Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Mihu
Director del Fútbol

2012.01.26. 01:49:19

Andris írta:

Így van, veszélyes játékért le kellett volna fújni kifelé. A lassításokból már teljesen egyértelmű volt.
Meg a másik dolog hogy azt ne várja már el senki még Kassaitól sem (azért Őt mondtam mert jelenleg hivatalosan a világ legjobb bírója) hogy észrevegye azt hogy a labda hozzáért egy játékos 3 ujjának felső ujjpercéhez...irányt se változtatott a labda, úgyhogy szerintem ezt nem lehet számonkérni a játékvezetőn, mert szinte észrevehetetlen volt. A lassítások közül is csak a slow motion kamerából látszódott hogy hozzáért az ujjaival.
madridronie
Madridista

2012.01.26. 01:46:44

Semmivel sem volt több helyzetetek összességében. Csak úgy mellesleg mondom. Attól hogy mindenkinek (barcás, semleges, madridos) leesik az álla, hogy végre a madrid is mutatott valami foci kategóriába sorolható dolgot, még nem lesz egyből jobb is. Bőven volt annyi kihagyott nagy helyzetünk mint nektek.
Ne haragudj maestro, de itt kibeszélt arról, hogy ettől a maitól mindjárt egyből jobb csapat is lett a Madrid??? Szerintem senki, sőt fel sem merült, de sebaj! :oops: A helyzeteket tekintve egyébként valóban egál közeli a dolog, de.....
Majd az idő igazolja, hogy miként hatott rájuk ez a meccs.
Nem akarlak elkeseríteni benneteket, de ez a Mou csapat fejben nagyon erős (még ilyen frusztráció mellett is); ezt sokszor bizonyította már, többek közt a 2 csúfos Bernabéu- béli Barca bukta után és ma szintén! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madridronie 2012.01.26. 01:52:56-kor.
Andris
Adminisztrátor

2012.01.26. 01:33:01

Rumig írta:
lluisllach89 írta: ...Viszont Ramos ollózása után egyértelmű tizi maradt el, Abidal teljesen egyértelműen f.s szituban ért bele az ujjával.
Bár még nem néztem vissza, a közvetítésben látottak alapján ha Abidal jobban bele kezel, akkor sztem mi jövünk kifelé veszélyes játék miatt. Egyszerűen nem lehet szabályosan ollózni úgy, h fél méteren belül van az ellenfél feje. Amit ilyen esetben reflexből véd mindenki.
Így van, veszélyes játékért le kellett volna fújni kifelé. A lassításokból már teljesen egyértelmű volt.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rumig
Entrenador del Barça

2012.01.26. 01:30:52

lluisllach89 írta: ...Viszont Ramos ollózása után egyértelmű tizi maradt el, Abidal teljesen egyértelműen f.s szituban ért bele az ujjával.
Bár még nem néztem vissza, a közvetítésben látottak alapján ha Abidal jobban bele kezel, akkor sztem mi jövünk kifelé veszélyes játék miatt. Egyszerűen nem lehet szabályosan ollózni úgy, h fél méteren belül van az ellenfél feje. Amit ilyen esetben reflexből véd mindenki.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Cali
Entrenador del Barça

2012.01.26. 01:28:29

Ilúvatar írta:
Cali írta:Nekünk a lényeg: csak magunkkal kell foglalkozni és javítani a hibákon!
ez már lassan fél éve ez van.... rohadtul nem akarják javítani a hibájukon... ez az ami felszab rendesen.
Remélem most világossá vált a Barcának, hogy ha nagyon akar valamit (BL, PD) akkor változtatni kell ezen a hozzáálláson, amit mostanában láttunk idegenben és ezen a meccsen is. Nem szabad lazulni, oda kell tenni magukat mint az eddigi években.
Deus
Boixos Nois

2012.01.26. 01:21:24

Cali írta:Nekünk a lényeg: csak magunkkal kell foglalkozni és javítani a hibákon!
ez már lassan fél éve ez van.... rohadtul nem akarják javítani a hibájukon... ez az ami felszab rendesen.
KépKép
Andris
Adminisztrátor

2012.01.26. 01:19:20

madridronie írta:
Nem voltunk 90perc alatt egy percig sem eredménykényszerben,
Speciel ez ma egyáltalán nem rajtatok múlott, sokkal inkább a Real helyzetkihasználásán! :oops:
Semmivel sem volt több helyzetetek összességében. :roll: Csak úgy mellesleg mondom. Attól hogy mindenkinek (barcás, semleges, madridos) leesik az álla, hogy végre a madrid is mutatott valami foci kategóriába sorolható dolgot, még nem lesz egyből jobb is. Bőven volt annyi kihagyott nagy helyzetünk mint nektek.
Persze az is feledésbe merül, hogy miután egyenlítettetek, nekünk még talán több helyzetünk volt meccs végéig. Csak azért mert azalatt ti is nyomtatok, és nekünk volt csak vesztenivalónk...

szóval nem úgy van az azért. [-X

azt nemtudom, hogy ez most kinek lesz jó. A madridnak vajon jó lesz hogy foghatnak valamit újra a játékvezetésre, vagy rossz lesz hogy jól küzdöttek, még valós esélyt is teremtettek(tünk), és mégis elbukták.

Kiváncsi vagyok, mindenesetre a bajnoskágból még a fele hátra van, ami piszkosul sok, a kupából már kiejtettük őket, a BL pedig totál nyitot. egyelőre oké minden..
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Pavel
Entrenador del Barça

2012.01.26. 01:18:57

Ilúvatar írta:az a baj, hogy innentől most nagyon felszívták magukat a Bajnoki meccsekre... Majdnem megfogtak minket.

Ha lealáztunk volna őket, akkor másképpen nézne ki a helyzet sztem...

Grat a Real -nak, veszélyesek voltak nagyon :!:
Jól is kijöhetünk belőle, mert így elhiszik, hogy a bajnokság megvan és akkor ők is fognak egy-két döntetlent hozni.
Cali
Entrenador del Barça

2012.01.26. 01:18:49

Ilúvatar írta:az a baj, hogy innentől most nagyon felszívták magukat a Bajnoki meccsekre... Majdnem megfogtak minket.

Az éremnek itt is két oldala van... Lehet az van, amit írtál, de lehet fordítva is!
Bennük lehet a tudat, hogy most ultra támadó focit játszottak a saját stílusukat, de még így sem sikerült legyőzni minket. Majd az idő igazolja, hogy miként hatott rájuk ez a meccs. Nekünk a lényeg: csak magunkkal kell foglalkozni és javítani a hibákon!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.26. 01:17:54

Viszont ebből valószínűleg okul Pep és a csapat,hogy nem szabad alábecsülni a madridot. lehet ha ma kitömjük őket,akkor a tavaszi meccsen lazulunk be.
Jókor jött ez,azt mondom,és még így is jól jöttünk ki belőle.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deus
Boixos Nois

2012.01.26. 01:12:25

az a baj, hogy innentől most nagyon felszívták magukat a Bajnoki meccsekre... Majdnem megfogtak minket.

KépKép
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.01.26. 01:11:57

Ez a szerencse dolog:
nanehogymár a Barcának legyen szerencséje!
A múltheti meg a decemberi meccsen is a Real szerezte meg a vezetést, a meccs legelején. Ráadásul milyen potyákból! Mi rugattuk velük!
Tudtak vele élni? Nem! Mindkét meccsen le lettek focizva.
Most az volt a szerencséje a Realnak, hogy a Barca ennyire kényelmesen bohóckodva játszott.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.26. 01:08:50

végülis a bírón most csak egy tizenegyest,és egy kiállítást kérhetünk számon,haladás.
ugye Sánchez esete a tizi,amikor pepe felrúgta, Lassé pedig a második sárgás kiállítás. mindkettő elmaradt.

A real most jó meccset hozott,mi kevésbé. Nem pörögtünk rá erre a visszavágóra,az odavágó eredménye megnyugtatta a játékosokat.
A real pedig úgymond az esélytelenek nyugalmával focizott.
Özil volt az egész real játék kulcsa,ha ő nincs,akkor kapuig se mennek el. Nagyot fogtak vele.
a mi játékunkat szerintem Iniesta sérülése befolyásolta negatív irányba,akkora tanár az az ember,és olyan váratlan lendület van benne,ami Xaviból vagy Cescből is hiányzik.

Most gratulálok a madridnak,mert bár megmaradt a hányiger rugdosódás,meg a gusztustalanságok,de ehhez most párosult helyenként szép támadófoci,plusz akarat.

Pepe pedig nevetségessé,szánalmassá vált,ahogy próbált pirosakat kiharcolni a mieinknek a szánalmas vergődéseivel.

A lényeg hogy továbbmentünk, a visszavágó nehezebbre sikerült mint kellett volna, de innentől kutyakötelessége a csapatnak behúzni a kupát.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
madridronie
Madridista

2012.01.26. 00:57:55

Nem voltunk 90perc alatt egy percig sem eredménykényszerben,
Speciel ez ma egyáltalán nem rajtatok múlott, sokkal inkább a Real helyzetkihasználásán! :oops:
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.26. 00:50:00

én nem értem a felháborodásokat.

az első meccsen lefociztuk őket, és nekik volt szerencséjük, ez most fordítva volt.

a bíróról annyit, hogy mind az első, mind a mostani meccsen rengeteg kétes szitu volt, és rengeteget tévedett, de mind a két csapat kárára, nekem senki ne mesélje be, hogy minket toltak.

a csapatunk gyengén játszott, talán az utóbb 14-ből a leggyengébben, ettől függetlenül ÍGY SEM TUDTAK MINKET MEGVERNI!

visca el barca 8)
Balinho
Entrenador del Barça

2012.01.26. 00:43:12

gergo9 írta:
Balinho írta: Jogosan teszik, mert nagy repedés keletkezett a Barca Madrid elleni verhetetlenségi mítoszán úgy, hogy közben kapaszkodót nyújthat a bírózás, meg a szerencse emlegetése.
Majd beforr az a repedés ha kihasználjuk a szántóföldnyi területeket. Nem voltunk 90perc alatt egy percig sem eredménykényszerben, sajnos ez látszott is a játékunkon. Nagyon sok csapat ellen veszélybe lett volna a továbbjutásunk.
Tartom ha győznünk kellet volna fél óra alatt eldöntöttük volna , mélységi passzokkal sorra jöttek volna a 100% ziccerek.
Anno Pellegrini féle Madrid is játszott itt egy jó meccset hasonló mennyiségű Madrid helyzettel akkor is elhitték , most is elfogják. Tegyék, és adja isten hogy ilyen Madrid jöjjön a bajnokságot eldöntő klasszikóra.

Igen ezt alapvetően én is így gondolom, innentől a Madrid nem fog tudni felszabadultan játszani ellenünk, mert megint lesz rajtuk egyfajta nyomás. Ugyanakkor a bajnokságban ők ezzel a játékfelfogással (attitűddel) és érzelmi plusszal pontokat fognak hozni, míg mi ilyen hozzáállással pontokat veszíteni és akkor jó eséllyel nem fog bajnokságot eldöntő klasszikus következni.

Bevallom jobban vártam azt, hogy a túloldalon elege legyen mindenkinek ebből a fajta rivalizálásból, hogy ne kelljen gyűlölködéssel teli derbiket nézni. Ez a meccs fel fogja korbácsolni az indulatokat, el fogja csendesíteni a higgadtan gondolkodókat, értelem hangján szólókat, előtérbe fogja tolni a megmondóembereket, a hangos ripacsokat (szerk: ezt nyomatékosan mindkét oldal felé értve), és gyakorlatilag az év elkövetkező Madrid-Barcái újra a jó eséllyel a párharc arcul köpéseibe csaphatnak át.

Jobb az nekem, amikor a meccseinkről nem Pepe, Ramos meg Mourinho, tőlünk Alves meg SB jut eszembe. Sajnos ilyen értelemben nem várom a klasszikust, holott én is úgy érzem, hogy pusztán stratégiai szempontból, taktikailag ez a meccs nekünk csak kedvezni fog hosszabb távon.
ALEXDP írta:Úgy tűnik egyedül leszek/vagyok a véleményemmel, de én semmi olyat nem láttam játékban a Madridtól ami új, extrát sem, és véleményem szerint egyetlen másodpercig sem volt esélyük!
Újat és extrát sem nyújtott a Madrid, de sajnos amikor ilyen önsorsrontó játékot nyújtunk, akkor erre nincs is szükség.

Az egyetlen másodpercig sem volt esélyük meg hatalmas önáltatás. A Madrid a második gólja után ezer hőfokon égett, mi pedig felpörögni nem tudtunk onnan. Rengeteg eladott labda, rossz passz jellemezte a játékunkat, amit a végére stabilizálni tudtunk ugyan picit, de visszapörögni a meccsbe nem sikerült. Ha gólt kapunk, amire lehetett volna esély, akár egy védelem mögé betett labdánál, akár egy pontrúgásnál és akkor sanszos, hogy nem lett volna visszaút.[/i]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Balinho 2012.01.26. 00:52:52-kor.
ALEXDP
Capitá del Barça

2012.01.26. 00:41:46

Úgy tűnik egyedül leszek/vagyok a véleményemmel, de én semmi olyat nem láttam játékban a Madridtól ami új, extrát sem, és véleményem szerint egyetlen másodpercig sem volt esélyük!

A mai meccs engem csak megerősített, nagyjából mindenben, amit eddig gondoltam.

Szerintem STABILAN jobbak vagyunk!!!
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.01.26. 00:40:09

Azért azon is el lehet gondolkodni:
mindent egy lapra feltéve támadott a Real, és egy ilyen gyengén játszó Barca ellen is csak egy x-re futotta. Azért az is ott van a Real játékosok fejében, hogy még így sem sikerült nyerni. Lehet, hogy kifele erőt mutatnak, de azért ez belül ki tudja mit okoz.

Bízom benne, hogy a bajnokin nem így fonak pilinckázni, mint most, és megmutatják, hogy ki az úr a Camp Nouban.
madridronie
Madridista

2012.01.26. 00:39:58

Jogosan teszik, mert nagy repedés keletkezett a Barca Madrid elleni verhetetlenségi mítoszán úgy, hogy közben kapaszkodót nyújthat a bírózás, meg a szerencse emlegetése. Összességében szerintem mindkét téren mi voltunk hátrányosabb helyzetben, mégis a végkicsengése a párharcnak a mi oldalunkon izzadtságszagú és nyögvenyelős.

A Madrid nem várhatott többet ettől a meccstől, mint amit megkapott (illetve amit tálcán kínáltunk nekik) hitet, lelkesedést, önbizalmat. Mou is megkapta az utolsó utáni esélyét, hogy most lehessen közösen gyűlölni a bírót, Busuetset, Dani Alvest, megint homokba lehessen dugni a fejeket Pepe, Lassana, S.Ramos ámokfutásai láttán, sőt akár még igazat is lehessen adni nekik.

ezen a meccsen feloldoztuk bűneik alól ellenfeleinket. A Mou féle gyáva hozzáállás, a Pepe féle ámokfutás, a Madridon belüli belviszály könnyen lehet, hogy visszafordíthatatlan lett volna ha 2-0nál nem húzzuk be a kéziféket és lesimázzuk a maradék 30 percet. Így azonban mindenkit újra egységbe fog kovácsolni ellenünk ez a meccs. Elég lesz megnézni a Marca címlapját...
Nagyon nagy hsz.! :wink: Emellett egy jó kis meccs! :) Végre megmutatták a srácok, hogy igen is van bennük potenciál és ez még akkor is örömteli, ha ehhez kellett egy gyengébb napot kifogó Barca is! Hala Madrid!
gergo9
Director del Fútbol

2012.01.26. 00:31:45

Balinho írta: Jogosan teszik, mert nagy repedés keletkezett a Barca Madrid elleni verhetetlenségi mítoszán úgy, hogy közben kapaszkodót nyújthat a bírózás, meg a szerencse emlegetése.
Majd beforr az a repedés ha kihasználjuk a szántóföldnyi területeket. Nem voltunk 90perc alatt egy percig sem eredménykényszerben, sajnos ez látszott is a játékunkon. Nagyon sok csapat ellen veszélybe lett volna a továbbjutásunk.
Tartom ha győznünk kellet volna fél óra alatt eldöntöttük volna , mélységi passzokkal sorra jöttek volna a 100% ziccerek.
Anno Pellegrini féle Madrid is játszott itt egy jó meccset hasonló mennyiségű Madrid helyzettel akkor is elhitték , most is elfogják. Tegyék, és adja isten hogy ilyen Madrid jöjjön a bajnokságot eldöntő klasszikóra.
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.01.26. 00:31:09

Hát igen, Barcától is volt egy-két csúnya belépő.
Szerintem ez annak tudható be, hogy már úgy álltak hozzá, hogy ha nekik szabad, akkor nekünk is.
A bíró nagyon elcseszte, Lasst ki kellett volna állítani, és akkor talán nem szabadul el így a dolog.
Bár ki tudja... egy ilyen meccsen sosem lehet tudni.
Egészen az első gólig szépen játszott a Real. Utána jött a vagdalkozás.
Messi szerintem simán csak törlesztett mindenért, ha lehet ezt mondani. Pepe ismét kaphatott volna egy szép Oscar-díjat, a mi oldalunkon is volt pár rájátszás.
De ez a meccs nem a bírón múlt.
Érezte Pep, hogy gáz lehet. Ő érzi azt, hogy a fiúknak kezd a fejükbe szállni a dicsőség, kezdik elkényelmeskedni a meccset.
Ez a múlt heti REallal ment volna, de ezzel a maival nem.
Egyébként látszott a Realon, hogy az első félidőben úgy a 25. perc környékén elfogyott a szufla. A bajnokságban is ugyanez volt.

Puyol ma sok hibát vétett, első gólnál beragadt, második gólnál elesik, és voltak még más hibái is. Ez nem az ő meccse volt.
Az utolsó 20 percben mintha ott sem lettek volna a pályán. Nem értem mi történt igazándiból velük.
De higgyétek el: egyszer volt Budán kutyavásár. Ez azért pofon volt a fiúknak, hogy nem lehet így játszani. Meg fogják rázni magukat, és hajtani fognak. Legalábbis remélem.
Messi is sokszor eltűnt, azt mondták legalábbis. Arról persze elfeledkeznek, hogy a második félidőben hány labdát szerzett, hányszor szerelt és indult meg.
Ez a meccs sokban hasonlított a nyári szuperkupa meccsre, nem csak eredményében.
Ott is ilyen félgőzzel, flegmán, kényelmesen játszottak a fiúk, és a Real ott is így hajtott.
Hiába figyelmeztet Pep mindig, hogy senkit nem szabad lebecsülni.
Sajnos a fiúk most megtették és majdnem ráfáztak.
Balinho
Entrenador del Barça

2012.01.26. 00:28:55

lluisllach89 írta: A Ramos 2. sárgája teljesen jogos, amúgy egyetértek.
lsd: Pique odavágós sárgája a Pepe elleni fejpárbajért.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.01.26. 00:28:53

PriNcE27 írta:
Pavel írta:Ha már Egry.
Az okosok a Digin majdnem elájulnak a Madridtól. Komolyan mondom sajnálom, hogy ezen a csatornán vannak a meccsek. Vissza a Sportklub-ra. :evil:
:lol: ez érdekes a román Digin pedig a Barcáért vannak oda! :wink:
Ezen ne csodálkozz. Szerintem 10 románból legalább 7-8 Barca drukker. Egyrészt talán a mezszín miatt, másrészt sokkal szimpatikusabb számukra annak a csapatnak drukkolni, akit 86-ban az ország kirakatcsapata megvert a BEK döntőben. Kicsit sajátjukénak érzik a legyőzött elenfelet :)
Real Madrid 5
Jugador del Barça

2012.01.26. 00:27:59

Messi-Ini írta:nektek a két meccsen volt összesen 45 jó percetek,szerintem erre nem lehet aztmondani hogy jobbak voltatok,de mind1...
A mostanin az első vagy a második félidő volt a tiétek?
Rég nem láttam (ja bocs, de tavaly a Bl elödöntőben) bekkelni a Madridot hazai pályán, 2 kapura lövéssel, és 23%-os labdatartással.
Ja, hogy akkor saját bevallásod szerint egy szinten van a Barcelona a Madirddal? király! mert ha nem akkor nem írnád ezt...
...meg semmi köze nincs hozzá, kb mintha azt írnám hogy busquets meg feldobta magát.
kiskoko
Barça C

2012.01.26. 00:27:47

A látottak alapján a madridnak kellett volna nyerni,de elpuskázták a helyzeteket.Elismerem,Nekünk az első félidőben a gólokon kívűl nem sok sanszunk volt,nem uraltuk a meccset,nem érdemeltünk volna győzelmet.A 2.ban is csak elvétve kaptunk szerepet. Benzema gólja szép volt,minden elismerésem. De azt se mondanám,h a Barca a szerencse miatt ment tovább (most sem) ,mert annyival nem volt jobb a Real,egyik meccsen se!
Az kicsit zavart,h a diginél szinte a realnak szurkolnak végig... Ha nem tudnak a nagyok ellen játszani,összpontosítani ,mit akarnak ,majd csak úgy kupákat nyernek? Had ne sajnálgassam őket.. :P CSak így tovább ,Forca Barca!
Válasz küldése