MQuC írta:Ugyan azt írtuk le szerintem. Hogy nem ő a főnök és ezt nem tudja feldolgozni.
De én abban igazat adok Mourinho-nak, hogy nem lehet úgy dolgozni, hogy ő mást akar és az elnök is. Ez nem annak a kérdése, hogy "el van telve magától". Kevés edző tudja feldolgozni, hogy valaki, aki alapvetően nem ért hozzá, állandóan belepofázik a munkájába és elrontja azt, és alapvetően nem kap bizalmat. Nem sokan tudnak megmaradni így ebben a helyzetben (talán Mancini a kivétel, de ő addig nem is lesz frusztrált, amíg jönnek az eredmények). Egy elnöknek az edző mellett kellene kiállnia a játékosokkal szemben. Ha CR-nek sírni kezd a szája, akkor az edző megy, nem páros lábbal rúgják ki, mint mondjuk tették azt Ibrával. Ha pedig az edző egy arrogáns pötsch, és ez baj, akkor alapból nem kellett volna szerződtetni, nem? Ez is csak Madridban van, hogy Perez meglepetéssel konstatálja, hogy Mou hadakozik a sajtóval.
Sztem ez az egész rendszer baja, hogy az elnökök semmiféle kreatív szabadságot vagy bizalmat nem adnak az edzőknek, kb. azt éreztetik velük, hogy "te vagy a vészmegoldás a következő Vicente del Bosque-ig, úgyhogy radikális változtatásokat ne eszközölj, ha lehet". Az mondjuk elképzelhetetlen, hogy egy olyan helyzet álljon elő, mint Guardiolával 2008-ban.
Úgyhogy ez probléma sztem végül is független attól, hogy Mou személyisége végül mennyire adott okot arra, hogy a jelenlegi szituáció kialakuljon.