soha nem szoktam pesszimista lenni, meg leírni a csapatot egy vereség miatt, meg ilyenek, nem is ez mondatja ezt velem, de ahogy simeone is mondta, nekem is nagyon nehezemre esik elképzelni, hogy a real nem nyer bajnokságot idén se, benitez ide vagy oda. mennyi lenne már? nyolc év alatt egy darab bajnokság nekik? ilyen kerettel? egy normális felkészüléssel a hátuk mögött? szerintem most behúzzák, kivéve ha az atma megint valami embertelent megy, mert nekik is jól sikerült ez a nyár, de erre azért kevesebb az esély.
nekünk ez a két szuperkupa kicsit betett, és a klubvébé se lesz olyan kellemes. nem túl jó, ha már augusztus közepén maximumom kell pörögni, meg 120 percet játszani úgy, hogy a te csapatod fejezte be a legkésőbb a tavalyi versenysorozatot alapból és sokan még copán is voltak. jönnek is a problémák, a négy szélsővédőnkből egy maradt (alves), piqué eltiltása, neymar mumpsz (haha), transzerferban. nem lesz ez olyan egyszerű, de a blben és a kupában bízok, ott sokszor szerencse is elég, nem kell egész évben maximumon pörögnöd.
Igen, a címvédő dolga mindig nehezebb, mint a trónkövetelőjé. Nem véletlen, hogy a modern labdarúgásban a BL-t még senkinek sem sikerült megvédenie, de bajnoki címvédéshez is nagy bravúr kell. Ha csak a spanyol bajnokságot megnézzük: a Del Bosque féle Realt a világ akkori legjobb csapatának tartották, mégsem tudott a bajnokságban címet védeni. A Rijkaard féle Barca, amely szintén a világ legjobbja volt eljutott zsinórban 2 győzelemig, a harmadikat viszont elbukta egy nem túl acélos Real ellen. Pep Barcájának, amely aztán tényleg egy korszakalkotó csapat volt, öszejött a triplázás, a negyedikre már ők is elfogytak.
Szóval a BL címvédés szinte lehetetlen, mert a BL győzelemhez nem elég nagyon jó csapatnak lenni, de kell hozzá szerencse is, a szerencse pedig a következő évben el szokott fordulni a címvédőtől, ezt a Guardiola éra alatt megtapasztalhattuk.
A bajnoki címvédés nem lehetetlen, de nagyon nehéz feladat. Főleg úgy, hogy nem igazolhattunk a nyáron, az ellenfeleink azonban nem voltak tétlenek.
A Real kerete brutál erős, tavaly is az volt, de most talán még inkább az, vagy legalábbis is mélyebb, tehát elméletileg nem kell annyira kiszipolyozniuk a kulcsembereiket. Benitez nagy kérdőjel számomra, rajta nagyon sok fog múlni.
Az Atletico szerintem nagyon jól igazolt a nyáron, most én komolyabban számolok velük, mint az előző szezonban. Nyilván nem ők az elsőszámú esélyesek, de ha a két nagy egy kicsit is gyengélkedni fog, akkor simán odaérhetnek.