La Liga / Copa del Rey
Tök egyértelmű bünti
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Kellett nekik felhúzni a szövetséget 
Annak fényében, hogy ezeket rendre meg szokták adni, szerintem amúgy jogos. Csak annyi az enyhítő körülmény, hogy a labda már odébb van, de ezt nem szokták figyelni. Első tizi ellenük befújva

Annak fényében, hogy ezeket rendre meg szokták adni, szerintem amúgy jogos. Csak annyi az enyhítő körülmény, hogy a labda már odébb van, de ezt nem szokták figyelni. Első tizi ellenük befújva

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
vicc. ezt nagyon keresni kellett...
-
- Entrenador del Barça
Merik vagy nem merik? Tiszta eset pedig.
na készül a 2. tiltakozó levél?
- bence0330
Hoppá, tizi? Sok ilyet láttunk megadni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.02.08. 21:38:19-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Nekünk az a jó, ha nagyon fárasztó küzdelemben döntetlen lesz, esetleg kiállítás is 
Na,de komolyra, az atlético idén komoly támadó focit játszik, egész nézhető.
Na,de komolyra, az atlético idén komoly támadó focit játszik, egész nézhető.
- bence0330
Az egyszerre lenne egy nyúl, miközben vadászpuskát cipel, és egy lekvár, aki épp eltesz egy nagymamát. És ennek az összege szorozva 10-el.
Örüljünk neki, hívnánk közben normális edzőket, szerintem még Andorrából is meg lehetne oldani ezt a szintet (milyen érdekes lenne Katalóniából), aztán a sztrájkról már nem kéne visszajönni.
Amúgy elképzelni nem tudom az okát, a legtöbbet kereső bírók Európában, legalacsonyabb színvonallal.
Örüljünk neki, hívnánk közben normális edzőket, szerintem még Andorrából is meg lehetne oldani ezt a szintet (milyen érdekes lenne Katalóniából), aztán a sztrájkról már nem kéne visszajönni.
Amúgy elképzelni nem tudom az okát, a legtöbbet kereső bírók Európában, legalacsonyabb színvonallal.
Some Spanish referees are considering going on strike & stopping the competition. @partidazocope

Munuerat a Real Celta után hogy hogy nem tiltották el?Ott sokkal dúlvább esetek történtek,és azóta sincs kép a félautomata rendszertől hogy Rüdiger eseténél lesen lett volna a Mallorca játékosa.Nekünk a Soci Leganes Las Palmas getafe elleni meccseken elkövetett hibákért amik súlyos pontokba kerültek miért nem volt Spanyolországon belül téma,csak a Mundonál?Most történt egy tévedés és meszelik el a bírókat sorra.Most ha nincs az Mbappé eset,akkor a Gallagheré szinte szóba sem kerülne,és ez gusztustalan.8 faultra kaptunk 5 sárgát "hazai"pályán,20 ra kettőt az ellenfél.Medina Cantalejo ma rendkívüli gyűlést hívott össze a játékvezetőknek.Fordulóról fordulóra szívunk a játékvezetői ténykedések miatt de semmi nem történik.pl mikor Yamalt labda nélkül lerugta a srác az legalább ugyan ennyire durván elnézve,mégse történt semmi.Nem tudom de volt már olyan hogy egy játékvezetői hiba miatt rendkívüli gyűlést hivott volna össze cta elnőke?Na és meszeltek már el bírót olyan esetben amikor nem a Real Madrid ellen volt tévedése?Csak kérdezem,én nem tudom.
Nem tudom most mi következik,de van egy érzésem hogy kb olyasmi mint ami a nagy újraindítás után történt meccsről meccsre.
Nem tudom most mi következik,de van egy érzésem hogy kb olyasmi mint ami a nagy újraindítás után történt meccsről meccsre.
Annyira unalmasak már ezek a bírók. Az ember tényleg csak annyit akarna, hogy leül megnézni egy meccset és minden héten mindenki meccsén a majom bírókról szól minden. Én szeretek a fociról beszélgetni de egyszerűen már csak a bírókról lehet beszélni mert nincs olyan meccs, hogy ne lenne valami ordas nagy hiba. Az jó, hogy elkaszálják ezeket csak mindegyiket kéne.
írták ezt a listát ki lehet az Atma ellen hát már most sírok, hogy megint ezek a madarak kerülnek elő. Dupla neves Hernandeztől az ég védjen bárkit. Soto Grado meg gil Manzano se jobb semmivel. 20 éve ki a fene beszélt a bírókról? Foci volt a téma. Előre látom megint a bíró lesz a téma ezen a meccsen is. Simeone is mondhatja a magáét de pont ebben a körben volt Gallaghernek egy olyan belépője ami durvább volt mint az Mbappés és nem lett piros. Egyszerűen olyan kriminálisan gyenge a játékvezetés, hogy tényleg az lenne a legjobb ha importálnánk a bírókat. Jöjjenek az olasz,francia,német bírók.
írták ezt a listát ki lehet az Atma ellen hát már most sírok, hogy megint ezek a madarak kerülnek elő. Dupla neves Hernandeztől az ég védjen bárkit. Soto Grado meg gil Manzano se jobb semmivel. 20 éve ki a fene beszélt a bírókról? Foci volt a téma. Előre látom megint a bíró lesz a téma ezen a meccsen is. Simeone is mondhatja a magáét de pont ebben a körben volt Gallaghernek egy olyan belépője ami durvább volt mint az Mbappés és nem lett piros. Egyszerűen olyan kriminálisan gyenge a játékvezetés, hogy tényleg az lenne a legjobb ha importálnánk a bírókat. Jöjjenek az olasz,francia,német bírók.
-
- Entrenador del Barça
Linkeltem a hivatalos (ez már tényleg) Real csatorna véleményét.bence0330 írta: ↑2025.02.03. 17:50:54
Gil Manzano az elmúl 1-2 évben szerintem kb a Real ellen fúj, sok híres esete volt tavaly is, utolsó perces téma, elmaradt tizik, előnyszabályt nem alkalmazta, ésatöbbi. Én nála azt érzem, hogy amióta kritikákat kapott, kompenzál.
Mondjuk nekünk kb ez mindegy is, valamit mindhárom eredményből profitálnánk, nyilván a döntetlen lenne a legjobb, de ha az egyik kikap, ahhoz jobban fogunk tapadni. A top2 lehet fontosabb egy fokkal a szuperkupa miatt, mint bármi más. Nekem bármelyik eredmény megfelel a rangadón, amíg a sajátunkat hozzuk persze.![]()
Röviden, nem tudnak ilyen háttérrel jól dönteni
1. felülnek a nyomásgyakorlásnak
2. nem ülnek fel, ebben az esetben lehet, hogy csak azért is ellene mennek
3. Megpróbálnak semlegesen, vagy hagyva a játékot, ítélet nélkül lehozni a kétes szituációkat, VAR-ra bízva, akik csak akkor szólhatnak, ha egyértelműen tévedett a bíró a pályán, így ők sem szólnak
Ezt a nyomásgyakorlást kellene befejezni, normális ligában ezt nem hagynák.
Szerk: AS szerint az Espanol-Real bírói 1 hónapos eltiltást fognak kapni, arra hivatkoznak, hogy Manzano is ennyit kapott a tavalyi Valencia elleni 2-2-es meccsnél, amikor lefújta a meccset a Real gólja előtt.
Szánalmas. Mennyire fogják eltiltani a Barca ellen tévedő bírókat?
Szerk 2
https://www.managingmadrid.com/2025/2/3 ... e-espanyol
Itt a hivatalos levél a szövetségnek
Ismétlem, egy normális bajnokságban ezt nem hagynák, sőt, szankciókat vonna maga után.
- bence0330
Gil Manzano az elmúl 1-2 évben szerintem kb a Real ellen fúj, sok híres esete volt tavaly is, utolsó perces téma, elmaradt tizik, előnyszabályt nem alkalmazta, ésatöbbi. Én nála azt érzem, hogy amióta kritikákat kapott, kompenzál.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.03. 17:45:47A CAT eltiltotta a hétvégi Espanol-Real bíróit az Atletico kupameccsről
https://www.football-espana.net/2025/02 ... y-negreira
Ez hozzátartozik a meccs utózöngéjéhez
Kijelölték a Real-Atleti bíró jelöltjeit.
-Gil Manzano
-Soti Grado
-Hernandez Hermandez
https://xcancel.com/atletiuniverse/stat ... mGI9g&s=19
Viccesek a kommentek is
May God be with you
Védett mostanában Oblak büntetőket stb.![]()
Mondjuk nekünk kb ez mindegy is, valamit mindhárom eredményből profitálnánk, nyilván a döntetlen lenne a legjobb, de ha az egyik kikap, ahhoz jobban fogunk tapadni. A top2 lehet fontosabb egy fokkal a szuperkupa miatt, mint bármi más. Nekem bármelyik eredmény megfelel a rangadón, amíg a sajátunkat hozzuk persze.

-
- Entrenador del Barça
A CAT eltiltotta a hétvégi Espanol-Real bíróit az Atletico kupameccsről
-Gil Manzano
-Soto Grado
-Hernandez Hermandez
Viccesek a kommentek is
May God be with you
Védett mostanában Oblak büntetőket stb.
Szerk:
https://www.intothecalderon.com/2025/1/ ... ico-madrid
Simeone visszakapja, amiért a Celta-Real után ilyet nyilatkozott, ahol a tegnapi Barca-Alaves meccs bírója, Munuera Montero tevékenykedett.
-Gil Manzano
-Soto Grado
-Hernandez Hermandez
Viccesek a kommentek is
May God be with you
Védett mostanában Oblak büntetőket stb.

Szerk:
https://www.intothecalderon.com/2025/1/ ... ico-madrid
Simeone visszakapja, amiért a Celta-Real után ilyet nyilatkozott, ahol a tegnapi Barca-Alaves meccs bírója, Munuera Montero tevékenykedett.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.02.03. 17:55:07-kor.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Ha ma nyerünk akkor 4 pontra felhozzuk magunkat, és a mi a legjobb: Következő fordulóban a RM és az Atleti egymás ellen játszanakLG írta: ↑2025.02.02. 10:37:07Így van, visszajöhetünk a harcba a Ligáért. Főleg, hogy a Realra nagyon nehéz hetek várnak.Bob_Marley írta: ↑2025.02.01. 23:19:37Szépen kezunkre játszanak a riválisok mostanság,Atletico is hullajtott pontokat,most RM, előtte Bilbao. Kötelező kihasználni ezeket és nagyon megtolni a februárt. Nem szabad pontot bukni

Na persze ha hozzuk a szokásos sormintánkat akkor ilyenkor hozunk le egy olyan X-et mint a ház

Így van, visszajöhetünk a harcba a Ligáért. Főleg, hogy a Realra nagyon nehéz hetek várnak.Bob_Marley írta: ↑2025.02.01. 23:19:37Szépen kezunkre játszanak a riválisok mostanság,Atletico is hullajtott pontokat,most RM, előtte Bilbao. Kötelező kihasználni ezeket és nagyon megtolni a februárt. Nem szabad pontot bukni
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Szépen kezunkre játszanak a riválisok mostanság,Atletico is hullajtott pontokat,most RM, előtte Bilbao. Kötelező kihasználni ezeket és nagyon megtolni a februárt. Nem szabad pontot bukni

Nikitscher Tamás most mutatkozik be, a 71. perctől csereként játszik, 4-es a mezszáma. Sajnos a Valladolid tök utolsó, most is vesztésre áll, de Yaakobishvili Antallal most két magyar is van a spanyol ligában.
Végül 5:1-re kikaptak, de Nikitscher nem volt rossz, remélem, hogy játszani fog.
Végül 5:1-re kikaptak, de Nikitscher nem volt rossz, remélem, hogy játszani fog.
-
- Entrenador del Barça
Ebben igazad van, de mindenki azon háborodott fel az ellenzék között és a médiában, hogy valami csávó óriási pénzeket szakított közvetítésért a felek között. Valószínűleg jóval előnyösebb lett végül a szerződés, és a lényeg, hogy nagy erkölcsi és anyagi károkat okozott a Barcanak az FFP.csababarca írta: ↑2025.01.27. 22:39:08
Innentől kezdve nincs semmi értelme az okfejtésnek, Laporta szerint...![]()
Laporta szerint már rég az új stadionban játszanánk.
Erre ne alapozzunk ilyen kérdésekben szerintem.
Ami igazából a kicsiknek lehet, hogy jó, de egy Real Barca szintű csapatnak nem biztos, de egy Valencia, Sevilla is kérdéses. Előbbit elvileg el akarják adni, de nincs rá vevő, utóbbi a csőd szélén, és ez már az FFP alatt.
Nem kedvelem Perezt, de itt az ő tevékenységei alapján következtetnék, mint a Real kivonult a La Liga igazgatósági tanácsából, perelte a CVC miatt, és ott tesz keresztbe nekik, ahol tud. Közben hajtja a szuperligát.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Innentől kezdve nincs semmi értelme az okfejtésnek, Laporta szerint...

Laporta szerint már rég az új stadionban játszanánk.
Erre ne alapozzunk ilyen kérdésekben szerintem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
-
- Entrenador del Barça
Laporta szerint ha nyáron megkötjük a Nike szerződést az 1/1-hez, 300 milliót bukunk. Mást most ne vegyünk figyelembe. Ez pontosan megfelel pár pont levonásának?
Juve és a City azért komolyabb vétkek miatt lett elővéve, kérdés arányos (lesz) e a büntetésük.
Nem a szabályok diszkriminatívak Barcelona szempontjából, hanem a (jog)szabályok értelmezése, amiben egyelőre a CSD is nekünk ad igazat.
Szerk: amúgy a La Liga FFP-ről Perezt kellene megkérdezni, de gyanítom a CVC per a Liga ellen, és az, hogy gazdasági kérdésekben a két nagy összezár megadja a választ. A két nagy nélkül a 18 csapat azt kezd amit akar a többségével, de szerintem ezt a La Liga vezetősége sem akarja megtudni.
Most erre írhatnám, hogy máshol is vannak szabályok, de mindenki az 5-6 olajos csapat ténykedését figyeli.dingdong írta: ↑2025.01.27. 14:43:06Előttem is írta valaki, hogy ez nem most fáj hanem majd pár év mulva. Ez nem egészséges, hogy ennyire nem mozog pénz a ligában. Mondhatnánk, hogy tél van de nyáron is alig jobb a helyzet. Persze több sebből vérzik az Olmo transzfer de az valami döbbenet, hogy a világ egyik legnagyobb csapatának ennyi év után is ilyen komoly bürokratikus akadály egy 50 millios játékost megvenni. Ennyi pénzért az angol top6 cseréket vesz kb. Az atleti most kiugrott nyáron de pl a real sem költekezik már szezonok óta. Hozták idén a teknőcöt aláírási pénzért + Endrick 35M tavaly Bellingham 100M + Güler 20M. Valami oka van hogy hiány posztokra nem igazoltak a világon senkit. Összehasonlítva mondjuk azzal, hogy a PSG az elmult két szezonban negyed milliárd eurot elköltött de az europai top5 többi csapata is kényelmesen tud vásárolni még ezen a megbolondult piacon is.
Ki fog pukkadni a liga hiába akar mindenki a realban vagy a barcaban játszani.
Kicsit másokat is figyelve az elmúlt 5 évben pontlevonást kapott FFP szabályok megsértése miatt a Nottingham, Everton, Juventus, talán a Leicester (ebben nem vagyok 100%), Vitesse és azért a 115 vádpont tárgyalása sem zárult le a City ellen, gondolom ők is ki fognak hagyni 1-2 BL indulást. A Juvét kizárták a nemzetközi kupából is emlékeim szerint.
A spanyol FFP látszatra sokkal szigorúbb, mint bármely másik, de ha jobban megnézzük, ott még nem kellett ilyen szinten senkit szankcionálni.
Nem állítom, hogy helyes a spanyol FFP, de abban sem hiszek, hogy csak ellenünk diszkriminatív.
A spanyol ligának meg mindenkori előnye a saját nevelésen túl, hogy a spanyol-ajkú közép és dél-amerikai játékosok mindig fognak oda érkezni elsődlegesen, mert könnyebb akklimatizálódni.