Én nagyon szerettem a La Ligát. A Valenciát, a Szuper Deport, A Sociedadot Nihat-ékall, a Sevillat.
A Barca-Real, Messi-Ronaldo versengést.
Erre nézd meg hol tart most.
Én utálom Tebast. Szerintem tönkretette az egész La Ligát.
Még ha tényleg lenne igazság abban, amit tesznek, hogy ne adósodjanak el, menjenek csődbe a klubok, és a saját nevelésekre építsenek.
Ahogy írod is, szerintem óriási szerencséjük van, hogy ennyi tehetséget nevelnek, akik közül sokan még maradhattak volna a klubokban, mint nálunk is, az igazolások helyett.
De! Milyen jogon befolyásolja Gazdasági szervezetek, klubok tevékenységét? Milyen jogon akadályozza a fejlődést (Barca) vagy éppen lehetetleníti el a működését, vagy viszi csődbe(Sevilla).
Teljesen szembemegy a kapitalizmussal. Mintha egy mini diktátort látnánk.
Az hagyján, ha konkrét szabályai lennének, amivel mindenki egyetért, mint pl. nem lehet veszteséges a klub, amíg túllépik a bérlimitet, elvárják a csökkentést. Írtam, teljesen jogos az elvárás a bérek csökkentéséről. De érzésem szerint vannak olyanok, akik úgy gondolják, ha nem lenne Tebas, Laporta egyfajta hobbija az lenne, hogy 800 milliós bevételre 1 milliárd legyen a kiadás, és csődbe vigye a klubot.
Ez valamilyen szinten az egész klub, vezetőség, Sociok egyfajta lenézése, munkájuk, szurkolásuk tárgyának semmibe nézése. Szerintem.
Arról nem beszélve, hogy nehezen hihető a "jóakarás", amikor Tebas határozza meg, hogy ő milyen bevételeket fogad el, milyen formában, mennyi felhasználható belőle a klub fejlesztésére, vagy egyáltalán, fiatalkorúak, gyerekek életét befolyásoló döntéseket hoz. Az UEFA büntetése is milyen jó húzás volt a fiatalok kapcsán. (Barca büntetése, mikor távoztak a fiatalok)
Lee Song Woo is köszönheti, hogy megvédték az érdekeit, és a Barcelona egyik legnagyobb tehetségeként hazaküldték, és azóta karriert csinálhatott a Jeonbuk Hyundai-ban.
A PL pedig köszöni szépen és nem foglalkozik az UEFA, La Liga, Tebas, tevékenységével, piaci alapon fejlődik, amit most már szinte lehetetlen utólérni.