Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
visca el barca
Presidente del Barça

2016.12.18. 19:20:05

mondjuk játékban még mindig van hova fejlődni :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.18. 19:15:40

Tiszta Robbenes volt. :D És csak begyűrtök, hatodik vagyunk. :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.12.18. 18:20:36

thauvin nem kis gólt lőtt :shock:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.18. 14:17:45

visca el barca írta:Bobbykám, délután a lille ellen egy jó kis 0-0? :lol: sztem kapuralövés se lesz a meccsen :lol:

amúgy nagyon durva, nézem a tabellát, tavaly otthon ugye siralmasak voltunk (asszem' 2 win volt összesen), most meg 8 meccsen 5-3-0 és 1(!!!!) gólt kaptunk összesen :shock:
Lille amúgy is 0-0 mágnes. :) De bekotrunk majd egyet.

Azért ha nyer a Nice elmehet hét pontra a Psg előtt.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.12.18. 11:34:51

Bobbykám, délután a lille ellen egy jó kis 0-0? :lol: sztem kapuralövés se lesz a meccsen :lol:

amúgy nagyon durva, nézem a tabellát, tavaly otthon ugye siralmasak voltunk (asszem' 2 win volt összesen), most meg 8 meccsen 5-3-0 és 1(!!!!) gólt kaptunk összesen :shock:
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.15. 21:31:56

Azon kívül, hogy elképesztő formában van a Monaco, ami kemény, hogy Fabinho jobb bekkben sem volt rossz, de vkpba egyszerűen klasszissá érhet, nem volt rossz húzás berakni oda. :)
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.15. 20:12:31

Látom ma már voltak bonyodalmak a Real meccsen a videóbíró miatt, de nem baj az gyakorolják csak. Inkább várjunk egy kicsit azzal hogy megadják e a gólt minthogy csalás legyen.
Azt hittem sose vezetik be, jövőre jöhet a BLben utána pedig a topligákban.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2016.12.15. 16:11:41

Bob_Marley írta:Szabálytalanságok szubjektív döntések, azokra én nem alkalmaznám. NFL-ben sem nézegetik vissza. A többi jó ötletnek tűnik és mint írtam nekem a les miatt van ennek problematikája, de így hogy az nincs benne marad a gólvonalos meg lesgólok kiszűrése, ami szerintem is teljesen jó ötlet.
Én se mindegyes kis szabálytalanságra gondoltam hanem olyanokra alapvetően, mint ami történt most a tizinél, vagy olyan alattomos bíró által láthatatlan szabálytalanságok, amiket néha visszalassítanak. De mondjuk amikor műesés történik és ebből vita van a pályán azokat is ki lehetne így szűrni.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.15. 14:41:44

Szabálytalanságok szubjektív döntések, azokra én nem alkalmaznám. NFL-ben sem nézegetik vissza. A többi jó ötletnek tűnik és mint írtam nekem a les miatt van ennek problematikája, de így hogy az nincs benne marad a gólvonalos meg lesgólok kiszűrése, ami szerintem is teljesen jó ötlet.
Kép
Kép
Kép
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2016.12.15. 11:55:42

Bob_Marley írta:És ketté kell venni, mert ez nem videóbíró hanem a játék segítése technikával. Viszont visszanézegetni dolgokat ha lesre is alkalmazzuk akkor esélytelennek tartom. És arra válaszoljon valaki, hogy gyakorlatban hogy képzeli el? Hányszor lehet videózni? Ki kérhet videózást? Mi van ha rossz videót kért? Mi van ha elfogyott a videó? Meddig lehet valamire "challengelni"? Mire lehet challengelni? Legyen olyan mint a kosárban, hogy x idő belül kötelező minden vitatott szitut megnézni? Legyen olyan mint NFL-ben, hogy minden gólt kötelezően vissza kell nézni? Van-e súlyosabb vétség? Itt olyanra gondolok, hogy les volt, de utána pirosat érő szabálytalanság. Mert ha eltelnek másodpercek akkor ilyenek is benne vannak.
Szerintem igenis van értelme a videóbírónak, de elég kemény megkötésekkel. Ha már a gyakorlati megvalósításról kérdeztél, akkor szerintem, a már korábban említett, a stadionokban van egy erre alkalmas szoba, ahol 1-2 bíró több kameraszögből azonnal vissza tudja nézni a kritikus szituációkat. Challengere nincs lehetősége a csapatoknak. A videózás csak és kizárólag a kritikus szituációkra vonatkozik, tehát góloknál és szabálytalanságoknál nézik vissza az eseteket. Leshelyzet nem tartozik ezek közé, csak ha gól születik belőle. Ha olyan szabálytalanság történik, amit a bíró nem vesz észre a pályán és megy tovább a játék, akkor a következő játékmegállás (dobás,kirúgás, pontrúgás, csere) során kaphatja meg a vétkes neki járó lapot. Ezzekkel a megkötésekkel nem csorbulna a játék üteme, mivel gól esetén úgy is áll 10-20 mp-re, komolyabb szabálytalanság esetén szintén.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Tivornya
Capitá del Barça

2016.12.15. 11:47:57

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... no-2542061" target="_blank

Azonnal adja magát a megoldás: Cruyff ArenA! Ha a család ennyire rövidlátó és sóher-sóvár, akkor azonnal el kell vetni az ötletet és marad a szponzornév...
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.15. 11:23:22

Bob_Marley írta:hogy megnöveljék esetlegesen a cserék számát négyre vagy ötre mintsem videózgassunk. Mert a játékosok fizikai állapotát befolyásolja.
Ezzel egyetértek, jó lenne ha ezt bevezetnék végre. Bár ahogy figyeltem, a plusz cserékről csak hosszabbításokban van eddig szó, de kezdetnek az is jó lenne.
geridoss írta:Én azt tartom szükségesnek, hogy utólagosan vezessék be a spanyoloknál is az eltiltást. Mert most legjobb tudomásom szerint úgy van, hogy ami nincs a jegyzőkönyvben, azért nem járhat eltiltás. Gondolok itt színészkedésre, utólagosan észrevett szabálytalanságra (könyöklés, ütés).
Ezt is kéne, de sajnos ez független a videóbíró és egyéb dolgoktól, itt a spanyol szövetségnek kéne változtatnia. De ők meg kétlem, hogy fognak sajnos..
mess2009
Director del Fútbol

2016.12.15. 08:38:26

Bob_Marley írta:Csakis közel valós idejű les intéssel értek egyet, mert az hogy valaki nézegeti az ugyanaz mint a partjelző, s ha megállítgatja a képet pont azon idő, ami alatt rengeteg dolog történhet. És a valós idejűnél továbbra is ott az a probléma, hogy hol a chip.

És ketté kell venni, mert ez nem videóbíró hanem a játék segítése technikával. Viszont visszanézegetni dolgokat ha lesre is alkalmazzuk akkor esélytelennek tartom. És arra válaszoljon valaki, hogy gyakorlatban hogy képzeli el? Hányszor lehet videózni? Ki kérhet videózást? Mi van ha rossz videót kért? Mi van ha elfogyott a videó? Meddig lehet valamire "challengelni"? Mire lehet challengelni? Legyen olyan mint a kosárban, hogy x idő belül kötelező minden vitatott szitut megnézni? Legyen olyan mint NFL-ben, hogy minden gólt kötelezően vissza kell nézni? Van-e súlyosabb vétség? Itt olyanra gondolok, hogy les volt, de utána pirosat érő szabálytalanság. Mert ha eltelnek másodpercek akkor ilyenek is benne vannak.

És ezek nem zárják ki továbbra sem azt sem, hogy a videó előtt is ember ül és benne van a hibázási lehetőség.

Sokkal fontosabbnak tartok olyan dolgokat, hogy megnöveljék esetlegesen a cserék számát négyre vagy ötre mintsem videózgassunk. Mert a játékosok fizikai állapotát befolyásolja.
egyelőre ugyan csak tesztelnek valamit, de a felfogás ahogy ezt végzik korrektnek tűnik: a technika a játékvezetőt segíti! mindenben ő marad kompetens abban is hogy igénybe veszi e? vagy vállalja a tévedés kockázatát.
egyébként ha eldöntik az alkalmazást nincs kétségem, hogy rövid időn belül tökéletesítik úgy a rendszert, hogy akár a partjelző is kaphat szinte valós idejű jelzést .......
geridoss
Director del Fútbol

2016.12.15. 06:44:57

Nem tartom szükségesnek a videóbírót, Bob egyetértek veled. Semmi szükség a játék tördelésére, pont ettől "más" ez a sport, mint a többi, hogy egy 90 perces meccs nem 3 óráig tart.

Folyamatos a játék, viszonylag nagy az iram. De ha öt percenként megállítanák videózni, elvesztené a varázsát.

Néha jó lenne, amikor egy lesgóllal vagy meg nem adott büntetővel kiesünk, de több hátránya lenne, mint előnye. Azt meg nem tartom fairnek, hogy van amit videózunk, van amit nem. Vagy legyen mindenre használható, vagy ne legyen semmire.

Én azt tartom szükségesnek, hogy utólagosan vezessék be a spanyoloknál is az eltiltást. Mert most legjobb tudomásom szerint úgy van, hogy ami nincs a jegyzőkönyvben, azért nem járhat eltiltás. Gondolok itt színészkedésre, utólagosan észrevett szabálytalanságra (könyöklés, ütés).
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.15. 06:19:42

Csakis közel valós idejű les intéssel értek egyet, mert az hogy valaki nézegeti az ugyanaz mint a partjelző, s ha megállítgatja a képet pont azon idő, ami alatt rengeteg dolog történhet. És a valós idejűnél továbbra is ott az a probléma, hogy hol a chip.

És ketté kell venni, mert ez nem videóbíró hanem a játék segítése technikával. Viszont visszanézegetni dolgokat ha lesre is alkalmazzuk akkor esélytelennek tartom. És arra válaszoljon valaki, hogy gyakorlatban hogy képzeli el? Hányszor lehet videózni? Ki kérhet videózást? Mi van ha rossz videót kért? Mi van ha elfogyott a videó? Meddig lehet valamire "challengelni"? Mire lehet challengelni? Legyen olyan mint a kosárban, hogy x idő belül kötelező minden vitatott szitut megnézni? Legyen olyan mint NFL-ben, hogy minden gólt kötelezően vissza kell nézni? Van-e súlyosabb vétség? Itt olyanra gondolok, hogy les volt, de utána pirosat érő szabálytalanság. Mert ha eltelnek másodpercek akkor ilyenek is benne vannak.

És ezek nem zárják ki továbbra sem azt sem, hogy a videó előtt is ember ül és benne van a hibázási lehetőség.

Sokkal fontosabbnak tartok olyan dolgokat, hogy megnöveljék esetlegesen a cserék számát négyre vagy ötre mintsem videózgassunk. Mert a játékosok fizikai állapotát befolyásolja.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.12.15. 02:41:08

TripleH írta:Egyébként ami a legjobban tud befolyásolni egy meccset az egy tévesen megadott/meg nem adott 11-es, ha már ezt meglehetne challengeltetni az edzőknek, akkor már lehet nem mindenki esne el a 16os vonalánál a légnyomástól.. :D
Adom.
Nameg természetesen a piroslapok is nagyban befolyásolják. Egy piroslap felmutatásánál amúgyis percekig áll a játék a hiszti-szájkarate-bunyó-botrány miatt, csak belefér már az az 5-10 mp amíg visszanézik előtte.

Leshelyzetet is úgy lehetne leginkább szerintem megoldani, hogy mehet tovább a játék, aztán ha visszaszólnak akkor max visszafújja. Persze az ilyen 5 méteres leseket továbbra is befújhatnak ami egyértelmű, de olyan szinten felgyorsult a játék, hogy ott helyben sokszor szinte lehetetlen meghozni a helyes döntést.

Azért az elég kellemetlen amikor meghoz a játékvezető egy fontos döntést tévesen, aztán rá 5 mp-re meg látható nagytévén egyértelműen hogy rossz volt az ítélet, ez annyira amatőrnek hangzik a XXI. században...
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.14. 23:16:11

Egyébként ami a legjobban tud befolyásolni egy meccset az egy tévesen megadott/meg nem adott 11-es, ha már ezt meglehetne challengeltetni az edzőknek, akkor már lehet nem mindenki esne el a 16os vonalánál a légnyomástól.. :D
Petr
Entrenador del Barça

2016.12.14. 21:53:07

Bob_Marley írta:És pont ez az, hogy ha les volt, evidens onnan megy a játék ahol ez történt mint ahogy az van is. De mi van ha lefúj valamit a spori lesnek, de nem volt az, akkor vissza mindenki a helyére? :D
Azért annyira nem bonyolult a kétes helyzeteknél megállítani a képet egy plusz embernek, és kábé 5 másodpercet vesz igénybe, ráadásul a játéknak sem kell állnia miatta.
Na ez az, ami kivitelezhetetlen előttem, mert 5 másodperc alatt vegyünk csak 20 mezőnyjátékos iszonyat megváltozik mindenki pozíciója. Játékvezetői labda van? Akkor meg elveszíti azt a területet a csapat, amit megszerzett és legfőképpen területszerzéssé alakult át ez a játék is.
Félreértesz. A sporinak nem kell saját elhatározásból lest fújnia, ezért lennének ott a kamerák, akiknek a kezelője a fülére szólnának, hogy mi a helyzet. A kétes eset után másodperceken belül tudnak szólni a játékvezetőnek, hogy les volt-e.
Amennyiben nem, meg sem kell állítani a játékot, mert miért kéne? Ha pedig igen, akkor a játék áll.
Minden mehetne a megszokott kerékvágással, csak nem vak zászlóintegetéssel, vagy annak hiányával.

Persze ez is csak egy ötlet, de röhejnek tartom, hogy a 2010-es évek végén sokszor lehetetlennek tűnő szituációkat kell a másodperc tört része alatt megítélnie egy bírónak, amit tetéz az, hogy a nagyjuk inkompetens. Már rég megoldást kellett volna találni erre a problémával, és tartani a lépést a lehetőségekkel.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.14. 21:39:17

És akkor eljutunk oda, hogy hova teszed a kis chipet ha digitalizálod. :D Mert les annak számít, amivel gólt elérhetsz. Ergo fej, törzs, láb. Mez ujjába nem is lehetne tenni, futás közben a törzsed előrébb helyezkedik el akkor evidensen oda, de van amikor nem az van előrébb. Vagy tegyük több helyre?

És pont ez az, hogy ha les volt, evidens onnan megy a játék ahol ez történt mint ahogy az van is. De mi van ha lefúj valamit a spori lesnek, de nem volt az, akkor vissza mindenki a helyére? :D
Azért annyira nem bonyolult a kétes helyzeteknél megállítani a képet egy plusz embernek, és kábé 5 másodpercet vesz igénybe, ráadásul a játéknak sem kell állnia miatta.
Na ez az, ami kivitelezhetetlen előttem, mert 5 másodperc alatt vegyünk csak 20 mezőnyjátékos iszonyat megváltozik mindenki pozíciója. Játékvezetői labda van? Akkor meg elveszíti azt a területet a csapat, amit megszerzett és legfőképpen területszerzéssé alakult át ez a játék is.

És ez, hogy millió szitu, hát ezt mondom én is, hogy mire lehetne alkalmazni meg hányszor? Nem azt mondom, hogy ne fair (mindenben az egyenlőség elvében hiszek)legyen valami, hanem azt írtam engem nem tud ez olyan lázba hozni, mert Isten ad Isten elvesz. Csinálják meg, legyen digitális minden, de sokkal összetettebb mintsem annyit mondunk videóbíró. Góltechnológia fontos, kell is. De alapvetően nem lehet ezt a játékot csak úgy megállítani, mert sokáig van/lehet egyhuzamban játékban a labda. És szabálytalanság pedig szubjektív döntés, azt mint írtam máshol se nagyon lehet visszanézni. És legyen két-két visszanézés, mivel büntetjük ha nem jó a challenge? Én ezekre a kérdésekre keresem a választ, vagy csak vegyük a RM ellen, volt legalább 4 tizigyanús eset, két lesgyanús eset. Ezeket mind nézegessük vissza? Mit nézzünk vissza? Lesre a digitalizálást azt mondom jó ötlet, meg a góltechnikai is oké. Tizieset már neccesebb, mert hát ott is megy tovább rendre a játék és bármi történhet.

Viszont ha meg ez lesz, milyen berzenkekéds lesz, hogy akkor majd mehet a reklám. :D Pont most volt Portland-CLippers meccs, utolsó 8 mp!!!!! játékidő 25 percig tartott. :D Extrém eset, meg időkérések miatt, de arra akarok utalni, hogy videózgatásokkal szintén lehet majd okoskodni. :D

Nem ellene vagyok, hangsúlyozom csak engem nem zavar annyira a mostani se, s sokkal összetettebbnek érzékelem a dolgot és több kiskaput, több nehéz döntéshelyzetet látok.

Azt meg ne felejtsük ha valaki összeesküvés elméletekben hisz, hogy attól hogy valamit lelassítanak lehet még csalni. :D NBA-ben és NFL-ben is vannak hibás döntések videózás után is. És vannak sorsfordító hibák is, elég csak arra gondolni 3-2re megy a CLippers az OKC ellen és tisztán OKC emberről ment ki a labda és mégis nekik adták a labdát, amiből kapott egy triplát a CLippers kikapott azon a meccsen 3-3, hetedikre összezuhanva ki is estek. Vagy ugye pl NFL-ben volt mikor tisztán hamarabb ugrottak a védők a FG/Punt elé és blokkolták de a spori nem így látta és TD-re visszavitték. Ha jól rémlik konferencia döntő volt és az egyik csapat a Bengals volt.Régebben volt, de idén vagy tavaly is rengeteg rossz döntést lehetett olvasni és hallani, videózások után is.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.14. 20:45:33

Ha van egy gol, akkor a golorom alatt vissza lehet nezni, hogy les volt-e vagy sem. Ha reklamalnak mert nem adtak meg, azzal is elmegy annyi ido, hogy az alatt el lehessen donteni. Nem az osszes jatekhelyzetben kene alkalmazni, de millio szitu van, ahol komoly fennakadas nelkul lehetne hasznalni. Max lenne +1 jatekvezeto, aki fent gep mellol nez, es o bemondja a jatekvezeto fejere mi is tortent valojaban, mint ahogy a partjelzok is teszik. Nem igy, hogy kifutkos Kassai 3-4 percig elhuzva a dontest.. Persze ez csak lesnek ferne bele, de ez, plusz a golvonal technologia mar egy fokkal kevesebb hibat szulne.
Petr
Entrenador del Barça

2016.12.14. 20:45:04

Bob_Marley írta:Én az egyből jelez dolgot nem értem, hiszen a partjelző asszisztens nevezzük bárminek is, "leskamera" vonalban kell mozogjon. Tehát ha valaki fent nézi ugyanúgy belehibázhat ha nem lassítva látja, ha meg már lassítva látja, ahhoz meg kell álljon a játék. És simán előfordul, hogy volt egy les majd egy perc múlva történik valami és kimegy a labda. Nézegetünk minden lest?
Bob_Marley írta:Digitalizáljuk? Oké ezt még el is fogadom, de megint ott van, hogy hányszor nézegetünk vissza dolgokat?
Ha digitalizálod nem kell visszanézni, leadhatná az infót egyből. Technológia kell hozzá, ahhoz pedig pénz. Ha ezt nem szeretnék ráfordítani, még mindig ott a fenti opció.

Azt még mindig nem értem, hogy az életnek miért kéne valamit talán(!) visszaadnia, ha így egyből igazságos döntés születne, csak ezt még kicsit tovább kell gondolni. Ezen viszont nem fogunk újra vitázni :D.
Nekem nem hiányozna semmilyen vitaalap, az igazságos és fair küzdelmet szeretném látni a pályán korrekt bírói döntésekkel. Azon szeretnék vitázni, hogy a kedvenceim miért nem képesek megfelelő szinten játszani, és nem azon, hogy a győzelem elérhető lett volna. Legalábbis kisarkítva.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Petr 2016.12.14. 20:46:18-kor.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.14. 20:44:04

Igazából, némelyik csapat amennyit azzal foglalkozik, hogy tördelje a meccset, fel sem tűnne az idő különbség, sőt sokkal kevesebb lenne az ilyen mert tudnák, hogyha visszanézik akkor jön a szankció. Én örülnék neki. Meg a gusztustalan könyöklések és miegymás is szankcionálható lenne azonnal, nem pedig elfeledkezve eltűnne az idő homályában.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.14. 20:22:20

Én az egyből jelez dolgot nem értem, hiszen a partjelző asszisztens nevezzük bárminek is, "leskamera" vonalban kell mozogjon. Tehát ha valaki fent nézi ugyanúgy belehibázhat ha nem lassítva látja, ha meg már lassítva látja, ahhoz meg kell álljon a játék. És simán előfordul, hogy volt egy les majd egy perc múlva történik valami és kimegy a labda. Nézegetünk minden lest?
Digitalizáljuk? Oké ezt még el is fogadom, de megint ott van, hogy hányszor nézegetünk vissza dolgokat? Plusz az idő rengeteget számít. Óriási üzlet, nem fér bele, hogy elhúzódjanak a meccsek. Ki kérhet challenget? Mi van ha rosszat dönt? Ha áll a játék, megnőhet a sérülésveszélye is. Plusz lehet simán rafkózni is, ahogy NFL-ben is tették pl sérülés szimulálással. Kikérem a "challenget", hogy fújjon a csapat és kvázi kérek egy időt.

Nem ellene vagyok, nekem teljesen mindegy, mert max redukálni lehet a rossz döntéseket (videóbíróval születnek kapitálisan rossz döntések videózás után az NFL-ben és NBA-ben is), de ezek az életben amúgy is kiegyenlítik egymást és egyébként elveszne valahol egy olyan "varázs", hogy mindig van vitaalap.
És leginkább az, hogy papíron jól működik, de a valóságban én nem látom magam előtt, s leginkább azért nem, mert míg kosárban, amerikai fociban 10-15 mp egy akció, addig fociban percek. Elméletben oké, de gyakorlatban sok buktatót látok. Góltechnológia teljesen jó és kiküszöböli a legfontosabb dolgot, hogy bent volt vagy nem a labda.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.12.14. 20:06:53

Így is kamu sérülések miatt is perceket áll a játék. Kevesebb volna a reklamálás. Meg lehet nézni mi történt és eldönteni. Persze vannak hátrányai meg dolgok amiket ki kell dolgozni rajta, de jobb volna a mostani rendszernél. Jelenelg a fociban minden profi, profi a felkészülés, profik az edzésmódszerek, profik a játékosok, minden ki van dolgozva. A bíráskodás közben meg teljesen elavult és nem haladt a korral.

Erről a negatív hozzáállásról az jut eszembe, hogy egyesek már jobban félnek itt a kamatyolástól mint a veréstől.
Petr
Entrenador del Barça

2016.12.14. 19:42:28

Azért bőven megoldható a leshelyzetek megítélése real-time. Amennyiben nem hajlandóak pénzt áldozni a megfelelő digitalizálási technológiára, és várni sem szeretnének a megfelelő ítéletig az új rendszernél, még mindig megoldható egy "leskamera", és annak egy felügyelője, aki egyből jelez. A büntetőkre bár elmegy 1-2 perc a mostani felállással, de ne ezen múljon már 1-1 mérkőzés.
Válasz küldése