shutterisland írta:kellene edző is, tény, de akiket leírtam, ott nem hiszem, hogy a görögök kivételével minden esetben klasszis edző ülne a padon.
illetve mondom, most a többi földrészről nem idéztem, holott ott is rendre borul a papírforma, egy panama meccsel mexikóval a kijutásért ? lehetne sorolni reggelig, pedig ezek a különbségek mind futballszakmailag, mind játékoskeretileg a többi zónában is megvannak, mégis ott vannak mindig az új, meglepetés csapatok.
viszont van a socio66 által említett akarat, hit, az pedig dobhat annyit, hogy a jó szereplésből bravúr legyen.
nem klasszis edzőt mondtam, hanem hozzáértőt. Szalai olyat mondott, ami speciel nem lepett meg. a játékosokra volt bízva a meccs 50 %-a "csináljátok meg" címmel. ilyen arányt nem fog kiegyenlíteni a hit meg az akarat, főleg ilyen szintű képzetlenség mellett.
én a hit meg az akarat hiányát már kicsit elcsépeltnek érzem. nem mondom, hogy érezni lehetett a felbuzgott kuruc vért az erekben a pályán, de én sokkal inkább azt láttam, hogy értelmetlenül futkosnak folyamatosan rossz helyre, mint hogy nem futnak. én nem a "teszek rá" hozzáállást láttam, sokkal inkább a "Úristen, nem tudom hol vagyok"-ot.
aláírom, hogy nem a nemzet legnagyobb hazafijai lépnek pályára a címeres mezben, én is szidtam őket sokat, de egyre inkább úgy látom, hogy egyszerűen ennyire képesek és ez a realitás. igen, 8-1 a realitás akarattal együtt. az akarat meg a hit csodákra képes, abban az esetben, ha nincs 10ezer méretes szakadék a két fél között. mint mindennek, az idealizmusnak is határai vannak. a panama meccsel mexikóval és hasonló példálózásokra azért nem építenék, mert egy hónapja ők is azt láthatták Dél-Amerikából, hogy Magyarország második. van igazság a felhozott országok példájában, de én azokban is sokkal inkább azt érzem, hogy a szakmai felzárkózásnak sokkal nagyobb szerepe van, mint annak, hogy hittek.
most lehet meg leszek kövezve, de azt mondom, hogy kezeljük helyén ezt a címeres mezben haljon meg a pályán dolgot is. ha a történelmünket nézzük, akkor is azt látjuk, hogy abban az esetben voltunk képesek emberfeletti teljesítményre és akkor mentek az utolsó csepp vérükig is az emberek a csatában, ha látták, hogy van értelme és van mögöttük egy olyan vezér, aki elmondta, hogy és miként fogunk győzni a túlerővel szemben (pl. Dobó Egernél vagy Hunyadi Nándorfehérvárnál). más esetben elment a kedvük egy idő után és szétverték őket. szóval csak azt akarom mondani, hogy mielőtt elküldjük pl. Szalait az anyjába, hogy bezzeg a 04-ben, azelőtt gondoljunk már bele abba, hogy milyen lehet azt látni folyamatosan, hogy Koman a labdát nem tudja átvenni ha megtámadják, Guzmics meg olyanokat csinál amiket, plusz van egy edző, aki annyit mondd, hogy csináljátok meg. én büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok és szeretnék mindent megtenni a nemzetért, ha felhúzhatnám a válogatott mezt, de bevallom, hogy ilyen szinten elszomorító körülmények lehet, hogy nekem is kedvemet szegnék.