Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
TripleH
Entrenador del Barça

2016.01.08. 14:53:22

recrea írta: Sajnos sorolni lehet az európai stadionokat, ahol jobb a hangulat.
Oké, h a katalán nép nyugodtabb, megfontoltabb, meg bizonyos szurkolói csoport ki lett anno tiltva, de hogy nincs 20 ezer (nem bűnöző) fanatikus, aki kijár a meccsre, nehezen hiszem el.
Mondjuk az ázsiai az mégkeményebb, azok fapofával ülnek, és csak néznek ki a fejükből, egy LOL VB-n meg őrjöngenek. :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.08. 14:49:10

visca el barca írta:ah, bárcsak ilyen hangulat lenne a barszánál is :(

(full hangerő ON)

https://www.youtube.com/watch?v=3_rg9MtTlYo" target="_blank
Sajnos sorolni lehet az európai stadionokat, ahol jobb a hangulat.
Oké, h a katalán nép nyugodtabb, megfontoltabb, meg bizonyos szurkolói csoport ki lett anno tiltva, de hogy nincs 20 ezer (nem bűnöző) fanatikus, aki kijár a meccsre, nehezen hiszem el.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.08. 14:35:26

visca el barca írta:ah, bárcsak ilyen hangulat lenne a barszánál is :(

(full hangerő ON)

Élőben mekkora élmény lenne... :roll: [-o<
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.08. 13:41:17

ah, bárcsak ilyen hangulat lenne a barszánál is :(

(full hangerő ON)

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2016.01.07. 22:44:53

S.Agüero írta:Club World Ranking 2015 by IFFHS
(1st January 2015 – 31st December 2015)

3 SSC Napoli 268,00

4 FC Bayern München 263,00

Nagy mákunk van, hogy a Nápoly az EL-ben vitézkedik, jobban örülök majd egy Möntyhen meccsnek.
Capon
Llegenda del Barça

2016.01.07. 22:17:57

nzxtpo írta:
Ennek körülbelül annyi értelme van, mint a válogatott rangsornak. :D
Hú ne is mond. Haveroméknál vagyunk rádióban meg bemondják, hogy a Magyar Labdarúgó Válogatott valami 24. vagy 27. a világranglistán, mindhárman egy pillanat alatt lefagytunk aztán szó nélkül elkezdtünk röhögni.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.07. 22:03:14

Ennek körülbelül annyi értelme van, mint a válogatott rangsornak. :D
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.07. 20:52:30

Club World Ranking 2015 by IFFHS
(1st January 2015 – 31st December 2015)

1 FC Barcelona 379,00

2 Juventus FC 286,00

3 SSC Napoli 268,00

4 FC Bayern München 263,00

5 Paris Saint-Germain FC 257,00

6 Real Madrid CF 241,00

7 Club Independiente Santa Fe CD 240,00

8 ACF Fiorentina 236,00

9 CA River Plate 234,50

10 VfL Wolfsburg 232,00
PCsabi
aka Game90

2016.01.07. 15:50:49

Managers in last 20 years:

Real Madrid: 21
Chelsea: 16
Barcelona: 13
Bayern: 12
Liverpool: 8
Man Utd: 4
Arsenal: 1
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.05. 14:28:45

Palesz megválaszolta helyettem is, legfőképpen a közösségi médiára gondoltam, ami kijelenthetjük, hogy egy iparág lett és nagyon fontos szerepet játszik már a focistáknál is. Eladhatóság, marketing, PR és egyéb szép szavak. :D

@recrea
Ez már kicsit másabb téma, de az egyértelmű, hogy a pénz sokat számít, s gyakorlatilag azt láthatjuk, hogy kialakult itt is egyfajta G8 csoport. Ez is annak köszönhető szerintem, hogy a technika fejlődésével még eladhatóbbá vált a sport és ezt ki is aknázzák. Viszont a fiatal akár dél-amerikai akár más földrész játékosai viszont szerintem nem csak azért nem jönnek kisebb csapatokhoz, mert nem tudná az adott klub megfizetni hanem effektíve otthon is megkeresnek annyit, hogy nincs vonzóerő. Mára már egy brazil bajnokságban is megkeresnek annyit, hogy nehezebb átcsábítani. Illetve ne feledkezünk meg arról sem, hogy azért Portugália továbbra is szippantja be a brazil játékosokat csak ott meg kialakult egyfajta "maffia". Legalábbis én úgy gondolom, hogy kőkemény adócsalások, pénzmosások mennek ott. Az ország is nehéz helyzetben és ez ilyenkor melegágya bizonyos dolgoknak. Nem hiába van az hogy szinte követhetetlen 1-1 játékos tulajdonjoga kinek a kezében van. "Fantomcégek", magánemberek, befektetők és huszadikra meg a klub. Ez van Brazíliában is, láthattuk Neymar esetében is. Abszolút igaz, hogy a pénz nagyobb szerepet játszik, de ez minden sportra igaz.

Én leginkább azon vagyok ledöbbenve, hogy olyan híreket hallani, hogy ez nem jön ki jól az edzővel, az grimaszol, amaz nyilatkozik. Nyilván ez megvolt régen is (pl LVG), de mégis olyan ellenséges szituk jönnek össze, amiket én elképzelni se tudtam volna régen. Ennek a miértjét próbáltam átgondolni. Azt egyáltalán nem hiszem, hogy a szakmai tudással gond lenne, mert akár Mourinho akár a többiek esetében látható, hogy mit akarnak és működnek is, sikeresek tudnak lenni, de ideig óráig. És számomra megdöbbentő volt, ahogy Mourinho ennyire összerúgta a port a Chelseanél, ráadásul pár játékos extrém hozzáállása is érdekes volt. Mentális felkészültségen is nagyobb hangsúly van ez teljesen igaz, de ilyennel pl a portugál esetében nem volt gond, de LVG is akárcsak ha a prezentációjára gondolok. Nyílt, átgondolt, precíz előadás volt, kész dolgokkal. És ha csak az Ajaxra visszagondolok hát azok is úgy voltak motiválva mint ha vért ittak volna. Arra tudok még gondolni, hogy jobban elfogadnák a mai játékosok azt, aki a pályán is sikeres volt? De ez nekem olyan fura gondolatmenet, mert az edző és a játékos totál más szakma. Abszolút nem lehet egyenlőség jelet tenni a közé ha valaki jó volt a pályán az sikeres lesz edzőként. Pont amiatt sem, hogy motiváló tényező, taktikai érzék, átláthatóság, intuíció stb. Sok tényező és külön érzék kell hozzá. Most ott van pl Siemone, egy nagyon agilis kőkemény emberke volt, de abszolút olyan aki magától nem "talált fel" újat. És mégis edzőként, a precizitás és feltalálás az egyik ismérve. Nehéz kérdéskör, s erre igazán talán csak később lehet visszagondolni és értékelni, de úgy látom mint írtam is, hogy egy folyamat van, amihez nem mindenki tud alkalmazkodni és emiatt nehezebb a dolguk az edzőknek.
Kép
Kép
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.05. 13:45:17

Azt még hozzátenném, hogy nem elég, hogy Mounak és LVG-nak nem erőssége a játékosokkal való kommunikáció, nagyobb a korkülönbség, de nem is próbáltak meg tenni annak érdekében, hogy fejlődjenek ezen a téren. Mind a két edzőnek fejébe szállt a dicsőség, és onnantól kezdve, az amúgy sem könnyű természetük még jobban hangsúlyos lett, még nehezebben értenek szót hosszú távon a játékosokkal. Van egy nagyon szigorú rendszerük, amit régebben a játékosok sokkal könnyebben elfogadtak.
Manapság a játékosok sokkal közvetlenebb kapcsolatban vannak a szurkolókkal, tudják a "farkukat méregetni" kinek van több lájk-ja a facebookon, hányan követik twitteren vagy instagramon stb... Folyamatosan bombázzák őket levelekkel, kommentekkel, így hajlamosak akkor is azt hinni, hogy mindent jól csinálnak, amikor ez nincs így, és ezért nagyobbak az egok, ezért nehezebb őket ilyen vasszigorral kordában tartani. Természetesen vannak kivételek, vannak akiknek nagyon bejön egy ilyen kőkemény rendszer, és ha sikerül 10-15 ilyen játékost véletlenül összecsődíteni a csapatba, akkor hosszú távon is sikeresek lehetnek egy csapatnál, de mivel a legnagyobb sztárok általában manapság nem ilyenek, így elképzelhetetlennek tartom.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.05. 13:34:04

Bob_Marley írta:Nagyon rossz gondolatmenet ez? Én úgy gondolom logikusan levezettem, de simán lehet hogy, ami nekem logikus az amúgy hülyeség. Változik a futball a szemünk előtt, ha nem is maga a játék (bár az mindig változik és tökéletesedik) de a közeg feltétlenül.
Szerintem teljesen jó gondolatsor, egyetértek vele. Még kiegészíteném annyival, amit már Mourinhoról is írtam a Pl topicban, hogy nem csak a játékosokkal nehezebb megtalálni a közös hangot, de a sajtót is maguk mögé kell állítani valahogy. Josénak és LVG-nek ez viszont nem az erőssége, így nem csoda, hogyha egy kisebb botlás után máris be lesznek találva.. Lucho sem a legjobb ebben amúgy, de mivel nagyon megy a szekér, így ez most nem probléma.

Sokkal összetettebb lett az edzői szakma szerintem egy 10 évvel ezelőtthöz képest, és nem - csak - a játék fejlődése miatt, hanem mert sokkal több téren kell már teljesíteniük, a pályán kívül is.
mess2009 írta:talán egy dolog nem egészen stimmel nekem: az időrend. a netes világ aktivizálódása ma már szinte történelem, a fociban történő változások viszont elég öntörvényűek, valahogy nem követik logikusan azt amit leírtál.

Szerintem nagyjából de, a közösségi média van nagy hatással most a focira, az meg nem olyan régi történet. Legalábbis a sportban annyira nem.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.05. 13:05:14

Szerintem ez amiatt van, mert mára a pénz fontosabb lett, mint a karrier.

Klub és játékos között nincs tárgyalás, a 18 éves Barca B játékosnak is ügynöke van, vele nincs szakmázás, nem azt nézi, mi a játékos karrierjében a legfontosabb, egy érdeke van: a pénz. Ronaldonak, Dinhonak, Romarionak nem derogált közepes szintű európai csapatban kezdeni, kis fizetésért, Neymarnak igen (lehet rossz példa, de ő kiemelkedő tehetség és pont bejött). Már a tököm tudja, ki volt az edző nálunk Neymar leigazolásánál, de h nem volt beleszólása, az fix.

Ott kellene kezdeni vagy inkább folytatni, h az edző szava számít az igazolásnál, nem reklámérték, hanem teljesítmény alapján kellene ismét játszatni embereket. Kétlem, h kevesebb tehetség születik Dél-Amerikában, elpazarolják őket, ahelyett, h halomra hoznák őket a belga, holland, francia bajnokságba vagy top bajnokságok kis csapataiba, azt nézik, h lehetne valamelyik nagy klubbot lehúzni. Nyilván kell a pénz, oké, ez még mélyebbre gyűrűződik. Na, akkor így legyél edző. Talán hülye példa, de Van Gaal anno idehozott 10 hollandot, ma ilyennel körberöhögné Bartomeu.

Kenőpénzt fizetni egy játékosnak/ügynökének/apjának, h igazoljon ide?! :shock: Hol élünk? Lehetnek illúzióink, de, ha 10 euróval többet fizet vagy ügyesebb a Real, ma ott játszik Neymar, lehetséges, h inkább nálunk akart játszani, higgyük el, csak nem biztos, h volt beleszólása. Termék lett a focista, játékgép. Aki egyeneset tud rúgni Brazíliában vagy Argentínában a labdába, azt felajánlják a pénzes csapatoknak, ráteszik az eladó táblát, aki többet ad, viheti, lehet ő egy kiemelkedő szélső középpályás, az elnök megveszi, mert imádják a haját Kínában, LE meg vakarja a fejét, mert nálunk ez a poszt nem is létezik, de játszatni kéne.

Szerintem nem a foci változott sokat, hanem a háttere, ma is gólra játsszák, mint 100 éve, sz.rból ma sem lehet várat építeni, hiába a taktika, a győzelemhez még mindig kiemelkedő játékosok kellenek.

Koncentráció folyik, 8-10 csapatnál van a pénz, ezek a csapatok versenyeznek a világ legjobb játékosaiért, ezek szerzik meg őket, itt játszanak, ezen csapatok eredményesek. Ha egy kis csapattal eredményt ér el valaki, pénzért viszi egy nagy csapat. Ha ott nem jönnek a kupák, akkor kuka, meg van bélyegezve. Mivel egy csapatnak általában egy edzője van, 8-10 edző sikeres. Na, kérem, tessék így edzőként dolgozni.

Anno megtippelni sem tudtam a BL győztest, most Barca, Bayern, Real. Meg lennék lepve, ha nem a háromból kerülne ki.
mess2009
Director del Fútbol

2016.01.05. 12:12:53

az hogy változik a játék, a közeg, a érték és az értékrend természetes, és nyilván igaz is. amit leírtál része a változó világunknak és így része kell hogy legyen a foci világának is. abban sincs baj, hogy van akinek ez jól jön( mondjuk így: elbír vele) van aki nem tudja vagy nem akarja felvenni a változások tempóját és bukik.
talán egy dolog nem egészen stimmel nekem: az időrend. a netes világ aktivizálódása ma már szinte történelem, a fociban történő változások viszont elég öntörvényűek, valahogy nem követik logikusan azt amit leírtál. Murinho kétségtelenül bukott is de sikeres is volt akkor(is) amikor már a kommunikációs világ forradalmán tul voltunk, nem is beszélve mondjuk Ancelottiról aki igencsak régi-vágásúnak mondható és BL.-t nyert, majd bukott, Guardiola a másik példa viszont bukta a BL.-t... bár jól tartja magát az kétségtelen.
ami nekem még meghatározónak tűnik a pénz hatalmán túl az az, hogy az edzők köré hatalmas edzői stáb szövődik és ezek hatékonyságáról bizony keveset tudunk. de említhatném még az edzők mellett a tulaj-elnök páros dominanciáját is amik szintén markánsabbak lettek.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2016.01.05. 11:03:15

Érdekes eszmefuttatás, Bob, egyáltalán nem elvetendő. Talán úgy tudnám egyszerűbben mondani a twitter, facebook, internet téma bevonása nélkül, hogy míg a kilencvenes évektől az elemző edzők szerepe értékelődött fel, addig most sokkal nagyobb hangsúly van a mentális felkészítésen is és ebben az olyan motivátorok jeleskednek, mint Simeone, Guardiola, Klopp, akik nem csak taktikailag értik a játékot, hanem nagyon jól tudják a közösséget vezetni is. Összességében korrekt szerintem, amit megfogalmaztál.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.05. 09:37:52

Hosszú lesz, de érdekelne pár vélemény ezzel kapcsolatban:

Na szóval, lehet sokaknak már természetes, én most kezdtem el ezen agyalni, hogy ismét csak egy fordulóponthoz érkezett a modern kori futball. Az elmúlt hetek, hónapok történései arra engednek következtetni, hogy teljesen újfajta játékos generáció cseperedett fel, akik más körülményekhez szoktak mint adott esetben egy régebbi generációs edző. Természetes folyamat, hogy egy idő után fluktuáció következik be, de körbe tekintve a csapatoknál, egy új edzőgeneráció kezd színre lépni és új felfogásokkal. Úgy gondolom, hogy a 90es évek után jött egy áttörés, amit meghatároztak olyan edzők, akik "elemző edzők" voltak. Itt most nem akarom unásig sorolni a "neveimet", de LVG, Mourinho stb emberekre gondolok. Megváltozott a nemzetközi kupa lebonyolítás is, még nagyobb szerepet kapott a televízió, média, sajtó stb. Több mérkőzés lett és ezáltal még inkább hangsúlyt kapott az, hogy a játékosokat tökéletesíteni kell. Itt legfőképpen arra gondolok, hogy nem csak fizikálisan, de taktikailag is egyre jobban bele kellett merülni a játékba, mert a hatalmas pénznövekedéssel együtt az elvárások is megnőttek. És nem volt elég csak felküldeni pár "sztárt" focizni és lerendezik, mert mindenki egyre több pénzt szeretett volna és valamivel kompenzálni kellett. Megjelentek a Valenciak a döntőkben, megjelentek Monacok, megjelentek Deportivok stb csapatok. Egyidejűleg azok az edzők lettek sikeresek, akik a velejéig tudták a játékot elemezni. Más volt a felkészítés is, sokkal zártabb közösséget alkotott egy csapat hiszen volt sajtó, de nem akkora befolyású mint manapság. Na már most ebben a generációban nőttek fel és játszottak azok a mai edzők, akik irányítanak egy Barcelonát egy PSG-t, Real Madridot, Milant stb. Ők egy átmeneti generáció az abszolút újkori és a jóval korábban született generáció között. Volt lehetőségük eltanulni dolgokat, de mellette mivel játékosok voltak ezért értelemszerűen játékos aggyal gondolkoztak akkoriban.

Ezt sikerül átmenteni a mostani időszakba, mert jobban megértik azokat a problémákat, amiket ők is ugyanúgy átéltek. Itt nem arra gondolok, hogy teszem azt Mourinho aludt volna az elmúlt tíz évben. :D De szerintem természetes, hogy más dolgokon szocializálódott és teszem azt nem twitter, facebook egyéb folyamathoz szokott hozzá. Jött egy technikai robbanás, az internet még inkább átvette az uralmat és úgy látom, hogy megváltozott a játékos-edző közötti viszony is. Mondhatnám úgyis, hogy generációs különbségek kezdtek megjelenni. És Simeonek, Guardiolák jobban tudnak ehhez a generációhoz alkalmazkodni, mert részben velük együtt élték át. Nem tudom, hogy megnőtt-e a játékosok hatalma, de úgy látom hogy sokkal nagyobb az olló mint volt régebben. Nem hallani, hogy pl elmennek miniedzőtáborba csapatok (szezon közben), vagy külön felkészülnek. Szerintem még Guardiola is csinált az elején olyat, hogy elvitte a fiúkat pár napra külön edzeni, vagy Rijkaard volt már nem emlékszem, de a lényeg hogy volt ilyen. Ezek elvesztek. Sokkal inkább szem előtt vannak a játékosok élete mint jó pár évvel ezelőtt. Megosztás, fénykép anyám kínja. És elképzelhetőnek tartom, hogy egész egyszerűen egy pár régebbi edző nem tud ezzel a helyzettel mit kezdeni. Másban nevelkedtek ez a játékosok, mások az elvárások is és úgymond "régimódivá" vált pár edző. Nem gondolom, hogy szakmailag lennének kevesebbek, hanem a játékosokat nehezebb kordában tartani. És emiatt a fegyelem fent tartása is nehezebb, ami pl egy elemző edzőnél szerintem elengedhetetlen, mert ez elsődleges. Úgy gondolom, hogy egész egyszerűen LVG, Mourinho, Benitez féle edzőknek meg kell tudni újulni. És nem a játékról alkotott filozófiában, hanem kommunikációban. Mert úgy gondolom, hogy taktikailag érettek, ezt rövidebb hosszabb ideig bizonyítják is, de egy közösséget nem tudnak fent tartani. Nagyon nehéz, mert nekem is mindig lieblingem, hogy nem jó irányba tart a kommunikáció az emberek között. Viszont ha sikeresek akarnak lenni akkor bizony lépni kell, mert divatos szóval elvesztik az öltözőket. Ebben mindkét fél hibás, a játékosok is, mert sokkal többnek gondolják magukat mint amik és az edzők is, mert nem tudnak ezen játékosok nyelvén beszélni.

Nagyon rossz gondolatmenet ez? Én úgy gondolom logikusan levezettem, de simán lehet hogy, ami nekem logikus az amúgy hülyeség. Változik a futball a szemünk előtt, ha nem is maga a játék (bár az mindig változik és tökéletesedik) de a közeg feltétlenül.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2016.01.05. 01:00:33

hank1ee írta:Na ő is elpazarolt egy nagy karriert a lustasága miatt.
Vagy Nigel de Jong miatt.
hank1ee
Director del Fútbol

2016.01.05. 00:43:04

PCsabi írta:Ben Arfa:
KATT
Év gólja lehetett volna...
Nem normális az ember, és az a durva, hogy heti szinten csinál ehhez hasonlóakat. Amiről szó volt délután a fórumon, a tehetséges vs. sokat melózó játékosok. Na ő is elpazarolt egy nagy karriert a lustasága miatt. 28 évesen már kicsit későnek érzem, hogy magára talált, de végül is várjuk ki a végét, ha a francia keretben helyet kap, még az eb-n is alkothat nagyot.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
PCsabi
aka Game90

2016.01.04. 23:20:10

Ben Arfa:
KATT
Év gólja lehetett volna...
hank1ee
Director del Fútbol

2015.12.29. 03:39:20

https://www.youtube.com/watch?v=KfETDptvyMM" target="_blank

Épp kötik be az anyagot Cannavaroba a 99-es UEFA-kupa döntő előtt. :roll:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Petr
Entrenador del Barça

2015.12.28. 12:12:31

Dungáról röviden - tényleg röviden, egy kisebb aspektust megragadva - ez a véleményem:
A brazil válogatott hanyatlásáról egy cikk - én írtam (ha fent van a neten hadd ne írjam vagy másoljam be ide), és igen, tudom mit gondolsz az ilyenekről, Bob :D, de ezt most engedd el -

megj.: Tegnap késő este jött elő a téma az igazolások topicban, és az eszmecseréhez hozzátenném, hogy Nolito posztja telített lesz, tehát szerintem nincs rá szükség. Patót én bevállalnám (fél éves kölcsönnel), mert nincs Suáreznek alternatívája, de őt sem feltétlen a nem kiugró teljesítménye és amiatt, mert nem tudni, hogy itt mit alkotna Brazíliából érkezve. Sőt, ki tudja, hogy a térdére milyen hatással lenne az ismételt európai foci. Vannak tippjeim...
Tivornya
Capitá del Barça

2015.12.26. 15:57:44

Az edzői társadalomnál is gyalázatosabbnak vélem a magunk (szurkolók) körét. Napi szinten a halálát kívánnánk kedvenc csapatunk zászlóvivőjének, pedig mi semmit nem teszünk a csapatunkért, míg ezek a "koloncok" minden nap, minden órájában azon agyalnak, hogy a kedvenceinkkel hogyan tudnának örömet szerezni nekünk. Boldog Karácsonyt kívánok elsősorban a FCBarcelona szurkolóinak, majd a többi csapat joggal elégedetlenkedő híveinek is :)
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
visca el barca
Presidente del Barça

2015.12.23. 11:25:12

jövőre zlatan kiesésével remélem picit alábbhagy a lendületük :D hacsak nem veszik meg zselét aki meg majd újra magára talál :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MR. TROMORT777

2015.12.23. 10:53:52

Azért az dúrva, hogy a Monaco második helyezettként pontok alapján közelebb van a kiesési zónához(17) mint az első PSG-hez.(19) :shock:
Kár, hogy ennyire egy csapatos bajnokság.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.20. 15:16:21

Ma Bordeaux-Marseille a középmezőnyért.....:D Montpellier-Ajaccio ellen megvolt a "tippmix" jó lenne végre nyerni......

Hókuszpók meg berúgta :D
https://www.youtube.com/watch?v=_bTqe8-D4_c
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése