És akkor eljutunk oda, hogy hova teszed a kis chipet ha digitalizálod.

Mert les annak számít, amivel gólt elérhetsz. Ergo fej, törzs, láb. Mez ujjába nem is lehetne tenni, futás közben a törzsed előrébb helyezkedik el akkor evidensen oda, de van amikor nem az van előrébb. Vagy tegyük több helyre?
És pont ez az, hogy ha les volt, evidens onnan megy a játék ahol ez történt mint ahogy az van is. De mi van ha lefúj valamit a spori lesnek, de nem volt az, akkor vissza mindenki a helyére?
Azért annyira nem bonyolult a kétes helyzeteknél megállítani a képet egy plusz embernek, és kábé 5 másodpercet vesz igénybe, ráadásul a játéknak sem kell állnia miatta.
Na ez az, ami kivitelezhetetlen előttem, mert 5 másodperc alatt vegyünk csak 20 mezőnyjátékos iszonyat megváltozik mindenki pozíciója. Játékvezetői labda van? Akkor meg elveszíti azt a területet a csapat, amit megszerzett és legfőképpen területszerzéssé alakult át ez a játék is.
És ez, hogy millió szitu, hát ezt mondom én is, hogy mire lehetne alkalmazni meg hányszor? Nem azt mondom, hogy ne fair (mindenben az egyenlőség elvében hiszek)legyen valami, hanem azt írtam engem nem tud ez olyan lázba hozni, mert Isten ad Isten elvesz. Csinálják meg, legyen digitális minden, de sokkal összetettebb mintsem annyit mondunk videóbíró. Góltechnológia fontos, kell is. De alapvetően nem lehet ezt a játékot csak úgy megállítani, mert sokáig van/lehet egyhuzamban játékban a labda. És szabálytalanság pedig szubjektív döntés, azt mint írtam máshol se nagyon lehet visszanézni. És legyen két-két visszanézés, mivel büntetjük ha nem jó a challenge? Én ezekre a kérdésekre keresem a választ, vagy csak vegyük a RM ellen, volt legalább 4 tizigyanús eset, két lesgyanús eset. Ezeket mind nézegessük vissza? Mit nézzünk vissza? Lesre a digitalizálást azt mondom jó ötlet, meg a góltechnikai is oké. Tizieset már neccesebb, mert hát ott is megy tovább rendre a játék és bármi történhet.
Viszont ha meg ez lesz, milyen berzenkekéds lesz, hogy akkor majd mehet a reklám.

Pont most volt Portland-CLippers meccs, utolsó 8 mp!!!!! játékidő 25 percig tartott.

Extrém eset, meg időkérések miatt, de arra akarok utalni, hogy videózgatásokkal szintén lehet majd okoskodni.
Nem ellene vagyok, hangsúlyozom csak engem nem zavar annyira a mostani se, s sokkal összetettebbnek érzékelem a dolgot és több kiskaput, több nehéz döntéshelyzetet látok.
Azt meg ne felejtsük ha valaki összeesküvés elméletekben hisz, hogy attól hogy valamit lelassítanak lehet még csalni.

NBA-ben és NFL-ben is vannak hibás döntések videózás után is. És vannak sorsfordító hibák is, elég csak arra gondolni 3-2re megy a CLippers az OKC ellen és tisztán OKC emberről ment ki a labda és mégis nekik adták a labdát, amiből kapott egy triplát a CLippers kikapott azon a meccsen 3-3, hetedikre összezuhanva ki is estek. Vagy ugye pl NFL-ben volt mikor tisztán hamarabb ugrottak a védők a FG/Punt elé és blokkolták de a spori nem így látta és TD-re visszavitték. Ha jól rémlik konferencia döntő volt és az egyik csapat a Bengals volt.Régebben volt, de idén vagy tavaly is rengeteg rossz döntést lehetett olvasni és hallani, videózások után is.