Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.06. 22:01:23

Mihu írta:
recrea írta:
A válogatott legtöbb játékosa külföldön focizik, némelyik kifejezetten jó csapatban, kemény ellenfelek ellen, küzdve a csapatba kerülésért, felejtsd most el a Fradi-Vidit, vajmi kevés köze van ehhez a válogatotthoz, attól függetlenül, h ebben igazad van, csak most nem ide tartozik.

Elmondom, én is képes vagyok rá technikailag, csak a körülmény nem mindegy.
Oké, legyen mentális probléma. De addig mit akarunk mint egy vb-n, ha egy sorsdöntő selejtezőn nem tudunk két egyeneset rúgni a labdába? És most irreleváns, hogy ennek mi az oka. Semmi keresnivalónk nincs addig egy komoly világversenyen, amíg így játszunk ZS-kategóriás válogatottak ellen.
Nem is mondtam, h van. És igazad van, nincs.
Szerintem nem irreveláns, hiszen a probléma forrását kell megtalálni a megoldáshoz. De mindenki becsukja a szemét ebben az országban, ebben a közegben, kiszedi a kis pénzét.
ab1daL
Director del Fútbol

2013.09.06. 21:58:19

A meccsnél már csak az a dühitőbb, akik most elkezdik szidni a csapatot, meg hogy ide nem kell pénz, mert nem éri meg... :D És ezek nagy része, a meccs előtt teljes erőbedobással hangoztatta, hogy simán nyerünk a románok ellen stb... Teljesen benne volt, hogy kikapunk, bár tudom, nem amiatt van csalódottság, hanem a játék képe miatt. Ez van, benne volt a pakliba, ide inkább egy értelmes edző kéne, lásd Moniz. Nem ilyen fogalmatlanok mint Egervári, vagy csak a nevéből élő Koeman meg a társai.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Boixos
Llegenda del Barça

2013.09.06. 21:56:26

aki ebbe a fosba, amit összefoglaló néven magyarfocinak hívnak közpénzt tol, bíróság elé állítanám. stadionokat építeni? mi a francnak? és most ne jöjjön senki a júliusban megboruló klubcsapatokkal, mert körberöhögöm.
ez nulla. és már évtizedek óta nulla.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.09.06. 21:55:47

recrea-val egyetertek. 100%-ra mondom a magyar jatekosok nem gyengebbek mint a többiek, ma is szuletnek Puskasok, csak a jatek megvaltozott, fizikailag, mentalisan s legfokeppen fejben nem vagyunk felkeszuve. Ma egy afrikai csapat fizikalisan, taktikailag agyonver minket.Nincsenek tudatos dolgok, begyakorolt elemek. Ma kijottek a romanok egy ki-ki meccsre, s mint ha vert ittak volna, rendben kellett egy 2ik perces gol, de egy csapat, aki ad magara valamit, s tudja mit akar nem esik ossze.Celtic osszehasonitas tokeletes volt, jo taktikaval lelkesedve, AKARASSAL mindent le lehet kuzdeni. Nagyon bosszanto megint el fog fordulni mindenki a focitol, persze nem ok nelkul, de megint nagyon melyre kerutunk, bosszanto, s sajnalatos.
Kép
Kép
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2013.09.06. 21:51:11

recrea írta:
A válogatott legtöbb játékosa külföldön focizik, némelyik kifejezetten jó csapatban, kemény ellenfelek ellen, küzdve a csapatba kerülésért, felejtsd most el a Fradi-Vidit, vajmi kevés köze van ehhez a válogatotthoz, attól függetlenül, h ebben igazad van, csak most nem ide tartozik.

Oké, legyen mentális probléma. De addig mit akarunk mint egy vb-n, ha egy sorsdöntő selejtezőn nem tudunk két egyeneset rúgni a labdába? És most irreleváns, hogy ennek mi az oka. Semmi keresnivalónk nincs addig egy komoly világversenyen, amíg így játszunk ZS-kategóriás válogatottak ellen.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.09.06. 21:50:58

recrea írta:
csababarca írta:Recrea,
Nem mindegy,hogy egy Böde áll melletted,vagy egy Huntelaar.
Dzsudzsák meg a többi akiket írtál már rég nem tényező egy csapatban sem.
Rendben, elfogadom, de 5, 10, 15 és 20 éve sem volt olyan válogatottunk, amelyik kijutott volna valamelyik világeseményre. Pedig más játékosok játszottak. Nem a tudás itt a gond, de nem küzdök emellett tovább, inkább bontok még egy sört.
Az is gond amit Te írsz,de látod,Vilike is akar,Varga is,de ennyire elég. Akiknek lenne tudása,azok meg nem akarnak.
Összetett a probléma.

De egyszer egy fontos meccs előtt örülnék,ha csendben készülnénk,nem kellenek a nagy szavak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.06. 21:46:18

csababarca írta:Recrea,
Rendben, elfogadom, de 5, 10, 15 és 20 éve sem volt olyan válogatottunk, amelyik kijutott volna valamelyik világeseményre. Pedig más játékosok játszottak. Nem a tudás itt a gond, de nem küzdök emellett tovább, inkább bontok még egy sört.
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.06. 21:42:11

Mihu írta:
recrea írta: Te tényleg nem érted?!

Szerinted a mi az oka annak, amit feltettél a kérdésben? Azért nem tudja odapasszolni, mert nem képes rá tudásban, technikailag vagy mert mentálisan, fejben gyenge, képtelen koncentrálni és nem hisz magában?!
Az első...mert nem képes rá technikailag...ezek a játékosok olyan messze vannak az világ labdarúgásától, mint Anelka a klubhűségtől...Nézek egy MB1es bajnokit, ráadásul Fradi-Videoton, amelyek elvileg a legjobb csapatok közé tartoznak, és tudatosan felépített támadást nem látok. Nem látok 10-15 passzt egymás után az ellenfél térfelén...

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.09.06. 21:38:04

Recrea,
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mihu
Director del Fútbol

2013.09.06. 21:37:01

recrea írta: Te tényleg nem érted?!

Szerinted a mi az oka annak, amit feltettél a kérdésben? Azért nem tudja odapasszolni, mert nem képes rá tudásban, technikailag vagy mert mentálisan, fejben gyenge, képtelen koncentrálni és nem hisz magában?!
Az első...mert nem képes rá technikailag...ezek a játékosok olyan messze vannak az világ labdarúgásától, mint Anelka a klubhűségtől...Nézek egy MB1es bajnokit, ráadásul Fradi-Videoton, amelyek elvileg a legjobb csapatok közé tartoznak, és tudatosan felépített támadást nem látok. Nem látok 10-15 passzt egymás után az ellenfél térfelén...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.06. 21:34:33

MyShadow írta:
recrea írta:
Te tényleg nem érted?!

Hát őszintén szólva, sztem elég sanszos mindkettő:D
Akkor a klubcsapatában ugyanazon játékos miért tudja megcsinálni?!
Miért tud Szalai, Zsuzsi, Hajnal, Koman ennél sokkal jobban játszani? Itt miért nem?
lui1698
Llegenda del Barça

2013.09.06. 21:32:49

MyShadow írta:Hát őszintén szólva, sztem elég sanszos mindkettő:D
Valahogy így. Lelketlen botlábú csürhe. Esküszöm, ha fognál Pestről 11 közmunkást és kicserélnéd ezekre, észre se vennéd. Max. azt, hogy a Dzsudzsák gyerek eléggé lebarnult.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
MyShadow
Jugador del Barça

2013.09.06. 21:29:24

recrea írta:
Mihu írta:De most amúgy többen a fórumon is vakon vannak, már ne is haragudjatok. Beszéltek itt arról, hogy nem akarnak, meg hogy nem hiszik el, hogy győzni tudnak, meg stb. Feltennék egy nagyon egyszerű kérdést:

Ezeknek mi köze van ahhoz, hogy egyetlen egy játékosunk sem tud a társához passzolni, bármilyen távolságra is álljon tőle?

Sőt...nem az, hogy a társához nem tud passzolni...a társa áll a kezdőponton, és a passz valahoa a 16-os vonalához megy...Meg a középen álló Szalait kéne megjátszani, erre belövik egy olyan üres területre, hogy ott még fű sincs, nem hogy magyar játékos...
Te tényleg nem érted?!

Hát őszintén szólva, sztem elég sanszos mindkettő:D
Daweed
Jugador del Barça

2013.09.06. 21:28:04

Nemtudom ti hogy vagytok vele, de vicces ez a magyar foci :D megéri beleölni azt a pár forintot..
Mindig mondják, hogy na most megkapják fú de elverjük őket.. erre - ahogy előttem is írták - 2 méteres passzokkal is gondban vannak a zseniális focistáink :lol:
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.06. 21:23:31

Mihu írta:De most amúgy többen a fórumon is vakon vannak, már ne is haragudjatok. Beszéltek itt arról, hogy nem akarnak, meg hogy nem hiszik el, hogy győzni tudnak, meg stb. Feltennék egy nagyon egyszerű kérdést:

Ezeknek mi köze van ahhoz, hogy egyetlen egy játékosunk sem tud a társához passzolni, bármilyen távolságra is álljon tőle?

Sőt...nem az, hogy a társához nem tud passzolni...a társa áll a kezdőponton, és a passz valahoa a 16-os vonalához megy...Meg a középen álló Szalait kéne megjátszani, erre belövik egy olyan üres területre, hogy ott még fű sincs, nem hogy magyar játékos...
Te tényleg nem érted?!

herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.09.06. 21:22:00

MyShadow írta:Én is ezt próbáltam kifejteni: nem látok akarást!
Ugyanis ha már nincs vkiben akkora tehetség, azt kemény munkával kompenzálható, és ahhoz akaraterő kell, aminek pont egy ilyen meccsen kellene kicsúcsosodnia, de sajnos én ezt nem látom a játékosokon!
Nem izgatna, ha hibázik - persze nem az ilyen Guzmics-félékre értem -, ha hajtana, menne az eladott labda után, de ahhoz futni kell, és bírni 90+ percen keresztül, és hát 25 perc alibizés után a frissítő, az ilyen "melegben" vicces:D
Teljesen egyetértek veled. Az egyik legjobb példa erre pont a tavalyi Celtic-Barca meccs. A két csapat játékosainak a technikai szintje között óriási volt a különbség, lelkesedéssel, szervezettséggel, akarással és a csapat saját erősségeinek a kiaknázásával mégis komoly fejtörést tudtak okozni a világ egyik legjobbjának. Sajnos a magyar válogatottnál ilyet szinte soha nem lehet látni. Már a taktikai felállásunk is teljes csőd volt. Beállunk védekezni, mert nekünk jó a döntetlen is, úgy, hogy erre a típusú játékra gyakorlatilag nincs emberünk. Egy ilyen felfokozott meccsre középső védőnek nevezni egy 4x-es válogatott játékost hatalmas szakmai baklövés. Közpen pedig a legerősebb csapatrészünk játkosai elöl örlődnek teljesen elszigetelve. Aki kicsit is ért ehhez a játékhoz, az tisztában lehetett vele, hogy a románok meg fogják nyomi az első félórát, több okból is. Először is a hazai pálya miatt, másodszor mert a múltban ez már többször bejött nekik ellenünk, tehát tisztában vannak vele, hogy rezeg a gatyánk az első percekben. Harmadrészt pedig azt is tudták, hogy pár nap múlva egy még ennél is keményebb meccset játszanak, kell tehát az előny a második félidőre, hogy tartalékolhassanak. Teljesen tudatosan építették fel a játékukat és ehhez minden lehetőséget meg is adtunk nekik. Amíg fejben nem lesznek gyökeres változások, addig mindig így fogunk szívni. Ezek a román játékosok semmivel sem jobbak, de teljesen tudatosan játszanak, kicsattanak az önbizalomtól és hihetetlenül akarnak. Ez a 3 dolog már elég sokmindenre elég.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.09.06. 21:17:20

Most ez a faék Böde azért játszik mert a fradikában kétszer belebotlott a labdába? Most komolyan,ő egy szint?
Ketten Szalaival totál feleslegesek fent,ugyanazt "játszák", nem ilyen két csatár kellett volna,hanem Szalai mellé valaki,aki gyors. Persze nem tudom van e ilyen,de nehogy már egy Böde címeres mezt kapjon,csak mert fradista...attyavilág

Mihunak igaza van,akarás szép dolog,de itt 2méteres passzokkal is gondok vannak,szóval tök mindegy.
Mihu
Director del Fútbol

2013.09.06. 21:14:34

De most amúgy többen a fórumon is vakon vannak, már ne is haragudjatok. Beszéltek itt arról, hogy nem akarnak, meg hogy nem hiszik el, hogy győzni tudnak, meg stb. Feltennék egy nagyon egyszerű kérdést:

Kép
MyShadow
Jugador del Barça

2013.09.06. 21:04:51

Én is ezt próbáltam kifejteni: nem látok akarást!
Ugyanis ha már nincs vkiben akkora tehetség, azt kemény munkával kompenzálható, és ahhoz akaraterő kell, aminek pont egy ilyen meccsen kellene kicsúcsosodnia, de sajnos én ezt nem látom a játékosokon!
Nem izgatna, ha hibázik - persze nem az ilyen Guzmics-félékre értem -, ha hajtana, menne az eladott labda után, de ahhoz futni kell, és bírni 90+ percen keresztül, és hát 25 perc alibizés után a frissítő, az ilyen "melegben" vicces:D
mess2009
Director del Fútbol

2013.09.06. 21:02:19

egy nagyon gyenge de jól felhergelt romántól kapott két gólt egy enervált ,lassú ,szétesett alibiző "csapat". kiábrándító a két nagy sztár(Dzsundzsák és Szalai) egyedül Koman hoz valami fociszerúséget.
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.06. 20:56:12

MyShadow írta:Ha nem tudnám, h nem érdemes ilyen meccset bundázni, simán azt mondanám, h eladtuk...
Ennyi hibát, győzelmi kényszerben alibizést, passzív játékot, sétálgatást ilyen felvezetés, szurkolás, támogatás mellett, röhejes!
Ilyen embereket a címeres mez közelébe nem szabadna engedni!
Az hagyján, hogy tehetséges nem sok szorult beléjük, technikailag, erőnlétileg, a béka segge alatt van a játékosok jó része, a taktikai felkészültségről nem is beszélve! De amilyen az edzősködés itthon, az már luxusnak számít!
És talán sokat várok, de nálam minimum, hogy valaki küzd, ha már odakerült, szívét lelkét beleteszi, ha nem is megy, fut, rohan, mint az őrült, ha már hibázott! Persze, ennek nem kell a fegyelmezettség rovására történnie!
De 2-0nál szerintem teljesen mindegy, mindent vagy semmit a döntetlenig legalább!
Nem ez a baj, ne haragudj, fejben és lélekben van probléma az összes magyar focistával, meg amit az előbb leírtam röviden.

Ez a színjáték is a stúdióban...hányingerem van tőle, mikor és ki mondja már ki az igazságot?!

Szerk: de legalább a haja mindenkinek szépen be van zselézve, a fizu pedig úgyis jön hó elején.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2013.09.06. 21:07:51-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.09.06. 20:55:01

recrea írta:
Mihu írta:De most komolyan :D Ez a csapat úgy néz ki, mint amelyik megérdemelne bármilyen szurkolást is? :mrgreen: Meg ezek akarnak kijutni a vb-re? =D> Ne vicceljünk már :lol: :lol:
Csak mondják, h ki akarnak jutni, de valójában nem hisznek benne, nem tartják magukat képesnek rá, csak álarcot vesznek fel. Nincs csapatunk.

Nem tanítják meg a magyar gyerekeket győzni, nem verik a fejébe kiskorában, h csak a győzelem számít, semmi más! Ja, és nem az játszik, aki ügyes, hanem az, akinek apukája tejel az edzőnek és/vagy az elnöknek. Képzeljük már el ezt Hollandiában, Ausztriában, ugyan?! :roll:
Persze,mert ott mindenki tejel,úgy könnyebb:)
Amúgy igaz,nincs vérszag sose,akarat nulla,tudás még kevesebb. Egyedül Varga Jokkán látni akarást,példamutató,más kérdés,hogy nem tud focizni.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.09.06. 20:54:09

Én azt nem értettem, hogy amikor az egyik Román lentmaradt, mondta a kommentátor, hogy mennek frissíteni a magyarok, pl. Szalai. :D :D Miben fáradt el, most komolyan?
recrea
Llegenda del Barça

2013.09.06. 20:51:53

Mihu írta:De most komolyan :D Ez a csapat úgy néz ki, mint amelyik megérdemelne bármilyen szurkolást is? :mrgreen: Meg ezek akarnak kijutni a vb-re? =D> Ne vicceljünk már :lol: :lol:
Csak mondják, h ki akarnak jutni, de valójában nem hisznek benne, nem tartják magukat képesnek rá, csak álarcot vesznek fel. Nincs csapatunk.

Nem tanítják meg a magyar gyerekeket győzni, nem verik a fejébe kiskorában, h csak a győzelem számít, semmi más! Ja, és nem az játszik, aki ügyes, hanem az, akinek apukája tejel az edzőnek és/vagy az elnöknek. Képzeljük már el ezt Hollandiában, Ausztriában, ugyan?! :roll:
MyShadow
Jugador del Barça

2013.09.06. 20:46:13

Ha nem tudnám, h nem érdemes ilyen meccset bundázni, simán azt mondanám, h eladtuk...
Ennyi hibát, győzelmi kényszerben alibizést, passzív játékot, sétálgatást ilyen felvezetés, szurkolás, támogatás mellett, röhejes!
Ilyen embereket a címeres mez közelébe nem szabadna engedni!
Az hagyján, hogy tehetséges nem sok szorult beléjük, technikailag, erőnlétileg, a béka segge alatt van a játékosok jó része, a taktikai felkészültségről nem is beszélve! De amilyen az edzősködés itthon, az már luxusnak számít!
És talán sokat várok, de nálam minimum, hogy valaki küzd, ha már odakerült, szívét lelkét beleteszi, ha nem is megy, fut, rohan, mint az őrült, ha már hibázott! Persze, ennek nem kell a fegyelmezettség rovására történnie!
De 2-0nál szerintem teljesen mindegy, mindent vagy semmit a döntetlenig legalább!
Válasz küldése