Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Normandia
Director del Fútbol

2014.10.31. 17:09:07

Balinho írta:
ZBarca írta:
Chino írta:...
Teljes mértékben egyetértek.

Ronaldo nem azért tart itt, mert olyan nagyon tehetséges (tényleg tehetséges, csak nem annyira, mint Messi), hanem mert nagyon sokat dolgozott. Messi viszont a kisujjából kirázza azokat a dolgokat, amiket CR éveken át gyakorolt.
Akkor viszont azt mondom, hogy ezek alapján nem Ronaldo az igazi példakép! Aki minden fiatal számára bizonyítja, hogy hiába nem vagy ösztönös zseni, de kitartó munkával, alázattal, akarattal, becsvággyal, a soha meg nem elégedéssel eljuthatsz bármeddig? Lehetsz akár jobb, mint a világ legjobbja, az ösztönös géniusz!?

Sok minden van ami miatt nem állhatom, a gesztusai, a manírjai, pózai, az hogy hogyan viseli a vereséget, még kevésbé hogy hogyan viseli a sikert. De a fent leírtak miatt örökké tisztelni fogom. Messit lehet bálványozni, de olyanná sosem válhat egy átlagember, mint ő.

CéRó-vá lehet válni, csak senki ember fia nem tesz meg annyit ezért mint ő. És szemben Messivel, rajta amikor nem ment az látszódott, hogy a büdös életbe akkor is visszajutok a csúcsra, ha beleszakadok. Egy Messin vagy egy Ronaldinhon nem lehetett érezni hogy belehalnak ha csak másodikak.

Na hogy ez aztán jó-e, meg hogy az egész út közben Ronaldoban mennyi feszültség gyűlik fel és aztán tör ki és ölt testet szánnivaló gesztusokban (a legkisebb részsikerek és kudarcok idején), az más kérdés. Viszont Ronaldo most a világ tetején van. Ezt szerintem el kell ismerni. Megérdemelte, mert megdolgozott érte, Messinél meg annak kell örülni, hogy végre több km-t tesz meg egy meccsen, mint a kapusok.
Azt kell megérteni, hogy Messi ezt az egészet örömből a játék szeretetéből végezte, végzi és fogja végezni és nem azért, hogy az 5. aranylabdára hajtson.
Abban neked teljesen igazad van, hogy CR hihetetlen munkával, célratöréssel és akarattal jutott oda, ahová Messi a tehetsége és játékszeretete okán és az is valószínű, hogy Messi ugyanezek tulajdonságokkal soha sem került volna oda ahová, mert Ő ösztönlény, Ő magáért a játékért él. Minden amit csinál a pályán akkor ott dől el abban a másodpercben, semmi előre kiszámítás, ezért olyan nehéz kiszámítani még most is 10 év után. CR-t kilehet ismerni, csak ő olyan fizikális fölényben van legtöbbször, hogy nem sokra mennek vele a védők.
Én emlékszem a fiatal Ronaldóra, amikor még többet adott ösztönösen a pályán, ami mára teljesen eltünt belőle. Sokszor néztem miatta meccseket és szurkoltam neki. Mára egy géppé vált, akinek egy célja van, a legjobbá válni és megelőzni Messit. Ez már nem a fociról szól, hanem a csúcsok döngetéséről, önzésről, magamutogatásról. Ez a Ronaldó már régen nem tetszik és nem azért mert a Madridba játszik.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Balinho
Entrenador del Barça

2014.10.31. 13:51:29

ZBarca írta:

Ronaldo nem azért tart itt, mert olyan nagyon tehetséges (tényleg tehetséges, csak nem annyira, mint Messi), hanem mert nagyon sokat dolgozott. Messi viszont a kisujjából kirázza azokat a dolgokat, amiket CR éveken át gyakorolt.
Akkor viszont azt mondom, hogy ezek alapján nem Ronaldo az igazi példakép! Aki minden fiatal számára bizonyítja, hogy hiába nem vagy ösztönös zseni, de kitartó munkával, alázattal, akarattal, becsvággyal, a soha meg nem elégedéssel eljuthatsz bármeddig? Lehetsz akár jobb, mint a világ legjobbja, az ösztönös géniusz!?

Sok minden van ami miatt nem állhatom, a gesztusai, a manírjai, pózai, az hogy hogyan viseli a vereséget, még kevésbé hogy hogyan viseli a sikert. De a fent leírtak miatt örökké tisztelni fogom. Messit lehet bálványozni, de olyanná sosem válhat egy átlagember, mint ő.

CéRó-vá lehet válni, csak senki ember fia nem tesz meg annyit ezért mint ő. És szemben Messivel, rajta amikor nem ment az látszódott, hogy a büdös életbe akkor is visszajutok a csúcsra, ha beleszakadok. Egy Messin vagy egy Ronaldinhon nem lehetett érezni hogy belehalnak ha csak másodikak.

Na hogy ez aztán jó-e, meg hogy az egész út közben Ronaldoban mennyi feszültség gyűlik fel és aztán tör ki és ölt testet szánnivaló gesztusokban (a legkisebb részsikerek és kudarcok idején), az más kérdés. Viszont Ronaldo most a világ tetején van. Ezt szerintem el kell ismerni. Megérdemelte, mert megdolgozott érte, Messinél meg annak kell örülni, hogy végre több km-t tesz meg egy meccsen, mint a kapusok.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.10.31. 13:27:46

bence-barca írta:...
Engem nem érdekel, ha csinálja, csak szerintem felesleges. :D De igaz, ha Neymar v. Messi cselei tetszenek, akkor Roncié miért nem. Nos a válasz egyszerű; eléggé elfogult vagyok Messiék felé. :D
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.10.31. 13:18:23

ZBarca írta: Akkor inkább kijavítom magam, a cselei egy része bejön. És én igazából elismerem Roncit, de az oldalvonal melletti biciklicselekkel nem szokott sokra menni. :twisted:
Basszus, nehogy már az legyen a baj, h cselezgetik. :D
Pont nekünk, akik a spanyol foci mellett tesszük le a voksunkat, kellene azt mondani, h milyen szép cselek. Értem én, h megcsinálja a biciklit és ha hátrapasszolja vagy nem lesz gól mondhatni nem ért semmit, de hát akkor a cselek 95%a ilyen. Neymar, Messi mind nyomatja a cseleit mégse lesz mindig belőlük semmi. Akkor Neymar esernyője is értelmetlen vagy Messi szlalomja, amiután mondjuk nem tud megjátaszani senkit elől és hátrapasszol? Ezek a cselek nem mindig arra mennek, h gól legyen belőle. Hanem, hogy színezzék a játékot, ezért szép. Legyen az egy biciklicsel CRtől, Neymartól vagy Munaintól.
Szerintem és ezt tényleg nem támadólag írom, csak annyian mondják ezt és én sose értettem. Tipikus, ha itt csinálná ezeket a cseleket úgy olvadnának el egyesek, mint most Neymar finomságainál. :D
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.10.31. 13:10:49

ZBarca írta:Akkor inkább kijavítom magam, a cselei egy része bejön. És én igazából elismerem Roncit, de az oldalvonal melletti biciklicselekkel nem szokott sokra menni. :twisted:
Ez igaz, de azokról meg már szinte teljesen leszokott. Mint ahogy Neymar is nálunk visszafogja magát a Santosos énjéhez képest - bár én szeretem ha csinálja, szóval nem zavar amikor kijön a latinos vére.. :D
Cseri írta:egyszerűen az ösztönössége,játékintelligenciája, komplexitása miatt. Játéka kevésbé van kiélezve a fizikai aspektusra, és kevésbé poszt specifikus.
Ezek Dinhora is mind igazak voltak, aztán nézd meg hol van most. Messi játékán tavaly már érzékelhető volt a visszaesés, láthattuk milyen, amikor nincs nagyon kedve játszani - hál istennek idén kb 3 szinttel feljebb kapcsolt -, akkor nem megy sokra az ösztönösségével, mert egyszerűen a mai fociba ez önmagában kevés.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.10.31. 13:03:25

palesz77 írta:...
Akkor inkább kijavítom magam, a cselei egy része bejön. És én igazából elismerem Roncit, de az oldalvonal melletti biciklicselekkel nem szokott sokra menni. :twisted:
Kép
Cseri
Entrenador del Barça

2014.10.31. 13:01:02

Leszögezem,nem értek a focihoz,csak szeretem. Én máshogy látom -bár ez már lassan off, vagy a topicot kellene átkeresztelni Messi vs.C.Ronaldora- :) Meglátásom szerint Messi lesz tovább a csúcson egyszerűen az ösztönössége,játékintelligenciája, komplexitása miatt. Játéka kevésbé van kiélezve a fizikai aspektusra, és kevésbé poszt specifikus. Eltudom képzelni,hogy Ő lesz a Barca Totti-ja "idősebb" korára. Mind amellett,hogy szerencsések vagyunk,hogy egyidejűleg láthatjuk ezt a két csodálatos sportembert a pályán.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
palesz77

2014.10.31. 12:54:55

Lego írta:...
Ronaldot sokan hajlamosak úgy kezelni, hogy egy nem annyira tehetséges játékos, csak a sok munka miatt jutott el eddig. Pedig ez egyáltalán nem igaz, bazi tehetséges ő is, csak mellé még olyan mentalitás is párosult, hogy ezáltal szinte mindenki fölé nőtt - egyedül Messi tartja vele a lépést. De átlagos hozzáállással se lenne kutyaütő, egy Ibra szintű top player lenne, aki húzóembere csapatának, csak nem rúgna 50-60 gólokat egy szezonban, hanem "csak" 30-at mondjuk.
ZBarca írta:Ez is igaz, tényleg látványosak a cselei, csak ma már ezekkel nem megy sokra.
https://www.youtube.com/watch?v=f3-Q977tNrw
https://www.youtube.com/watch?v=ckgdsi_3hNM
https://www.youtube.com/watch?v=8tK-dEkbzv0

Most ez csak három volt a közelmúltból amikre még én is emlékszem, azért tud ő még cselezni ha akar. Vannak az öncélú mozdulatai néha, de nem csak azokat tolja.

És most a félreértés elkerülése végett, nem kedvencem CR, de attól még nem értem, hogy miért esik sokaknak nehezére elismerni, hogy jelenleg a legszűkebb elit tagja, és nem csak azért, mert a kicsiket megszórja. Egy elit focista profi hozzáállással, nem tudom minek kell lehúzni - ezek olyanok, mint amikor a túloldalon olyat mondanak, hogy Messi csak Xavi és Ini miatt volt jó, meg hogy folyton szerencséje van, hogy elé pattan a labda, és ezért rúg sok gólt..

más:
Egy kis lélekjavító így kora délutánra! 8) Remélem a mostani triónk is ilyen jól fog majd működni ha összeszoknak, akkor aztán lenne itt foci.. :D
Lego
Jugador del Barça

2014.10.31. 12:27:58

ZBarca írta:

Ezt kifejtenéd részletesebben, hogy mik azok a tulajdonságok amit Messi simán kiráz a kisujjából és amihez Ronaldonak évek kellettek?

Amúgy a tehetséges jelzőt hagyjuk meg a még nem teljesen kiforrott játékosoknak, Messi és Ronaldo tettek már le annyit hogy ne Munir kategóriájába essenek...
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.10.31. 12:05:38

szarvasember írta:jo ha bejön 2-3 csel az is értelmetlen mert csak látszatra szép és nem hasznos.
Ez is igaz, tényleg látványosak a cselei, csak ma már ezekkel nem megy sokra.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.10.31. 11:57:15

Annyit azért hozzátennék, hogy nem hinném, hogy ilyen genetikával és edzésmunkával, tudatossággal nagyon megkopna 30 után is. Miért esne vissza látványosan a gyorsasága is? Jó értem én, hogy a sorozatterhelés más, de azért nem 30 évesen fog látványosan visszaesni ő sem.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.10.31. 11:50:47

Zozzy 5 írta:
Hegyi Ivánt lehet jogosan fikázni olykor, de ezt múltkor nagyon jól eltalálta szerintem: "Messi és Neymar játszani szeret, Ronaldo meg nyerni". Hát igen, ez az az óriási különbség ma a két világklasszis között, ami miatt többek között jóval előrébb tartanak fehérék, és Real-Barca tükörsima 3-1...Hozzáteszem, nálunk ez a játszani-nyerni különbség az előbbi dominanciájával a kulcsembereinkre általánosságban jellemző.
Mondjuk Neymarra sokmindent lehet mondani, de hogy ő csak játszani szeret és nem nyerni... Hát ez elég fals.
Cr tényleg egy tipikus atléta, de az ami régen jellemezte, látványos cselek, könnyed passzok már rég kivesztek a játékából. És rúghat 100+ gólt szezononként nem lehet zseninek nevezni, egy gép és annyi.Az viszont nekem szembetűnő, hogy mindenki nyomja róla, hogy gólgép stb., viszont (nem akarok itt penaldozni, vagy hasonlók), ha a büntetőit kivesszük Neymar ott lohol a nyakában, akiről hasonló jelzőt még nem hallottam. Ráadásul úgy, hogy ott van még Messi is 7 góllal, tehát nem rá van kihegyezve minden, míg a Realnál a góllövőlista másodikja Bale 4!!! találattal. Nem akarok elvenni semmit az érdemeiből, de szerintem tényleg max. 2-3 éve van. Nagyon hirtelen fog megkopni fizikálisan, akkor pedig nem lesz mivel ezt kompenzálni.
Messi esetében ez más. Lehet, hogy hamarabb "öregedik ki" és közel sem lesz ugyanaz, de a képességei jó ideig szinten tarthatják.
Gyanús, hogy azért változott már a szerepköre is, mert ott elől nem képes azt hozni, amit 2-3 éve, ezen a poszton viszont nagyon hasznos a csapat számára.

Ez a tükörsima 3:1. #-o El lehet keseredni, de azért ne túlozzunk már ennyire.
Forca Barca!!!!
szarvasember
Barça B

2014.10.31. 11:44:59

Nyilván elfogult vagyok de mire kell még itt is dicsőíteni CR-t? A pályán a játékhoz nem tesz hozzá sokat jo ha bejön 2-3 csel az is értelmetlen mert csak látszatra szép és nem hasznos. Az hogy majdnem minden meccsen berúgja a 11eseket meg a szezonba rúgott eddig 2 értelmes gólt a büntetőkön kívül sztem nem nagy szám.
Motaro
Jugador del Barça

2014.10.31. 11:22:11

Egyébként meg nyerhet CR bármennyit, nekem egy kitenyésztett droid lesz, klasszis játékos, de Messi zseni. Van különbség.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.10.31. 11:13:28

Ez általánosságban, örökérvényűen igaz a latinos focit játszó, ösztönös zsenikre. A profi fociban levő ütközéseket, alattomos becsúszásokat idő után megunják. Ronaldinho is elvan azzal, hogy nem támadják le, hanem kezedcsókolnak neki, még talán fel is sz.ják az öltözőben meccs után, annyira tisztelik. :D Ami jogos is, csak helyén kell kezelni a dolgokat. Nemhiába van az, hogy a ligetben mindenkit szétalázó "brazilok" egy csapatban sem állják meg a helyüket. Nincs alázat, s fizikális játékkal őket is simán meg lehet verni. (nem is nagyon szoktak ellenünk nyerni :twisted: )
Na, de ez már off. Csak a tehetséghez kapcsolódik.
Kép
Daweed
Jugador del Barça

2014.10.31. 10:53:45

Azért ha a gólpasszokat is figyelembe vesszük, már egyből nem annyival jobb CR Messinél, sőt

Szerintem Bobnak igaza van, elég esélyes hogy Messi hamarabb kipukkan.. Viszont ha CR veszít a sebességéből, már nem lesz akkora ász. A bicikli + megtolja és lefutja a védőt taktikája nem fog működni ha lassabb lesz, és góljai nagy részt szerzi így
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.10.31. 10:00:57

palesz77 írta: Plusz ott lesz a mentalitása is, amiben szintén veri Messit szerintem. Nála profibb hozzáállású focista kevés van - ha van -, Messi szerintem hamarabb "beleun" majd a profi fociba, mint CR.
Hegyi Ivánt lehet jogosan fikázni olykor, de ezt múltkor nagyon jól eltalálta szerintem: "Messi és Neymar játszani szeret, Ronaldo meg nyerni". Hát igen, ez az az óriási különbség ma a két világklasszis között, ami miatt többek között jóval előrébb tartanak fehérék, és Real-Barca tükörsima 3-1...Hozzáteszem, nálunk ez a játszani-nyerni különbség az előbbi dominanciájával a kulcsembereinkre általánosságban jellemző.
palesz77

2014.10.31. 09:14:59

Bob_Marley írta:...
Plusz ott lesz a mentalitása is, amiben szintén veri Messit szerintem. Nála profibb hozzáállású focista kevés van - ha van -, Messi szerintem hamarabb "beleun" majd a profi fociba, mint CR.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.10.31. 08:26:53

S.Agüero írta: Szerintem könnyen kaphat még egyet, CR kifelé fog menni 2-3 éven belül, a következő 3 évben szerintem egyet kap Messi, aztán jöhet Neymar/Bale/Suárez(?)
Igaz, hogy 30 éves lesz Ronaldo nem sokára, de én pont ellenkezőleg látom a kifelé menetelt. Ha ebben össze kellene hasonlítani a két embert, akkor előbb mondanám Messit, hogy "kipukkad", mint a fizikálisan iszonyat toppon levő Ronaldo. Főleg a mai sportban, ahol "gépeket" lehet előállítani, Ronaldo még vígan fogja tolni szerintem 37-38 éves koráig, Messiben nem vagyok biztos. Egyszerűen más a két ember fizikai felépítése (elég megnézni, hogy melyik mennyit sérült). És Ronaldo szerintem 2-3 éven belül sem fog kifelé menni. Ez nem kapcsolódik a ki nyeri az Aranylabdát, de ezen megakadt a szemem. Ronaldo a "kitenyésztett" ember, biztos lassabb lesz idővel, de akkor is ott marad neki az ereje.
Kép
Kép
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2014.10.31. 06:38:56

Tavaly mindenki azt mondta, ha Messi nem sérül meg, akkor CR közelébe sem kerül a lasztinak... Most sajnos el kell ismerni, CR jobb formában van és jobban akar, Messi meg amikor jól játszik,akkor sem olyan már mint régebben.... A 3-ban benne lehet, de max 3., biztos nem nyeri, sajnos jelenleg messze van tőle.... De egyszer bezsebelheti még ő! Voltak nagy visszatérők, akik évek után nyertek újból: Zidane, Ronaldo (az igazi).
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.10.30. 23:27:49

roby122 írta:
MessiNeymarSuarez írta:hank1ee: Ha tudnád mennyien vannak sajnos, madridomon és penamadridistán is naponta van olyan aki azt írja hogy nem érdemelte meg Messi az aranylabdái X darabját.

Leon: LOL :mrgreen:

Amúgy szerintetek Messi ha helyrekapja magát, és jól teljesít akkor még valamikor kap majd legalább 1 aranylabdát?
Ahhoz nagyon össze kell kapja magát. Ott lesz még a Copa America , ott alkothatna maradandót + ha jobban odatenné magát , és belőné a helyzeteit , már magasan ő vezetné a Liga góllövő listáját. Bár így , hogy ott van Neymar és Suárez , szerintem ez , hogy is mondjam , talán érdemben ez sokat elvesz Messitől. Pl. Amíg anno a Bl-ben 4 et rúgott Messi az Arsenalnak , ma abból már Messi 1-et , 2őt Neymar és 1-et Suárez fog rúgni. Mostantól már nem csak ő fog meccseket eldönteni , és most már , nem csak az van , hogy mindenki minden körülmények között Messit keresi , most már pont , hogy ő osztogatja a lasztikat. Szerintem ez csapatszinten nagyon jó , de egyénileg sokat elvesz. Én így látom , lehet , hogy nem így van , de akkor kövezzetek meg. :D
Egye fene, csak nyerjen a csapat keményebb meccseken is :D
roby122
Entrenador del Barça

2014.10.30. 23:07:10

MessiNeymarSuarez írta:hank1ee: Ha tudnád mennyien vannak sajnos, madridomon és penamadridistán is naponta van olyan aki azt írja hogy nem érdemelte meg Messi az aranylabdái X darabját.

Leon: LOL :mrgreen:

Amúgy szerintetek Messi ha helyrekapja magát, és jól teljesít akkor még valamikor kap majd legalább 1 aranylabdát?
Ahhoz nagyon össze kell kapja magát. Ott lesz még a Copa America , ott alkothatna maradandót + ha jobban odatenné magát , és belőné a helyzeteit , már magasan ő vezetné a Liga góllövő listáját. Bár így , hogy ott van Neymar és Suárez , szerintem ez , hogy is mondjam , talán érdemben ez sokat elvesz Messitől. Pl. Amíg anno a Bl-ben 4 et rúgott Messi az Arsenalnak , ma abból már Messi 1-et , 2őt Neymar és 1-et Suárez fog rúgni. Mostantól már nem csak ő fog meccseket eldönteni , és most már , nem csak az van , hogy mindenki minden körülmények között Messit keresi , most már pont , hogy ő osztogatja a lasztikat. Szerintem ez csapatszinten nagyon jó , de egyénileg sokat elvesz. Én így látom , lehet , hogy nem így van , de akkor kövezzetek meg. :D
palesz77

2014.10.30. 23:06:01

S.Agüero írta: 2010-ben mondjuk én Iniestának adtam volna, csak hát akkor változtattak a szabályzaton.
...
MSN:
Szerintem könnyen kaphat még egyet, CR kifelé fog menni 2-3 éven belül, a következő 3 évben szerintem egyet kap Messi, aztán jöhet Neymar/Bale/Suárez(?)
Akkor én is Ininek örültem volna jobban, de ugye akkor már az UEFA év játékosa díjat adták olyan rendszerben, mint előtte az Aranylasztit, azt meg Andrés kapta, szóval legalább ennyi elismerést kapott azért ő is..

Messi meg szerintem már nem lesz Aranylabdás szint, legalábbis a mostani őszi játékára sem adnék én bogyót, annál jobb meg nem hiszem, hogy lesz.
Az meg durva lenne, ha Bale Aranylabdát kapna. Az az ember egyszerű mint a faék, szerintem nem Aranylabda kaliber a srác.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.10.30. 23:09:53-kor.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.10.30. 23:04:05

Régi szép lemez... :D
Ugye 09,11 elvitathatatlan.
Nálam '10-ben Xavi nyert volna (bajonkság+VB). 2012 vt még ugye a necces, de így utólag már mindenki látja, h egyéni teljesítmény többet számít, mint a csapatszinten már. CR legutóbb ugyanarra kapta meg, mint Messi 2012ben. Sőt, Messinek legalább akkor egy spanyol kupácskája azért vt, CR-nek még annyi se. Szóval azt ilyen alapon nem lehet megkérdőjelezni.
Arra leszek kíváncsi, h ki fogja először megtörni a szériájukat és kikből lesznek a jövő aranylabdásai. Neymar, Hazard őket mondanám most leginkább.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.10.30. 23:01:30

Amúgy vicces, hogy a realosok ezek után mondják Blatterre hogy mekkora Barcás meg Messi párti meg hogy ő miatta kapta Messi a lasztikat :D :

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... b2516b9468
Válasz küldése