Azt kell megérteni, hogy Messi ezt az egészet örömből a játék szeretetéből végezte, végzi és fogja végezni és nem azért, hogy az 5. aranylabdára hajtson.Balinho írta:Akkor viszont azt mondom, hogy ezek alapján nem Ronaldo az igazi példakép! Aki minden fiatal számára bizonyítja, hogy hiába nem vagy ösztönös zseni, de kitartó munkával, alázattal, akarattal, becsvággyal, a soha meg nem elégedéssel eljuthatsz bármeddig? Lehetsz akár jobb, mint a világ legjobbja, az ösztönös géniusz!?ZBarca írta:Teljes mértékben egyetértek.Chino írta:...
Ronaldo nem azért tart itt, mert olyan nagyon tehetséges (tényleg tehetséges, csak nem annyira, mint Messi), hanem mert nagyon sokat dolgozott. Messi viszont a kisujjából kirázza azokat a dolgokat, amiket CR éveken át gyakorolt.
Sok minden van ami miatt nem állhatom, a gesztusai, a manírjai, pózai, az hogy hogyan viseli a vereséget, még kevésbé hogy hogyan viseli a sikert. De a fent leírtak miatt örökké tisztelni fogom. Messit lehet bálványozni, de olyanná sosem válhat egy átlagember, mint ő.
CéRó-vá lehet válni, csak senki ember fia nem tesz meg annyit ezért mint ő. És szemben Messivel, rajta amikor nem ment az látszódott, hogy a büdös életbe akkor is visszajutok a csúcsra, ha beleszakadok. Egy Messin vagy egy Ronaldinhon nem lehetett érezni hogy belehalnak ha csak másodikak.
Na hogy ez aztán jó-e, meg hogy az egész út közben Ronaldoban mennyi feszültség gyűlik fel és aztán tör ki és ölt testet szánnivaló gesztusokban (a legkisebb részsikerek és kudarcok idején), az más kérdés. Viszont Ronaldo most a világ tetején van. Ezt szerintem el kell ismerni. Megérdemelte, mert megdolgozott érte, Messinél meg annak kell örülni, hogy végre több km-t tesz meg egy meccsen, mint a kapusok.
Abban neked teljesen igazad van, hogy CR hihetetlen munkával, célratöréssel és akarattal jutott oda, ahová Messi a tehetsége és játékszeretete okán és az is valószínű, hogy Messi ugyanezek tulajdonságokkal soha sem került volna oda ahová, mert Ő ösztönlény, Ő magáért a játékért él. Minden amit csinál a pályán akkor ott dől el abban a másodpercben, semmi előre kiszámítás, ezért olyan nehéz kiszámítani még most is 10 év után. CR-t kilehet ismerni, csak ő olyan fizikális fölényben van legtöbbször, hogy nem sokra mennek vele a védők.
Én emlékszem a fiatal Ronaldóra, amikor még többet adott ösztönösen a pályán, ami mára teljesen eltünt belőle. Sokszor néztem miatta meccseket és szurkoltam neki. Mára egy géppé vált, akinek egy célja van, a legjobbá válni és megelőzni Messit. Ez már nem a fociról szól, hanem a csúcsok döngetéséről, önzésről, magamutogatásról. Ez a Ronaldó már régen nem tetszik és nem azért mert a Madridba játszik.