2025.03.09. 23:36:45
Én nem emlékszek olyan csapatra a Madridból, amely látványos focit játszott volna. Talán amikor a 2002-es vb után prime Ronaldo (az original) oda igazolt, és a BL-elődöntőben való elvérzésükig úgy tűnt, hogy ez a galaktikus koncepció arathat, és egy igazi dinasztia veheti kezdetét, aminek persze rajtuk kívül senki nem örült, de nagyon erősnek tűntek. Aztán ott jött egy váratlan vereség a Juventus-tól, és utána szétesett a galaxis. Akkoriban nagyon lehengerlően játszottak, de akkor sem folyt azért úgy a labda, mint nálunk szokott, és ezt leszámítva kb mindig undormány, ocsmány játékot láttam a Madridtól, és úgy veszem észre, hogy nagyon régóta olyan játékosokat válogatnak ki, akik a 2007-es tavaszi hagyományokat viszik tovább. Látványtalan, dögunalmas foci, de tökéletes kondi, és a hajrában bedarálják az ellenfelet. Nagyon régóta látjuk már tőlük ezt, és az edzőknek szinte semmilyen beleszólást nem adnak a keret alakításába. Ancelotti kéréseire fittyet hánynak, pedig hatalmas lyukak vannak a keretükben, de már Pellegrini is arról számolt be annak idején, hogy nem azokat a játékosokat szerezték meg, amelyeket ő javasolt, hanem a vezetőség ment a saját feje után, a saját hagyományai után, az edző meg főzzön ebből.
Én azon csodálkozok, hogy Perezt nem váltják le. OK, nyerte a BL-eket, de ezekkel a lehetőségekkel egy igazán jó elnök még több trófeát halmozhatott volna össze.