2014.05.05. 10:00:21
Szerintem innentől bárki is lesz a bajnok, jogosan lesz az:
Atma: Őket talán nem kell magyarázni, hihetetlen szezont futnak a két gigász költségvetéséhez képest bagóért, ráadásul az utolsó fordulóban az egyik legnehezebb stadionban kell helytállni. Ha ez sikerül, senki nem vitatja el tőlük a sikert.
Barca: Problémás szezon, átigazolási botrányok, haláleset, kiöregedő vezéregyéniségek, katasztrofális vezetőség, új edző, ennek ellenére még mindig ott vannak és meglehet a bajnokság. Nem hiszem, hogy emiatt szégyenkeznie kellene az itt lévő fórumozóknak, más korszakváltások sokkal drasztikusabban szoktak lecsengeni, viszont ha a vezetőség itt időben észbe kap (vagy leváltják őket a nyáron), akkor újra visszaérhetnek az elitbe egy (kettő) gyengébb szezon után úgy, hogy még idén sem biztos, hogy cím nélkül maradnak.
Real: A Realnak idén olyan problémákkal kellett megküzdenie, amelyekkel a Barcának jövőre szvsz, csak a körülmények mások. Mou után egy teljesen hitehagyott, motiválatlan, morálisan széthullott csapat maradt hátra, akik rekordpontszámmal bukták a bajnokságot és zsinórban 3szor maradtak le a bl-döntőről. Ehhez képest Ancellotti és Zidane zseniális munkát végeztek jó érzékkel küldték el a korábbi sikertelenségek kulcsfiguráit (Higuain: én szerettem őt, de igazából valóban nem volt Real szint, Özil), jól kezelték a Mou által generált kapusbotrányt, Benzema, Di Maria szárnyal a kezük alatt, Bale egyre jobb formába lendül, Isco is kezd magára találni az új rendszerben, emellett taktikát és arculatot is váltott a csapat (elég csak az idei 3 klasszikust összevetni a Mou-féle derbikkel). Szóval volt probléma bőven, de ezeket nagyrészt sikerrel hidalták át, ráadásul az eredményesség sem maradt el (kupa serleg, bl döntő). Sokan mondják, hogy a Real nem érdemelné meg a bajnoki címet, mert nem sikerült rangadót nyerniük, viszont a Barcának sem sikerült ez a tavalyi szezonban, a végén mégis ők örülhettek, akkor ez senkit sem érdekelt. Ha a Real végül több pontot szerez, mint a két rivális, akkor szerintem nincs miről beszélni, ha viszont pontegyenlőség lesz, akkor a másik két rivális egyike fog (jogosan) örülni. Ezért is szeretem, hogy itt a többi ligától eltérően az egymás ellenit veszik figyelembe.
Szóval szerintem mindenki mellett szól valami. Amelyikük ezt az utolsó 2 (3) horror meccset sikerrel abszolválja, az teljesen jogosan lesz bajnok, mondom ezt én Madrid szurkolóként, de azrét remélem sokan osztják még itt a véleményemet.