Boixos írta:LG, tök igazad van abban, h nagyon nem jó az, amikor játékosok irányítanak egy klubnál, én is utálom, amikor bármit csinálhat egy edző, mégis az lesz meg, amit a brigádon belüli kiskirályok összehoznak. ez undorító, sunyi dolog, de sztem casillas esetében nem erről lehet szó (persze ezt kizárólag kívülállóként gondolom így, tudja a franc, h mik mennek az öltözőjükben és úgy általában a háttérben). sztem ha vki, akkor a jelenlegi csapatból casillas az egyik, aki maximálisan lojális a klubjához, sztem az a gyerek úgy kel és úgy fekszik le minden nap, h az a célja, h a madrid előrébb legyen. voltak már vele murinnyónak régebben is problémái, ugye azt sem nézte jó szemmel, h xavival és pár válogatott barcással jóban vannak. ezen kívűl ő a csk, akinek a csapatot is képviselnie kell a technic. staff felé, innen is lehetnek problémák bőven. murinnyó úgy ment oda, h abszolút szabad kezet kért és kapott az elnökségtől. ez a szitu akkor is fennáll, ha esetleg ámokfutást rendezne, jelenleg erősen így fest a dolog. van egy kummanagy flash murinnyó körül, h ugye "ahovamegyotta2.évbenleesikablstb", ez lehet, h most itt megáll, gondolom, emiatt is fokozódhat a feszkó, amit azzal próbál meg kezelni (sztem hülye fejjel), h letöri a lábait annak az embernek, akinek az első számú szövetségesének kellene lennie a csapatnál. megteheti, mert 20 misiért lehetne elküldeni, ezzel meg azért el kellene számolnia a főnökségnek is a sociók felé.
sztem lehet, h "most az egyszer" nem a portugálnak van igaza, lehet, h van olyan, amit ő is szrul csinált. ő az az ember, aki a valóban nagy sikerei miatt picit elbillent magától és azt hiszi, h neki már mindent lehet.
az ilyenek szoktak aztán akkorát pofára esni, mint az ólajtó.
lehet, h ez előtt a szitu előtt áll ő is.
(az ikonokkal nem a kiégett játékosokra gondoltam, hanem inkább valdanora és ahogy hallani zidane-ra, akiket szintén az ő javaslatára pattintottak le)
Zidane-rol nem hallottam, de Valdanoval emléksze, hogy nagyon nem jöttek ki, vmelyiküknek menniük kellett, és szerintem jó döntés volt inkább őt elküldeni.
Nem is feltételez, hogy Casillas rosszat akarna csapatának, meg azt sem, hogy a nagy arca, vagy egyéb okok miatt bomlasztaná a csapatot, mert tudom, hogy más fajta játékos, mint akik ezt csinálják. Nyilván igazi madridistaként jót szeretne csapatána, de hiába akar jót, lehet, hogy mégis rosszat tesz. Tényleg innen nehéz belelátni, mi folyik ott az öltözőn belül, de nekem vannak sejtéseim, ezek nem megalapozottak, de akár lehet bennük valami...
Casillas ugye a régi nagy, galaktikus Mardid képviselője, és lehet, hogy ő még mindig azokat az időket szeretné viszont látni, és ezért nem fogadja el Mourinho reformjait, aki egy másik úton jár. Tavaly is már lehetett hallani, hogy feszültség van köztük, de akkor a sikeresség miatt ezek nem lettek igazán felkapva. Nyilván az ő klikkje, aki leginkább talán a spanyol játékosokból állhat, ugyanezt szeretné, mint ahogy nagyon sok madridista is szintén. A galaktikus Real féle játékot várják, azokat a sikereket, hogy a Real legyen a legjobb a világon, minden játékos álma, az úriemberek klubja, stb. De szerintem ép ez a hozzáállás a Real nagy lépfenéje, hogy egy elmúlt kort akarnak visszahozni, de ez egyszerűen lehetetlen. Most más időket élünk, a világ legjobb csapata a Barcelona, ahogy Spanyolország első számú csapata is jelenleg, most őket kell legyőzni, ami viszont igencsak nehéz feladat, mert a Barca egy hosszú, sok éves tudatos építkezésnek köszönheti a jelenlegi helyzetét. A madridisták meg mit akarnak? Azt, hogy nyár alatt csináljon az aktuális elnök, vezetőség, edző egy olyan csapatot, ami jobb lesz mint a Barcelona. De ez lehetetlen. Mourinhonak azonban többször sikerült megszorítania, és megvernie is ezt a Barcát, igaz, olyan eszközökkel, melyek sok mindenkinek nem tetszettek, könnyen lehet, hogy Casillasnak sem, innen fakadhat az ellentét közte, és a portugál között. De ezt a Barcát csak ezekkel az eszközökkel lehet megverni rövid távon. Vannak más megoldások is, de azok csak hosszú távon, évek alatt hozhatnának sikereket, de a madridisták mohósága, egoja miatt erről szó sem lehet.
A másik sejtésem, hogy talán a spanyolok és portugálok között lehet viszály a csapaton belül, ezt igazolná pl. ugye a Pepe esete a kapitányi karszalaggal, illetve korábban is láthattuk, hogy CR nincs teljesen harmóniába többiekkel. Ebben az esetben a spanyolok vonal vezetője Casillas, a portugálok pedig CR-ékből állnak. De ez is csak találgatás persze, de szerintem ezt is már többen megfigyelhették.
Csak arra próbálok rávilágítani, hogy sokan a jelenlegi válságot csak Mourinho számlájára írják. Holott számos olyan probléma jön elő, melyek már a Mourinho előtti években megvoltak a többi edző alatt is: öltözőn belüli feszültség, az új igazolások 1-2 szezon után kiégnek, edző és vezetőség közötti konfliktusok, stb. Nem azt mondom persze, hogy Mourinho nem hibás, csupán azzal nem értek egyet, amit sokan állítotok, hogy ezeket a dolgokat kizárólag ő generálná, mert nem, ezek a betegségei a Madridnak 2004 óta megvannak, rövid időszakokra sikerül csak elnyomni, aztán újra és újra előjönnek. És bizony ebben vmilyen szinten benne lehet a keze Casillasnak is, a "régi rend" képviselőjének.