Szerintem számukra a legnagyobb fejlődést Vidal megszerzése jelentené, nem pedig Pogbaé, olyan munkabírása van az embernek, kiváló a védekezőfeladatok ellátásban, és fel is tud lépni a támadásokkal ha kell, de nem is lenne neki muszáj, ha ott van mellette egy Isco-Modric-James-Kroos négyesből 2 vagy akár 3, hiszen ők gondoskodnának a varázslatról. Ezentúl kellene nekik egy korrekt cserecsatár meg mondjuk még Casemiero cserének és nagyjából meg is vannak. Kapuba ha akarják, és megtudják szerezni akkor De Gea.
Benítezzel valószínűleg (ha ő lesz az új vezetőedzőjük) 4-2-3-1 -re állnak át, ahol a védelem adott középen Pepe-Ramos-Varane és akár Nacho nem hangzik rosszul, a két szélre pedig ott van Marci-Coentrao, a másik oldalon Carvajal és Danilo plusz Arbeloa, így a Coentrao-Arbeloa duóból én egyet el is engednék. Khedira lelép, Illara akármennyire is mondják tölteléknek jó, kiscsapatok ellen bőven belefér, és pihenhetnek a többiek. Így a védelem előtti 2 lehetne Vidal-Modric-Kroos trióból kettő, de ha a helyzet megkívánja akkor játszhatnak egyszerre hárman is, a csatár mögé fellépne mondjuk Kroos, Casemiero és Illara pedig csere. Baloson Cristiano gondolom alap, ha pedig lapok miatt ki kell hagynia egy-egy meccset Marcika simán feljebb tud lépni, vagy Isco játszana a baloson, és ott van vésztartaléknak Jesé, kivéve ha javulás mutatna jövőre, akkor nem kellenének ilyen vészmegoldások (Marcelo szélsőként). Csatár mögé is van választék Modric-Kroos-Isco-James is tudja jól játszani azt a posztot, én elsősorban Isco-t és James-t próbálgatnám ott. Jobb szél James rotálva Bale-val, kicsit leültetném a walesit hátha összekapná magát, de ha Jamest és Balet egyszerre kell játszatnom akkor James bemegy középre, ha még nagyobb a baj akkor Danilo feljebb lépne szélsőnek. Benzema elől alap, valami olyan játékos lenne a cseréje aki azért kisebb konkurenciát teremt, és mellé egy más stílust képvisel, mint Benzi. Én Lacazettet hoznám, amellett, hogy gyors, már figyelgetem egy ideje, és évről-évre fejlődik, aztán lehet, hogy ez a hirtelen nagy javulás csak egy fellángolás lesz, de őt simán betudnák nyomni szélsőnek is, az ő személye növelné a variációs lehetőségeket.
Ez 18 mezőnyjátékost jelentene, akik közül sokan több helyen is bevethetőek, így egy-egy sérülés nem annyira rázná meg a csapatot, minőségben is lenne előrelépés, nem újabb hatalmas egojú játékosokat hoznék, hanem olyanokat akik alá tudják magukat vetni a csapatnak, kevesebb játéklehetőséget Nacho,Illara és Jesé kapna látatlanban, de formától és edzésmunkától illetve sérülésektől függően ez bőven nőhetne, úgyhogy ők se panaszkodnának túl sokat. És akkor még nem beszéltem a kis norvégról aki szélsőként és a csatár mögötti pozícióba kisebb csapatok ellen, kupába, bl csoportmeccsekre fel lehetne hozni, a száját is befogná, és lenne lehetősége bizonyítani illetve lasztizni a nagyokkal.
Abból indultam ki, hogy ha új edző jön valószínűleg új felállást hoz, és ezt ha én lennék az edző hogyan oldanám meg, a keretet hogyan alakítanám ki, hiszen azt se szabad elfelejteni, hogy lehet ők is kapnak egy ban-t úgyhogy minden játékost meg kell becsülniük.
Ezek nyilván az én meglátásaim a fotelből, de szerintem előrelépés lenne ez az idei évhez képest, talán nem lenne probléma a keret mélységével, a variációk számával és a minőséggel sem, de kíváncsi vagyok a realisták véleményére is, ők mennyire lennének elégedettek, ha így vágnának neki a szezonnak?
u.i.: hosszú lett, ha elolvastad köszi, jár a taps.