunk aztán Messi csinál vmit. IGEN MEssi megmutatta tegnap is h Ő a világ legjobbja de ez semmit nem ért!
Ki volt a középcsatár, ki volt a jobboldali csatár??? Középcsatárunk nem volt, Messi inditgatta Iniestat, Xavit LOOOL. Jobb oldali támadó meg a hátvéd Alves volt. Bal odlalon meg a 17 éves Tello!? H a fszmba lehet így kiállni egy bajnokságot eldöntő meccsen?
Bejött Alexis egyből gól... elhitük h lesz vmi csak elfeledtük h a real az ellenfél.
Nem mondom h megérdemelte a real a bajnokságot, mert tegnap is lelettek focizva. Kiegyensúlyozottabb, eredmény éhes csapat a madrid. Barca meg már megnyert mindent zsinorba 3 szor. Elég volt ugynézki

Münchenbe találkozunk! :twisted: :evil:

Visca el Barca!
Hát ne haragudj pajtás, de több sebből vérzik ez a hsz-d!
Igen jobb volt a Madrid, miért mert amit kitaláltak taktikát maximálisan betartottak, s a saját erősségeiket próbálták elől kamatoztatni, eredmény 2 gól!Mi meg gyengék voltunk, lassúak!
H a f... mondatodat nem is minősítem megteszik a mondat helyettem s annak stílusa...!

óriási off: kezd hihetetlenül bosszantani, hogy egyes emberek ledivatdrukkereznek meg elküldenek ugyanazért a csapatért szorítókat!
Rohadtul beletudnék ebbe menni, de nem akarok viszont megjegyzem egyik szurkoló sem különb a másiknál!
Van az a véglet aki átesik a ló túloldalára, s küldjünk el mindenkit a csapatból erre jön a kontra akik meg mindenki egy nyamvadt szurkoló aki nem hisz a csapatban kivéve őt!Tots unit fem forca sor ilyenkor beugorhatna pár embernek!

Második ami rohadtul kezd bosszantani, hogy már ide a fórumra is belopódzott az a szokás, hogy átmegyünk trágárba!
off vége, de már a cikkhozzászólásokat "minősítettem", én bízom benne a fórum nem megy át abba a felfogásba, stílusba ami ott megy, mert az még jobban elszomorítana főleg látva tudva, hogy vannak itt értelmes emberek!
Kép
Kép
Kép
PlayMaker
Barça B

2012.04.22. 13:37:03

Nincs itt hibás, aki hibást keres takarodjon, sok divatdrukker barom.
Kit érdekel, hogy nyert a Real? Egyszer fent, egyszer kicsit lentebb.
'97 óta vagyok Barca fan, nagyon leszartam mikor 6. vagy 3. volt a csapat, mert én ennek a csapatnak szurkolok. Akkor is ha a másodosztályból esünk ki épp a harmadik vonalba, vagy ha épp a BL döntőt nyerjük meg 8-0ra.
"Több mint egy klub..." Fogalmatok sincs hogy mit jelent ez, ha hibást kerestek. Nézzetek magatokba. Szégyen amit előadtok itt egypáran...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára PlayMaker 2012.04.22. 13:38:46-kor.
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.22. 13:29:12

Ronal.10 írta:Ez a madridi foci tetszet valakinek??? Unszinpatikus egy banda!!
Ronaldo beképzelt gólöröme, 2 madridista összefut kifelé szabi, coenrao eltalált a labda fetrengjünk 5 percet, csomó szinészkedés, és a végén az a boldogság, hányinger.
Hadd örüljenek neki, 3 évig nem tudtak sok mindennek örülni (illetve annak is csak addig, amíg a busz alá nem ejtették). Amikor mi örültünk a kupáknak, arra sem mondta senki, hogy gusztustalan
Ez a drogbázás viszont már nálam is kiverte a biztosítékot, most szívesen beszélnék pár olyan madridistával, akik nemrég még kétpofára FC Hollywoodoztak
Ronal.10
Entrenador del Barça

2012.04.22. 13:24:54

Ez a madridi foci tetszet valakinek??? Unszinpatikus egy banda!!

Barca meg ugy ment ki h majd elpaszolgatunk aztán Messi csinál vmit. IGEN MEssi megmutatta tegnap is h Ő a világ legjobbja de ez semmit nem ért!
Ki volt a középcsatár, ki volt a jobboldali csatár??? Középcsatárunk nem volt, Messi inditgatta Iniestat, Xavit LOOOL. Jobb oldali támadó meg a hátvéd Alves volt. Bal odlalon meg a 17 éves Tello!? H a fszmba lehet így kiállni egy bajnokságot eldöntő meccsen?
Bejött Alexis egyből gól... elhitük h lesz vmi csak elfeledtük h a real az ellenfél.
Nem mondom h megérdemelte a real a bajnokságot, mert tegnap is lelettek focizva. Kiegyensúlyozottabb, eredmény éhes csapat a madrid. Barca meg már megnyert mindent zsinorba 3 szor. Elég volt ugynézki

Münchenbe találkozunk! :twisted: :evil:

Visca el Barca!
Válasz küldése