Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Eddig egész könnyen megúsztam, hogy bele kelljen gondolnom, szóval köszi..h3x0r írta:Azert igy durva belegondolni, hogy mi az Albiol - Callejon kettosert szinte ugyan annyi penzt kaptunk, mint ti a Villa - Thiago parosert...
ez a Napoli egy kész áldás most a Real számáraMessa írta:Az évtized bizniszét csináljátok vele, ha eladjátok 12 miskáért.h3x0r írta:- Albiol valoszinuleg tavozik (napoli, 10-12 millio)
Az évtized bizniszét csináljátok vele, ha eladjátok 12 miskáért.h3x0r írta:- Albiol valoszinuleg tavozik (napoli, 10-12 millio)
Most ha csak a 2000-ben bronzérmes spanyol csapatot nézem:Mikaos írta: Nem világsztárokban gondolkodom, hanem egyszerűen nagyon kevésnek érzem a Mallorca vagy Hoffenheim-szintet. Európa TOP 30-50 csapatába sem férnek be az egykor nagy tehetségnek kikiáltott fiatalok.
Igen, taktika-függő, de akárhogy is számolom, a jelenlegi helyzetben 3 és 4 középpályás esetén is (CR, Di Maria-t, s egyéb szélsőt nem számolok ide) Özil, Modric, X.Alonso, Khedira (és Kaká) elfoglalják a helyeket.h3x0r írta:Iden semmilyen telthaz nem volt a kozeppalyankon, sott... Ugye az alap taktika 4-2-3-1 volt, kozepen legtobbszor a Khedira - Xabi kettos kezdett es Modric is sokat volt palyan. Essien pedig max 5szor ha jatszott a sajat posztjan, leginkabb jobbhatvedet jatszott.Mikaos írta:Arra meg kíváncsi leszek, hogy a madridi középpályán, amely már idén is egy "telt ház" benyomását keltette, hogyan fog beférni két fiatal középpályás. Özil, Modric, X.Alonso és Khedira mellett kellene játékperceket kapniuk, egy 3-4 fős középpályán.
Nem világsztárokban gondolkodom, hanem egyszerűen nagyon kevésnek érzem a Mallorca vagy Hoffenheim-szintet. Európa TOP 30-50 csapatába sem férnek be az egykor nagy tehetségnek kikiáltott fiatalok.sjd írta:Azért ha másként lenne, az azt feltételezné, hogy mondjuk két év terméséből csak a spanyolok adnak 5 világklasszist, az olaszok 4-et, a németek is 4-et stb. stb., és kijön a végén, hogy a 1992-93as generációba egy 25-30 világsztárnak kellett volna születnie.
Iden semmilyen telthaz nem volt a kozeppalyankon, sott... Ugye az alap taktika 4-2-3-1 volt, kozepen legtobbszor a Khedira - Xabi kettos kezdett es Modric is sokat volt palyan. Essien pedig max 5szor ha jatszott a sajat posztjan, leginkabb jobbhatvedet jatszott.Mikaos írta:Arra meg kíváncsi leszek, hogy a madridi középpályán, amely már idén is egy "telt ház" benyomását keltette, hogyan fog beférni két fiatal középpályás. Özil, Modric, X.Alonso és Khedira mellett kellene játékperceket kapniuk, egy 3-4 fős középpályán.

Szerintem ez az U21-es csapatban is így van, van 3-4-5 sztárjátékos (Thiago, Isco, Ilarramendi), akikből néhány nem lesz senki a sérüléseknek meg a nem játszatásnak köszönhetően, a többiek meg erős közepesek. Csak mivel ez az összes U21-es csapatnál így van, ezért simán lehet így is nyerni.Mikaos írta: Ha van egy U19/U20/U21-es bajnokcsapat, akkor keveslem, hogy csak 2-3 játékosa van sztárcsapatnál, a többi pedig csak pár szinttel gyengébb csapatokban (és ott is maradnak jó eséllyel pályafutások végéig). De, mint írtam, és te is írtad: ez sok mindentől függ, ugyanakkor mégis meglepődtem, hogy mennyire rosszak az arányok.
Ha van egy U19/U20/U21-es bajnokcsapat, akkor keveslem, hogy csak 2-3 játékosa van sztárcsapatnál, a többi pedig csak pár szinttel gyengébb csapatokban (és ott is maradnak jó eséllyel pályafutások végéig). De, mint írtam, és te is írtad: ez sok mindentől függ, ugyanakkor mégis meglepődtem, hogy mennyire rosszak az arányok.sjd írta:Mikaos írta:Itt aktuális téma: kicsit utánanéztem az U-20 / U-21 tornáknak a 2000-es években, és megdöbbentően tapasztaltam, hogy az akkor jónak számító, sztárjelölt fiatal játékosok döntő részéből Panathinaikos meg Levante-szintű játékosok lettek.
Szerintem ez annyira nem meglepő, mármint ha belegondolsz, ezek a csapatok a 20-21 éves korosztályból tudnak meríteni. Csak ugye a nagyválogatott/klubok meg korlátlanul a 16-35 éves játékosok közül. Nem csoda, hogy aki esetleg a saját korosztályában kiemelkedő, az nem biztos, hogy megállja a helyét, ha még 10-szer annyi játékossal kell versenyeznie.
Ezt én sem értem, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyenkor 3-4 meccsről beszélünk mindössze, ami korántsem jelentős (azt meg azért ne várjuk el, hogy már márciusban a Barca B-vel állunk fel). És az is igaz, hogy máshol még kevésbé becsülik meg a fiatal játékosokat, és feleannyi játékidőt kapnak, mint nálunk (pár kisebb csapatot kivéve, ahol egy-egy tehetséges fiatal felülmúlja az átlagos idősebb játékosokat).sjd írta:Kérlek, mondj egy jó okot, amiért a BL-re pihentetve, egy már megnyert bajnokság mellett nem küldenéd pályára a fiatalokat. Mondjuk legyen egy kicsit jobb, mint hogy pontrekordot kell dönteni.Mikaos írta:Sokan itt, a Barca-nál -ahol az utánpótlás a legfontosabb- is fel vagyunk háborodva, ha egy-egy fiatal játékost -szerintünk- kevesebbszer játszatnak a kelleténél, pedig meglehet, hogy jó okkal nem játszanak (persze, ez oda-vissza is igaz: ha nem játszatják, akkor nem lesz meg a rutin).
ez a tiszta beszéd. és ami engem illet nem félek a Madridtól, de nem szokásom lebecsülni az ellenfeleket.sjd írta:Az elmúlt 10 évbe inkább ne kezdjünk bele, szerintem tök felesleges azt a korszakot idecitálni, amikor még Ronaldinho meg Zidane kergette a labdát, ennek a két csapatnak semmi köze nincs ahhoz a két csapathoz.visca el barca írta:ó ezt meg ugy irod mintha az elmult 10 évben mindig kivertek volna minket. azért ninics akkora különbség a két csapat h ezt ilyen nyugodt szívvel kijelentsd...sjd írta:Szóval ugyan már, nem kell félni a Realtól, csak ha az Alcorcón nem ejti ki őket az első körben, akkor idén is ki fognak szórni minket a kupából.
Én sokkal inkább a közelmúltból kiindulva mondom ezt, márpedig az azt mutatja, hogy az előző szezon mérlege ellenük 1gy 2d 3v. 6 meccsből egyszer tudtuk legyőzni őket, az is lassan egy éve volt már. Ez maximum ilyen PSG-szerű továbbjutásokra lenne elég. A SZK-n mindenféle dekoncentráltság, egy Valdes-hiba, egy piros, egy kihagyott ziccer stb. A kupavisszavágón gyakorlatilag pályán sem voltunk, aztán még annyi tisztesség sem volt a srácokban, hogy a Morataval és társaival felálló B csapatot istenesen elverjék tavasszal. Ja és az a Casillas, aki nem ritkán 6-8 óriási védéssel veszi ki a részét ezekből a meccsekből, végigpadozta ezt az időszakot.
Nem gondolom, hogy semmi esélyünk nincs a Real ellen, de azért eléggé elvakultnak kell lennie ahhoz, hogy valaki kijelentse, hogy ez után az év után semmi félnivalónk nincs tőlük. Ha csak minden marad a régiben, már akkor is úgy indulunk, hogy kevesebb, mint 20% esély van a győzelemre egy meccsen.
Szerintem ez annyira nem meglepő, mármint ha belegondolsz, ezek a csapatok a 20-21 éves korosztályból tudnak meríteni. Csak ugye a nagyválogatott/klubok meg korlátlanul a 16-35 éves játékosok közül. Nem csoda, hogy aki esetleg a saját korosztályában kiemelkedő, az nem biztos, hogy megállja a helyét, ha még 10-szer annyi játékossal kell versenyeznie.Mikaos írta:Itt aktuális téma: kicsit utánanéztem az U-20 / U-21 tornáknak a 2000-es években, és megdöbbentően tapasztaltam, hogy az akkor jónak számító, sztárjelölt fiatal játékosok döntő részéből Panathinaikos meg Levante-szintű játékosok lettek.
Kérlek, mondj egy jó okot, amiért a BL-re pihentetve, egy már megnyert bajnokság mellett nem küldenéd pályára a fiatalokat. Mondjuk legyen egy kicsit jobb, mint hogy pontrekordot kell dönteni.Mikaos írta: Sokan itt, a Barca-nál -ahol az utánpótlás a legfontosabb- is fel vagyunk háborodva, ha egy-egy fiatal játékost -szerintünk- kevesebbszer játszatnak a kelleténél, pedig meglehet, hogy jó okkal nem játszanak (persze, ez oda-vissza is igaz: ha nem játszatják, akkor nem lesz meg a rutin).
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy mekkora [auto_cenzúra] van a spanyol gazdaság, aki pedig azt gondolja, hogy a focit ez nem fogja majd érinteni az baromira téved.A reálnál nincs meg a hosszútávú sikerekhez elengedhetetlen türelem.
És így,hogy egyre több pénzes csapat van, a legújabb a Fulham,a Madrid egyre nagyobb bajba kerül.
Igen, azóta már olvastam én is a pontosítást, azért köszönöm.madridista19 írta:azonban annyit pontosítanék, hogy nem 38 vagy 39 millió euró volt Illara, hanem 32, ugyanis a 39 millió euró már a bruttósított ára. többnyire a nettó árak jelennek meg az átigazolási díjak esetében, azonban valami miért felkapta a média ezt az összeget. ezt maga a real madrid is cáfolta a hivatalos facebook oldalán, hogy 39M lett volna. természetesen ez is sok, de a pontosság kedvéért gondoltam leírom, ti sem örülnétek neki, ha pl. Csirginkszkij( nem tudom pontosan, hogy kell írni ) esetében nem 25M (+/- pár millió euró, pontosítsatok, ha rossz), hanem a bruttósított ár jelent volna meg. az áfát pedig a klub visszaigényelheti, mint bármely más csapat.
sziasztok, új vagyok, nem nagyon fogok írogatni meg nem provokálni jöttem, néha olvasgatok itt is.de ez a 38 millió euró szvsz nem reális ár érte,
Alapvetően örülnek neki, amennyire én látom, bár vannak nem is kevesen, akik inkább mást hoztak volna a helyére, illetve sokallják az érte kiadott pénzt.bence-barca írta:Elmúlt héten nem voltam itthon és nincs kedvem visszaolvasni, úgyhogy itt kérdezném a madridistáknál mik vtak a vélemények az Illaramendi üzletről? Azt tudom, h előzetesen szerették volna, de ennyi pénzért azért na... nem lepődnék meg, ha páran ott kibuknának.
Az elmúlt 10 évbe inkább ne kezdjünk bele, szerintem tök felesleges azt a korszakot idecitálni, amikor még Ronaldinho meg Zidane kergette a labdát, ennek a két csapatnak semmi köze nincs ahhoz a két csapathoz.visca el barca írta:ó ezt meg ugy irod mintha az elmult 10 évben mindig kivertek volna minket. azért ninics akkora különbség a két csapat h ezt ilyen nyugodt szívvel kijelentsd...sjd írta:Szóval ugyan már, nem kell félni a Realtól, csak ha az Alcorcón nem ejti ki őket az első körben, akkor idén is ki fognak szórni minket a kupából.
erre írtam 2-3 kommentel lejjebb hogy elragadtattam magamsjd írta:Initom írta: Félreértesz :)nem azt mondtam ,hogy egyáltalán nem kell félni tőlük...
Ennyi hozzáfűznivalóm van csak.Initom írta:AMÍG PEREZ AZ ELNÖK ÉN EGYÁLTALÁN NEM TARTOK A REÁLTÓL !![]()
Még ott is van benne szép 18-as betűmérettel, hogy EGYÁLTALÁN nem kell félni tőlük.
ó ezt meg ugy irod mintha az elmult 10 évben mindig kivertek volna minket. azért ninics akkora különbség a két csapat h ezt ilyen nyugodt szívvel kijelentsd...sjd írta:Szóval ugyan már, nem kell félni a Realtól, csak ha az Alcorcón nem ejti ki őket az első körben, akkor idén is ki fognak szórni minket a kupából.

Initom írta: Félreértesz :)nem azt mondtam ,hogy egyáltalán nem kell félni tőlük...
Ennyi hozzáfűznivalóm van csak.Initom írta:AMÍG PEREZ AZ ELNÖK ÉN EGYÁLTALÁN NEM TARTOK A REÁLTÓL !
Nekem mindig a holland banda jut eszembe.visca el barca írta:ó ezt minden évben eljátsszák itt néhányan. hú megvették özilt, di mariat modricot, jaj mi lesz velünk...k.