Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
Nero.
Llegenda del Barça

2016.03.31. 02:36:46

Mondjuk szerintem Reus tett már le annyit az asztalra, hogy ne csak egy "kikiáltott tehetség legyen." Én mondjuk a Real helyében vinnék is CR helyére.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.03.30. 22:00:06

Subinho írta:Mii a helyzet a nemrég hatalmas tehetségnek kikiáltott és a VB-ről lemarado Reus-al? Tudtok róla vmit? Olaszok ellen csak csere volt....
Szezon elején nagyon jól ment neki, azóta kicsit visszaesett, de nem borzasztóan. Legalábbis nekem ez jött le azokból a meccsekből, melyeket láttam.
Subinho
Director del Fútbol

2016.03.30. 21:53:06

Mii a helyzet a nemrég hatalmas tehetségnek kikiáltott és a VB-ről lemarado Reus-al? Tudtok róla vmit? Olaszok ellen csak csere volt....
TripleH
Entrenador del Barça

2016.03.30. 21:28:19

LG írta:Valóban nagyon erős a francia keret, de tudjuk, hogy ez nem garancia a sikerhez. Ott a hazai pálya előnye is, de én nem igazán tudom hová tenni őket még. Ebben persze benne van az is, hogy a 2006-os VB óta rendre gyatrák a világeseményeken, pedig az elmúlt 10 évben sem voltak papíron rossz kereteik.
Rossz kereteik nem voltak, de ez most nagyon erős, talán feljuthat a '98-as keret szintjére.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.03.30. 21:23:16

Valóban nagyon erős a francia keret, de tudjuk, hogy ez nem garancia a sikerhez. Ott a hazai pálya előnye is, de én nem igazán tudom hová tenni őket még. Ebben persze benne van az is, hogy a 2006-os VB óta rendre gyatrák a világeseményeken, pedig az elmúlt 10 évben sem voltak papíron rossz kereteik.

A milyen meccsre érdemes elmenni a szurkolás miatt témához: nyilván nem veszi fel versenyt a legnagyobb európai rangadókkal, de azért egy DAC meccsnek is megvan a különleges hangulata, főleg magyar emberek számára:
https://www.youtube.com/watch?v=xSRP7aZJP2o" target="_blank
talán feljuthat a '98-as keret szintjére.
Csapat szinten TALÁN feljuthatnak, de ha egyénileg nézzük, azért messze nincsenek akkora klasszisaik, mint akkor. Mondjuk másnak sem...az minden idők egyik legerősebb kerete volt, igazi aranygeneráció.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2016.03.30. 21:33:20-kor.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.03.30. 17:43:08

Varane tényleg echte francia ? Én eddig azt hittem , hogy minimum egyik szülője fekete .

Szerk: Közben utánanéztem. A szülők martiniquei-ek (Karib-tengeren levő francia gyarmat volt most pedig tengerentúli megye ) .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.03.30. 17:18:32

Mondjuk a többiek közül is francia szülőkkel bírnak, meg nagy része Fro-ban is született, kitudja hányadik generációs bevándorlóként.
Németeknél a török-lengyel vonal erős, ez természetes.
Spanyoloknál, portugáloknál is brazilok jelen voltak/vannak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.30. 16:36:19

Köszi. :)

Igen, én is arra gondoltam, hogy a szülei franciák és Franciaországban született. :)

Azért kicsit máshogy nézne ki a francia csapat. Meg persze a német is, stb...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.03.30. 16:01:33

Alfa írta:
csababarca írta: Ki számít echte franciának? Azoknak hogy kell kinézniük?
Olyanoknak akiknek francia felmenői vannak és mondjuk nem algériai,ghánai és stb..

Ahha.
Akkor Lloris, Cabaye, Griezmann, Gignac, Varane, Matyi,Giruod, Digne, Jallet...ők biztosan.

Néhány feketénél nem találtam származást, szóval róluk nem tudom honnan származnak.
Matuidi-Angola
Evra-Szenegál
Sakho-Szenegál
Kante-Mali
Pogba-Guinea
Coman-Guinea
Koscielny-Lengyel
Moussa Sissoko-Mali

Ezeket szedtem össze hirtelen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alfa
Entrenador del Barça

2016.03.30. 15:47:07

csababarca írta: Ki számít echte franciának? Azoknak hogy kell kinézniük?
Olyanoknak akiknek francia felmenői vannak és mondjuk nem algériai,ghánai és stb..
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.03.30. 15:36:19

S.Agüero írta:Amúgy a francia keretből ki az, aki echte francia?
Ki számít echte franciának? Azoknak hogy kell kinézniük?
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.30. 15:25:33

Amúgy a francia keretből ki az, aki echte francia?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.30. 15:18:18

TripleH írta:Ez a Payet mióta ekkora spíler? Az összes top csapatban elférne ilyen teljesítménnyel nem csak a WHU-ban.
Tromort nagy örömére. :D Ezért is mondom, hogy a francnak se fog hiányozni Benzema.

Coman gólja tegnap:
https://streamable.com/n4wj

És akkor pl Tolisso, Rabiot féle "utánpótlás" is ott van még. :D Ez a csapat szerintem erősebb mint a Zidane féle aranycsapat. Még ha nem is lehet egy Pogbat Zidanehoz hasonlítani vagy Griezmannt Henryhoz, de mélységre és tehetségre ez egy jobb csapat.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.30. 14:21:01

etooka9 írta:
Alves pontot mentett a hosszabbításban. :D (2-2)
Nem is akármilyen góllal :shock: :lol: =D>

Most néztem vissza, nagyon szép technikai megoldás volt, rég láttam ilyet tőle :D
TripleH
Entrenador del Barça

2016.03.30. 12:52:26

Ez a Payet mióta ekkora spíler? Az összes top csapatban elférne ilyen teljesítménnyel nem csak a WHU-ban.
etooka9
Capitá del Barça

2016.03.30. 10:01:49

MessiNeymarSuarez írta: Vezet is a Paraguay 1-0-ra... :mrgreen: =D>
Alves pontot mentett a hosszabbításban. :D (2-2)
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.30. 03:29:43

crixus írta:A brazil meccset azt hiszem kihagyom, pedig tervben volt,hogy megnézem (holnap úgysincs előadás :lol: ). Ilyen gyenge kezdőt már régen láttam. Marquinhos, Coutinho, Oscar a kispadon Willian és Douglas Costa akikért talán érdemes lenne, de nekem ez most kevés.
Vezet is a Paraguay 1-0-ra... :mrgreen: =D>
crixus
Entrenador del Barça

2016.03.30. 02:50:02

A brazil meccset azt hiszem kihagyom, pedig tervben volt,hogy megnézem (holnap úgysincs előadás :lol: ). Ilyen gyenge kezdőt már régen láttam. Marquinhos, Coutinho, Oscar a kispadon Willian és Douglas Costa akikért talán érdemes lenne, de nekem ez most kevés.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.30. 02:04:29

Meghallgatásra került itt pár kolléga kérése:
Messi a tizit középmagasságban, erősen, szélre helyezve lőtte, be is ment =D> :lol:
( ezzel megszerezve 50-edik válogatottbeli gólját)

Jelenleg 2-0 Argentínának Bolívia ellen a 32-edik percben.
etooka9
Capitá del Barça

2016.03.29. 23:16:03

recrea írta:A legdurvább élményem amúgy egy Milan-Barca volt, mikor Zlatan még ott volt, BL csoportmeccs, nyertünk 3-2re, szó szerint féltem a stadionban, igazi katlan volt, eleve a fekete-piros szín, plusz vittek be pirotechnikát, meg voltak őrülve az olaszok, taposták egymást, be voltak nyomva-szívva, a stadion környéke egy merő mocsok, igénytelenség, kurvák mindenhol....istenem, de szép élmény :)
Ezt teljes mértékben alá tudom támasztani.

Én még 2006-ban voltam kint MIlan-Barca Bl negyeddöntőn, Giuly góljával nyertünk 1-0ra.

12 éves voltam, viszont ami megmaradt leginkább az a hangulat, az olaszok nagyon vadak ilyen tekintetben. Pirotechnikában nem volt hiány. :D

Persze mostmár más kávéház a san siro.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.29. 23:08:54

geridoss írta:Ha esetleg rám szakadna az ötös lottó főnyereménye, szeretném bejárni Európa legjobb hangulatú mérkőzéseit. Ehhez kérnék némi segítséget, jelenleg még csak elméleti kalandozásaimhoz. :D

Olyanokra gondolok, hogy még a youtube videó láttán is kiráz a hideg a hangulattól. Teszem azt Galata - Fenerbahce, Roma - Lazio vagy szerb és bolgár rangadók. Németországban még nem voltam meccset nézni, viszont TV-n keresztül nekem úgy jön le, hogy ott is hajlamosak végigordítani egy-egy meccset (lehet csak szerencsém volt, és pont egy olyat kaptam el). Franciákkal nem vagyok tisztában, de így látatlanban a Marseille fanatikus tábornak tűnik nekem, aztán Bobék majd kijavítanak, ha mégsem.

Elvakult, fanatikus, őrült rajongókra gondolok, akik élnek-halnak a csapatukért, és egész mérkőzés alatt biztosítva van a jó hangulat. Tehát spanyol csapatok kizárva. :D

Tudnátok mondani néhány ilyen csapatot, akár személyes tapasztalat által, akár más forrásból? A bajnokság igazából lényegtelen, hogy melyik.
Alapból BL meccsre kell menni vagy valami nagy rangadóra, másképp kb sehol nincs teltház, az pedig alap a legjobb szurkoláshoz.

1. Dortmund: non plus ultra....félelmetes szurkolótábor, sztem a világ legnagyobb B-közepe, nem lehet őket kivéreztetni, ha meccs alatt lemész mosdóra vagy a büfébe, attól tartasz, h Rád szakad a stadion.

2. Vicente Calderon: végigordítják, kivéve a szünetet, akkor a stadion nagyrésze előveszi az alufóliába csomagolt, otthon elkészített sonkás szendvicset és elmajszolják, meg beszélgetnek, elkezdődik a második félidő, megőrülnek újra, ilyet még életemben nem láttam. Igénytelen népség, a stadion környékén térdig jársz a szemétben.

3. Allianz: nagyon kitartó közönség, végigszurkolják a meccset, bármi az eredmény, tömve a stadion mindig, a legjobb, amikor "válaszol" egymásnak a két rövid oldal. "Bayern-Bayern", ezt üvöltik felváltva.

4. Párizs: meglepően nagy a szurkolás, és az egész stadion, hiába "újgazdag" klub, ott azért van foci egy ideje, meg szurkolók is szép számmal.

A legdurvább élményem amúgy egy Milan-Barca volt, mikor Zlatan még ott volt, BL csoportmeccs, nyertünk 3-2re, szó szerint féltem a stadionban, igazi katlan volt, eleve a fekete-piros szín, plusz vittek be pirotechnikát, meg voltak őrülve az olaszok, taposták egymást, be voltak nyomva-szívva, a stadion környéke egy merő mocsok, igénytelenség, kurvák mindenhol....istenem, de szép élmény :) Egy barátom most volt kint bajnoki meccsen, ma már egy laza teadélután. Roma vagy Nápoly meccsre mennék oda inkább.

Német stadionnal nagyot nem lehet hibázni. Ott mindig vannak és éltetik a csapatot. Amire én is mennék, az egy török bajnoki, kiváncsi vagyok, felveszi-e a versenyt Dortmunddal, gyanítom, h igen.

Egyébként nagyon komoly élmény volt a Fradi-Újpest stadionzáró, az a szurkolás bárhol Európában megállná a helyét, most meg menj be a Goupiba, csoda, ha nem alszol el meccs közben.
geridoss
Director del Fútbol

2016.03.29. 22:39:26

Köszi, valahogy éreztem. ;)
Szeretnék eljutni egy Marseille - PSG-re is, de valószínűleg Dortmunddal kezdek, közel is van, úgy láttam állóhely 16 euró, az nevetségesen olcsó. :D

Értelemszerűen oda már nem csendben ücsörögni mennék.

U.i.: elég komoly a videó, meg is hozta a kedvem hozzá. :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.29. 22:06:57

Marseille az tényleg iszonyat jó. Én szerencsére egyszer eljutottam oda, a stadion formája is annyira egyedi hogy tényleg ott marad minden hang és félelmetes a hangorkán.

Spanyoloknál meg pl az Atleticonál nem szotyizás van. :D Németeknél a Dortmundnál lehet jó hangulat, de ebben veb a kompetens, ő szokott ultrákkal foglalkozni meg ilyenek. :D

Én Marseilleről tudok véleményt formálni ha van lehetőséged akkor érdemes kimenni, egy Marseille-PSG Klasszikusra pl. :D Csak várd meg míg a Marseille is jó csapat lesz. :D St Etienneben is eltudnak durranni egyébként, ott is általában jó a hangulat.

OM-PSG tavaly.
https://www.youtube.com/watch?v=vNlnf50HbeE
Kép
Kép
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2016.03.29. 21:58:04

Ha esetleg rám szakadna az ötös lottó főnyereménye, szeretném bejárni Európa legjobb hangulatú mérkőzéseit. Ehhez kérnék némi segítséget, jelenleg még csak elméleti kalandozásaimhoz. :D

Olyanokra gondolok, hogy még a youtube videó láttán is kiráz a hideg a hangulattól. Teszem azt Galata - Fenerbahce, Roma - Lazio vagy szerb és bolgár rangadók. Németországban még nem voltam meccset nézni, viszont TV-n keresztül nekem úgy jön le, hogy ott is hajlamosak végigordítani egy-egy meccset (lehet csak szerencsém volt, és pont egy olyat kaptam el). Franciákkal nem vagyok tisztában, de így látatlanban a Marseille fanatikus tábornak tűnik nekem, aztán Bobék majd kijavítanak, ha mégsem.

Elvakult, fanatikus, őrült rajongókra gondolok, akik élnek-halnak a csapatukért, és egész mérkőzés alatt biztosítva van a jó hangulat. Tehát spanyol csapatok kizárva. :D

Tudnátok mondani néhány ilyen csapatot, akár személyes tapasztalat által, akár más forrásból? A bajnokság igazából lényegtelen, hogy melyik.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.29. 21:54:13

https://twitter.com/MUnitedHome/status/ ... 6707618816
Nem rossz szülinap. :D
Gignac csukafejese meg parádésra sikeredett.
https://cdn.streamable.com/video/mp4-mobile/ubbt.mp4
Rég nem láttam ilyen szép csukafejest.

Másodikat nem tudom nézni, de megint nagyon meggyőző a francia csapat. És Lass se rossz, de ha összeáll egy Pogba-Matuidi-Kanté trió közére akkor ilyen erős hármast talán még soha senki nem tudott felvonultatni és az erőt szó szerint értem. Ezek hárman fizikálisan mindenkit legyűrnek. Mellé meg a labdával is kiválóan bánnak, nagyon jó a francia csapat, ki kell jöjjön ez Nyáron is.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése