Én nézni fogom, de tény, hogy a gyengébb csapatok kevésbé érdeklik az embereket. Ezért nem szeretem a FIFA és a tagszervezetei által rendezett sorozatokat, mert nem az a céljuk, hogy a legerősebb csapatokat gyűjtsék egy ligába, hanem az, hogy a kicsiknek morzsákat adjanak. Azok meg el is hiszik, hogy de jó nekik ebben a rendszerben. A szuperliga lehurrogásának idején beszéltem egy olyan lengyel szurkolóval, aki arról áradozott, hogy valami lengyel csapat játszott valamikor egy szoros meccset a Madriddal. Na mondom, ezért vagy annyira oda, hogy százévente játszotok velük egy szoros meccset?

Mert ha még ugyanannyi pénzből gazdálkodhatnának, mint ők. De annak örülnek, hogy egy emberöltő alatt egyszer játszanak velük egy szoros meccset... Még csak nem is arról van szó, hogy a kicsiknek így jó lesz. Hanem hatalmas egyenlőtlenségek mellett adnak alamizsnát adnak a kicsiknek, ők meg elhiszik, hogy de jó most már nekik.
Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a klubvb-nek nagyon örül a többi FIFA-régió. Csak az indulásért 407 millió fontot osztanak ki a csapatok között, eredmények alapján pedig plusz 368 milliót. A kicsik örülni fognak, a jelenlegi rendszerben pedig ez határozza meg a különböző sorozatok, tornák szervezését, legyen szó klubvb-ről, válogatott eb-ről, vb-ről stb. Lehet a FIFA-t szidni, de ők azoknak felelnek meg, akik megválasztják őket. Tulajdonképpen ilyen egy felelős kormányzat. Ha pedig nekünk ez nem tetszik, mert azok formálják a sorozatokat, akikkel mi érdekellentétben vagyunk, akkor számunkra ez a rendszer nem jó. Márpedig a FIFA sosem változni, mert egy föderális szervezet. Nem az érdekli, hogy a legerősebbekből gyúrjon össze egy lehető legmagasabb színvonalú sorozatot, hanem az, hogy minden régiónak kedvezzen, azoknak is, akik minőségben messze elmaradnak a többi résztvevőtől.
https://www.bbc.com/sport/football/arti ... gdky6xd4wo