Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.23. 15:05:33

Azért én nem tudnám ennyire nyíltan elítélni, ha egyszer a Real-ba menne. A Figo-val való párhuzam egy kicsit más. Ő itt szinte ikon volt, csapatkapitány és a legnagyobb "szembeköpés" az igazolásának a mikéntje volt.
Lucho is sokáig Real játékos volt és nem 19- 20 éves korában jött át mégis csapatkapitány,példakép lett. De ahogy lentebb is említették, ott volt pl. Laudrup. Igaz, hogy nem lett ősmadridista, de a lényegen nem változtat.
De Ronaldo-tól sem volt túl korrekt nyilatkozat, hogy a szíve inkább fehér, mint gránátvörös-kék, mégsem gondol rá senki haraggal.

neymar szereti a klubot, ez látszik, ez vice-versa működik, de ha 3-4 éve múlva átigazolna a Realhoz, bennem nem olyan kép maradna meg, mint Figo esetében. Persze csalódott és szomorú lennék és biztos lenne harag, de addig még sok minden történhet. Nem tudhatni milyen szerepet fog betölteni majd a klubnál, ez még a jövő zenéje.

Az viszont könnyen elképzelhető, hogy Perez nagyon rá fog hajtani és nem fogja sajnálni a pénzt. Jelenleg nincs olyan játékos (és úgy néz ki a közeljövőben nem is lesz) aki marketing és játéktudás szempontból pótolni tudja Cr-t, akinek már nem sok nagyszombatja van Madridban. Nem fogja megvárni, míg az ára lecsúszik, ami már amúgy is kezd.
Forca Barca!!!!
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.23. 14:25:24

Azt nem állítom, hogy a Nike meg tudná akadályozni, hogy Adidasos csapathoz igazoljon, de szerintem mindent megtenne ennek érdekében, oda tolnának elé egy még kedvezőbb szerződést, ha marad Nike által támogatott csapatok egyikében. A legfőbb bevétel még mindig a mezeladásokból származik szerintem. Messi helyzete pedig azért volt más, mert ő itt lett sztár, és lehetett is hallani pletykákat, hogy segítenének egy bizonyos átigazolás létrejöttében, bár annak ki tudja mennyi valóságalapja volt.
Egyébként szerintem jelenleg teljesen felesleges erről a transzferről beszélgetni, télen biztos nem jön létre, nyáron meg lehet már nem is igazolhatnak, hogy egyéb indokot ne hozzak. Szerintem a csapaton belüli fizetéseknek inkább presztízs szempontjából van jelentősége, nekik mindegy, hogy 11 vagy 12 milliót utalnak, az a lényeg, hogy ők kapják-e a legtöbbet, második legtöbbet stb vagy sem. Ha jól tudom Neymar, Messi és CR is sokkal több pénzt keres a szponzorokból, mint amit a klubtól kap.

Azt még hozzátenném, hogy Bob mondta jól, ez az egész csak arra megy ki, hogy a papa kicsivel több pénzt csikarjon ki a hosszabbításkor.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
TripleH
Entrenador del Barça

2016.01.23. 12:24:32

palesz77 írta: CR a MU-s korszakában is az egyik legnagyobb marketing értéke volt a Nike-nak, mégis eligazolt a Madridba. Erre próbáltak ketten is célozni.
Ez itt a lényeg, Messi sem adidas által szponzorált csapatban jatszik, egyelőre meg ráadásul én hivatalos cikket nem láttam, hogy mar Neymar lenne a Nike elsőszámú arca, csak annyiról volt szó, h valszeg ő lesz az.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.23. 12:00:46

ntibi67 írta:Ronaldo a Te kedvenc játékosod engem nem érdekel vele mi van.Én arról írtam,hogy Neymar a Nike kiemelt arca és ezért csak nem hagyná,hogy egy Adidasban focizó csapatba igazodjon.
CR a MU-s korszakában is az egyik legnagyobb marketing értéke volt a Nike-nak, mégis eligazolt a Madridba. Erre próbáltak ketten is célozni.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.23. 11:51:12

TripleH írta:
ntibi67 írta:Messit se tudta egyik adidasos csapat sem megvenni amikor nyíltan állták volna a kivásárlási összegének a felé.Neymar meg mivel a Nike első számú reklám arca nem játszhat adidasban
Akkor valszeg elfelejtettek nekik szólni, hogy Cé a RM-ban játszik és hogy nekik nem ők a szponzoruk.
Ronaldo a Te kedvenc játékosod engem nem érdekel vele mi van.Én arról írtam,hogy Neymar a Nike kiemelt arca és ezért csak nem hagyná,hogy egy Adidasban focizó csapatba igazodjon.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.23. 10:02:44

MessiNeymarSuarez írta:de nem hiszem hogy pl Neymar lelépne azért hogy mondjuk 15 millió helyett kapna 30-40-et akár pl egy olajos csapatnál(nyilván túlzás,de csak egy példa)
Mondjuk elég hülye példa, ennyiért még lehet Messi is lelépne, pedig Neymarral ellentétben ő tényleg culé.. :D
Chino írta: Ha sok minden nem változik, nem hiszem, hogy még 2-3 évnél korábban lécelne.
Ezzel meg egyetértek.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.01.23. 09:53:46

Én 100%-ban biztos vagyok abban, hogy még egy jó darabig nálunk fogja rúgni a bőrt és ha el is igazolna, akkor sem a Realba menne. Egyszerűen tényleg olyan szinten tiszteli a klubbot és Messiéket, hogy szerintem teljesen ki van zárva egy ilyen lépés a számáról.
Nero. írta:Ezért lenne jó, ha mostmár végre megcsókolná azt a címert,
Kép

Szerintem ez a kép eléggé sokatmondó. :)
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.01.23. 09:05:27

ntibi67 írta:Messit se tudta egyik adidasos csapat sem megvenni amikor nyíltan állták volna a kivásárlási összegének a felé.Neymar meg mivel a Nike első számú reklám arca nem játszhat adidasban
Akkor valszeg elfelejtettek nekik szólni, hogy Cé a RM-ban játszik és hogy nekik nem ők a szponzoruk.
mess2009
Director del Fútbol

2016.01.23. 08:17:59

MessiNeymarSuarez írta:Sokan Neymart valamiért egy pénzéhes izének tartják(itt is van aki), és szerintük simán elmegy máshova több pénzért.

De szerintem szó sincs ilyenről, nyilván számít a pénz is egy bizonyos összegig, de nem hiszem hogy pl Neymar lelépne azért hogy mondjuk 15 millió helyett kapna 30-40-et akár pl egy olajos csapatnál(nyilván túlzás,de csak egy példa), szerintem rajta pont látszik hogy a foci élvezetéért is játszik, nem csak a pénz miatt, márpedig a focit itt azt hiszem igazán megkapja.

Ha meg annyira csak a pénz hajtaná, nem ide szerződött volna szerintem, hanem pl egy PSG-be.

Ráadásul azért látszik, hogy mennyire felnéz pl Messire, és alázatosan viselkedik a csapattársakkal, az ilyet nem lehet csakúgy megjátszani folyamatosan.
maradjunk annyiban: van egy "egészséges" munkamegosztás, az apja hajtja a pénzt ő meg focizik....
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.23. 07:33:00

Ja, hát Ronaldo sem játszik adidasban.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.23. 07:23:16

Messit se tudta egyik adidasos csapat sem megvenni amikor nyíltan állták volna a kivásárlási összegének a felé.Neymar meg mivel a Nike első számú reklám arca nem játszhat adidasban
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.23. 04:34:43

Sokan Neymart valamiért egy pénzéhes izének tartják(itt is van aki), és szerintük simán elmegy máshova több pénzért.

De szerintem szó sincs ilyenről, nyilván számít a pénz is egy bizonyos összegig, de nem hiszem hogy pl Neymar lelépne azért hogy mondjuk 15 millió helyett kapna 30-40-et akár pl egy olajos csapatnál(nyilván túlzás,de csak egy példa), szerintem rajta pont látszik hogy a foci élvezetéért is játszik, nem csak a pénz miatt, márpedig a focit itt azt hiszem igazán megkapja.

Ha meg annyira csak a pénz hajtaná, nem ide szerződött volna szerintem, hanem pl egy PSG-be.

Ráadásul azért látszik, hogy mennyire felnéz pl Messire, és alázatosan viselkedik a csapattársakkal, az ilyet nem lehet csakúgy megjátszani folyamatosan.
crixus
Entrenador del Barça

2016.01.23. 01:59:53

Nero. írta:Szerintem meg csak egyszerűen a fizimiskája miatt tenné meg. Már most nagyon komoly a felhajtás körülötte, és még mindig fejlődik és nő a marketingértéke is nagyon keményen. Ráadásul hamarosan Messi és CR kifutnak és ő lesz a futball első számú követe. A srác meg van annyira "yolo", hogy ha elvezetgette a Barcát a csúcsra, miért ne próbálná meg ezt később mondjuk azt a Uniteddel, utána meg a Reallal, mert mindamelett hogy kihívás neki mint sportoló, még a világ pénzét is megkeresi, és minden héten a címlapokon lesz.
Azzal nincs is gond, ha évek múlva új kihívást keres egy másik bajnokságban. Viszont akit xy csapatnál úgy szeretnek, mint őt nálunk attól elég tré dolog lenne átmenni a riválishoz. Nem tudom ki mit szólt volna, ha R10 mondjuk a 2007-es bebukott bajnoki cím után simán átment volna Madridba. Vagy Messi a 2011-es BL-cím után vagy Pep távozása után.
Mielőtt valaki félreérti nem arról van szó, hogy vége lenne a csapatnak Neymar nélkül, hanem arról, hogy ha valaki egy adott klubnál akkora közönségkedvenc és megbecsült személy, mint amilyen mondjuk Figo volt vagy Laudrup akkor az ilyen átigazolás az pont az "etető kézbe való harapást" testesíti meg. Márpedig ezek a játékosok a szurkolókból élnek. Ha nincsenek szurkolók, nem nézik a meccseket, nincs reklámértéke sem az adott játékosnak. Ahogy mi fizetünk azért, hogy láthassuk a tehetségüket, nekik kötelességük azért a nem kis fizetségért megdolgozni.
Egyébként Neymar esetében nem is érteném milyen kihívás lenne Madridban. Mit nyerhetne ott, amit itt nem? Figo még magyarázkodhatott azzal, hogy BL-re vágyik (megkapta) vagy nem kap elég zöldhasút... :roll: Neymar-ral kapcsolatban viszont ilyen problémák nem hinném, hogy adódnának. Ő is az a kategória, mint Messi vagy Iniesta: elétolnak egy üres csekket: "írj rá amennyit akarsz, megkapod". A sikeresség sem lehet indok/kifogás.
Más kérdés, ha másik bajnokságba, országba megy, új kihívást keresni, olyan trófeákat begyűjteni, amiket itt nyilván nem tudna.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.23. 01:37:39

Szerintem meg csak egyszerűen a fizimiskája miatt tenné meg. Már most nagyon komoly a felhajtás körülötte, és még mindig fejlődik és nő a marketingértéke is nagyon keményen. Ráadásul hamarosan Messi és CR kifutnak és ő lesz a futball első számú követe. A srác meg van annyira "yolo", hogy ha elvezetgette a Barcát a csúcsra, miért ne próbálná meg ezt később mondjuk azt a Uniteddel, utána meg a Reallal, mert mindamelettt hogy kihívás neki mint sportoló, még a világ pénzét is megkeresi, és minden héten a címlapokon lesz.

Messi meg soha nem fog eligazolni innen, ez nem is lehet kérdés. Max. amikor hazamegy levezetni Argentínába.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
crixus
Entrenador del Barça

2016.01.23. 00:59:04

Nero. írta:Nem, de akkor legalább egy kicsit tudnék benne bízni. :D Bár manapság ez se jelent semmit.
Én roppant módon haragudnék rá, ha a Real Madridba menne. Egyrészt mert nyilvánvaló lenne hogy csak a pénz motiválja, másrészt mert nagyon jól tudná azt, hogy egy ilyen lépés a szurkolók szembeköpése lenne. Közvetlenül átmenni a legnagyobb riválishoz... Nem is értem azokat a játékosokat, akik ezt meglépik. Persze minden eset más és más, pl. Saviola-ra nyíltan nem számított a klub. Az olyanok viszont mind Figo, Laudrup vagy Schuster, de írhatnám Evaristo-t vagy Samitier-t is a régebbiek közül. Nem csak két futballcsapat létezik a világon... :roll:
Mondjuk a szurkolók lelkülete is érdekes, mert Figo-t rühelli mindenki, de Laudrup-ról én kifejezetten nem hallottam, hogy utálnák, ahogy Schusterről sem. :roll:
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.23. 00:52:28

visca el barca írta:ráadásul balettéknál pofátlanul lenyúlják az marketing pénzek 50 %-át (?), ami neymar esetében nem is kevés, szóval nagyon mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk
Ez gondolom nincs kőbe vésve, szóval vele nem feltétlenül kell így megegyezni.

Egyébként meg a "legdrágább játékosok a legolcsóbbak", szóval kár kattogni a vételáron :D

Beszélünk amúgy a semmiről, de ha én az ő fejével gondolkodnék, addig biztosan maradnék, amíg fejlődésben vagyok, márpedig eddig ez valami elképesztő nálunk. Plusz ott van még a Real igazolási büntije.

Szerintem hamarabb fog eligazolni Messi, 1-2 éven belül Neymar lesz a prioritás a klubnak, hozzá jobban fognak ragaszkodni, ami így is van rendjén. Bár azt nehéz elképzelni, h Messi ne tudjon hozzátenni a csapathoz bármennyi évesen :) Mondjuk én kipróbálnám magam máshol is a helyében, nagyot nem tud hibázni.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.23. 00:21:05

Nem, de akkor legalább egy kicsit tudnék benne bízni. :D Bár manapság ez se jelent semmit.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.23. 00:18:43

Nero. írta:Ezért lenne jó, ha mostmár végre megcsókolná azt a címert, mert én személy szerint jelenleg nagyon simán eltudom képzelni, hogy pár év múlva amikorra már lecseng az MSN és vége ennek a 10 éve tartó kánaánnak Barcelonában és jönnek a nehezebb idők, akkor lelép innen. Akár azt is, hogy a Realba. :roll: Nem buta a gyerek, nem véletlenül nem ígér soha semmit a Barcával kapcsolatban.
És, ha megcsókolja a címert mi lesz? Megköttetik a vérszerződés? :P
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.23. 00:09:28

Ezért lenne jó, ha mostmár végre megcsókolná azt a címert, mert én személy szerint jelenleg nagyon simán eltudom képzelni, hogy pár év múlva amikorra már lecseng az MSN és vége ennek a 10 éve tartó kánaánnak Barcelonában és jönnek a nehezebb idők, akkor lelép innen. Akár azt is, hogy a Realba. :roll: Nem buta a gyerek, nem véletlenül nem ígér soha semmit a Barcával kapcsolatban.
Chino
Llegenda del Barça

2016.01.23. 00:02:43

visca el barca írta:ráadásul balettéknál pofátlanul lenyúlják az marketing pénzek 50 %-át (?), ami neymar esetében nem is kevés, szóval nagyon mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk
Többek között ezért is tudom elképzelni, hogy Perez bankot robbantana érte. Lassan nagyobb "márka" lesz, mint Cr. Ezt a jövedelemkiesést amit a marketingpénzek lenyirbálása jelentene nem tudom mennyire tudnák a fizetéssel szintre hozni.

Amellett, ahogy látszik nagyon jól megvan a csapattársakkal, egy olyan klubban focizik, ami minden trófeára esélyes, szóval túl sok oka nem lenne dobbantani. Ha sok minden nem változik, nem hiszem, hogy még 2-3 évnél korábban lécelne.
Forca Barca!!!!
Leon
Director del Fútbol

2016.01.22. 18:23:29

Talán csak apuci kavarhat bele a karrierjébe.
Egyébként mivel Messi lassan "kiöregszik" pár éven belül ő lesz az alfa hím a világ lejobb csapatában,hova menne innen feljebb? :)
Egyedül csak azt tudom elképzelni hogy Sergi Roberto kiszorítja őt a posztján! :lol:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.22. 18:10:11

nzxtpo írta:
recrea írta: Emlékszem én még 2000 nyarára...:D
Triplázó csapat egyik legfontosabb tagja, a történelem talán valaha volt legjobb támadótriójának a tagja, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápol látszólag, ott van a góllövőlista elején, nagyon sok gólpasszt és kulcspasszot ad, jól játszik, a közönség imádja jelenleg nem látok semmi arra utaló jelet, hogy ő el akarna menni, és hogy pont a Real-ba. Plusz a Nike sem biztos, hogy jó szemmel nézné, hogy átmegy egy Adidas által támogatott csapatba, de ez már csak egy harmadrangú tényező.
Mivel csak pénzről beszélünk nem is harmadlagos tényező a Nike szerződése.
csabimo
Capitá del Barça

2016.01.22. 17:37:39

Capon írta:Hogy mennyi lehet a valóságalapja a real érdeklődésének abba nem mennék bele, ahogy abba sem mennyi esély lenne rá.
Viszont szerintetek Perec megtehetné, hogy 190 millió Eurót költsön egy játékosra és még az éves fizetését bele sem számolom.
Nem arra gondolok, hogy ki tudnák-e fizetni hanem, hogy megtehetné-e?
Mi az a határ amikor már az elnökségi tagok, pártoló tagok vagy a szurkolók reakciójától kéne tartania?
Van egyáltalán ilyesféle lélektani határ arrafelé vagy már teljesen a saját hatásuk alatt vannak, hogy ők bárkit megvehetnének kilóra?
Perec bármit megtehet, senki sem szolhat neki.. 80 millo kameszrodrigezre meg 100 balere csak hogy villantson valamit. Akkor simán elképzelhető hogy kifezetne Neyért ennyit mert ugye nekik visszajön 3 honap alatt mezekből szlogen :) Ugye az volt a hepje hogy megveszi minden évben az aranylasztist, most jo pár éve gondban van Hogy Messi és Cr nyeri!
Én reménykedem hogy minnél tovabb legyen a real elnöke..
Capon
Llegenda del Barça

2016.01.22. 17:19:56

Hogy mennyi lehet a valóságalapja a real érdeklődésének abba nem mennék bele, ahogy abba sem mennyi esély lenne rá.
Viszont szerintetek Perec megtehetné, hogy 190 millió Eurót költsön egy játékosra és még az éves fizetését bele sem számolom.
Nem arra gondolok, hogy ki tudnák-e fizetni hanem, hogy megtehetné-e?
Mi az a határ amikor már az elnökségi tagok, pártoló tagok vagy a szurkolók reakciójától kéne tartania?
Van egyáltalán ilyesféle lélektani határ arrafelé vagy már teljesen a saját hatásuk alatt vannak, hogy ők bárkit megvehetnének kilóra?
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.22. 17:00:00

recrea írta:
visca el barca írta:hát ha meg elmegy innen akkor egyszerűen hülye, nem tudok erre mit mondani. még ha vmi ótvar csapatunk lenne, amelyik az uefa kupás helyekért tolong, meg pénzhiányban szenvedne, akkor lenne benne ráció, de így?
Semmi, jöhetnek a pénzzel, de itt is meg fogja kapni a 15-20 milliót.
Akkor csak egy dolog maradt, ha abban a csapatban akar jatszani, amelyik mindenek felett áll :D
Fradiba most nem férne be, Radó jól tolja. :mrgreen:

Egész arra megy ki, meg jönnek a pletykák, hogy emeljék meg a fizetését. Ez így is van rendjén, hogy ezért lobbizik. Brazilok nem nagyon tudnak egy helyen megmaradni, nem itt fogja befejezni szerintem, de elmenni sem most fog. Itt is igaz mint mindenkire, hogy van az a pénz amiért bárkit meglehet venni, s ellehet engedni. Most inkább a fizetésemelés miatt van a hajcihő szerintem.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése