La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.14. 23:24:11

Hernandez Hernandez volt a VAR én mondtam :mrgreen: Az első szóra sem érdemes az szikla tizi volt. A második érdekesebb. A labda már nem volt ott és a védő szépen oda akart pakolni egyet suttyomban Vininek amire ráfázott. Engem meglepett, hogy befújták. Ritkán adják meg az ilyet. Felesleges volt a védőtől kikényszeríteni egy döntést mert amúgy egy semmi helyzet volt. Minek adja meg a legkisebb esélyt is, hogy befújják.

Igazi Soci elleni brusztolós meccs volt de itt ma nem kaphattunk ki olyan kozmikus védőangyalunk volt. A kapufákat le kell cserélni úgy szétlőtték.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.14. 22:37:32

Szerencsétlen Soci a második tizit hozza össze, mindkettő kicsit feleslegesnek néz ki.

Remélem a Real TV-nél ezt most óriási győzelemnek élik meg, az Ő kitartó és kemény munkájuk nélkül ma tuti egyet se fújtak volna be.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.03. 21:40:48

Troym írta:
2024.09.03. 20:28:34
A top5 liga hét legjobb csapatában ott van Raphinha, Yamal, Olmo és Lewa is.

Amúgy a legjobb kapus meg Gulácsi volt a héten, tényleg annyira jól védett?

Arról hallott valaki, hogy sztrájkra készülnek a Laliga edzők valami olyasmi miatt, hogy kirúgáskor nem fizetnek végkielégítést a csapatok?
On: a mienk jogosan vannak ott, Raphinha szerintem a legerősebb szezonkezdetet hozta Európában. A szünet nem jön jókor, hiszen benne van, hogy megörti a lendületünket.

Off: Gulácsi jogosan van ott, úgy gondolom, nagyon kellett a B04 legyőzéséhez, a szurkolóik is őt éltették a meccs után.
Troym
Llegenda del Barça

2024.09.03. 20:28:34

A top5 liga hét legjobb csapatában ott van Raphinha, Yamal, Olmo és Lewa is.

Amúgy a legjobb kapus meg Gulácsi volt a héten, tényleg annyira jól védett?

Arról hallott valaki, hogy sztrájkra készülnek a Laliga edzők valami olyasmi miatt, hogy kirúgáskor nem fizetnek végkielégítést a csapatok?
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.02. 20:02:57

Ha ilyen hópihék minek nézik? Ez egy média amit vagy nézel vagy nem nézel. Ha meg ennyi befolyásolja őket akkor nulla jellemek és semennyire nem alkalmasak ilyen pozicióba. A közelében sincs annak hogy a szövetség vezetője bármilyen ügyletbe keveredik vagy nem. Szegény sanyargatott embereknek tanítsák meg a távirányító és az internet használatát a szabálykönyv után mert az se megy.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.02. 19:42:54

El Sie7e írta:
2024.09.02. 19:27:43
https://twitter.com/i/status/1830337485857030326
Itt lépett rá Aitor lábára. elrúgja a labdát és utána lép rá. ha ilyet befúj rá is gyújtják az új stadiont.
Nemhiába írják, hogy ugyanaz én hasonló szituációt mondanék, mint Kounde esete. Átvette a labdát, majd rálépett a Rayos lábára.
Nem ezzel van a probléma, mert összességében a Real megérdemelte a győzelmet. Amit a hivatalos csatornán leművelnek, az undorító, és simán kimeríti a bírók befolyásolásának fogalmát. A Barca esetében már elvileg a feltételezhető befolyásolás is büntetést vonhat maga után (UEFA szabályai). Itt pedig a világ szeme láttára csinálják, és erre Tebas is csak annyit mondott, hogy be kell fejezni a befolyásolást a hivatalos csatornán. Erre eltelt egy év, és semmi változás. Ez piszkálja az emberek csőrét.
https://footmundo.co.uk/2024/02/27/javi ... madrid-tv/
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.02. 19:27:43

https://twitter.com/i/status/1830337485857030326
Itt lépett rá Aitor lábára. elrúgja a labdát és utána lép rá. ha ilyet befúj rá is gyújtják az új stadiont.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.02. 19:13:20

El Sie7e írta:
2024.09.02. 18:26:56
Ceballos felrúgása egyértelmű büntető.
A kéz szabály tudtommal változott, lásd Cucurella németek ellen.
Vinicius beakasztotta a lábát, pont az szerintem nem büntető.
Aitor Ruibal lábára rálépett, az volt az első kétes szituáció, szerintem simán befújhatta volna.
Pont most megy a stúdióban az összefoglaló a spíleren. Ők is így látják, a Betis esetleges büntetőjéről nincs szó. (Kéz, Ceballos)
A Viniciusét ők büntetőnek látják. Hát ezt viszont nem értem.
Tökmind1, nem kellene nyomást helyezni a bírókra.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.02. 18:53:55

Tegnap Ceballos és Mendy is megsérült, mindketten 1-2 hónapra estek ki. Fel kell majd hozniuk pár ifistát.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.02. 18:26:56

FcBarcelona1 írta:
2024.09.02. 17:28:49
Már majdnem elhittem, hogy tényleg nem kapott meg a Real 2 db büntetőt, de most olvasom
https://index.hu/sport/futball/2024/09/ ... yolorszag/
https://barcanewsnetwork.com/barcelona- ... -scenario/
Az utóbbi Ituralde Gonzalez szerint büntető.
Az érdekes, hogy múltkor hasonló szituációban Kounde belépőjénél elvették Lewy gólját.
:)
amit linkeltél videóban pont 10mp-nél látszik a kontakt hogy a kapus eltalálja Vini lábát és utána akad el benne. ha ez nem tizi akkor nem tudom mit nézel.

erre a kézre
https://pbs.twimg.com/media/GWazbZWWwAA ... name=small
ez volt a bíró válasza és mutogatja hogy a háta mögött volt. de ok legyen véletlen.
https://pbs.twimg.com/media/GWe3HnUWkAM ... name=small

https://twitter.com/MayankRMFC/status/1 ... 79/video/1
itt Ceballost rúgja le a védő ez is semmi volt.

https://twitter.com/Radical_Vini/status ... 11/video/1
itt meg Militaot rúgja le szintén semmi.

szóval igen borzalmas foshalmaz volt a bíró. az előző fordulóban szívtunk a Las Palmas ellen de kifejezetten tetszett a bíró tevénykedése. Most nyertünk és szidom mint a bokrot.

ps: https://youtu.be/s_dTWq9a3ek?t=107 Barca győztes tizi a Valencia ellen. lehet véleményezni. Elképesztően lehúzza a bíráskodás a bajnokságot. És még büszkék is rá, hogy milyen ügyesek, közben meg botrány az egész.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.02. 17:28:49

Már majdnem elhittem, hogy tényleg nem kapott meg a Real 2 db büntetőt, de most olvasom
https://index.hu/sport/futball/2024/09/ ... yolorszag/
https://barcanewsnetwork.com/barcelona- ... -scenario/
Az utóbbi Ituralde Gonzalez szerint büntető.
Az érdekes, hogy múltkor hasonló szituációban Kounde belépőjénél elvették Lewy gólját.
:)
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.09.02. 12:52:24

Hat sztem nagyon gyengek voltak tegnap is..Ha nincs Valverde zsenialis golpassza sima 0-0,vinire meg szavak nincsennek akkora irritalo a pali.remelem elhuz a psg be hamarosan.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.02. 12:20:44

Én csak a másodikat (vagy abból 25 percet kb). Beindult az a gépezet, még ha kicsit döcög is. Ebben a pillanatban nyilván nem olyan jó a focijuk, mint a miénk, de ők nem is erre mennek, tavaszra szépen összeáll majd a dolog. Bár aggódhatnék emiatt, de nem nagyon érzem, hogy bármi alapom lenne rá.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.02. 12:14:34

Csak az első félidőt láttam, nem volt nagy élmény. A Betis elrontotta a kontráit, képtelenek voltak jól passzolni, vagy pedig a támadó egyedül ugrott ki, és látta, hogy senki nem segít neki.
Még Abde mozgott a legjobban.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.02. 12:05:43

bence0330 írta:
2024.09.01. 22:58:36
Nem játszanak rosszul, mégiscsak 18 lövésnél tartanak. De valahogy az átütőerő a végén mégsincs meg. Ex-barcások, de főleg Roque miatt nézem azért, amíg nem vezet a Madrid.

Szerk: franc, másodpercekkel, miután leírtam.
A lövések elég csalókák voltak, nem lehetett annyira érezni, hogy percek kérdése a gól. A közönség sem nagyon díjazta, a félidőben például kifütyülték őket. A Valladolid ellen is hasonló volt a játék képe.
Semmiképp sem becsülöm le őket, még így is esélyesebbek a bajnoki címre, de egyelőre nincs meg náluk az az átütőerő.
Forca Barca!!!!
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.02. 10:18:58

Ez már sokkal jobb meccs volt. Még csikorogtak a fogaskerekek de látványosan gyorsabbak voltak, könyedebben mozogtak mintha vége lenne az alapozásnak. Tchouameni brutál nagyot ment ahogy Fede is. Nem evilági az ember. Mbappénak összetört a ketchupos üveg. Firkálhatnak amit akarnak, hogy Vini, Mbappé nem passzol egymásnak és nem férnek meg de a totál ellenkezője az igaz. Folyamat keresik egymást, most Vini a tizit is átadta neki, közben cheerleadert játszott a közönséggel, hogy buzdítsák utána széles vigyor és ölelés. Semmi gond nincs itt. A második félidőre mégjobban felpörögtek és egyre jobban nyomtak. Vini totál szezon eleji forma de lassan megérkezik. Összességében jó meccset hoztak, látható fejlődéssel ami most csípi a károgókat akik már Ancelotti fejét akarták és persze a szokásos mindenki [auto_cenzúra] mindenkit el kell adni duma. Persze ha megy a szekér akkor nagy fanok. Javul, csiszolódik, hónap végére jön vissza Bellingham is, Camavinga is kb akkortájt jön vissza az hatalmas erősítés lesz a kp-ra. Jó lesz ez. Amint beindul a gép lesz benne elég kraft.

PS: ez a bíró valami botrány mennyire ostoba majom volt. Tipikus arrogáns pojáca már a fején látod, hogy tehetségtelen, gyerekkorában folyton szekált semmi volt és most kiéli magát.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.02. 06:29:08

Szerintem a azért Nico-ként emlegetik, mert így rövidebb, és szövegkörnyezetből általában el lehet dönteni, hogy melyik Nico-ról van szó. Ráadásul nyáron nagyon úgy nézett ki, hogy Williams lesz a "mi Niconk", de miután nem jött, most már a barcásoknak is Nico Williams lett újra.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.09.01. 23:09:24

Haha, igen Nico az nekem is a mi Niconk, zavaró hogy a Williams öcsit is így nevezik itt.
lahertitty
Jugador del Barça

2024.09.01. 23:00:07

Chino írta:
2024.09.01. 19:54:00
Az Atma hajszál híján most is pontot vesztett, ha a bilbaoi védelem nem lövet gólt velük már meglenne a hátrány.
Ugyan csak fél szemmel néztem a meccset inkább a kicsikre koncentráltam, de amit Nicotól újra (nem) láttam az alapján egyre kevésbé bánom, hogy nem jött, Ezzel a Yamal-Olmo-Raphinha trióval talán előrébb is vagyunk.

Ha csak a teljesítményt nézem, inkább a tesóját választanám, egyedül a koruk miatt billen kicsit Nico felé a mérleg nyelve.
Csak engem idegesít, hogy szinte mindenki "Nico"-ként hivatkozik Nico Williamsre? Volt nekünk egy jó kis fiatal középpályásunk Nico, aki nagyjából Pedrivel és Gavival egyidőben robbant be a köztudatba. 2022-ben adtuk kölcsön a Valenciának, most a Portoban focizik.
Így Bilbaos kontextusban nem annyira zavaró már, de nyáron, amikor a csapból is az folyt, hogy most nálunk fog játszani vagy sem, akkor mindig utólag esett le, hogy Nico WILLIAMSről van szó... :roll:
Engem tényleg nagyon felb.szott, és az a kérdés, hogy titeket hogy nem???
Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.01. 22:58:36

Nem játszanak rosszul, mégiscsak 18 lövésnél tartanak. De valahogy az átütőerő a végén mégsincs meg. Ex-barcások, de főleg Roque miatt nézem azért, amíg nem vezet a Madrid.

Szerk: franc, másodpercekkel, miután leírtam.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.09.01. 22:36:16

A real nagyon szenved a betis ellen, és most az egyéni kvalitások sem látszódnak, mint tavaly. Egy kontrából találhatnak gólt, de most az elfutásaik sem olyan robbanásszerűek. Kreativitás meg nulla, egészen nulla. Amíg a sok ego nem áll össze, jó kis előnyünk lehet.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.01. 19:54:00

Az Atma hajszál híján most is pontot vesztett, ha a bilbaoi védelem nem lövet gólt velük már meglenne a hátrány.
Ugyan csak fél szemmel néztem a meccset inkább a kicsikre koncentráltam, de amit Nicotól újra (nem) láttam az alapján egyre kevésbé bánom, hogy nem jött, Ezzel a Yamal-Olmo-Raphinha trióval talán előrébb is vagyunk.

Ha csak a teljesítményt nézem, inkább a tesóját választanám, egyedül a koruk miatt billen kicsit Nico felé a mérleg nyelve.
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.30. 16:06:53

LG írta:
2024.08.30. 07:26:18
Én továbbra sem írnám le a Realt idővel szerintem jók lesznek. Sőt, én az Atleticotol is várok előrelépést. Addig viszont kiépíthetünk komolyabb előnyt, mert láthatóan beragadtak a kezdésnél. Ebből a szempontból pedig tényleg nagy dolog, hogy új edzővel nem azt kell most mondogatnunk, hogy még időt kell neki adni, hanem már a szezon elejént látszik a javulás, tudjuk hozni a meccseket, még úgy is, hogy a hátotszágban azért vannak bajok.
Szerintem senki sem írja le a Realt, a bajnoki címre egyértelműen ők a legesélyesebbek, de azt nem adják oda szezon elején. Ha például most Militao újra lesérülne van egy szem Rüdigerük. Ha Tchouameni hátramegy akkor pedig ott van lyuk. Alabának a Marca szerint lassabban halad a felépülése a vártnál, ki tudja mikor tér vissza és pláne hogyan. Elég orrnehezek. Előre van bőven emberük, ott nagyon mély a keret, hátrébb már náluk sem olyan rózsás a helyzet. A jobb oldalon van egy 32 éves Carvajal és egy 33 éves Lucas Vazquez, a baloson Mendy/Fran Garcia. Egy Nacho aranyat érhetne nekik, csodálkozom, hogy nem pótolták. A kp-n is védekezőbb szerepkörben a két francia, bár Camavinga sem echte vkp. KKp-ként sem nagy a választék. Egy Valverde sérülés ott is beteheti a kaput. Ceballos szinte biztos, hogy távozik. (Ancelotti amúgy sem a nagy rotálás híve)
Egy 60-70 meccses szezonnak így nekimenni náluk sem a legkockázatmentesebb.

Az Atletico nekem kicsit olyannak tűnik, akik kiestek a komfortzónájukból. Vettek egy Alvarez-Sorloth pakkot Morata és Depay helyett, amivel nem tudom , hogy olyan sokkal előrébb vannak-e. A norvég egy full középszer játékos, tavaly volt egy nagy szezonja (ott is 3-4 kiemelkedő meccs alatt hozta a góljait) de azelőtt ilyen 4-5-ig jutott. Nem véletlenül nem tudott megragadni egy Lipcsében, Sociban, Crystal Palace-ben és inkább Trabzonsorban volt kölcsön.
Cserében elveszítették Hermosot és Savicot. Ahányszor sikerük volt, mindig a védelemre támaszkodtak, már tavaly is elindultak az ellenkező irányba meg is lett az eredménye. Ez nem Simeone terepe. Hiába kapkodtak itt a szezon végén Hermoso utódjáért, annyi pénzt elvertek, hogy nem maradt 35 millió Hanckóra és csak egy kölcsön-Lengletre futotta. Ott van Alvarez, de hogy valóban erősödtek-e azt nem tudom. A gólmennyiséget szerintem a Morata-Depay-Griezmann trió szállította volna.

A Soci lehet még érdekes, de ott is elment Merino, Le Normand, 3 forduló alatt kaptak két hatalmas pofont otthon a Rayotól és az Alavestől, hosszútávon nem kihívók.

És eddig mindhárom csapatnál nehezebb volt a sorsolásunk, ennek ellenére aránylag könnyen vettük az akadályokat, minden nehézséggel együtt, még ha az eredmények kissé csalókák is.
Esélylatolgatásba nehéz belemenni, főleg a sérülések miatt, mert az minden csapat számításait keresztülhúzhatja.

Már a Girona is kb. a középmezőnyért harcol, mást nem nagyon érzek, hogy beleszólása lenne.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.30. 07:26:18

Én továbbra sem írnám le a Realt idővel szerintem jók lesznek. Sőt, én az Atleticotol is várok előrelépést. Addig viszont kiépíthetünk komolyabb előnyt, mert láthatóan beragadtak a kezdésnél. Ebből a szempontból pedig tényleg nagy dolog, hogy új edzővel nem azt kell most mondogatnunk, hogy még időt kell neki adni, hanem már a szezon elejént látszik a javulás, tudjuk hozni a meccseket, még úgy is, hogy a hátotszágban azért vannak bajok.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.30. 07:20:56

Múltkor megkérdezte az egyik Reálos ismerősöm, hogy mikor regisztráljuk Olmot, milyen ... csapat vagyunk.
A Real mikor regisztrálja Mbappet? :)

Szerintem így sincs semmi esélyünk. Tele vagyunk fiatallal, sérülttel, rövid a keret. Továbbra sem engednek igazolni, pedig egy bal szélsővel és egy vkp-sal, talán még egy szélső védővel lehetne esély mindenre.
Nemrég olvastam a Barcauniversalon, hogy már idén legyőztük a 3 legnagyobb ellenfelünket, Gil Manzanot, Soto Gradot, a 3-ra nem emlékszem.
Majd odaát sikerül beregisztrálni a referee és a penalty nevű játékosokat :)
Mára sok negreirás hírt, Real Madrid TV-s mocskolódást várok és persze egy db játékost sem regisztrálhatunk majd be, max ha távozik még 14 játékosunk.
Kár, hogy nem egyenlőek a feltételek, amúgy idén kinézne egy jó kis bajnoki szezon, de ezt már a zöld asztal mellett lerendezték.
Válasz küldése