palesz77 írta:
Persze mindenkinek szíve joga ezt eldönteni, meg mindenki máshogy látja ugye, de én most nem érzem úgy, hogy van uralkodó csapat Európában. Szerintem most több azonos erősségű csapat van - ami izgalmasabbá is teszi a dolgokat.
Ezzel én is egyet tudok érteni. Igazából egy top 3 amit fel lehetne állítani. Bayern, Barca, Real. Az utóbbi talán kicsit vitatható az Atma miatt, de én mégis az előbbit sorolnám ide. Itt már nehéz különbséget tenni, főleg ha a bajorokat és minket vesszük alapul. Az, hogy a real milyen ágon jutott ide szerintem lényegtelen. Erről nem ők "tehetnek", szerencséjük volt nem kell ezért kárhoztatni vagy lenézni őket. Ami viszont megfontolandó, hogyan vették ezeket ezeket az akadályokat. Már a Wolfsburg ellen is rezgett a léc, a City ellen pedig pláne. Ha egy kicsivel tökösebbek és nem azt tartják szem előtt, hogy csupán egy góllal essenek ki, meleg lehetett volna a pite. A döntő viszont szerintem nagyon nekik áll. Nem hiszem, hogy képes lesz az Atletico ilyen bravúrokra, mint amit a negyed -és elődöntőben produkáltak. Én olyan 30%-ot jósolok.
Azzal viszont rohadtul nem értek egyet, hogy ez ennyira Zidane érdeme lenne. Pontokban egyáltalán nem nyilvánult meg, a bajnokságban szépen hangzik, hogy 1 pont, de nem hiszem, hogy Zidane-nak köszönhetőek a betliink. Benitezzel biztos hogy kb. ugyanitt jártak volna, sőt az eredmények alapján még lehet, hogy be is húzták volna a ligát. Én inkább az Atmat tartottam ellenfélnek.
A Bl-ben ennyit számít a forma. Csatéakozom azokhoz, akik szerint a tavalyi csapatunk gyengébb volt, csak akkor nem ebben a szakaszban jött a hullámvölgy, ráadásul szép mély. Ha olyan lendületben lettünk volna, mint tavaly ilyenkor, nem valószínű, hogy sikerült volna megállítani minket a negyeddöntőben, ami most sem sokon múlt, pedig a leggyengébb időszakon mentünk keressztül, ami az egész szezont illeti.
Akár az Atma, akár a Real nyeri a BL-t, szerintem nem jelenthető ki, hogy Európa/világ legjobb csapat nyerte. Ez csak ritkán fordul elő, sőt legtöbbdzör nem is lehet igazi sorrendet felállítani. Itt sok tényezőn múlik a dolog. Mindenesetre akárki nyeri gartulálni kell, bár én egy Bl-győzelmet nem cserélnék el egy liga-kupa kombóra.
Amit pedig a másik oldalról mondtak nagyjából egyetértek. Nem lehet igazából különbséget tenni egyik csapat, de a többi között sem. Nem ehet egy kalap alá venni ennyi embert. Mondjuk itt az ilyen "undorító álszent féreg mindegyik" hasonló gyöngyszemeket nem szoktam olvasni.