Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.01.08. 18:16:22

Barcaman1993 írta:
maister6000cm3 írta: DE a legdurvább stat Ronaldo felé billen, igaz Messi több gólnál tart a ligában: 257 meccsen 223 gól ezzel szemben Ronaldo 152 meccsen 166 gólt jegyzett ezidáig és úgy tűnik most kezd csak igazán belelendülni...
Ja, csak Messi 17 éves kora óta lőtte ezeket a gólokat, amikor nem ment minden szezonban 30-40 gól fölé, Ronaldo ezzel szemben a karrierje csúcsán kezdett el termelni a Ligában. Nem kis különbség.
Igazad van, a 2009/10-es szezon óta (mióta Ronaldo spanyolhonba jött) Messi 148 meccsen 169 gólt lőtt, és a fene megint kijött, hogy Messi a jobb :D :D :D És ez komoly nem direkt volt, egyszerűen ez van :mrgreen:
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.01.08. 17:53:48

maister6000cm3 írta: DE a legdurvább stat Ronaldo felé billen, igaz Messi több gólnál tart a ligában: 257 meccsen 223 gól ezzel szemben Ronaldo 152 meccsen 166 gólt jegyzett ezidáig és úgy tűnik most kezd csak igazán belelendülni...
Ja, csak Messi 17 éves kora óta lőtte ezeket a gólokat, amikor nem ment minden szezonban 30-40 gól fölé, Ronaldo ezzel szemben a karrierje csúcsán kezdett el termelni a Ligában. Nem kis különbség.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
zola8787
Director del Fútbol

2014.01.08. 17:50:20

Egy szó, mint száz ha szögre akasztották a stoplist lesz mit összefoglalniuk a sajtósoknak, Messinek meg tavasszal jöhet a 400-as videó :wink:

Ezek az összehasonlítgatások már teljesen olyanok, mint István vs Koppány esete :D

Különben is: Koppány volt az idősebb (itt Ronaldo), István nyert, ergó Messi a jobb, ebbe úgy gondolom senki sem köthet bele :D
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.01.08. 17:32:34

recrea írta:...
Nagy gólgyáros lett CR, ráadásul egy olyan poszton, ahol ezt nem könnyű kivitelezni, jó csata lesz köztük Messivel, például a BL örök-ranglistán, a spanyol bajnokságban nyilván nincs esélye a portugálnak, kíváncsi lennék, Messi mennyinél tart összesen, mikor jön róla is a 400-as videó.
Messi összesen eddig 375 gólnál jár (510 tétmeccsen) de ha a Barca C és B csapatotbeli meccseit nem vesszük figyelembe akkor 369 gól 488 meccsen. Ranaldo szerzett ugye 400 gólt (653 tétmeccsen) utóbbi 2 szezonnal többet tudhat maga mögött, 2 év múlva Messi talán előrébb jár majd gólokban, de mindkettő elképesztő statisztika.
DE a legdurvább stat Ronaldo felé billen, igaz Messi több gólnál tart a ligában: 257 meccsen 223 gól ezzel szemben Ronaldo 152 meccsen 166 gólt jegyzett ezidáig és úgy tűnik most kezd csak igazán belelendülni... A Bl-ben is elég szoros, bár ott Messi a termékenyebb 82/65 -> 101/60.

Egy szó, mint száz ha szögre akasztották a stoplist lesz mit összefoglalniuk a sajtósoknak, Messinek meg tavasszal jöhet a 400-as videó :wink:
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.01.08. 16:44:12

Real győzelemről: az első félidőben 20 percet láttam a meccsből, ennél többet nem is bírnék megnézni, mivel semmilyen módon nem kötődöm a csapathoz. Kicsit úgy éreztem, tehetetlen a Madrid, de tartották magukat úgy néz ki, és gólt így se kaptak. Viszont győztek, amit nem kell megmagyarázni, főleg 3-0 után. Ha objektíven nézzük a dolgokat, volt már párszor a szezonban, mikor nekünk is meg kellett izzadni, vagy mázlisak voltunk, pl. a Sevilla ellen, ahogy az előző szezonban is Thiago kezezése után.

Ronaldoról: a 400 gólja akárhogy is nézzük, nem akármi, mondom ezt úgy, hogy számomra sose volt egy atom különleges játékos, csupán egy gép, akibe bele van iktatva a tempó, az iram, a gól, meg a biciklicselek. Amit csinál, azt kétségtelenül a legjobban csinálja. Csak hogy ne maradjon ki az összehasonlítás, egy formában lévő Messihez hasonlítani nem hiszem, hogy ér, teljesen elfogulatlanul tudom mondani, hogy ő mindenkitől más kategóriát képvisel, ő maga a futball. Idén azonban egyértelműen fölé nőtt a portugál, ami betudható sok mindennek, Messi a sérülések, a formája, és még ki tudja mi miatt egyszerűen nem tudta felvenni vele a versenyt, az idei versenyfutást C. nyerte, meg a nyakamat rá, hogy az aranylasztit is.

Ami még kiderült:

A Real idén nem fogja tudni felvenni a versenyt a legjobbakkal, egy bajnoki címhez vagy BL-győzelemhez továbbra sem lesz elég ez a csapat.

(ez pedig nem Messin, vagy Ronaldon múlik)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.08. 16:42:46

Gareth Tello írta:
recrea írta:Mondjuk a sör és a real iránti szereteted miatt belőled is kinézem. :D
Sőt, én fizetek neked két sört, ha megengeded, hogy végignézzem a videót, méghozzá egymás után háromszor. Deal? :mrgreen:
Legyen, de csak mert jó fej vagyok....atya ég, ha ezt háromszor kéne végignéznem, három gólig bírtam.
Nagy gólgyáros lett CR, ráadásul egy olyan poszton, ahol ezt nem könnyű kivitelezni, jó csata lesz köztük Messivel, például a BL örök-ranglistán, a spanyol bajnokságban nyilván nincs esélye a portugálnak, kíváncsi lennék, Messi mennyinél tart összesen, mikor jön róla is a 400-as videó.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.08. 16:30:30

recrea írta:Mondjuk a sör és a real iránti szereteted miatt belőled is kinézem. :D
Sőt, én fizetek neked két sört, ha megengeded, hogy végignézzem a videót, méghozzá egymás után háromszor. Deal? :mrgreen:
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.08. 16:27:39

Gareth Tello írta:
recrea írta:Aki ezt végignézni innen, annak fizetek egy sört...

http://www.youtube.com/watch?v=4Wok4adYMrY" target="_blank
Mindjárt szólok ferninek, hogy ne hagyja ki ezt a lehetőséget. :mrgreen:
Igen, az "innen" szóval próbáltam utalni arra, h csak helyi fanoknak él a lehetőség. Mondjuk a sör és a real iránti szereteted miatt belőled is kinézem. :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.01.08. 16:22:30

recrea írta:Aki ezt végignézni innen, annak fizetek egy sört...

Mindjárt szólok ferninek, hogy ne hagyja ki ezt a lehetőséget. :mrgreen:
recrea
Llegenda del Barça

2014.01.08. 16:04:11

Aki ezt végignézni innen, annak fizetek egy sört...

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.01.07. 14:06:25

Chino írta: Az viszont nagyon nem volt szimpatikus a portugáltól, hogy az első gólnál várta a labdát, az mégis Benyának ment és semmi gólöröm, hanem míg a többiek rohannak a franciához, ő elkezd sétálni az ellenkező irányba. Lehet, hogy én láttam rosszul vagy csak beképzelem, de nekem így jött le.
kiscsapatok elleni meccseken akkor tud örülni más góljának,ha már neki is van legalább egy.
De ez nem gond,ő ilyen,és ilyen is lesz.

Az hogy testtel eltartotta a védőt meg semmi, nem kézzel húzta vissza,csak beállt elé.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2014.01.07. 13:51:07

Ez szerintem hülyeség, hogy azért nyert a Real mert mákja volt. Egy szoros meccsen egyszerűen jobban bírták fejben és a kihagyott helyzetek nem negatívan befolyásolták a játékukat. Többek között ettől lesz "nagy" egy csapat. Amikor Benzema berúgta az első gólt, már lehetett tudni, hogy ennyi volt. Cr két gólja már nem osztott-szorzott. A Celta összeesett, az már hab volt a tortán, hogy becsületből ki is támadtak, aminek meglett az eredménye.
Az viszont nagyon nem volt szimpatikus a portugáltól, hogy az első gólnál várta a labdát, az mégis Benyának ment és semmi gólöröm, hanem míg a többiek rohannak a franciához, ő elkezd sétálni az ellenkező irányba. Lehet, hogy én láttam rosszul vagy csak beképzelem, de nekem így jött le.

Az Atma ellen be kell húzni a meccset, de minimum egy X kell, hogy a saját kezünkben legyen a sorsunk és ne loholjon a seggünkben a Real, de abban biztos vagyok, hogy az első vagy második helyen fognak végezni.

Rafinha szerintem is jól tolta. 20 évesen hamar húzóembere lett a Celtanak, ami egy szimpatikus kis csapat, nagyon sajnálnám, ha kiesnének. Én Rafat amúgy inkább Ini helyére tudnám elképzelni. Lehet, hogy maradhatna még egy évet, ha a Celta bent marad utána viszont jöhetne tehermentesíteni/sérülés esetén pótolni Init.
Forca Barca!!!!
Atlantis
Capitá del Barça

2014.01.07. 11:00:57

Ezt már akartam is kérdezni, hogy bár tény, hogy okosan csinálja a helyet, de ez alapvetően normális dolog? Mármint hogy úgy ütközöl/löksz/szabálytalankodsz, hogy a labda ott sincs, csak azért, hogy a társnak csinálj helyet. Megmondom őszintén nem tudom erre van-e szabály és már nem először látok ilyet, főleg az utóbbi időben.
Nekem speciel nem tetszik ez, és itt ez most abszolút független CRtől és a Realtól, szóval kíváncsi lennék rá, hogy ez belefér-e ténylegesen a játékba?
mess2009
Director del Fútbol

2014.01.07. 10:31:31

Zozzy 5 írta:
mess2009 írta:nekem a tegnapi meccs szenzációja Rafinha játéka volt! egyetértek Farkas N.-val a meccs legjobbja volt! miért is nem nálunk játszik ez a srác?( tudom, hogy kölcsönben van 2016 ig - éppen ezt kérdezem)
2016-ig? :shock: Azt hittem, csak 1 évre ment és jövőre már számolni is lehetne vele.
bocs: lehet, hogy igazad van, a Barca szerződése szól 2016-ig amit 2013-ban kötöttek, a kölcsönadás időpontját nem tüntették fel (transfermakt)
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.01.07. 09:18:11

mess2009 írta:nekem a tegnapi meccs szenzációja Rafinha játéka volt! egyetértek Farkas N.-val a meccs legjobbja volt! miért is nem nálunk játszik ez a srác?( tudom, hogy kölcsönben van 2016 ig - éppen ezt kérdezem)
2016-ig? :shock: Azt hittem, csak 1 évre ment és jövőre már számolni is lehetne vele.
mess2009
Director del Fútbol

2014.01.07. 08:19:41

nekem a tegnapi meccs szenzációja Rafinha játéka volt! egyetértek Farkas N.-val a meccs legjobbja volt! miért is nem nálunk játszik ez a srác?( tudom, hogy kölcsönben van 2016 ig - éppen ezt kérdezem)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.01.07. 07:22:02

ferninho írta: igen, CR nem volt jó, tény, de gólt lőtt... 3at is...
konkrétan belőtte az elsőt, aztán szerzett egy teljesen szabályos gólt, amit befújtak lesnek itt a 92. percben... rá 20 másodpercre meg tényleg megrúgta a 2. gólját, amit már megadtak...
de igen, mázlista... nem lehet, hogy mind a kétszer jól helyezkedett, főleg a másodiknál... (+ a meg nem adott gólja, ami full szabályos volt) nem... mázlista... akkor Messi meg CR remélem lottóznak, biztos nyernének... :lol:

igen, CR nem ma volt a legjobb, de pl a Real első góljánál is meg lehet nézni milyen okosan csinálta a helyett Jesének... (lassításban látszik tisztán) és már fordult is le utána a védőről és várta a passzt, amit végül Benzema kapott meg.
ezek kis dolgoknak tűnnek... de ezek teszik naggyá a játékosokat... most ha azt a labdát épp ő kapja az megint mázli.... persze rá lehet mondani, hogy mázli, de ez nem az... tudják hova kell helyezkedni és a legnagyobbak oda is érnek és ott vannak.
Meg lehet nézni Messi hányat gurít be 3ről üres kapuba... de biztos ő tud és ő nem olyan mázlista, mint CR :)

Celta jó volt amúgy, rögtön az 5. percben Charlesnak volt egy hatalmas ziccere, Lopez nagyot fogott ott.
Aztán meg jött a második ziccer.... azt nagyon csúnyán elrontotta.... de ez ilyen, ezért vannak a tabella hátulján... én is fogom a fejem sokszor, amikor a Barca ellen csinálja ezt egy kiscsapat és kihagynak mindent, ez ilyen, tudom milyen érzés :)
Ugyanezért Mario Gomezt botlábúztátok, meg űbermáker stb jelzőt aggattatok rá... Nem az zavar minket, hogy berugdossa minden meccsen azt az 1-2-3 5 méterre csak be kell passzolni az üres kapuba labdát, hanem ezek után olyan játékoshoz hasonlítjátok, mint Leo Messi. Sőt nem csak hasonlítjátok, hanem már évek óta (hány éve is) folyamatosan túlszárnyalja őt, holott játéktudásban a cipőjét sem köthetné meg... Megint lehozott egy olyan meccset, ahol a meccs végéig betlizett, ahogy a csapata is, majd meglőtte a "szokásos" (fentebb említett) 2 gólját és megint ő az Isten. Remélem érthető. :wink:

Maradjunk annyiban, hogy a játék képe alapján a Celta minimum egy x-et megérdemelt volna. Azt meg áruld már el, hogy melyek voltak azok a meccsek, ahol az ellenfél sorra hagyta ki a helyzeteket ellenünk? Én minden meccsünket megnézem, de én az ellenfelektől helyzeteket se igazán látok. 1-2 helyzetük van egész meccsen és ennyi. De, hogy mindent kihagynának azt erősnek érzem, mert 1-2 lövésből ami nem is ziccer, abból nehéz gólt lőni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
sörvirsli
Capitá del Barça

2014.01.07. 04:57:52

Bár nagyon utálom a realt,de túlzás mindig arra fogni,hogy mákjuk volt.
Egész egyszerűen azért vannak a top3ban a La Ligában mert jobban bírják a nyomást mint a sok kiscsapat. Akinek amúgy a madrid elleni töketlenkedése halára idegesít. A fehérek a 70. percben sem voltak be..... 0-0nál és be is húzták mint mondjuk a bénázó Valencia ellen. A real számlájára idén igazán egy meccs írható,az Elche elleni botrányos bírói csalás,kb ennyi. Ez a madrid egyébként idén mint mondottam sokkal gyengébb mint tavaly,én pl a Nyunnyinyós realtól sokkal jobban tartottam mint a mostani 18 bajnoki meccsen 21gólt benyaló blankóktól. :)
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
ferninho
Madridista

2014.01.07. 03:25:00

szarvasember írta: Ronaldo pedig...hát...nem találok szavakat. :shock: Ilyen mázlista embert...Egész meccsen jó ha volt 10 értelmes passza. 1 próbálkozása volt az is középre ment és gyenge is volt a szokásos bicikli csel után.A szokásos módon azért ma is betermelt 2őt 3méterről "üres" kapuba.
igen, CR nem volt jó, tény, de gólt lőtt... 3at is...
konkrétan belőtte az elsőt, aztán szerzett egy teljesen szabályos gólt, amit befújtak lesnek itt a 92. percben... rá 20 másodpercre meg tényleg megrúgta a 2. gólját, amit már megadtak...
de igen, mázlista... nem lehet, hogy mind a kétszer jól helyezkedett, főleg a másodiknál... (+ a meg nem adott gólja, ami full szabályos volt) nem... mázlista... akkor Messi meg CR remélem lottóznak, biztos nyernének... :lol:

igen, CR nem ma volt a legjobb, de pl a Real első góljánál is meg lehet nézni milyen okosan csinálta a helyett Jesének... (lassításban látszik tisztán) és már fordult is le utána a védőről és várta a passzt, amit végül Benzema kapott meg.
ezek kis dolgoknak tűnnek... de ezek teszik naggyá a játékosokat... most ha azt a labdát épp ő kapja az megint mázli.... persze rá lehet mondani, hogy mázli, de ez nem az... tudják hova kell helyezkedni és a legnagyobbak oda is érnek és ott vannak.
Meg lehet nézni Messi hányat gurít be 3ről üres kapuba... de biztos ő tud és ő nem olyan mázlista, mint CR :)

Celta jó volt amúgy, rögtön az 5. percben Charlesnak volt egy hatalmas ziccere, Lopez nagyot fogott ott.
Aztán meg jött a második ziccer.... azt nagyon csúnyán elrontotta.... de ez ilyen, ezért vannak a tabella hátulján... én is fogom a fejem sokszor, amikor a Barca ellen csinálja ezt egy kiscsapat és kihagynak mindent, ez ilyen, tudom milyen érzés :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferninho 2014.01.07. 16:10:01-kor.
madridista
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.06. 23:56:44

shutterisland írta:persze, de ez akkor is érdekes dolog.
mármint a pszichológia része a dolgoknak, hogy ugyanazokat a dolgokat hogy tudjuk ennyire másként kezelni klubhovatartozástól függően.
Igen, ez tényleg egy érdekes jelenség.

Viszont ment pü a témában, bár kisé más útra tévedve! :)
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.06. 23:48:52

persze, de ez akkor is érdekes dolog.
mármint a pszichológia része a dolgoknak, hogy ugyanazokat a dolgokat hogy tudjuk ennyire másként kezelni klubhovatartozástól függően.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.01.06. 23:28:46

shutterisland írta:ebben az az érdekes, hogy tőlük meg mindig azt olvassa az ember, hogy a barca oldalán a szerencse, a bírok, és az ellenfél lefekszik/alapból tele gatyával megy ki.
pedig ugyanolyan homo sapiens sapiens-ek vagyunk, ugyanazokat a meccseket nézzük, csak más csapatnak szurkolunk.
Tulajdonképpen a rivális (klubhovatartozástól függetlenül) már évtizedek óta nem amiatt nyer, ha nyer, mert jó csapat, hanem egyéb tényezők miatt. Ez mindig is így volt, meg így is lesz.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.06. 23:22:11

ebben az az érdekes, hogy tőlük meg mindig azt olvassa az ember, hogy a barca oldalán a szerencse, a bírok, és az ellenfél lefekszik/alapból tele gatyával megy ki.
pedig ugyanolyan homo sapiens sapiens-ek vagyunk, ugyanazokat a meccseket nézzük, csak más csapatnak szurkolunk.
szarvasember
Barça B

2014.01.06. 21:59:56

Tudom, hogy elfogult vagyok a reallal szemben de náluk mákosabb csapatot életemben nem láttam.Ki merem jelenteni ha ma játszottak volna a malaga,sociedad ellen úgy kikapnak mint a huzat.Gyenge támadójáték annál is rosszabb védekezés.Amilyen helyzeteket kihagyott Charles :oops: #-o

Aztán már a 2. 100%-os ziccer után tudtam hogy nyer a madrid és számítottam rá, hogy több góllal teszi azt...

Ronaldo pedig...hát...nem találok szavakat. :shock: Ilyen mázlista embert...Egész meccsen jó ha volt 10 értelmes passza. 1 próbálkozása volt az is középre ment és gyenge is volt a szokásos bicikli csel után.A szokásos módon azért ma is betermelt 2őt 3méterről "üres" kapuba.

Ámuljatok: http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-a ... olos-80884" target="_blank
shutterisland
Director del Fútbol

2014.01.06. 20:54:54

jah, azt hittem valami meglepő dolog. :mrgreen:
ez van, nyerni kell minden meccset, akkor fejükre is állhatnak. :)
Válasz küldése