(Azért nem nézek La Liga meccseket, mert láttam, ki mit játszik.

Ezért utálom Tebas-t. Mert szívat minket. Ezen a ponton nagyon nem kedvelem.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.28. 12:11:27ha rajtuk múlna már Gavi, Yamal, Balde+Pedri is távozott volna
Egyetértek. Lehetne párhuzamot vonni, de tényleg olyan, mintha ez az ember akarna egy bármilyen gyenge, bármilyen lerohadt, de saját bajnokságot (nem állítom, hogy ez van, de olyan, mintha). Mondom ezt úgy, hogy én még tartózkodom is attól, hogy azt mondjam, a madridnak kedvez, mert szerintem nem. Csak ez a szabályrendszer őket pont jó passszukban találta, nagy eredménysorral, jó helyzetben, ezért csak kicsit üti meg őket, ha egyáltalán. És igen, lehet mondani, hogy egy Getafe meg Espanol, stb így is nehéz ellenfelek, nincs is más választásuk mint tökéletesen megtanulni védekezni. A kis spanyolokra még csak azt sem mondanám, hogy kontráznak nagy elánnal legalább, semmi. Védekezünk, aztán majd találunk egy gólt esetleg a jelszó. Ha helyi szurkolója vagy, lehet a csípés-harapásért lelkesedni, de amúgy...FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.28. 07:14:00Én nagyon szerettem a La Ligát. A Valenciát, a Szuper Deport, A Sociedadot Nihat-ékall, a Sevillat.
A Barca-Real, Messi-Ronaldo versengést.
Erre nézd meg hol tart most.
Én utálom Tebast. Szerintem tönkretette az egész La Ligát.
De! Milyen jogon befolyásolja Gazdasági szervezetek, klubok tevékenységét? Milyen jogon akadályozza a fejlődést (Barca) vagy éppen lehetetleníti el a működését, vagy viszi csődbe(Sevilla).
Teljesen szembemegy a kapitalizmussal. Mintha egy mini diktátort látnánk.
Nekik meg az a céljuk, hogy játszanak is ezek a játékosok, és ne igazoljanak a nyakukra egy külső dömpinget. Szerintem van összefüggés a válogatott sikerei és a szabályaik között.FcBarcelona1 írta: ↑2024.09.28. 07:14:00szerintem óriási szerencséjük van, hogy ennyi tehetséget nevelnek
Azzal mi is szembemegyünk, meg a Liga egy jó része. Több klub el is utasít bármilyen befektetőt, mert más szempontokat fontosabbnak tartanak. A Bilbao nem is igazol senkit, akinek nincs baszk kötődése. Már lazítottak a korábbi elvárásaikhoz, de még mindig csak baszkföldi kötődésű játékos szerződhet oda. A Real Sociedad is ilyen volt, de ők valamennyire nyitottak. Ez egy ilyen kultúra. Tebas-ékat én azért utálom, mert kivételeznek, de az teljesen egyértelmű kijelentése volt legutóbb is, hogy ők nem azt akarják, hogy a klubok igazoljnak. Ők azt akarják, hogy neveljenek. A dolgoknak ez a része abszolút kifizetődik, a spanyolok teljesen a csúcsra értek Európában. Hogy Argentinát el tudnák-e verni, azt nem tudom.
Én nagyon szerettem a La Ligát. A Valenciát, a Szuper Deport, A Sociedadot Nihat-ékall, a Sevillat.
Egyrészt szerintem hogyne, egy BL elődöntőt mindenhol évekig emlegetnek, ahol ez nagy eredmény (egy Citynél nem). Annyival többet játszhattak tavasszal, annyival nagyobb bevétel, a legjobb négy közé kerültél, ez hatalmas dolog. És minél nagyobb skálát, mércét nézünk, annál pontosabb lesz az eredmény. Egy egyenes kieséses versenyen, hogy ki nyer... sokszor még csak nem is a legjobb. Nyert a Reál is már nem legjobbként, meg PL csapat is (CFC). A két bajnokság összehasonlításában (amikor már a kilencedikeket is össze akarod hasonlítani... akkor pont a BL elődöntő ne érjen semmit? ) minél nagyobb skálán nézzük az eredményeket, annál pontosabban adja ki a valóságot. Mint ahogy ez a világ minden területén is igaz ez statisztikailag. Eleve a világranglistás rendszerű sportágakban simán lehet valaki első bárminemű győzelem nélkül is, vagy jóval kevesebbel, mint az ellenfeled, az összpont számít. Ha itt világranglistán lenne a két liga, a PL szétalázná a LL-t. Hogy ebben a sportágban épp nem így van, na bumm. Főleg egy egész szezonon áthúzódó egyenes kieséses versenysorozatban. 1 évet kb nem is érdemes nézni, semmi értelme.
Jó, de ez a vége hipotézis, sosem fog kiderülni. Lehet, nem tudom, de a PL felemelkedése óta sok BL esélyes angol csapat van, többen nyernek is, és 1 spanyol. Ha egy spanyol 9. megverne egy angol 9. helyezettet, az meg alapvetően sündisznózással lenne, mert állományban erősebb az angol 9. Ott vasvillával kergetnének el egy ilyen gusztustalan játékot toló edzőt, a spanyolban meg ünnepelnék. Borzasztó. Felteszem, ha akarnának, ők is be tudnának állni csontot törni meg bekkelni, csak eszük ágában sincs, mert focizni akarnak. Hozzáteszem, amit a spanyol kicsik művelnek, az angliában nem hagynák a bírók eleve.gránit írta: ↑2024.09.28. 02:16:17Azért van benne ráció, mert sokkal több spanyolországi játékos játszik a spanyolországi csapatokban, mint angol az angolokban. A válogatott közel sem lenne ilyen erős, ha nem lenne egy jó Real Sociedad, egy jó Bilbao stb. Ezen a ponton meg egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy a Real Madrid viszi egyedül a hátán a spanyol bajnokságot, sőt, egy spanyol átlagcsapat biztos vagyok benne, hogy verne egy angol átlagcsapatot.
Hát, azért ha egy egész liga eredményei egy csapat tejesen eszement túlteljesítésén múlik, hát... az nem túl biztató. Legalább ha minket nem lehetetlenítenének el, és ketten lennénk, de még ennyi sem.gránit írta: ↑2024.09.28. 02:01:29Tebas-ékat meg tényleg érdemes abból a szempontból megvizsgálni, hogy az olimpiát is úgy húzták be, hogy a fiatal játékosok szinte mind kiscsapatok műhelyeiből kerültek ki. Az EB éremtáblázatán idén átvették a vezetést. Abszolút van ráció abban, amit az ő szemszögükből csinálnak. Csak nekünk ez kellemetlen, mert ha tehetnénk, nyilván igazolnánk a klasszisokat. A vezetésnek viszont vannak más céljai is.
A PL is.
Ezt elég nehéz megítélni. Eleve az angolok több éves átlagban ritkán zúgnak ki a BL csoportból, így a jobb csapataiknak esélyük sincs BL-t nyerni. Tavaly mondjuk ez pont nem így volt, tény. A Sevilla meg rendre így nyert, nem spanyol középcsapat voltak, hanem spanyol top csapat. Szerintem abszolút nincs korrekt adat, ami ezt össze tudná hasonlítani.gránit írta: ↑2024.09.28. 01:37:25Az előbb még azt vetted alapul, hogy melyik bajnokságnak nagyobb a mélysége. Erre írom én azt, hogy egy spanyol átlagcsapat szerintem oktatna egy angol átlagcsapatot. Akármennyi pénzt is öntöttek bele (feleslegesen). Azt meg teljesen meg tudom érteni, hogy nem az a célja a vezetésnek, hogy Spanyolországon kívülről igazolgassanak. Ez nekünk nem jó, de az ő fejükkel gondolkodva ezt a célt teljesen megértem.
Az előbb még azt vetted alapul, hogy melyik bajnokságnak nagyobb a mélysége. Erre írom én azt, hogy egy spanyol átlagcsapat szerintem oktatna egy angol átlagcsapatot. Akármennyi pénzt is öntöttek bele (feleslegesen). Válaszul arra a felvetésre, hogy érdekli-e a lőtéri kutyust, hogy melyiknek mekkora a nézettsége. Azt meg teljesen meg tudom érteni, hogy nem az a célja a vezetésnek, hogy Spanyolországon kívülről igazolgassanak. Ez nekünk nem jó, de az ő fejükkel gondolkodva ezt a célt teljesen megértem, és meg is van az eredménye. Nyerik a tornákat, és ez értelemszerűen fontosabb, mint egy külső dömpinggel elért BL-negyeddöntő. Ők az aranyakat akarják számolgatni, nem a negyeddöntőket.
Ismétlem, egyetértünk, hogy 17-8 körülig a LL erősebb volt, így teljesen irreleváns, mi volt akkor. Szóval akkor egy ,ásodvonalas liga kupája, amit egy nevenincs csapat szokott megnyerni, többet ér, mint egy BL elődöntő? Az a csapat erősebb, amelyik már a BL csoportköréből is kibukott? Nekem mindegy, de akkor vagy mindkettőt nézzük, vagy egyiket sem. Az sem véletlen, hogy 3-4 BL csoportgyőzelem teszi ki kb az EL győztes pénzdíját, más kávéház.