Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.07. 18:54:14

Rajtuk ma sem fog múlni....
https://www.youtube.com/watch?v=3_rg9MtTlYo

Szutyok egy szezon ez, legalább némi öröm lehetne benne, hogy megverjük a PSG-t. :D ÉS egy győzelemmel elég szépen feljebb tudnánk jönni.

Nyilván a PSG az esélyes meg veretlenek, de mikor ha nem Marseilleben kapnánk az első tockost. :D Talán-talán összejön én bízok benne. Mindenesetre 21-től Klasszikus.

Allez l'OM
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.04. 14:21:47

Az angolok nagy hibája pont az szerintem, hogy sok pénz árad be, s sok külföldi játékost vesznek meg. És itt leginkább a középcsapatokra kell ezt érteni, mert a nagyoknál ez megvolt régen is.

Kíváncsi lennék, hogy pl az elmúlt 20 évben mennyit változott az angol/külföldi játékosok aránya. Mert szemre szerintem nagyot változott. És egész egyszerűen nincsenek angol játékosok.
Kép
Kép
Kép
rhuni
Jugador del Barça

2016.02.04. 12:42:38

Az a helyzet, hogy a válogatott mezőny is eléggé fel van hígulva, szóval ha mentálisan helyreraknák őket simán odaérhetnének.

Sterlingnél sem a képességekkel van baj, hanem sokkal inkább fejben, de ha ő nem jó akkor is ott van a helyére akkor egy Walcott vagy Ibe.
Lingardot nem láttam játszani, de látom kipöckölte szépen Depayt a MU kezdőjéből, ő milyen amúgy?

Persze mondom - lehet az én készülékemben van a hiba. :mrgreen:

Meglátjuk.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.04. 12:30:53

rhuni írta:Hart-Clyne-Smalling-Jagielka-Baines-Henderson-Barkley-Alli-Vardy-Kane-Sterling.
ennek a 11-nek az 3/4-e agyonsztárolt középszer. angliában ha találnak egy játékost aki 2 egyeneset tud rúgni a labdába rögtön megveszi a city vagy az arsenal és próbálják elhitetni a világgal, hogy mekkora spílert akasztottak le. lásd pl. sterling

évek óta ilyen nulla játékosokkal van tele az angol 11, nem csoda h soha nem érnek el semmit.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.04. 11:51:11

rhuni írta:Azon gondolkodtam, hogy lehet megint naív vagyok, de az angoloktól mostmár akár a nagy számok törvénye alapján is, de számítok valami kiugró teljesítményre, mondjuk legalább egy elődöntőre, az eb-n.
Szerintem meg szokás szerint megint leégnek, csak úgy mint az elmúlt 10-15 évben, de mondhatnám a klubcsapataikat is európai szinten. Régóta nem tényező már az angol foci, egyedül csak neve van meg hypeja, de már az se sokáig. :)
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
rhuni
Jugador del Barça

2016.02.04. 11:11:20

Azon gondolkodtam, hogy lehet megint naív vagyok, de az angoloktól mostmár akár a nagy számok törvénye alapján is, de számítok valami kiugró teljesítményre, mondjuk legalább egy elődöntőre, az eb-n.
Szerintem most vannak olyan játékosaik akik nem azok az echte angol favágó stílust képviselik, pl. Alli. A kulcs az lenne, hogy Rooneyt nem szabadna a kezdő közelébe engedni. Egyik legtúlértékeltebb játékos az egész angol foci történelmében és a csapatmorálra is rossz hatással volt mindig szerintem.

Hart-Clyne-Smalling-Jagielka-Baines-Henderson-Barkley-Alli-Vardy-Kane-Sterling.

Szerintem ez így adná, egy jó taktikával, bár a vén ez a vén bagoly Hodgson nagyon le van maradva a mai focitól. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.03. 17:22:00

noname írta:Az a heroikus küzdelem úgy nézett ki h a kapusuk élete formájában védett, ők pedig kb semmi veszélyt nem jelentettek az ellenfélre. Mindenki mindig írja h mennyit fejlődik. Én azt látom h az utóbbi jópár VB-n mindig közepes a csapatuk. Stabilak, de kb ennyi, szóval hol itt a nagy fejlődés. Az lehet h sokat fejlődtek ahhoz képest amilyen volt az MLS a megalapításakor.

És itt a bónusz kérdés: Ha annyit fejlődtek, mégis miért van az h a Concacaf zóna klub-VB részvevője szinte kivétel nélkül sosem amerikai csapat? Mexikó ennyire profi munkát végezne? :lol:
Szeretne sok ország olyan közepes csapatot mint az övék, ráadásul honnan indulva. :D Most már stabilan továbbtudnak jutni a csoportból, ez nálam eléggé nagy fejlődés. Nem tudom melyik meccsre gondoltál, de Belgium ellen az USA nagyon jó volt.

Mexikó meg még mindig előttük jár, de az USA-ban 20 éve van kb foci. Kína hasonló erőforrásokkal rendelkezik, szuperhatalom.
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.02.03. 16:41:52

Az a heroikus küzdelem úgy nézett ki h a kapusuk élete formájában védett, ők pedig kb semmi veszélyt nem jelentettek az ellenfélre. Mindenki mindig írja h mennyit fejlődik. Én azt látom h az utóbbi jópár VB-n mindig közepes a csapatuk. Stabilak, de kb ennyi, szóval hol itt a nagy fejlődés. Az lehet h sokat fejlődtek ahhoz képest amilyen volt az MLS a megalapításakor.

És itt a bónusz kérdés: Ha annyit fejlődtek, mégis miért van az h a Concacaf zóna klub-VB részvevője szinte kivétel nélkül sosem amerikai csapat? Mexikó ennyire profi munkát végezne? :lol:
A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.03. 16:27:54

noname írta
Az USA rengeteget fejlődött és nem csak az odaigazolt játékosok miatt, hanem legfőképpen a 94-es VB miatt, legalábbis szerintem. Azóta indultak meg igazán felfelé, Beckenbauer, Pelé korszak nem hozott ilyen ugrásszerű változást.
Maga a bajnokság lehet nem kiemelkedő, de vannak külföldi edzők, ölik bele a pénzt és igenis fejlődnek. Eljutottunk odáig, hogy egy USA stabilan tovább tud menni a csoportból és a legutóbbi két VB-n is heroikus küzdelemben maradtak csak alul hosszabbítás után. Vagy ugye pl 2002-ben negyeddöntőig mentek, ahol a németek ellen végig jól tolták. Egyértelműen fejlődtek, Kínára nem tudom mi vár, de tőke, embermennyiség, külföld bevonása adott.

Lehet félreértelmeztem és külön csak a bajnokságra értetted, de en bloc nézem a dolgokat és az amerikai foci fejlődött.
Kép
Kép
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.01. 13:44:23

herlius írta:
OK, és ez a lista mit is mutat? És mellesleg hol a PD?
Azt mutatja , hogy melyik bajnokságban költötték a legtöbbet a téli átigazolási időszakban a csapatok.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2016.02.01. 13:19:36

OK, és ez a lista mit is mutat? És mellesleg hol a PD?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.29. 23:40:05

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 23. fordulójának nyitó mérkőzésén az Olympique Marseille hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Lille-lel. Az OM a 83. perctől az emberhátrányban játszott, a 96. percben a csereként beálló Antoine Rabillard találatával tíz emberrel egyenlített. A győzelem azonban elmaradt, ami azt jelenti, hogy a kikötővárosi csapat már kilenc bajnoki óta nyeretlen saját közönsége előtt, ezzel megdöntötte a negatív klubcsúcsot.

Majd jövőre......
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.27. 20:39:39

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.24. 22:05:08

Off: Rondo játékolvasásához ennyit fűznék hozzá. :D
http://uproxx.com/dimemag/rajon-rondo-g ... ign=buffer
A csávó előre tudta mit fog játszani az ellenfél, s a csapattársa nem érti miért küldi le a sarokba. :D És hozzáteszem, hogy pont emiatt nagyon öntörvényű játékos ezért nehéz vele. Mindig agyal valamin és jobbat akar. Nem védem őt, de maga a játéktudása, elemzőképessége kiemelkedő a mai NBA-ben.

Nálam lemaradt a nem egyenlő kifejezés, de a lényeg ugyanaz. Intuíció nem tanulható, az is egyfajta tehetség. Viszont maga az intelligencia is egyfajta probléma megoldóképesség és a pályán is ez sokat számít, s az élet többi területén is, hogy mennyire lesz "talpraesett" valaki. Viszont külön azt hogy okos meg külön venném, mert az inkább a tanult kifejezés. A magyar nyelv szépségei. :D
Kép
Kép
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.24. 21:44:12

Palesszel közben már közös nevezőre jutottunk, úgyhogy ahhoz már nem is szólnék hozzá.

Azt is tudom, hogy Xavi a való életben is tényleg egy nagyon intelligens ember hírében áll, e mellett ha jól tudom több diplomája is van (lehet, hogy csak egy), úgyhogy még művelte is magát. DE :!:

Saját tapasztalatomból mondom, hogy a játékintelligenciának és a való életben való intelligenciának nem feltétlenül van köze egymáshoz, ezért is írják/írom elé a játék szót. Nagyon sok olyan buta emberrel fociztam együtt, akik úgy látták át a játék egészét, hogy az valami hihetetlen, ezen a téren az egyik legkiemelkedőbb játékos (szerintem) aki valaha is a csapattársam volt, egy végtelenül egyszerű srác, de a focihoz hatalmas esze volt, ez az egyszerűsége, az indulatossága sokszor feledtette ezt. De lehetne mondani fociból és más sportágakból is hasonló példákat (pl. Rondo szerintem kifejezetten jól lát a pályán, jól alakít ki helyzeteket, közben meg egy figyelmezetlen idióta, de Bob erről biztos többet tudna mesélni).
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.24. 21:30:10

Okos nem egy intelligencia. És van külön játékintelligencia. :D

Pedro meg abszolút képzett focista volt a nagy munkabírása mellett.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.24. 21:26:48

noname írta:Ha viszont már ilyesmiről beszélünk. Mi van Puyollal és Pedroval. Puyolt mindennek mondanám, csak tehetségesnek nem. Ő 100%-ban kemény munkával érte el, amit. Hasonlóan Pedro. Aki látta játszani az első 2 szezonjában, az tudja h valósággal sírt nála a labda. Gyors volt és nem töketlenkedett a kapu előtt. Ennyi. Ehhez képest idővel az egyik leghasznosabb játékosunk lett mezőnyben. Ő azt tanulta.
Pedro nálam is "csak" egy jó munkás, akinek kijött 2 szezonon keresztül nagyon a lépés, de semmi extra. Puyi viszont.. Ha azzal definiálod a tehetséget, hogy jól szólózik a védők közt, akkor nyilván tehetségtelen, de egy védőről beszélünk. Olyan ütemérzéke volt, mint keveseknek, ő is mindig odaért mindenhova, mozgatta az egész védelmet.. Erre is születni kell. Itt ényleg definíciós különbségek vannak szerintem, mert nálam Puyi minden, csak nem tehetségtelen. Sokan lelkesek rajta kívül is, mégsem növik ki magukat hosszú éveken át posztjuk egyik, ha nem legjobbjává.
noname írta:És hogy konkrétan az előző kérdésre válaszoljak: Xavi ezen a téren deffiniált fogékonyságát én nem csak a focihoz rendelném, sztem az egy általános dolog nála. Ha mérnöknek megy, ha autóversenyzőnek megy, akkor is kijönne ez.
Ha ez a Xavis gondolatmeneted meg ilyen egyszerű lenne, akkor minden okos ember, akinek egy kicis technikai érzéke van, hihetetlen jó irányító lenne. De láthatjuk, hogy nem így van..
noname
Llegenda del Barça

2016.01.24. 20:37:24

Ha viszont már ilyesmiről beszélünk. Mi van Puyollal és Pedroval. Puyolt mindennek mondanám, csak tehetségesnek nem. Ő 100%-ban kemény munkával érte el, amit. Hasonlóan Pedro. Aki látta játszani az első 2 szezonjában, az tudja h valósággal sírt nála a labda. Gyors volt és nem töketlenkedett a kapu előtt. Ennyi. Ehhez képest idővel az egyik leghasznosabb játékosunk lett mezőnyben. Ő azt tanulta.
Visszatérve Xavi-ra. Véleményem szerint az ő fogékonysága legfőképpen egyszerű intelligenciára vezethető vissza. Értsd: ha IQ tesztet végeznénk mindenkin a csapatba, valszeg Xavi magasan veri a népet. Az átlag focista nem okos. Ritka az, aki annyira intelligens, mint Xavi( a másik példa Lampard, aki úgyszintén nagyon intelligens ember hírében állt). Egy ilyen ember pedig sokkal több információt képes feldolgozni és jobb döntéseket hoz(ismerősen hangzik). Xavi fő tulajdonságai: mindig tudta, hogy mindenki hol van a pályán és merre mozog és ez az ellenfél játékosaira is érvényes. Gyorsan hozott, jó döntéseket.
Amikor focistánál zsenialisáról, tehetségről beszélek, akkor én nem erre gondolok, hanem a Messi-féle tehetségre, aki már 5 éves korában is ugyanúgy cselezett, mint ma. Persze ez is deffiníció kérdése. Xavi esetében az őstehetséget én leginkább abban fedezem fel, hogy remek volt mindig a labdakezelése. A pályán való látást viszont sokkal inkább egy hosszú tanulási folyamatnak tudom be.
Ki így deffiniálja, ki úgy.

És hogy konkrétan az előző kérdésre válaszoljak: Xavi ezen a téren deffiniált fogékonyságát én nem csak a focihoz rendelném, sztem az egy általános dolog nála. Ha mérnöknek megy, ha autóversenyzőnek megy, akkor is kijönne ez.
A Fifa egy szégyen
MichaaBee
Llegenda del Barça

2016.01.24. 16:51:07

nzxtpo írta:
palesz77 írta:Vagy ha minden tanulhato, amit Xavi tudott, akkor az egesz mai generacio szegyelje el magat, hogy lustalkodtak csak gyakorlas helyett.
Bob ráérzett, hogy mit próbálok mondani, és most visszaidézek a korábbi hsz-edből, mert szerintem nem áll annyira messze egymástól a kettőnk véleménye, csak apró különbség van.
Van Xavi és van egy La Masia növendék, akik elvileg ugyanazt a képzést kapják, ugyanúgy beletesznek több ezer munkaórát, több millió gyakorlatot végeznek el, mire elérik a nagycsapatot, de mégis más szinten van a technikai képzettségük. Ez az amire te azt mondod, hogy nem lehet tanulni, én meg inkább úgy mondanám, hogy Xavi (vagy Busi és Ini) sokkal fogékonyabb volt ezekre a dolgokra, és ugyanannyi vagy akár kevesebb gyakorlással is magasabb szintre jutottak, és mivel ez párosult azzal, hogy hogyan látnak a pályán, hogyan látják át a helyzetet, milyen gyorsan hoznak döntést nyomás alatt stb. ezért lettek világklasszisok. Remélem végre jó irányból közelítettem meg, és áttudtam adni teljes mértékben amire gondoltam. :mrgreen:
Kicsit úgy érzem, hogy leírtad ugyanazt, mint palesz, csak virágnyelven. :D Ugyanazt tanították Xavinak és Iniestának, mint bárki másnak, csak ők ketten "fogékonyabbak" voltak, más szóval veleszületett tehetségük volt arra, hogy ezt jobban megtanulják. Szóval megint ott tartunk, hogy valamivel több tehetségük/fogékonyságuk van a focihoz.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Tromort77

2016.01.24. 16:45:19

Mondjuk Tévez azt nyialtkozta a meccs után, hogy ideje lenne felnőniük.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.24. 16:28:12

zola8787 írta:Boca Juniors - River Plate: 0 - 1

A Boca 8 emberrel játszott a 78. perctől, de a River rangadóhoz mérten próbálta kiegyenlíteni a küzdelmeket, így kaptak 2 pirosat :lol:

Piros lapok: Boca - River: 3 - 2
Na ezért hoztam fel őket példának, ott a futball háború. :D Aki nem marad talpon azt eltapossák. :D
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.01.24. 16:26:02

zola8787 írta:Boca Juniors - River Plate: 0 - 1

A Boca 8 emberrel játszott a 78. perctől, de a River rangadóhoz mérten próbálta kiegyenlíteni a küzdelmeket, így kaptak 2 pirosat :lol:

A lényeget kihagytad, ez valami barátságos meccs lett volna elvileg. :D
zola8787
Director del Fútbol

2016.01.24. 16:11:10

Boca Juniors - River Plate: 0 - 1

nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.22. 11:32:29

palesz77 írta:Vagy ha minden tanulhato, amit Xavi tudott, akkor az egesz mai generacio szegyelje el magat, hogy lustalkodtak csak gyakorlas helyett.
Bob ráérzett, hogy mit próbálok mondani, és most visszaidézek a korábbi hsz-edből, mert szerintem nem áll annyira messze egymástól a kettőnk véleménye, csak apró különbség van.
Van Xavi és van egy La Masia növendék, akik elvileg ugyanazt a képzést kapják, ugyanúgy beletesznek több ezer munkaórát, több millió gyakorlatot végeznek el, mire elérik a nagycsapatot, de mégis más szinten van a technikai képzettségük. Ez az amire te azt mondod, hogy nem lehet tanulni, én meg inkább úgy mondanám, hogy Xavi (vagy Busi és Ini) sokkal fogékonyabb volt ezekre a dolgokra, és ugyanannyi vagy akár kevesebb gyakorlással is magasabb szintre jutottak, és mivel ez párosult azzal, hogy hogyan látnak a pályán, hogyan látják át a helyzetet, milyen gyorsan hoznak döntést nyomás alatt stb. ezért lettek világklasszisok. Remélem végre jó irányból közelítettem meg, és áttudtam adni teljes mértékben amire gondoltam. :mrgreen:
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Válasz küldése