La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.03. 11:08:48

Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.06.03. 10:46:06

salas9 írta:Itt a végleges 23 fős keret a Konföderációs Kupára:

Kapusok: Iker Casillas, Víctor Valdés , Pepe Reina
Védők: Álvaro Arbeloa, César Azpilicueta, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Nacho Monreal, Jordi Alba
Középpályások: Sergio Busquets, Javi Martínez, Xavi, Santi Cazorla, Andrés Iniesta, Jesús Navas, David Silva, Juan Mata, Cesc Fabregas
Támadók: Pedro, David Villa, Fernando Torres, Roberto Soldado
Azt hiszem a spanyolban, ugyanúgy mint a magyarban 1-2 játékos formától függetlenül kirobbanthatatlan ebből a keretből: Reina, Albiol, Navas, Pedro... Nevetséges.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
salas9
Entrenador del Barça

2013.06.02. 21:59:57

Itt a végleges 23 fős keret a Konföderációs Kupára:

Kapusok: Iker Casillas, Víctor Valdés , Pepe Reina
Védők: Álvaro Arbeloa, César Azpilicueta, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Nacho Monreal, Jordi Alba
Középpályások: Sergio Busquets, Javi Martínez, Xavi, Santi Cazorla, Andrés Iniesta, Jesús Navas, David Silva, Juan Mata, Cesc Fabregas
Támadók: Pedro, David Villa, Fernando Torres, Roberto Soldado
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.02. 17:51:11

A bajnoki címünk mellett nagyon örülök a Sociedad BL-helyezésének, kíváncsi leszek, mire jutnak majd a legrangosabb európai kupasorozatban. Szerintem akármilyen csoportba is kerülnek, a harmadik hely csak meglesz, és folytathatják az Európa-ligában. :)
Szegény Deport én is rettenetesen sajnálom, megérdemelték volna a bennmaradást. :? Viszont legalább a Celta megmenekült az alsóbb osztályba való visszakerüléstől. :)

Statisztika for ever:

GÓLOK
1. Messi 46
2. C. Ronaldo 34
3. Falcao 28
4. Negredo 25
5. Soldado 24
6. Piti 18
7. Rubén Castro 18
8. Higuaín 16
9. Adúriz 14
10. Vela 14
11. Postiga 14

GÓLPASSZOK
1. Iniesta 16
2. Özil 13
3. Messi 12
4. Fabregas 11

5. Benzema 11
6. C. Ronaldo 10
7. Rakitic 10
8. Alexis 9
9. Vela 9
10. Ibai Gómez 9
11. Koke 9

Velának korrekt kis szezonja volt, ez a 14 gól - 9 gólpassz kombó sok csatár becsületére válna.

Az átlagos passzpontosság tekintetében brutális a Barça-fölény:
1. Xavi 94,8%
2. Song
3. Busquets
4. Thiago
5. Piqué
6. Adriano
7. Iniesta
8. Mascherano
9. Pedro
10. Jordi Alba
11. Fabregas
:D

Az osasunás Arribas szintén jó idényen van túl: 34 meccsen 9 sárga és 4 (!) piros lapot sikerült begyűjtenie. :lol:
Capon
Llegenda del Barça

2013.06.02. 15:56:51

Barcaman14 írta:
Capon írta: Valenciának nagyon fog hiányozni a BL pénz. Ha jól tudom a stadion munkálatok is állnak már egy ideje pénzhiány miatt, legalább is álltak. Mondjuk szerintem kicsit túllőttek a célon azzal, hogy 75eres stadion építésébe kezdtek: http://img160.imageshack.us/img160/9154 ... 137hb8.jpg A végén nem tudják fenntartani sem.
Nem is kicsit lőttek túl a célon. A Mestalla is csak a nagyobb rangadókra telik meg teljesen, egyébként foghíjas szokott lenni a lelátó. Folyamatosan pénzügyi gondjaik vannak, el kellett adniuk a legjobb játékosaikat, erre belefognak egy ekkora hodály építésébe teljesen feleslegesen. Maguk alatt vágják a fát. :roll:
Pedig biztos csináltak különféle tanulmányokat, hogy mekkora stadionra van szükség. Csak biztos könnyű átesni a ló túloldalára hisz ha valaki stadionépítésre adja a fejét az ugye nagyobbat és nagyobbat akar.
Pedig elég lett volna csak abból kiindulni, hogy pl. a mi stadionunkban is az átlag nézőszem olyan 70ezer körüli lehet, tehát itt is csak pár meccsen van kihasználva a stadion. Pedig ez egy nagyobb város, több szurkolóval és világsztárokkal ami Valenciáról nem mondható el. Egy Juve aréna untig elég lenne nekik.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.06.02. 15:14:38

Capon írta: Valenciának nagyon fog hiányozni a BL pénz. Ha jól tudom a stadion munkálatok is állnak már egy ideje pénzhiány miatt, legalább is álltak. Mondjuk szerintem kicsit túllőttek a célon azzal, hogy 75eres stadion építésébe kezdtek: http://img160.imageshack.us/img160/9154 ... 137hb8.jpg A végén nem tudják fenntartani sem.
Nem is kicsit lőttek túl a célon. A Mestalla is csak a nagyobb rangadókra telik meg teljesen, egyébként foghíjas szokott lenni a lelátó. Folyamatosan pénzügyi gondjaik vannak, el kellett adniuk a legjobb játékosaikat, erre belefognak egy ekkora hodály építésébe teljesen feleslegesen. Maguk alatt vágják a fát. :roll:

Az év meglepetése kategóriába az Atletico mellé befér ez a Sociedad is. Hihetetlen szezont produkáltak, kár, hogy úgy lett meg nekik a BL hely, hogy közben a Depor kiesett. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mire lesznek képesek jövőre egy új edzővel, egyáltalán bejutnak-e a BL csoportkörbe.

A Zaragoza kiesése már érett egy ideje, a Mallorcáól nem erre számítottam és a Deport sajnálom a legjobban.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Capon
Llegenda del Barça

2013.06.02. 14:54:38

Azért a Mallorca kiesése engem meglep. Otthon mindig erősek és kemény ellenfelek voltak bárki számára. Persze idén nem.
Viszont a Celtának nagyon örülök, hogy végül maradtak.
Valenciának nagyon fog hiányozni a BL pénz. Ha jól tudom a stadion munkálatok is állnak már egy ideje pénzhiány miatt, legalább is álltak. Mondjuk szerintem kicsit túllőttek a célon azzal, hogy 75eres stadion építésébe kezdtek: http://img160.imageshack.us/img160/9154 ... 137hb8.jpg A végén nem tudják fenntartani sem.

És ha már új stadion akkor a San Mamés: http://bilbaoenconstruccion.com/2012/12 ... osto-2011/

Málaga szerintem meg indulhat majd az ELben, úgy is visszavonják a büntetésüket.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
salas9
Entrenador del Barça

2013.06.02. 14:47:18

Ma este szűkíti 23 fősre a keretét VDB. A spanyolok szerint az egyik kimaradó Xabi Alonso lehet, aki fáradtságra panaszkodik és ezért nem utazna el a Kupára.
Barcaman1993 írta:9. Sevilla: óriási csalódás. Évek óta rendkívül jó keretük van, mégsem produkálnak semmilyen eredményt. Ennél több kell.
Ha már Sevilla. A társak ugyan úgy dobálták a magasba Navast ahogy nálunk Abidalt. Ezzel talán az is eldőlt, hogy távozik?!

Kép
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.06.02. 12:13:00

Picike elemzés a szezonról.

1. Barcelona: 100 pont, ez magáért beszél. Csak azt sajnálom, hogy a szezon végén nem 1 meccset az utolsó utáni pillanatokban buktunk el, így bőven 100 fölé mehettünk volna. Jövőre a játék minőségében több kell, mint tavasszal. Az ősz viszont káprázatos volt.
2. Real: hurrá, éljen! Kár, hogy az Atleticot visszaelőzték, de a 15 pont nagyon csúnya.
3. Ateltico: az év meglepetése. Kár, hogy kipukkantak a végére, de ilyen jó szezont már emberemlékezet óta nem produkált 1 csapat sem a 2 gigászt leszámítva.
4. Sociedad: nagyon megérdemelt a 4. hely. Jó játékosok, jó csapat, jó meccsek. Csak így tovább
5: Valencia: a hullámvasút ezt az eredményt hozta, a játékoskeret alapján a 4. helyet el kellett volna érniük az utolsó forduló blamájától eltekintve is.
9. Sevilla: óriási csalódás. Évek óta rendkívül jó keretük van, mégsem produkálnak semmilyen eredményt. Ennél több kell.
Kiesők: Mallorca, Zaragoza teljesen egyértelmű. A Deport sajnálom, mert nagyon jó meccseket játszottak, tele vannak jó játékosokkal (Riki, Pizzi), de nem sikerült. A bennmaradást illett volna kiharcolni, de így sikerült.
A többiek papírformát hoztak úgy érzem. Ilyenkor szokás egy év végi álomcsapatot összeállítani, ezt meg is tenném szokásomhoz híven.
Courtois-Carlos Martinez, Inigo Martinez, Miranda, Filipe Luiz-Iniesta, Benat, Xabi Prieto-Ronaldo, Falcao, Messi
Edző: Diego Simeone
Cserepad: Diego Lopez, Varane, Coentrao, Isco, Busquets, Fabregas, Soldado
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Alcantara
Director del Fútbol

2013.06.02. 10:54:53

Robcsyy írta:Negredo 4 gól. Jó kis meccs.
Valóban az volt, ill. lett volna, ha egy Clos Gómez nevű emberke és segítője nem "nyúlt" volna bele a meccsbe pofátlan módon. Canales buktatása a 16-os vonalán belül (elmaradt büntető) hasonló volt, mint amit a Sevillának később befújt. A kiállítás pedig enyhén szólva véleményes, max. egy sárga, de hogy szándékos ütés nem volt az biztos. A sevillai eljátszotta a "nagy halált", az aszisztens aki 1 méterre állt az esettől, "benyalta".
Egyenlő feltételek mellett kíváncsi lettem volna milyen eredmény születik.
Robcsyy
Entrenador del Barça

2013.06.01. 22:20:31

Negredo 4 gól. Jó kis meccs.
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
Gyusquets
Barça C

2013.06.01. 13:56:33

Am sztem az első osztályból ki fog esni ma a Deportivo is. A Mallorca ugye fix kieső, a Depor meg a Sociedaddal játszik. A Sociedadnak kell a győzelem ha odaakarnak érni a Bl-re (ugye ez függ még az Sevilla-Valencia mérkőzés eredményétől is), így sztem a Depor ki fog kapni. A Celta - Zaragoza kettősből meg vmelyik úgyis nyerni fog véleményem szerint, így közülük fog bent maradni az egyik.

(Bár azon meglepődnék, ha mindhárom csapat (Depor, Celta, Zaragoza) kikapna a zárófordulóban.)
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.01. 13:43:38

shutterisland írta:...
Örülnék, ha az Elche mellett a Girona is feljutna, legalább lenne még egy katalán csapat a ligában. :)
Sajnos a Villarreal nagyon hajtani fog, hogy meglegyen a biztos feljutás, a Barça B-nek nem lesz könnyű dolga holnap a Sárga Tengeralattjáró ellen. :?
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.06.01. 13:41:57

shutterisland írta:a másodosztályban zajlik az élet, jelenleg a 41. forduló lesz terítéken, és lesz még egy záróforduló.
az elche ugye biztos feljutó és bajnok.
a 2. hely jelent még biztos feljutást, és a 3.-6. hely a play off hely, itt ezen 4 csapat közül még egy megy fel.

1. elche (78p)
2. villarreal (71p)
3. almeria (71p)
4. girona (70p)
5. alcorcón (66p)
6. ponferradina (64p)
7. las palmas (63p)

holnap almeria-girona, a kövi fordulóban villarreal-almeria, többek között.
asszem' kemény lesz.
Remélem, hogy a Villarreal elcsípi a 2. helyet és simán feljut, az első osztályban a helyük. Bár nem tudom lesznek-e még azon a szinten a közeljövőben, mint anno Pellegrinivel.

Illetve a Real mumusát az Alorcónt is támogatom a feljutásban! :D
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

shutterisland
Director del Fútbol

2013.06.01. 13:13:19

a másodosztályban zajlik az élet, jelenleg a 41. forduló lesz terítéken, és lesz még egy záróforduló.
az elche ugye biztos feljutó és bajnok.
a 2. hely jelent még biztos feljutást, és a 3.-6. hely a play off hely, itt ezen 4 csapat közül még egy megy fel.

1. elche (78p)
2. villarreal (71p)
3. almeria (71p)
4. girona (70p)
5. alcorcón (66p)
6. ponferradina (64p)
7. las palmas (63p)

holnap almeria-girona, a kövi fordulóban villarreal-almeria, többek között.
asszem' kemény lesz.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.29. 13:54:30

Alcantara
Director del Fútbol

2013.05.28. 19:39:27

Most olvastam, visszavonul Juan Carlos Valeron. Nagyszerű játékos volt, csodáltam régen a játékát, sajnos elrepült az idő felette is. Kicsit "hamar" született, a spanyol aranygeneráció csapatába már nem tudott beférni.
Remélem a hétvégi búcsúmeccse nem lesz keserű számára a Depor esetleges kiesésével.

Számomra ő és Manuel Pablo egyfajta emblematikus figurák voltak.
Varatrix
Director del Fútbol

2013.05.28. 12:28:23

Nehéz jószívvel kritizálni az öreg VDB-t, eddig jól végezte dolgát bár kicsit tényleg fura ez a keret. Mintha ragaszkodna a régi bevált névsorához, csakhogy teljesítmény alig van egy-két ember mögött.

Reina :arrow: Lopez ez számomra is egyértelmű lenne, bár 3. kapusnak fölösleges ekkora feneket keríteni a mi szempontunkból. Ezt maximum Lopez veheti sértésnek.

Torres szerintem elfér, kevesebbért is került már be a keretbe. Villát viszont nemértem, csak a neve viszi. Ellenben Negredonak talán az első olyan szezonja volt egyénileg (mert hát a Sevilla...) amikor megérdemelné a Furia Roja mezét.

Soldadonak nagyon örülök. Nagyon megérdemelte már ezt.

Nem mintha itt általában a csatárok túl nagy szerepet kapnának. Szóval lesz egy darab center aki vagy Torres, vagy Fabre lesz érzésem szerint. Melette meg inkább az úgynevezett kp-nak írt játékosok fognak szerepelni. Szóval Silva, Mata, esetleg Pedro (aki csatár elvileg). Nálam mondjuk idéntől már Matanak bérelt helye lenne a támadó hármasban. De még így is maradtak nyitott kérdések.

Szóval lehet majd rendesen variálni a kezdőbe. Idén nem annyira egyértelműek a helyek mint az elmúlt években. Lehet küzdeni a VB-ig rendesen. Viszont továbbra is szerintem klasszis a névsor, nem sok ilyen válogatott van.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
barca99
Llegenda del Barça

2013.05.28. 11:53:31

messideco írta:Lol, Albiol? A negyedik számú kh a Realnál, ennyire nincs más lehetőség?
Ismét nincs Michu, ahogy látom. :(
Eze egy 26-os keret, 23 ember fog utazni, valószínűleg pont Albiol lesz az egyik, aki kimarad.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.28. 11:46:24

salas9
Entrenador del Barça

2013.05.27. 13:53:50

messideco írta:Lol, Albiol? A negyedik számú kh a Realnál, ennyire nincs más lehetőség? Ismét nincs Michu, ahogy látom. :(
Amúgy tényleg, egy Torres helyett lehetett volna Michu, vagy akár Negredo. Albiol meg tényleg vicces :lol:

Amúgy bízok benne, hogy az ősszel elkezdi Del Bosque beépíteni a fiatalokat, mert a VB után már rajtuk lesz a sor. Személy szerint pár játékost "cserélnék" ki. Kikerülne a keretből Xavi, Xabi Alonso, Villa, Torres, Arbeloa, Valdés, Reina, helyükre pedig jöhetnének a fiatalok mint Thiago, Isco, Muniain, De Gea vagy Inigo Martinez :wink:
ferninho írta:hatalmas hibát követett el most del Bosque, hogy Diego Lopezt nem vitte ki. egyszerűen olyan szinten véd, amióta visszatért a Realhoz, hogy ilyet én még nem láttam
Ezzel is egyetértek. Reina (vagy akár Valdés) helyett simán bent lehetne most. Bár az öregnél megkérdőjelezhetetlen Iker helye, de megérdemelné Diego.
Kép
ferninho
Madridista

2013.05.27. 13:47:51

messideco írta:Na itt a keret:

Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Víctor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool)
Védők: Nacho Monreal (Arsenal), Jordi Alba (Barcelona), Raúl Albiol (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Álvaro Arbeloa (Real Madrid)
Középpályások: Andrés Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Sergio Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Javi Martínez (Bayern München), Javi García (Manchester City), Benat (Betis), David Silva (Manchester City), Juan Mata (Chelsea), Cesc Fabregas (Barcelona)
Csatárok: Pedro (Barcelona), Jesús Navas (Sevilla), David Villa (Barcelona), Fernando Torres (Chelsea), Roberto Soldado (Valencia)

Lol, Albiol? A negyedik számú kh a Realnál, ennyire nincs más lehetőség?
hatalmas hibát követett el most del Bosque, hogy Diego Lopezt nem vitte ki. egyszerűen olyan szinten véd, amióta visszatért a Realhoz, hogy ilyet én még nem láttam, pedig én aztán külön figyelem mindig a kapusok teljesítményét, mert én is védek. lazán kezdőnek kéne lennie most a válogatottban.
tegnap is minimum 3-4 nagy bravúrja volt és minden meccsén hozza ezt, egyszerűen elképesztő, amit produkál.
velem Casillas és Ronaldo kedveltette meg úgy istenigazából a labdarúgást 2002-ben (BL, VB) és ők ketten az én igazi kedvenceim, de most jelenleg Casillasnak semmi helye nincs se a Real, se a válogatott kezdőjében.

de így azért remélem Iker fog kezdeni, hogy Lopez még szóba se került...
madridista
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.27. 13:46:29

messideco írta:...
Iago Aspas sincs, ő is megérdemelne már egy kerettagságot. :(
Illetve Casillas végre játszhat majd. :lol:
messideco
Presidente del Barça

2013.05.27. 13:18:38

Na itt a keret:

Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Víctor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool)
Védők: Nacho Monreal (Arsenal), Jordi Alba (Barcelona), Raúl Albiol (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Álvaro Arbeloa (Real Madrid)
Középpályások: Andrés Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Sergio Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Javi Martínez (Bayern München), Javi García (Manchester City), Benat (Betis), David Silva (Manchester City), Juan Mata (Chelsea), Cesc Fabregas (Barcelona)
Csatárok: Pedro (Barcelona), Jesús Navas (Sevilla), David Villa (Barcelona), Fernando Torres (Chelsea), Roberto Soldado (Valencia)

Lol, Albiol? A negyedik számú kh a Realnál, ennyire nincs más lehetőség?
Kép
"And my heart will leave you never."
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.05.27. 12:09:17

Az utolsó forduló izgalmas lesz:

A 4 kieső jelölt: a Mallorca, Zaragoza, Celta Vigo és a Depor. A Mallorca a Valladolidot, a Zaragoza az Atleticot, a Celta pedig az Espanyolt fogadja. Elvben egyik ellenfélnek sem kellenek már a pontok, ellenben a Depor a Sociedadal játszik szintén otthon, akiknek ugye mindenáron nyerni kell, úgyhogy parázs kis meccs lesz.

A Valencia pedig így már lépéselőnyben van. A Sevillához látogatnak, ahol már egy döntetlennel is meg van nekik a BL hely.
Kép

Válasz küldése