Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Kettőt és könnyebbetab1daL írta:És amúgy Kakával mi lesz? Mert úgy volt még nyáron, hogy Carvalho, Kaká, Lass mennek. Valamint eddig 0 igazolás..REMY írta:Mivel Xabi és Khedira is VKP és sokszor felesleges volt kettő, így ezért kell oda Modric. Aki támadásban és védekezésben is tud segíteni. Ilyen nem volt a csapatban. Valaki vagy védekezett vagy támadott.
Modric lesz az összekötő.
És amúgy Kakával mi lesz? Mert úgy volt még nyáron, hogy Carvalho, Kaká, Lass mennek. Valamint eddig 0 igazolás..REMY írta:Mivel Xabi és Khedira is VKP és sokszor felesleges volt kettő, így ezért kell oda Modric. Aki támadásban és védekezésben is tud segíteni. Ilyen nem volt a csapatban. Valaki vagy védekezett vagy támadott.
Modric lesz az összekötő.
Mindegy nem értetted amit írtamREMY írta: Mármint úgy értettem technikát, hogy erő vs csavarás (ész)
Ez az általam szeretett, kedvelt csapatokból is adódik, hogy jó az ízlésemREMY írta: amúgy ha jól láttam talán zene terén egyet tudunk értenimár csak Bobból kiindulva, nem lehet [auto_cenzúra] ízlésed
![]()

Hát én sem Messit, sem Ronaldot nem hasonlítanám senkihez, mert én egyáltalán nem tartom egyiket sem nagy szabadrúgáslövőnek. Az említetteknek, ők ketten még a cipőjét sem köthetnék meg az említett műfajban. Messi nem is értem, hogy kerülhetett elő, néha lő 1-2 gólt szabadrúgásból, de össz-vissz ennyi. Most is a szezon egészében nem rúgott 1-et sem, majd a legvégén ha jól emlékszem 2-őt. Ronaldo meg a már említett 40 szabadrúgás után lőtt 1-et. Már akkor szakadok a röhögéstől, amikor a 40-es szabadrúgásokhoz odaáll. Mindamellett, hogy rúgott pár szép gólt szabiból, de a szabadrúgás góljainak nagy része csak azért gól, mert a kapusok bepotyázzák...Bob_Marley írta:Viccet félre téve, technikát hasonlítva Ronaldo egyértelműen Juninho féle szabadrúgáslövő nem Roberto Carlos.
Ha már Roberto Carlos, akkor az én nagy-nagy kedvencem Koeman lőtte hasonlóan a szabikat mint Roberto Carlos.
Messi sem egyenlő szerintem Beckhammel, az angolnak megint egy különleges technikája volt, más szögben is futnak neki a labdának.
De maradjunk annyiban nem egyezünk sok mindenben
Hát a felsorolásból is látszik nem lehetett túl jó gyerekkorodREMY írta: Hát Boblesz valami amiben mi egyetértünk ?
![]()
Real - Barca
Lakers - Boston
Terminator - ......![]()
CR - Messi
Bolt ... stb![]()
Viccet félre téve, technikát hasonlítva Ronaldo egyértelműen Juninho féle szabadrúgáslövő nem Roberto Carlos.REMY írta: Amúgy HA hasonlítani akarunk technikában akkor Carlos = CR
Beckham = Messi
persze az elöl írottak jóval jobbak voltak.

Igen,és ezzel ő volt/van a legeredménytelenebb játékos európában szabadrúgásból.Mihu írta:Már ne is haragudj, de azért ezen elég jót mosolyogtamREMY írta: De amikor eltalálja a kaput akkor 95%- hogy gól.
![]()
![]()
Kit érdekel, hogy ha Ronaldo eltalálja a kaput, akkor 95% hogy gól, mikor 20-30 szabadrúgás kell neki ahhoz, hogy eltalálja a ketrecet?
Valahol a szezon felén túl volt egy diagramm, ahol bemutatták az európai topligákban ki hány szabadrúgásból hány gólt lőtt. És ott asszem Ronaldo 32 próbálkozással állt, és 0 azaz NULLA góllal.
Már ne is haragudj, de azért ezen elég jót mosolyogtamREMY írta: De amikor eltalálja a kaput akkor 95%- hogy gól.

Az a baj ezzel, hogy mi számít jobb szabadrúgáslövőnek (nyilván aki több gólt szerez ez az elsődleges) ??? Mert szerintem a pontosság egy mérce lehet, s Messi pontosabb, hozzáteszem stílus különbségek vannak, s Ronaldo lövése nagyon nehezen kivitelezhető, belső csüddel jó technikai kivitelezéssel nagyon veszélyes, hirtelen lefelé csapódó labdákat lehet lőni, de jóval nehezebb megcsinálni s 10bpl 9szer kimegy a világból.REMY írta:
Az, hogy 2-3 méterre a kapu mellé érkezik azt a kutyát sem érdekli. CR meg kilövi a stadionból. És?
De amikor eltalálja a kaput akkor 95%- hogy gól.
Egyértelmű, hogy Messi labdái közelebb érkeznek a kapuhoz, mert nem erőből lövi hanem helyezi. Azokat azért könnyebb oda lőni.

Igen,ez engem is érdekelne,és Remy az állításoddal ellentétben CR ebben a szezonban nem lövi kirívóan gyengébben a szabikat mint eddig bármikor,egyáltalán nem akkora JuninhoBob_Marley írta:
Indokold meg miért nem lesz soha az életben ebben (is) jobb Messi ???
Az, hogy 2-3 méterre a kapu mellé érkezik azt a kutyát sem érdekli. CR meg kilövi a stadionból. És?Bob_Marley írta: Indokold meg miért nem lesz soha az életben ebben (is) jobb Messi ???
Ezzel én nem értek egyet, mármint hogy szabadrúgásokban hú de le lenne maradva Messi sőt, ha megfigyeled egyre többet vállal nálunk, s nincs erre vonatkozóan statisztikám, de biztos vagyok benne hogy jóval pontosabban végzi el mint Ronaldo.És mondom ezt úgy, hogy nem vagyok egy hú de nagy Messifan.Ha nem is talál kaput, akkor is 2-3 méteres körzetet azért eltalálja.REMY írta:Azért azt jegyezzük meg, hogy CR-nek ez volt a leggyengébb szezonja szabadrúgások terén. Nagyén későn szerzett szabadrúgás gólt.
Viszont akármekkora játékos Messi. Ebben biztos, hogy az életben nem lesz jobb mint CR. Statok ide vagy oda.
Lövőkéje CR-nek jóval jobb. 16-oson belül tény, hogy Messi gólérzékenyebb. De ez nagyban a taktikától is függ. Ti mindent az utolsó méterekig akartok vinni, ezért is születnek nálatok "kisebb" gólok.

Szabadrúgások tekintetében az az 1+ nem számottevő... már ha azt nézzük, hogy Ronaldo "jó" szabadrúgáslövő.Azt viszont ne feledjük el, hogy CR mennyit lőtt távolról illetve a maga által kiharcolt szabadrúgásokból. Wink
Az még nem háború, ha a nekünk rokonszenvesebbet védjük...már persze kulturált körülmények között...na de nem akarok itt háborúzni mint régen. Wink
MessiBarca10 írta:
vagy csak méterekkel mellé
Ez igaz,de az utolsó szezonban Messi 100x veszélyesebb volt szabadrúgásból.. Ronaldonak 10/2 kapura abból 1 gól,Messié mindig vagy kapufa,kapus,vagy csak méterekkel mellé.És hogy Messi nem harcol ki szabadot? FACEPALMREMY írta:Mivel a neved is Messi ezt senki nem gondolta volt :Omess2009 írta:megosztanék egy lényeges különbséget,(véleményem szerint) Messi és Ronaldo ( utóbbi idénye)között:
Ronaldót a csapata inkább viszi, vitte (helyzetbe hozta, lehetőséget adott neki), mig Messi inkább maga viszi, vitte a Barcát a hátán és ha másért nem ezért egyénként-játékosként ő (már mint Messi)a No.1. nálam!![]()
Elég sablon szöveg amúgy.
Azt viszont ne feledjük el, hogy CR mennyit lőtt távolról illetve a maga által kiharcolt szabadrúgásokból.![]()
na de nem akarok itt háborúzni mint régen.

Mivel a neved is Messi ezt senki nem gondolta volt :Omess2009 írta:megosztanék egy lényeges különbséget,(véleményem szerint) Messi és Ronaldo ( utóbbi idénye)között:
Ronaldót a csapata inkább viszi, vitte (helyzetbe hozta, lehetőséget adott neki), mig Messi inkább maga viszi, vitte a Barcát a hátán és ha másért nem ezért egyénként-játékosként ő (már mint Messi)a No.1. nálam!
Minden jelenlévő fórumozónak fizetek egy bambit,ha Khedira kikerül a Real kezdőjéből,egyszerűen elképzelhetetlen a kezdő 11 a "német" nélkül,ő Mou embere,az igazi nagybetűs KEDVENC,nem pofázik,nem flikk-flakkozik,mint egy katona úgy hajtja végre az utasításokat,hangsúlyozom lehetetlen,hogy ne legyen kezdő....ab1daL írta: Én úgy tudom Alonso mellett fog játszani, tehát Khedira lapát. Aztán majd kijavít egy madridista kolléga.
Mivel Xabi és Khedira is VKP és sokszor felesleges volt kettő, így ezért kell oda Modric. Aki támadásban és védekezésben is tud segíteni. Ilyen nem volt a csapatban. Valaki vagy védekezett vagy támadott.ab1daL írta:Én úgy tudom Alonso mellett fog játszani, tehát Khedira lapát. Aztán majd kijavít egy madridista kolléga.Castiel írta:Én azt mondom, hogy Modric nem ügyetlen játékos, szerintem a Ligában elboldogulna... csak megint olyan player, aki a védekezésben, nem tesz hozzá sokat, mint Özil... így meg maradhat a 2 vkp-s felállásuk, csak akkor meg ki fog padozni ebben a hadrendben? Cr biztos nem, Higany/Benzin megint csak elképzelhetetlen, marad Di Maria, és Özil, akik padozhatnak ha a Modric érkezik... vagy tévedtem, és más hadrendet tolnak... mndjuk emondták uj év uj elképzelések...
Én úgy tudom Alonso mellett fog játszani, tehát Khedira lapát. Aztán majd kijavít egy madridista kolléga.Castiel írta:Én azt mondom, hogy Modric nem ügyetlen játékos, szerintem a Ligában elboldogulna... csak megint olyan player, aki a védekezésben, nem tesz hozzá sokat, mint Özil... így meg maradhat a 2 vkp-s felállásuk, csak akkor meg ki fog padozni ebben a hadrendben? Cr biztos nem, Higany/Benzin megint csak elképzelhetetlen, marad Di Maria, és Özil, akik padozhatnak ha a Modric érkezik... vagy tévedtem, és más hadrendet tolnak... mndjuk emondták uj év uj elképzelések...
Nem látom Modricban azt a potenciált,hogy megteremtse a különbséget azokon a meccseken ahol egy Real Madrid rászorulna (ellenünk és még kb. 2 csapat van a világon aki ellen el kellene)így nem hiszem,hogy erősödnétek vele,esetleg a Betisnek nem 3-at hanem 4-et rúgtok,de ezen kívül semmi több.REMY írta:Még mindig hiányposztra jönne Modric, így hiába "középszerű" jelentősen erősödünk. Mindig azon a poszton voltak gondjaink, ezt Modric megtudja oldani, remélhetőleg. Amúgy sincs más játékos aki elhozható és azon a poszton vanMezner2 írta:A Spurs így meg az olimpia közben,szépen csendesen készül megkötni az évszázad üzletét,elpasszol egy véleményem szerint középszerű playat(Modric a szememben az) 40 milláért a blancoknak,közben meg megveszik a negyedéből(12milka) Európa egyik legnagyobb ígéretét M'villa-tóriási fazonok,remélem jól legombolják a Madridot