noname írta:Ha viszont már ilyesmiről beszélünk. Mi van Puyollal és Pedroval. Puyolt mindennek mondanám, csak tehetségesnek nem. Ő 100%-ban kemény munkával érte el, amit. Hasonlóan Pedro. Aki látta játszani az első 2 szezonjában, az tudja h valósággal sírt nála a labda. Gyors volt és nem töketlenkedett a kapu előtt. Ennyi. Ehhez képest idővel az egyik leghasznosabb játékosunk lett mezőnyben. Ő azt tanulta.
Pedro nálam is "csak" egy jó munkás, akinek kijött 2 szezonon keresztül nagyon a lépés, de semmi extra. Puyi viszont.. Ha azzal definiálod a tehetséget, hogy jól szólózik a védők közt, akkor nyilván tehetségtelen, de egy védőről beszélünk. Olyan ütemérzéke volt, mint keveseknek, ő is mindig odaért mindenhova, mozgatta az egész védelmet.. Erre is születni kell. Itt ényleg definíciós különbségek vannak szerintem, mert nálam Puyi minden, csak nem tehetségtelen. Sokan lelkesek rajta kívül is, mégsem növik ki magukat hosszú éveken át posztjuk egyik, ha nem legjobbjává.
noname írta:És hogy konkrétan az előző kérdésre válaszoljak: Xavi ezen a téren deffiniált fogékonyságát én nem csak a focihoz rendelném, sztem az egy általános dolog nála. Ha mérnöknek megy, ha autóversenyzőnek megy, akkor is kijönne ez.
Ha ez a Xavis gondolatmeneted meg ilyen egyszerű lenne, akkor minden okos ember, akinek egy kicis technikai érzéke van, hihetetlen jó irányító lenne. De láthatjuk, hogy nem így van..