Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Leon
Director del Fútbol

2014.03.24. 00:12:15

BarcafanTomee írta:Nem is vártam mást, C Ronaldo azt, nyilatkozta, hogy a bíró volt a 12. emberünk. :lol:
Kíváncsiságból átnéztem a sötét oldalra de nem volt elérhető (lehet bánatukban harakirit követtek le a szerkesztők :mrgreen: ), ezért megnéztem az fb oldalukat,amik ott mennek... Megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánlom! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
rivaldo90
Barça B

2014.03.24. 00:07:46

Mindenki döntse el maga, hogy jogosak voltak-e a tizenegyesek és a piros lap vagy sem, de úgy gondolom hogy ez a hangvétel, stílus nem való a real madrid "hivatalos" magyar oldalára:

"A brazil egyedül mehetett Lópezre, ám Ramos hamar utolérte és hátulról próbálta zavarni, majd a világ legdrágább játékosa egyszer csak a földhöz vágta magát. Ramos értetlenül nézett a bíróára, aki nem csak 11-est, de piros lapot is adott. Eszméletlen. Szándékos szabálytalanságnak a jele sem volt tapasztalható, bár meg kell hagyni, hogy Neymar olyan gyönyörűt homorított, ahogy a nagy könyvben meg van írva. "

"Bal oldalon Iniesta kavargatott, és el is ment volna Carvajal mellett, de Alonso odalépett, és a bíró nem volt rest a kamu 11-es és piros lap után ismét a sípjába fújni."

Ez nem a fórumon volt, hanem az egyik szerkesztő rakta ki a főoldalra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rivaldo90 2014.03.24. 00:12:23-kor.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.03.24. 00:04:19

Chino írta:Azt nem tudom hányan vettétek észre, de a madridi publikum jó nagy tahó volt, Neymart és Messit is dobálták nem egyszer.
Ez nekem is feltűnt, de nem csodálkozom rajta, amilyen a csapat mentalitása, olyan a közönségé is.

Mellesleg remek választ kaptunk 4:3-nál, amikor közelről lehetett nézni a nézők arcát. Szinte mindegyiknek a két kezébe volt temetve az arca és ennél az állásnál már jócskán elfért benne. :wink:
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.23. 23:59:50

Nem is vártam mást, C Ronaldo azt, nyilatkozta, hogy a bíró volt a 12. emberünk. :lol:
Chino
Llegenda del Barça

2014.03.23. 23:59:09

Egy kiváló Madridot sikerült megverni, ami nagyon örömteli. Ha ez nem tüzeli fel a csapatot akkor semmi. Újra szoros lett a bajnokság, innen már elég egy X is valahol a Madridnak és megvan az esély. Viszont ha nem nyerjük meg a bajnokságot, akkor sem lesz olyan rossz a szám íze, a Realt megverni oda-vissza szinte felér egy bajnoksággal, ráadásul újra csak ismételni tudom, nem egy harmatgyenge, szétesett Madridot.

A meccsről. Nem is tudom mikor volt utoljára ilyen izgalmas Klasszikus. Nagyon jól játszott a csapat, Tata-nak újra jár a pacsi. Ilyenkor nem illik senkit szapulni, de amit Mascherano művelt az első félidőben az egyszerűen kabaré volt. Két gólt is kaptunk a hibájából, ami viszont a csapat erejét mutatja, nem omlottak össze, hajtottak azután is, aminek meglett az eredménye.
Iniesta egyértelmű MOM. Amit ma játszott az hihetetlen. Nagyon sajnálom, hogy minden valószínűség szerint Aranybogyó nélkül fog visszavonulni.
Busquets is nagyot alkotott, bár nem volt annyira a játéka, mégis iszonyatosan fontos volt.
Cr-t sikerült levenni a pályáról, illetve Modricot is. Ez a két játékos működteti igazán a Madridot. A 11-esekről biztos sok szó esik még. (mondjuk sokat elmond, hogy Ramos nem is igazán reklamált)
Neymart nem tudom miért szídják egyesek. Szerintem nagyon jól játszott, nagyon jó megoldásai voltak, nem mellesleg okosan összehozta azt a büntetőt, ami sorsdöntőnek bizonyult. Megjegyzem Cr-nél sem volt nagyobb kontakt, mint Ramos részéről.

A lényeg, hogy a csapat újra megmutatta nagy meccseken képes nagyot alkotni és újra harcban vagyunk a bajnokságért. A Real-t sem lehet lehordani, ők is jól játszottak, volt esélyük nekik is megnyerni a meccset, lebecsülni továbbra sem szabad őket. Ők most utaznak Sevillaba, ahol nem lesz könnyű dolguk, remélem jó lesz a Sevilla egy X-re.
Azt nem tudom hányan vettétek észre, de a madridi publikum jó nagy tahó volt, Neymart és Messit is dobálták nem egyszer.
Forca Barca!!!!
crixus
Entrenador del Barça

2014.03.23. 23:58:05

Alcantara írta: Ezeket a sorokat olvasva csak egy régi mondás jut az eszembe: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna! :wink:
Utólag nagyon könnyű okosnak lenni, kíváncsi lettem volna a 2-1-es eredménynél a mutatott játék mellett az arcodra. Kíváncsi lennék milyen indokok alapján jutottál erre a következtetésre, mert az valahogy hiányzik a hozzászólásodból. Tehát valószínűleg csak kötekedni akartál, ahelyett, hogy örülnél. Gratulálok az átlagos magyar viselkedésedhez. =D>

Nem múlott ez sokon és bőven nem fociztuk le azt a Madridot, ahol Ronaldo és Bale kb. 60-70%-át nyújtotta csak a tudásának. Ez pedig döntő momentum. Ahogy a kiállítás is, ami bár erős volt, de védhető. Ugyanis Ramos utolsó emberként szabálytalankodott a gólhelyzetben lévő Neymarral szemben. Ez pedig, ha a bíró befújja a szabálytalanságot, akkor pirost kell érjen a szabálykönyv szerint, mást nem tehet a bíró. Egyébként örvendetes volt azt látni, hogy hajt a csapat és mennyire akarnak a játékosok. Ha ez az elkövetkező kilenc bajnokin is megmarad, akkor lesz esélyünk bajnoki címet nyerni, egyébként újra pontokat fogunk bukni. Engem igazából nem érdekelne sem a kupa sem a BL, ha ezek után behúznánk a bajnokságot. Annyi lenne még a kívánságom, hogy a Madrid ne nyerjen BL-t. :mrgreen: Bár nagyon nem kedvelem Thiago-t, de ha nem a Barca, akkor nyerje a Bayern a BL-t, idén is fantasztikusak, megérdemlik, ha továbbra is úgy játszanak, ahogy eddig.
kristop
Entrenador del Barça

2014.03.23. 23:54:00

na, ilyen meccs mourinhoval nem történhetett volna meg. mennyire örülök, hogy elment, így az elmúlt évek legjobb el clásicóját láthattuk.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Initom
Entrenador del Barça

2014.03.23. 23:49:02

Elképesztő ez a csapat. Évről évre olyan élményekkel ajándékoznak meg ,amiket soha nem fogok elfelejteni.
Micsoda hullámvasút volt...őszintén szólva Masch két hibája,2-1 és 3-2 után ,meg sem fordulta fejemben ,hogy nyerhetünk a Bernabeuba ! De egyszerűen fantasztikus volt a csapat,és a bírói baki ellenére(Roncié nem volt tizi,a mieink pedig egyértelműek,csak a besavanyodott real drukkerek mondanak mást) nagyon jól játszottunk !!!
Iniesta,Pique,Messi,Busquets egyszerűen zseniális volt ! Bejött amit tegnap írtam.
Továbbra is tartom,hogy így csak visszajött az esély a bajnoki címre,de szerencsével meglehet !

Nem tudok más írni mint : KÖSZÖNÖM ! =D> [-o<
Abi & Tito
Leon
Director del Fútbol

2014.03.23. 23:40:03

hank1ee írta:Egy Pepe-Mayweather párharcot megnéznék azért pár menet erejéig. :mrgreen:
Megdobálná takonnyal aztán átharapná a torkát!Pepére tenném fel minden vagyonomat! :mrgreen:

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Grácies Messi!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.03.23. 23:34:23

Egy Pepe-Mayweather párharcot megnéznék azért pár menet erejéig. :mrgreen:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Leon
Director del Fútbol

2014.03.23. 23:33:58

Nagyon veszélyes volt a Real és 2-1nél azt hittem jól eltángálnak minket. Benzema meg DiMaria megállíthatatlanok voltak. Viszont Ronaldo (magához képest) igen gyenge volt,Bale meg csak a szokásos... :D
A Real a bajnokságban idén a Barca és Atleti ellen a 12ből 1 azaz egy pontot tudott összevakarni. =D>
Biztos vagyok benne,hogy nekik a BL-ben az elődöntő lesz a végállomás ugyanis ott már csak is bivalyerős csapatot kaphatnak (Bayern,Chelsea,Barca) és az eddigi nagyok elleni produkciója az kb nullával egyenlő.

L4wandowski

Grácies Messi!
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.03.23. 23:26:04

Az előző szezonban nagyon simán tudtuk hozni a meccseink nagy részét, a rangadókon viszont gyengék voltunk. Idén megfordult a dolog, a rangadókra szívjuk fel magunkat, és a többi meccsen vagyunk gyengék. Épp emiatt, én még mindig esélyesebbnek tartom a Realt a bajnoki címre. Sajnos jó esélyt látok rá, hogy hamarosan megint vmelyik töltelék csapat ellen vesztünk pontokat, de ne legyen igazam!
A madrid? Jó csapat, csak nagyvaddal ne találkozzanak. Ott kevésnek tűnnek egyelőre.
Hasonlóan látom. Évek óta ott vannak a tűz közelben, de a legjobbak ellen még mindig kevesek.
Gergely
Jugador del Barça

2014.03.23. 23:23:22

Most nyalja a golyómat a madridista barátom barátnője. megnyertem a fogadást. ezért kapom eme finom gyümölcsöt. utóirat:
egy jóllakott katalán fiú

álomvilágban éltek ti is mint a madridisták, megérdemeltük volna ma a vereséget ez a csapat a szpari ellen is kevés lenne, mondjuk bajzát [auto_cenzúra].
messi kiégett, csak vicceltem hahahahahaha.
wáááááááááááááááááá
eimenis1212
Jugador d'estrella

2014.03.23. 23:16:45

Óriási meccs, az utóbbi évek legjobb Classicója.
A madrid szapulásához annyit, hogy azért óvatosan sztem. Nagyot játszottak. Igazság szerint a kiállítás volt a döntő tényező... Neymar lehúzásához: Gyenge volt. Tény. De eldöntötte a meccset a tizivel meg a kiállítással. És nem azt csinálta mint Pedro amikor beállt, hogy folyamatosan visszapasszolt. Messi meg hihetetlen. Én ezért nem tudok türelmetlen lenni vele szemben ha vannak rossz meccsei is. Ha ő innentől az elkövetkező 5 évben ácsorogna a pályán akkor sem lehetne rá rosszat mondani, nemhogy ha van pár rossz meccse. Tulajdonképpen a mai meccset is ő nyerte meg nekünk ( mint oly sokat az elmúlt években)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.03.23. 23:07:29

Azért én ezt óvatosan kezelném, hogy kitől kell tartani meg kitől nem kell. Ilyen focival hosszútávon nehéz versenyképesnek lenni. Ma szerencsére bejött az "eggyel többet rúgunk" taktika. Viszont rengeteg hibánk volt, szerencsére ehhez társul egy ellenfél, aki még ennél is többet bakizott. Ebből lett egy sokgólos meccs, de ebből így nehéz kiindulni. Viszont a győzelem az győzelem, s ez a lényeg. De megint a végletes gondolkodás butaság szerintem. Ha nyerünk minden jó, ha meg nem akkor halálhörgés siralom. Szóval óvatosan kell kezelni a dolgokat, s legfőképpen helyén kell kezelni a dolgokat, akár a Bl-t tekintve akár a bajnokságot, amiben még így is vezetnek 1 ponttal előttünk, remélhetőleg nem sokáig. :D
Kép
Kép
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.03.23. 23:02:33

Fantasztikus győzelem volt, ezzel újra nyitott a liga-bár ehhez nem szabad hibáznunk ezután sem. Messi zseniális volt, a Neymarnak adott zsugája mutatta, miért négyszeres aranylabdás.
Bárki ellen esélyesek vagyunk a BL-ben, ha így játszunk, és ha még védelmünk is lenne jövőre...:)
Ja, és aki ki akarta rakni Xavit a csapatból...nagyot játszott az öreg, de Busi, és Ini is jó volt.
A madrid? Jó csapat, csak nagyvaddal ne találkozzanak. Ott kevésnek tűnnek egyelőre.
Rivaldo-A Legnagyobb.
torotam
Jugador d'estrella

2014.03.23. 23:02:20

Leon írta:Messi mesterhármas és oda vissza vertük őket a bajnokságban!!!Csak ennyit szeretnék a témához hozzászólni! :mrgreen:
+1 =D>
Bárcsak valami normális csapatot kaptak volna a BL-ben (pl Chelsea, vagy PSG vagy akár a Bayern) asszem nem áhítoznának a 10.-ről...
Ehhez képest majd a sérülésektől és eltiltásoktól tizedelt Dortmundot lelépik gálázva és mindenki kicsapja majd a BBC-re... ! ](*,)
A meccsről:
Igazi Klasszikus volt, sok góllal, fordításokkal, szép megoldásokkal. Csupán az egyik 11-es volt téves, azt pedig a Madrid rúghatta.
Igazságos a Barca győzelme, nem kérdés.
Kár, hogy Alves lövése nem volt kicsit pontosabb, szép lövés volt!
Visca el BARCA!
Alcantara
Director del Fútbol

2014.03.23. 22:59:52

crixus írta: Az, hogy neked milyen vélemény felel meg, az a kutyát sem érdekli(engem pedig pláne nem), ez a fórum nem a személyeskedésről kellene szóljon, remélem valaki írja ezeket az "építő jellegű" mondatokat tőled is, nem csak másoktól. Vitatni lehet bármilyen véleményt, arra való a fórum, minősíteni nem kellene.

Én nem érzem a csapatban azt az erőt, hogy ezt a meccset megnyerjék.
Már nem a Barcelona a világ legjobb csapata, már nem arról szól a történet, hogy bárkit meg tudunk verni, ha felpörgünk. Ezek az idők lejártak. Én onnan nézem a helyzetet, hogy adott egy olyan Real Madrid, amiben jelenleg a világ legjobb formában lévő játékosa (Ronaldo) játszik, más klasszisokkal körülvéve. Ők nem igazán nyertek az utóbbi években semmit, tavaly pedig abszolút lemaradtak mindenben. Tapasztalt, jó edzőjük van, aki tavaszra megtalálta az ideális 11-ét. A Bayern mögött talán most ők papíron a legerősebbek. Jelen pillanatban mind akaratban, mind formában jobbak nálunk, jobb edzővel és a hazai pálya előnyével. Amíg nem telik le a 90+ perc, addig bármi előfordulhat, de jelen pillanatban nem látom az esélyt arra, hogy győzzünk - több gólt rúgjunk, mint kapjunk.
Ezeket a sorokat olvasva csak egy régi mondás jut az eszembe: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna! :wink:
mess2009
Director del Fútbol

2014.03.23. 22:59:28

félelmetesen jó meccs volt!!! magam is dícsérem, mert amit lehetőségként említettem bejött ezuttal a támadó alakzatunk egyel többet rúgott mint amit a béna védelmünk össze szedett! azt is megmondtam, hogy középen verjük őket, csak azt nem mondtam, hogy győzünk ez igaz, de annál szebb volt !
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.03.23. 22:58:37

Nagy győzelem a fiúktól. Bután játszott mindkét csapat, de szerencsére mi voltunk a higgadtabbak. Martino pacsi!!!! Nagy erény ha valaki észreveszi mi nem megy, s beismeri hibáját, s változtat rajta. Kulcs volt, hogy Iniesta visszatért Xavi párjának, mindkét ember nagyot játszott. Alba szintén hiba nélkül, dobálhatja magát, reklamálhat a lényeg hogy játszik, s ma is megmutatta, hogy remek kis focista. Mascheranonak rémálom lehetett az első félidő, bár volt nem egy szép szerelése, de a gólokban benne volt sajna. Viszont a második félidőre feljavult nagyon az argentin, ha kellett okosan faltolt a félpályánál, hogy ne indulhassanak meg. Messi meg 3 gól 1 gólpassz, önmagáért beszél. Pedro is remekül szállt be, sajnos Neymar továbbra is előlhátul nagyon halovány, Alvessel ketten együtt majdnem eldöntötték a meccset negatív irányba a mi szempontunkból

Bírón lehetne vitatkozni, fociban nincs olyan hogy két fél 1, Ronaldoé kívül volt ez teljesen egyértelmű, viszont volt egy nagyon gyanús Bale eset mikor szerintem összekoccolták mikor átakarta venni a labdát, a mi büntetőink jogosak volt, Ramos meg óriási butaságot csinált, Neymar amennyire súlytalan volt ma, még az is lehet kihagyta volna, viszont okosan maga elé engedte a labdát, s megvárta hogy felrúgják, tiszta 11-es és kiállítás volt.

Ez hatalmas lökést jelenthet a csapatnak, s nagy nyomás a Realnak, Sevillában nem lesz egyszerű, ráadásul lesznek eltiltott embereik. Nem játszottunk jól, sőt voltak periódusok, mikor kifejezetten rosszul, de a Real is jó birka volt. De a győzelmet nem kell megmagyarázni, szép volt fiúk.
Kép
Kép
Kép
LM10
Director del Fútbol

2014.03.23. 22:58:06

Ez volt az utóbbi évek legizgalmasabb Classicoja. A real "11-ese" egyértelműen kamu volt. A miénk mindkettő megadható volt, a piroson meglepődtem, valószínűleg utolsó ember ziccerben szabálytalan volt lesz az indok.
Mindkét oldalon voltak kihagyott helyzetek, Mascherano a meccs elején sokat hibázott, utána belejött. Alba,Iniesta és Messi agyon jók voltak, Alves támadásban okés volt, a meccs elején ő sem állt hadi lábon a védekezésnél.

Nemtudom mikor volt olyan utoljára, hogy oda-vissza verjük a Realt, és nem leszünk bajnokok.. ne is idén legyen!
eimenis1212
Jugador d'estrella

2014.03.23. 22:57:06

Csbal írta:
eimenis1212 írta:a legjobb kezdőnk. Good.

Szóval.. régebben (az elmúlt 1-2 év kivételével) úgy ültem neki a classicoknak, hogy valszeg nyerünk ( egy góllal vagy akár 3-4-5 góllal is), de mivel classico ezért háromesélyes azzal, hogy az iksz mellett benne lehet egy szűk (1, nagyonmax. 2 gólos) reál győzelem is. Szóval csak egyben voltam biztos a reál nem fog kitömni bennünket.
Aztán az elmúlt 1-2 évben változtak a dolgok.
És ma úgy űlök le, hogy fordított a helyzet. Az ellenfélnek áll a zászló, persze a meccs 3 esélyes, azzal viszont, hogy nagyarányú győzelem a javunkra nem lesz, viszont a reál kitömhet bennünket.
Legjobb kezdőnk? [-X

Neymar harmat gyenge, nem is tudom minek kellett kezdetni... Nem ide való a teljesítménye. Alexis vagy Pedro kellett volna. Inkább Pedro, talán mert mozgékonyabb a chilei.
Igazad van. Harmatgyenge volt, így összehozott egy pirosat meg egy kiállítást ami kulcsmomentum volt hogy megnyertük a meccset. De egyébként tényleg gyenge volt. Ilyen egy gyenge Neymar. Pedronak 30 perc alatt meg volt 8 jó visszapassza. Alexis 10 percéről nem beszélek, de azért egyet elalexisezett.
Szval én a harmatgyenge Neymarra voksolnék így is.
fcjoc
Entrenador del Barça

2014.03.23. 22:56:58

Orange írta:Gratula a bírónak a barcának és Me$$inek a 11.es rúgásokhoz =D>
Így van! Mehet a gratula a bírónak hogy adott a Realnak egy kamu tizit, illetve hogy nem szórta ki Pepét.. A Barca mindkettő büntije az szabálytalanság volt, ezt kajak a vak is látta.
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.03.23. 22:55:32

Nah :lol: A Madrid nagyon jó csapat lett, nyerhetett is volna, ahogy Mi is a kezünkbe vehettük volna akár 15perc után az egész meccset, ehelyett lett egy jó kis krimi belőle :D Iniesta 11ese egyértelműbb mint Neymaré,bár ott is volt kontakt, még is utóbbinál jobban reklamáltak...csoda,h van egy bíró aki bemerte ezeket fújni. Nem csoda,h nincsenek hozzászokva a Pepe,Alonso félék...

Ha kikaptunk volna,vagy x akkor is drukkolok a srácoknak,és bízok a csodában, (sőt szurkolok az Atmának) így is, viszont még mindig a Madrid az esélyesebb, ne feledjük,h egyszer vkinek pontot kell rabolni tőlük. És az a marha nagy szerencséjük,h lesz még egy Barca-Atma ahol a matracosok elvesztik a bajnokságot...és lehet így pont CRéknek nyerjük meg azt, de nincs mese nyerni kell a meccseket. (bár ugye utolsó forduló,és ha mondjuk a Real 3al menne az aktuális ellenfele ellen, és ha kikapunk az Atma ellen akkor az Atma a bajnok,akkor nem sírnék egy vereség miatt...ha már mi persze nem nyerhetnénk meg így)

Forca Barca!!!

u.i.: végre egy végig pörgős,jó klasszikus
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Orange
Barça C

2014.03.23. 22:54:25

Gratula a bírónak a barcának és Me$$inek a 11.es rúgásokhoz =D>
Kép
Válasz küldése