Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.06.07. 14:10:59

Úgy látom nem igazán hozott lázba senkit a tegnapi válogatott meccs. :D Borzalmas volt! Egy két emberen láttam, hogy akar valamit tenni a kilátogató szurkolókért, de a többség megint csak alibizni ment fel a pályára. :roll:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.06.07. 08:56:37

Csak én nem értem, hogy ez a Priskin gyerek, meg ez a fantasztikus Németh Krisztián mi a francnak válogatott? Ennyi erővel akár én is játszhatnék, mert ennyit én is hozzá tudok tenni a játékhoz... Kár, hogy ezt a stabil formát nemcsak a fantasztikus Kuvait ellen, hanem mindenki ellen hozzák.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2013.06.02. 15:46:07

salas9 írta:Dzsudzsák Balázs autóbalesetet szenvedett. Egy embert helikopterrel vittek kórházba, de nem tudni, hogy a játékos volt-e vagy a másik autóban ülők egyike.
Frissítve:
"Több forrásból is eljutott hozzánk az a hír, hogy a balesetben megsérült személy nem Dzsudzsák Balázs, aki időközben már hazatért az otthonába. Sőt, a mentőhelikopter nem is onnan szállított el sérültet, hanem egy közelben lévő másik baleset helyszínéről."
Kép
salas9
Entrenador del Barça

2013.06.02. 15:22:49

Dzsudzsák Balázs autóbalesetet szenvedett. Egy embert helikopterrel vittek kórházba, de nem tudni, hogy a játékos volt-e vagy a másik autóban ülők egyike.

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... tt-2250199

http://totalcar.hu/magazin/hirek/2013/0 ... z_m3-ason/
Kép
albicelesteX
A Vadász

2013.03.28. 10:30:57

Ebből a Bödéből rendes hőst csinálnak...pedig na...jó fontos gólt szerzett,de egy ilyen gól után miért kell ilyen felhajtás?Ez a baj ezzel a magyar focival...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.03.27. 14:51:45

B. Tamás írta:..........

Teljesen korrekt írás a magyar válogatottról, osztom a véleményedet.
Az, hogy az ellenfél rém gyenge, mind a török, mind a román válogatott, az nekünk nem felróható. Sajnálatos szerencsétlenkedés, valamint a korrekt játékvezetés hiánya fosztott minket meg attól, hogy otthon legyőzzük a románokat. Azzal a plusz két ponttal nagyon jó helyzetben lehettünk volna.
Nem vagyunk világverők, talán gyengék is vagyunk más csoportok csapataihoz képest, de a meccseinken partiba tudunk lenni az aktuális ellenféllel. Én ezt is tudom értékelni 20 év gyenge, lélektelen játéka után.
Dzsudzsákban látom azt, hogy elszánt, dühös, akar, én már ezt is tudom értékelni ennyi év után. Két helyen látom azt, hogy nem odavaló ember van a poszton: az egyik Hajnal, aki egy alibi, a másik Mészáros, aki nem válogatott szintű, potenciális veszély a saját kapujára. Tippem lenne, de a szakvezetés feladata, hogy megfelelő embert találjon a két posztra, mert ezek bizony nagyon üresek.

A románok páholyban vannak jelenleg, de én bízom a magyar csapatban, rajtunk kívül abban, hogy a törökök összeszedik magukat és Bukarestben "helyreteszik" a románokat.

Az, hogy mi lenne a pótselejtezőn nem érdekel, csak az, hogy akárhogyan, de jussunk el oda.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.03.27. 12:39:20

B. Tamás írta:Szerintem nagyon sokan irreális elvárásokat támasztanak a válogatottunk felé.

Akik fanyalognak a tegnapi döntetlen és a mutatott játék miatt, azoktól kérdezném mindenféle szarkazmus és fölényesség nélkül, hogy mit vártak? Törökország nem az a hely, ahol meg szokták alázni a törököket. Még a világ legjobbjai sem úgy jönnek el Isztambulból, hogy hú, de jó volt, játszottunk egyet. Itt többnyire mindenki leizzad.

Ráadásul a magyar válogatott közel sem a világ legjobbja, így nem szabad tőle azt várni, hogy az összképet tekintve is megérdemelt legyen bármilyen pontszerzése. Nem, ott még nem tart ez a csapat, azt viszont ki merem jelenteni, hogy az eredmények önmagukért beszélnek, nem kell túlmisztifikálni őket, de nem is szabad a sorsolásra, Fortunára, a csillagok állására és a meleg tengeri szélre fogni a jó helyezésünket.

Szerintem már tartunk ott, hogy ilyen kiélezett mérkőzéseken is hozzunk eredményeket, mint pl. tegnap. A kulcsjátékosaink olyan légiósok, akik külföldön edződnek, s melléjük szerintem Egervári nagyon jól válogat itthonról.

Románia utolsó percben mentett ikszet, otthon legyőztük a törököket, idegenben iksz, a kötelezőket pedig hoztuk. Szerintem ennél többet semmiképp sem lehet kérni ettől a válogatottól. Hajtanak, küzdenek becsülettel, és ami nagy szó, masszívak. A hollandokon kívül mind a románoknak, mind a törököknek jól kell játszaniuk ahhoz, hogy fölénybe kerüljenek felettünk. Ez pedig az elmúlt 20 év után nagy szó.

A románok múlt pénteken csak szenvedtek ellenünk, ami ránk is igaz, azaz mi sem voltunk szenzációsak, de emlékszem én olyan meccsekre 8 évvel ezelőttről, ahol már az első percben eldőlt, hogy nem tudunk két egyeneset passzolni, védekezni meg pláne nem. A törökök Budapesten nagyon gyengék voltak, meg is vertük őket, itt már jól játszottak, megérdemelt is lett volna a győzelmük a játék képe alapján, ám megbüntettük a kihagyott helyzeteiket. Ez is nagy dolog, és csak olyan együttesek képesek erre, amelyek szervezettek, tudják a céljukat és megfelelő képességekkel rendelkeznek.

Szó, mi szó: nem vagyunk világverők, de annyira rosszak sem, mint az elmúlt 10 évben, szóval a buzdításra szerintem most teljesen rászolgált a válogatott. Úgyhogy hajrá!
Rég olvastam ennyire korrekt írást a magyar válogatottal kapcsolatban. Gratula, abszolút osztom a véleményedet. Én is úgy látom, hogy nagyon sokan teljesen elrugaszkodtak a valóságtól és nem hajlandóak a realitásnál maradni. Még 10-15 évvel ezelőtt is csodaszámba ment volna a törökök elleni 4 pont megszerzése és az, hogy 6 forduló után reális esályünk legyen a továbbjutásra. A játék olyan-amilyen, néha egész élvezhető, néha pedig botrányosan gyengék vagyunk, de reálisan nézve a válogatott már kilépett a pofozógép szerepkörből és senki nem mehet biztosra ellenünk. Az utóbbi 20-25 évet figyelembe véve már ez is óriási szó. Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy globálisan a román vagy a török labdarúgás hol tart a miénkhez képest (válogatott és klubszinten egyaránt), akkor nyugodtan kijelenthető, hogy a srácaink már eddig is erőn felül teljesítettek. A hibákat természetesen észre kell venni, de ugyanúgy vegyük észre a fejlődést is és ne gyötörjük szét ezt a csapatot is az irreális elvárásainkkal.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2013.03.27. 12:10:45

Szerintem nagyon sokan irreális elvárásokat támasztanak a válogatottunk felé.

Akik fanyalognak a tegnapi döntetlen és a mutatott játék miatt, azoktól kérdezném mindenféle szarkazmus és fölényesség nélkül, hogy mit vártak? Törökország nem az a hely, ahol meg szokták alázni a törököket. Még a világ legjobbjai sem úgy jönnek el Isztambulból, hogy hú, de jó volt, játszottunk egyet. Itt többnyire mindenki leizzad.

Ráadásul a magyar válogatott közel sem a világ legjobbja, így nem szabad tőle azt várni, hogy az összképet tekintve is megérdemelt legyen bármilyen pontszerzése. Nem, ott még nem tart ez a csapat, azt viszont ki merem jelenteni, hogy az eredmények önmagukért beszélnek, nem kell túlmisztifikálni őket, de nem is szabad a sorsolásra, Fortunára, a csillagok állására és a meleg tengeri szélre fogni a jó helyezésünket.

Szerintem már tartunk ott, hogy ilyen kiélezett mérkőzéseken is hozzunk eredményeket, mint pl. tegnap. A kulcsjátékosaink olyan légiósok, akik külföldön edződnek, s melléjük szerintem Egervári nagyon jól válogat itthonról.

Románia utolsó percben mentett ikszet, otthon legyőztük a törököket, idegenben iksz, a kötelezőket pedig hoztuk. Szerintem ennél többet semmiképp sem lehet kérni ettől a válogatottól. Hajtanak, küzdenek becsülettel, és ami nagy szó, masszívak. A hollandokon kívül mind a románoknak, mind a törököknek jól kell játszaniuk ahhoz, hogy fölénybe kerüljenek felettünk. Ez pedig az elmúlt 20 év után nagy szó.

A románok múlt pénteken csak szenvedtek ellenünk, ami ránk is igaz, azaz mi sem voltunk szenzációsak, de emlékszem én olyan meccsekre 8 évvel ezelőttről, ahol már az első percben eldőlt, hogy nem tudunk két egyeneset passzolni, védekezni meg pláne nem. A törökök Budapesten nagyon gyengék voltak, meg is vertük őket, itt már jól játszottak, megérdemelt is lett volna a győzelmük a játék képe alapján, ám megbüntettük a kihagyott helyzeteiket. Ez is nagy dolog, és csak olyan együttesek képesek erre, amelyek szervezettek, tudják a céljukat és megfelelő képességekkel rendelkeznek.

Szó, mi szó: nem vagyunk világverők, de annyira rosszak sem, mint az elmúlt 10 évben, szóval a buzdításra szerintem most teljesen rászolgált a válogatott. Úgyhogy hajrá!
.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.03.27. 11:34:01

Az tény, hogy nem jutunk ki.
A baj megint ott van, hogy annyira elszálltak a srácok attól, hogy ott vagyunk a második helyen, holott semmivel nem játszunk megint jobban, mint eddig. Igen, van egy Dzsudzsákunk, aki Eindhoven után azt hitte, ő beckham, de azóta nem láttam jóformán használható beadást tőle (költői túlzás). Hajnal harmat gyenge, és továbbra sincs egy jó helyzetkihasználású támadónk. Azt azért hozzáterszem, hogy ilyen passzokat nem is könnyű értékesíteni, szóval Szalait inkább nem bántom. (Hogy nem fejelte be a derekához érkező beadást)
A legnagyobb baj a két belső védő poszt. Sorra mennek el itt a meccsek. Tudom, hogy hátul ha elvesztik a labdát egyből eredménye van, nem ugy mint elöl, de a legtöbb gól amatőr, buta hibából kaptuk és kapjuk továbbra is.
Sosem azzal volt baj, hogy a hollandok adnak egy négyest, hanem hogy a sorsdöntő, ki ki meccseken egyszerűen nem vagyunk ott. Szerintem főleg fejben nem. Ezért írtam korábban ezt a pszichologus + szakmai stáb dolgot. Rengeteget tud dobni a pedagógia és egyéb tudományok a háttérmunkában. Elég, ha csak a Barcára nézünk, vagy arra a Van Persiere, akinek rendbetették az étrendjét, és azóta ritkultak a sérülései.

Kár, hogy a magyar futballban még mindig nincs érdek, hogy feljebb jussunk, mert továbbra is csak egy pénzmosoda az egész. És a hatalmas gond, hogy csak a szurkolók szívét fájdítja ez évről évre.
Kép
connor
Jugador d'estrella

2013.03.27. 11:01:22

Egy reményünk maradt a selejtezőkre, tulajdonképpen egy meccsen fog az egész eldőlni: a Románia-Magyarországon. Utána Itthon játszunk az észtekkel, idegenben a hollandokkal és végül itthon Andorrával. Mindnek szinte 100% a kimenetele.
Így tehát marad a román meccs, ha ott ikszelünk, akkor a törökök kezében lesz a sorsunk, ha kikapunk akkor vége.
Mik az esélyek? A hazai meccs alapján 50-50%-ot adok mindkét csapatnak.

A magyar csapatra rátérve. Durva, hogy egymás után 2-3 "értelmes" passzt nem tudunk leadni (a románok sem - legalábbis ellenünk nem tudtak) és így is a csoport 2. helyén vagyunk, miközben másik csoportokban olyanok állnak a 3. helyen mint Portugália vagy Svédország, illetve 2. helyen, mint Franciaország vagy Anglia.
Az is kemény, hogy a légiósaink, mint Hajnal vagy Szalai szinte egy labdát sem képesek úgy lekezelni, hogy ne veszítenék mindjárt el. Ez mondjuk Szabicsra is igaz volt.
Csapatszinten pedig nem csoda az alacsony színvonal, ha a mezőnyjátékosok fele a magyar bajnokság csapataiból lett kiválasztva. Ahogy azt sem értem, hogy mit keres egy olyan botlábú favágó a kezdőben, mint Mészáros. :roll:
Mindenesetre, ha "véletlenül" sikerül a pótselejtezőt elérnünk, ki akkor sem fogunk jutni, mert a többi csoportban az albánokat leszámítva olyan ellenfelek várnának ránk, akik tudnak focizni. :roll:
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.03.27. 10:40:45

A tegnapi meccset elnézve bőven jó a döntetlen. Bár rég láttam már ilyen gyenge török válogatottat, mégis végig ők irányították a meccset, abszolút semmi közünk nem volt a játékhoz, örülhetünk az 1 pontnak.

Hajnal tegnap csak a neve miatt volt fent a pályán, ahogy Szalai is. Egyébként szerintem az egész ország látta, hogy nem működik az előre játékunk csak Egervári és a csapat nem. :roll: Folyamatosan játszottuk fel a labdákat Szalaira, aki folyamatosan elvesztette azokat. Nem volt a csapatban egy irányító, aki ezt észrevette volna és ahelyett, 10 ember nézi, hogy erőlködik Szalai, kihasználtuk volna a széleket.

Ez borzasztóan gyenge teljesítmény volt. A Románok elleni sorsdöntő meccsre nagyon fel kell javulni, ellenkező esetben tényleg nem érdemeljük meg, hogy ott legyünk Brazíliában.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
sjay
Entrenador del Barça

2013.03.26. 23:06:42

sjd írta: (Amúgy lehet h én tudom rosszul, de vb-ről lévén szó, most nem FIFA-égisze alatt szerveződik az egész dolog? Tehát Platiniéknek semmi közük nincs hozzá)
Na látod, erről fogalmam sincs.

szerk.: Jajam.. késő van már , Blattert és a FIFA-t kevertem Platinivel és az UEFA-val.
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.26. 22:53:49

sjay írta:
blupatrik írta:Mi történne ha ha a pótselejtezőre odaérnénk?Kivel kerülnénk össze,mi alapján döntik el?
Ha jól rémlik sorsolnak. Valamelyik évben komoly negatív sajtóvisszhang övezte ezt a sorsolást, mert Platiniék kitalálták, hogy legyenek úgynevezett kiemelt csapatok, nem tudom ez a rendszer működik-e még.
Igazából pont tökmind1, mert így is, úgy is elcsalják ezt is, mint a BL-t :lol:
(Amúgy lehet h én tudom rosszul, de vb-ről lévén szó, most nem FIFA-égisze alatt szerveződik az egész dolog? Tehát Platiniéknek semmi közük nincs hozzá)
sjay
Entrenador del Barça

2013.03.26. 22:41:14

blupatrik írta:Mi történne ha ha a pótselejtezőre odaérnénk?Kivel kerülnénk össze,mi alapján döntik el?
Ha jól rémlik sorsolnak. Valamelyik évben komoly negatív sajtóvisszhang övezte ezt a sorsolást, mert Platiniék kitalálták, hogy legyenek úgynevezett kiemelt csapatok, nem tudom ez a rendszer működik-e még.
blupatrik
Jugador del Barça

2013.03.26. 22:37:16

Mi történne ha ha a pótselejtezőre odaérnénk?Kivel kerülnénk össze,mi alapján döntik el?
MatyiG
Adminisztrátor

2013.03.26. 22:28:14

Hát, igen... Ha a románokat megvertük volna, 4 ponttal mennénk. Így viszont esélytelen, maximum, ha megverjük őket idegenben...
Hajrá Magyarok!
neobarca
Director del Fútbol

2013.03.26. 22:11:16

Nincs mese, meg kell vernünk a románokat idegenben... Ha sikerül talán becsuroghatunk 2. helyen ott meg bele kell adni mindent!!!
(félek borzasztóan fog hiányozni nekünk az az elveszített 2 pont a pár napja... :( )
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.03.26. 20:59:33

Hoppááá Bödeeee.Na gyerünk még egy gólt!
hank1ee
Director del Fútbol

2013.03.26. 20:53:13

Tarsi88 írta:Mészárosról kapni fogunk megint egy gólt
Jó meglátás volt.
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.03.26. 20:26:18

Mészárosról kapni fogunk megint egy gólt, a Vilinknek inkább csatárt kéne játszania, mert védekezésbe életveszélyes, Hajnal netto emberhátrány, Szalainak meg meg kéne mondani, hogy üljön le a kezdőkörbe, úgy legalább minket nem zavarna, hogy a pályán van...
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2013.03.26. 19:58:33

neobarca írta:Azért hihetetlen, hogy 3m-ről nem tudjuk belőni... :cry:
Itt lehetett volna az alkalom, még úgy is pattanhatott volna mind a két alkalommal hogy nekünk jó legyen.. persze kifelé/kapufára jött mind a kettő :s
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
neobarca
Director del Fútbol

2013.03.26. 19:56:14

Azért hihetetlen, hogy 3m-ről nem tudjuk belőni... :cry:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
geridoss
Director del Fútbol

2013.03.26. 19:51:33

Aki hozzám hasonlóan nem tudja TV-n követni az eseményeket, itt magyarul megtalálható:

http://www.telesport.hu/online.aspx
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.26. 15:39:04

A románok elleni meccs után sok jóra nem számítok, az meg mindent elárul, hogy 4,8-as szorzó van ránk. :D

A FIFA amúgy kiemelten foglalkozik a válogatottal:
Magyars looking to get back to the big time
http://www.fifa.com/worldcup/preliminar ... odule_news
Alcantara
Director del Fútbol

2013.03.26. 14:59:06

Rendszeresen optimista, bizakodó vagyok válogatott és Barca meccsek előtt.
Ma estére viszont az az érzésem, hogy a törökök "újratöltik" a mohácsi csatát számunkra! :cry:

Az Egervári féle nyilatkozat: "törököket nyomja az esélyesség terhe" számomra csak azt bizonyítja, fogalma nem lesz arról merre van arccal taktikailag.

Egyetlen remény, hogy nagyon ritkán jönnek be a válogatottal kapcsolatos megérzéseim! :lol:
Válasz küldése