Pocsa11 írta:Valószínű büntetőt volt. Ha nem, az elég ciki.

Ilyen esetekben, amikor a játékos a labdával vagy bármivel megdobja az ellenfelet vagy bárkit, azt ütésnek "veszik". A keze meghosszabbításának számít. Szóval itt lényegében kezezés történt, a sárgát meg sportszerűtlenségért kapta. De vehette úgy is a jv, mintha egyszerűen beleütött volna a labdába és ezért adja a lapot. Turant pl ezért kellett volna kiállítani a mi meccsünkön, amikor a cipővel meg akarta dobni a bírót. De ha a 16-oson belül van a játékos és kívülre dobja a labdát és ott is találja el, akkor pl csak szabcsi. Vannak olyan nyakatekert dolgot néha, hogy az nem igaz

Hú ez nekem nagyon zavaros.

Azt írod megüti az ellenfelet, de itt a labdát ütötte ki. Melyik volt az elsődleges labda? Mert lehet azt mondani, hogy kéz mert felvette, de itt a legfontosabb hogy két labda volt a pályán ezért büntetőt véleményem szerint nem lehet ítélni. Vagy közvetett szabadrúgás vagy játékvezetői labda. Ha ez úgy történik, hogy megy a játék és a labdaszedő kisfiú bedobja és pont ráesik a labdára akkor szintén játékvezetői labda van. Oké, hogy az "pályán kívüli" személy itt meg egy játékos, de ugyanaz az eset szerintem. Maximum sportszerűtlenségért vagy mint írtam játék késleltetésért lehet sárgát adni. Ha ez 11-es volt akkor szerintem sima óvás, mert 2 labda volt a pályán. Jó lenne kideríteni mi volt az ítélet.
A másik, hogy azt írod sportszerűtlenségért sárga lap, de utána meg azt írod Turant ki kellett volna állítani. Nem emlékszem hogy lett volna előtte lapja.
csababarca: Enyém, Hagyd ezeket nem szabad mondani, mert az sárga. Mondjuk így val. igazad van ha ráordítana valaki a másikra és az teszem azt elájulna akkor szintén zavarás miatt lehetne adni sárgát. De jelen esetben itt az szerintem nagyon fontos, hogy kettő labda van a pályán. Ez meg semmilyen körülmények között nem szabályos, s ez kell legyen a legfontosabb tényező onnantól kezdve csak sportszerűtlenségért lehet adni sárgát, de maga az akció halott kell legyen.
Kezezéssel megfogtál.

Erre nem gondoltam és igaz. Viszont itt emberi kontakt nem volt. Még egy extrém eset, megy a támadás teszem azt belecsap a villám a labdába, akkor is játékvezetői labda jön, vagy bármi történik a labdával. Itt is ez történt, csak itt sportszerűtlenség miatt repült egy sárga is. Szerintem iszonyat rafkós és leleményes volt a csávó, büntetőt én ebből akárhogy gondolkozok nem tudom kihozni, tök mindegy hogy a 16-oson belül vagy kívül volt. 2 labda, plusz az hogy emberi fizikai kontakt nem volt ami akadályozta volna a labda vagy a támadó útját.
szerk: végén hülyeséget írtam mert hát a labda útja megváltozott.

Viszont ahogy lejjebb írták ez nem közvetlen szabálytalanság, ez mezőnyben és a 16-oson belül is közvetett szabadrúgás.