2011.12.09. 09:39:02
Emlékszem még jó pár évvel ezelőtt egy olyan 3-3-ra a Bernabeuban, ahol 60 percet 10 emberrel játszott le a Barca.
Akkor egyértelműen a Real volt az esélyes, mindenki csak azt tippelte, hogy mennyire fognak minket elpáholni.
Véleményem szerint ezen a meccsen elfelejtik a játékosok, hogy ki hányadik, kinek kell jobban a 3 pont.
Mindkét csapat nyerni akar.
Én az 5-0 játékát venném alapul. Akkor is próbált támadni a MAdrid, de képtelen volt rá. Előrevágott labdáit rendre megszerezték a fiúk, letámadták őket már a saját térfelükön keményen. A hátvédsoruk nagyon könnyen zavarba hozható, még olyan klasszisok is hatalmasakat képesek hibázni, mint Ramos.
Már megszóltak érte, de akkor is kimondom: lehet, hogy egy Zagrebnak rúgtak egy hatost, de kaptak kettőt is. Ezekt a sok rúgott gól mellett mindenki elfelejti.
A Barca alig kap gólt. Ennek oka az, hogy már az ellenfél 16-osánál visszatámad, a védőnek nem marad más, mint előrevágni a labdát.
Az 5-0 esetében is a súlyos helyezkedési hibákat használták ki a fiúk. Ezek ugyanúgy megmaradtak. Ősszel több meccsen is láttam, hogy pl Ramos MArceloval veszekszik, mert az fent maradt, vagy bejött középre. Ezt is ki lehetne használni.
A jó keresztlabdákkal is lehet operálni. A Barca ellen mindig úgy próbálnak védekezni, hogy a labdás játékost többen támadják, meg a közelében állókat is fogják. Így nagyon eltolódik a védelem, és ahogy az 5-0-nál is, a keresztlabdákkal szép támadásokat -és gólokat- is vittek véghez.
CR-t mindenképpen le kell venni a pályáról.
Alig van olyan támadás, ami ne menne át rajta. Ő a Real Xavija (bár annyira nem tehetséges). Ráadásul azért sokszor kitör belőle az önzőzés megint. Ha meg nem megy a játék, akkor megint hisztizni fog.
Murinho aztán lehet, hogy alapból tényleg védekezésre fog beállni, aztán majd fokozatosan engedni fog a támadásoknak. Ezt csak ő tudja. Ő már nagyon akar nyerni ellenünk (tudja jól, h az Inter-fée az nem volt teljesen tiszta), de kikapni sem akar.
Ha a fiúk nem a tavaszi kényelmes, középen passzolgatunk stílust veszik elő, hanem a pörgős játékukat, akkor meglephetik a Realt.
Szerintem azért ennek a meccsnek nem a pontok, hanem a mentalitás miatt van jelentősége. Ha a Real nyer, akkor az nagyon meg fogja őket dobni, az biztos.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti