Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
gy
Jugador del Barça

2024.10.29. 17:47:46

Zsolti írta:
2024.10.29. 11:41:06
Rodri egy jo iparos, clutch player nyilvanvalo, de nem aranylabda material.
Hát ezzel a véleménnyel se a konstruktív irányba megyünk. Mert mi az aranylabda material?

Szerintem meg sokkal inkább az, és Kroos is, mint Vinicius, most akkor? :) Szerintem ennek semmi értelme így, ezen a fórumon meg felesleges is. Ez más valaki problémája.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.29. 15:45:34

Troym írta:
2024.10.29. 15:02:03
A Real Madrid nyilatkozata az Aranylabda ceremónia bojkottálása után:

"Ha az odaítélési kritériumok nem Viniciust jelölik ki győztesnek, ugyanezeknek a kritériumoknak kell Carvajalt kijelölniük győztesnek. Mivel ez nem így történt, egyértelmű, hogy az UEFA Aranylabdája nem tiszteli a Real Madridot. És a Real Madrid nem megy oda, ahol nem tisztelik."

Korrekt, tehát egy díj addig valid, amíg ők nyerik. Akkor ne induljanak a spanyol kupában sem, mert a király kupát másnak nyerni tiszteletlenség :D bitang baszkok mit műveltek már :D Ha a szezon végén nem nyernek BLt és/vagy bajnokságot, akkor onnan is maradjanak távol, mert rekord győztesként tiszteletlenség, ha nem ők nyerik.
Akkor megtisztelte az UEFA őket, amikor Viniciust nem állították ki az Orbán esetnél, és eltiltást sem kapott? Vagy mikor a VAR mellett a partjelző tévesen beintette a lest a Bayern ellen a 90+ percben, amikor ezt mindig elengedik?
Amúgy ez nem az UEFA, hanem a France Football aranylabdája.
Cserébe ma is jöttek a Negreiras hírek, és a Marca kifogásolja, hogyan lehet a Barcanak igazolnia úgy, hogy nem felel meg a La Liga FFP-jének.
Mindezt a hazai pályán bekapott 4 gól után, ahol 6 saját neveléssel, minden idők legfiatalabb Clasicos kezdőjével állt fel a Barca.
A Real Madrid TV nyomásgyakorlásáról nem is beszélve.
Lehet kellett volna erre az eseményre is készíteni egy adást :)
Troym
Llegenda del Barça

2024.10.29. 15:02:03

A Real Madrid nyilatkozata az Aranylabda ceremónia bojkottálása után:

"Ha az odaítélési kritériumok nem Viniciust jelölik ki győztesnek, ugyanezeknek a kritériumoknak kell Carvajalt kijelölniük győztesnek. Mivel ez nem így történt, egyértelmű, hogy az UEFA Aranylabdája nem tiszteli a Real Madridot. És a Real Madrid nem megy oda, ahol nem tisztelik."

Korrekt, tehát egy díj addig valid, amíg ők nyerik. Akkor ne induljanak a spanyol kupában sem, mert a király kupát másnak nyerni tiszteletlenség :D bitang baszkok mit műveltek már :D Ha a szezon végén nem nyernek BLt és/vagy bajnokságot, akkor onnan is maradjanak távol, mert rekord győztesként tiszteletlenség, ha nem ők nyerik.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.10.29. 13:16:20

FcBarcelona1 írta:
2024.10.29. 10:30:57
RODRIgo de Paul közösségi oldalát elözönlötték a szurkolók, akik kommentjeikben közölték vele, hogy ellopta Vinicius aranylabdáját :)
Olyanok a szurkolók mint ma a játékos is, szánalmas az egész bagázs, Vinicius meg remélem sosem kerül még egyszer aranylabda közelébe.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Yokozuna
Entrenador del Barça

2024.10.29. 12:42:15

Egyáltalán hogyan merült fel ennek a Viniciusnak a neve? Talán a legirritálóbb sportolók versenyében indulhatna jó eséllyel. Az meg hogy reálos? Mi más lehetne?
Amíg szimpátia szavazással dől el egy ilyen cím, nem lehet esélye győzelemre.
Az meg hogy megsértődik az egész stáb, külön örömmel tölt el.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.10.29. 12:19:30

Csóri Bellingham meg gondolom meg se mer szólalni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.29. 12:01:54

Hát igen, Nem mondom, hogy Koos-sal nem lett volna enyhe gondom, Rodrit éreztem volna jogosabbnak, de csak ennyi, úgy éreztem volna, hogy én pár százalékkal a másiknak adtam volna, mert szerintem ő a világ legjobb játékosa, de Kroos teljesen korrekt lett volna. Ha 1-2 körrel tovább mentek volna a németek...

Nyilván az aranylabdában eleve gond, hogy igazából nem a szezonodban mutatott teljesítmény dönti el (nyilván annak amúgy jónak kell tenni), hanem 1-2 meccs. Nekem ez sosem volt szimpatikus, nyilván ha a németek tovább mennek, mint a spanyolok, Yamal nincs a 30-ban sem, Rodri nem lett volna végső esélyes, Olmo meg pláne a közelében nem lett volna a top30-nak, Kroos meg nagy eséllyel behúzta volna. 1-2-3 meccseken múlnak a dolgok.

De Vini eleve nem teljesítette az egyik alapvető kitételt, ezen szerintem kb a madridisták sem vitatkoznak, max azt mondják, hogy attól még ő volt a világ legjobb játékosa. Szerintem ez sem igaz, de ez legalább szubjektív. A fair play kitétel szerintem gyakorlatilag objektív gond, Kroost hangyányit, 1-2%-al igazságtalannak tartottam volna, de +karrierdíjként örültem volna neki. Bellinghamet is simán elfogadtam volna, ő még az EB-n is elég kulcsfigura volt, és mégiscsak döntőztek. Vinit felháborítonak tartottam volna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.29. 11:44:27

El Sie7e írta:
2024.10.29. 09:31:34
Az a bájos hogy ennyi jön le a hatereknek hogy haha nem Realos nyert az élet szép.
Hol vannak ezek a haterek?
Nem tudom honnan jött ez az összeesküvés elmélet, de sokadjára leírjuk, az embereknek nem egy Real-os győztessel (lásd CR, Modric, Benzema) van a baja, hanem Vinicius-szal.

Megfordíom a dolgot, az a szomorú, hogy a Real-osoknak meg ennyi jön le, hogy nem Real-os nyert, tehát mindenki korrupt szemét és a Real ellen van. Meg amúgyse ér semmit ez a díj.
Mint amikor a buli legjobb csaja kikosaraz, erre te lek.rvázod, hogy amúgy nem is akartál tőle semmit.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.10.29. 11:41:06

Altalaban mindig az elegedetlenek hangosak. Nyilvan aki Rodrit varta befutonak az csak csendben bologat, aki a brazilt, az meg hangosan morog. Ugyanakkor ezt Vininek kellett volna adni. En csak hatradolve kovetem az esemenyeket felvigyorral az arcomon, de abszolut megertem a madrid szurkolokat, ez a labda a brazile volt. Rodri egy jo iparos, clutch player nyilvanvalo, de nem aranylabda material.
18Barca99
Capitá del Barça

2024.10.29. 11:31:26

Kicsit kizoomolva ebből az egész média felhajtásból, azért elmenne ez egy jó Black Mirror résznek is, hogy mennyire undorító a média közeg manapság. Emberek egymásnak esnek, rendesen felidegesítik magukat, és olyan lejárató kampányba képesek elmenni minden felületen hogy hihetetlen, ez annyira szomorú.

Én azért onnan is megközelíteném Real oldalról - és őszintén kíváncsi vagyok Elsiete véleményére -, hogy nem hibázott-e a Madrid pr oldalról azzal, hogy igazán nem állt be egyik játékosa mellé sem? Ott volt 3 játékos is a díj közelében és - ez az én véleményem - de ha csak a címeket nézzük miért nem kezdett el Carvajal mellett kardoskodni (ő hazai, régóta ott van csk és ha csak a megnyert kupákat nézem övé), vagy akár a kiugró szezont futó Bellingham mellett (aki amúgy középpályásként hozta Vini számait). Szóval biztos, hogy jó a pályán mutatott viselkedését tudva Vini mögé ennyire beállni így utólag? Még Kroost is előrébb venném, ha tisztán az igazi "Úriemberek" klubja mentalitást veszem figyelembe, csendes, letisztult figura volt ő.

Örülök egyébként Rodrinak (nem azért mert Realos elől vitte), csak sajnálom szegényt, mert nem tehet az egészről, mégis úgy kapta meg, hogy milyen hater áradat zúdul rá, holott pusztán a teljesítményét figyelembe véve jogosan került oda.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
szbsz
Capitá del Barça

2024.10.29. 11:22:17

Ez is el lett csalva mint a VB. Arabok elcsalták....
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
vinszentvega
Capitá del Barça

2024.10.29. 11:10:18

El Sie7e írta:

Az a bájos hogy ennyi jön le a hatereknek hogy haha nem Realos nyert az élet szép. Közben ott helyben is ahol ugye nem volt Realos Vinit kiabálták közbe, ex és jelenlegi játékosok sorra röhögik ki ezt az egészet Gullit-től Riberyn át Leaoig mindenhonnan. Seedorf is nyilatkozott, belenyúlt a politika és ez lett belőle. De hé nem Realos nyerte úgyhogy fiesta van.
Ugyan! Tedd már a szívedre a kezed kérlek: Ha Vinicus mondjuk a Barcában játszana(Isten ments, rossz rágondolni is), vagy Milánban, vagy a Juvéban, tökmindegy, akkor te mint Focidrukker, hogyan látnád a jelenlegi tevékenységét? Szerinted tényleg úgy viselkedik a pályán, ahogy azt egy példaképnek kell? És nekiadnád az év játékosa címet bármikor is?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vinszentvega 2024.10.29. 11:26:40-kor.
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
bence0330

2024.10.29. 10:55:54

FcBarcelona1 írta:
2024.10.29. 10:47:22
Messa írta:
2024.10.29. 10:37:10
Tegnap Figo is kijelentette, hogy ez egy rangos díj volt, egészen eddig. Pedig mintha 5 éve azt hallanánk, hogy PR díj, és nem kell komolyan venni. Vagy akkor most Figo legitimálta a madridosok szemében Messi összes aranylabdáját? =P~
Figo beszédét megvágták, hogy más legyen az értelme, a hírek szerint perrel fenyegeti a készítőket.
Biztos azok voltak, akik RODRIgo De Paulnak üzengettek :)
Még szerencse, hogy Rodrygo nem ugyanúgy van írva és náluk játszik. :D
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.10.29. 10:51:08

Csak akkor ertekes,ha realos kapja:D remelem vini soha nem nyer aranylabdat :!:
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.29. 10:47:22

Messa írta:
Tegnap Figo is kijelentette, hogy ez egy rangos díj volt, egészen eddig. Pedig mintha 5 éve azt hallanánk, hogy PR díj, és nem kell komolyan venni. Vagy akkor most Figo legitimálta a madridosok szemében Messi összes aranylabdáját? =P~
Figo beszédét megvágták, hogy más legyen az értelme, a hírek szerint perrel fenyegeti a készítőket.
Biztos azok voltak, akik RODRIgo De Paulnak üzengettek :)
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

Nyiri81 írta:
2024.10.29. 10:34:55
El Sie7e írta:
Az a bájos hogy ennyi jön le a hatereknek hogy haha nem Realos nyert az élet szép. Közben ott helyben is ahol ugye nem volt Realos Vinit kiabálták közbe, ex és jelenlegi játékosok sorra röhögik ki ezt az egészet Gullit-től Riberyn át Leaoig mindenhonnan. Seedorf is nyilatkozott, belenyúlt a politika és ez lett belőle. De hé nem Realos nyerte úgyhogy fiesta van.
Nem úgy van hogy ez a díj értéktelen, főleg amikor nem Realos nyert. Vagy most mégis értékes?
Igen, tegnap Figo is kijelentette, hogy ez egy rangos díj volt, egészen eddig. Pedig mintha 5 éve azt hallanánk, hogy PR díj, és nem kell komolyan venni. Vagy akkor most Figo legitimálta a madridosok szemében Messi összes aranylabdáját? =P~
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Nyiri81
Entrenador del Barça

2024.10.29. 10:34:55

El Sie7e írta:
Nem úgy van hogy ez a díj értéktelen, főleg amikor nem Realos nyert. Vagy most mégis értékes?
Csak is Puyol
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.10.29. 10:33:06

FcBarcelona1 írta:
RODRIgo de Paul közösségi oldalát elözönlötték a szurkolók, akik kommentjeikben közölték vele, hogy ellopta Vinicius aranylabdáját :)
Na, ők a Real Madrid és Vinicius fanok. =D> :lol:
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

vinszentvega
Capitá del Barça

2024.10.29. 10:11:57

Azt most tegyük is félre, hogy a szavazási kritériumokban megvan adva, hogy a játékos hogyan viselkedik a pályán, fair play egyéb behavior, stb.
Ezt ne is mert, nincs is miről beszélni, mert akkor Vini a jelöltek között sem kellene hogy jelen legyen...
DE!
Ott van egy olyan is, hogy válogatottban szereplés: Nézzük már meg a Brazil válogatottat, amióta ez a szerencsecsomag játszik Neymar helyén! Jelenleg nincsenek továbbjutást érő helyen( vagy talán már lehet). Lebőgött a Copa-n, és a barátságos meccseik is visszásra sikeredtek...
Szóval azt hogy nem Vini nyerte és soha a büdös életben nem nyerheti majd meg, az 100%, de hogy Rodri megérdemelte-e, azt csak is azok tudják, akik nem szerettek volna Vincire szavazni... ilyen ez...Szubjektív szavazás
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
bunga
Capitá del Barça

2024.10.29. 09:56:27

Gondolom, jót tesz a focinak, hogy nem csak a gólvágók kaphatnak aranylabdát.

TS - Kounde Cubarsi Martinez Balde - Casado de Jong - Pedri Olmo - Xamal Lewandovski Raphinha
Troym
Llegenda del Barça

2024.10.29. 09:49:12

El Sie7e írta:
Csak azt magyarázd el, miért egy Barca fórumon jó ventillálni Vinicius vélt, vagy valós elismerésére az aranylabdára?
Mi "közünk" az egészhez?
Nem Barcás nyert, egy madridi srác nyerte, aki a spanyolok csapatkapitánya, de még azt is állítom a fórumon senki nem szólna egyetlen szót sem, ha a Realos Kroos nyeri, ez nem Real-Barca téma.
Ha mindenki Vinicius aranylabdát követelné egy Barcás fórumon, akkor mi lenne más?
bence0330

2024.10.29. 09:46:40

El Sie7e írta:
Emberek szavaztak. Vini igazából a nevezésre sem felelt volna meg fair play okokból, örüljön, hogy ott lehetett (volna). Iszonyat gáz, hogy top 4 lehetett, függetlenül attól, hogy top4 játékos volt. Aranylabda elmaradt Rodritól. Szerintem játékban is, de ez szubjektív.

Milanos vagyok, nekem az elég, ha Leaónak nem tetszett, akkor tuti, hogy rendben volt a dolog, teljesen más okból, de simán befér Vini mellé az általam ismert top3 legunszimpatikusabb alak mellé a fociban. Ribery meg klasszikus esete annak aki évekig pampogott mert szerinte neki kellett volna megkapnia. Amúgy meg minden döntésre tudsz neveket mondani, akik azt mondják rá, hogy rossz, vagy hogy jó, ha azt mondod, hogy a föld geoid, találsz milliókat, akik azt fogják mondani, hogy lapos, pedig ez még objektív tévedés is, egy szubjektívebb választásnál pláne így van.
Na az lett volna durva politikai belenyúlás, hogy az irányelvek ellenére Vini kapja, "mert rasszizmus elszenvedője".

Az egész madridi hozzáállás vérciki, pedig tényleg nem vagyok egy ellenséges drukker.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.10.29. 09:49:53-kor.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.10.29. 09:40:26

El Sie7e írta:
Ez az a díj, ami minden évben, amikor Messi nyer egy szimpátia szavazás, semmi értelme nincsen, amikor meg Ronaldo, Modric, Benzema nyeri akkor fontos egyéni elismerés? Egyébként nem ugyanezek az emberek szavazták meg a fenti győzteseket is?
Csak pár muris dolog, ami gyorsan beugrik:
Bellingham lett az év játékosa Spanyolországban. Senki nem hőbörgött érte.
Nem Aranylabda igaz, de emlékszem, amikor Messi lett az év támadója Spanyolországban, Ronaldo az MVP. Senki nem hőbörgött érte.
2013-ban mindenki Ribery mellett kampányolt (a Real szurkolók is), hogy nehogy megint Messi kapja, majd Messi megsérült. Utána hirtelen Ronaldo mellett kezdtek kampányolni, holott addig szó se volt róla, majd lőtt 3 gólt Svédországnak és meghosszabbították a szavazást. Végül Ronaldo kapta. Ribery ennek mintha Ronaldo miatt lett volna kárvallottja.

Csak amik gyorsan beugrottak.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
El Sie7e
Jugador d'estrella

Alcantara írta:
2024.10.29. 07:23:07
El Sie7e írta:
2024.10.28. 23:02:25
A világ legjobb játékosa az év csapatába se fér be. Tök jogos.
. Van annak valami bàja, hogy tegnap délután óta, madrid szurkolóként itt hisztizel folyamatosan az aranylabda miatt. Remélem ma reggelre sikerült ezt kipihenni.
Válasz küldése