Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.03. 10:04:10

A testtel odalépés sima, tudok esni ;) A bokakocc kicsit nekem alattomos, mert általában hátulról jön, nem számít rá az ember. Azért lehet kapnál :P

Fórum találkozón ott a lehetőség 8)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.03. 10:00:37

MQuCsabi írta:Jogos. Itt már csak a játékvezetői zsuga és a közvetett szabadrúgás közt megy a vita, de ez ízlés, nézőpont kérdése. Én tudom magamról, hogy azt is útálom, ha fun focin valaki beleüt kézzel, mert tök felesleges, ellenben nagyon idegesítő. Tudom, hogy nem vérre megy, de pont ezért tartom ezeket feleslegesnek.
Itt meg lehetett érteni az okát, ment is a büntetés.
Hű akkor ha ellenem fociznál akkor imádnál. :D Én simán beleütök adott esetben a labdába ha nagy gáz van. Nyilván nem arra játszok, meg nem is rendszeres, de én fun focit se nagyon tudok játszani. Lerúgni nem szoktam azért senkit, de ha adott esetben előbb van a csatár akkor testtel odalépés vagy bokakocc az alap. :lol: Saját kapudba a labda nem kerülhet ez alap szabály, enélkül nem lehet pályára lépni tök mindegy hogy VB döntő vagy foci az utcán. Amíg valaki testi épségét nem fenyegetik, addig nálam a szabálytalanság mint fogalom az szükséges rossz kategória. Ahogy nagyon sok labdajátékban úgy a fociban is elengedhetetlen néha a szabálytalanság.
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.03. 09:53:01

Jogos. Itt már csak a játékvezetői zsuga és a közvetett szabadrúgás közt megy a vita, de ez ízlés, nézőpont kérdése. Én tudom magamról, hogy azt is útálom, ha fun focin valaki beleüt kézzel, mert tök felesleges, ellenben nagyon idegesítő. Tudom, hogy nem vérre megy, de pont ezért tartom ezeket feleslegesnek.
Itt meg lehetett érteni az okát, ment is a büntetés.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.03. 09:44:52

Büntetés megvolt, mert sárga járt érte. Az ilyen csínytevések szerintem beleférnek. Nem verekedett nem üvöltözött nem rinyált. Szabálytalan volt de pont úgy hogy gól ne legyen és komolyabb veszély se. Sárgát megért a sportszerűtlenségért, de több nem. Az meg hogy kirúgják? Olyanért nem lehet valakit megbüntetni, mert nem rúgott ki egy labdát. A bírónak kell megállítani a játékot, ha nem teszik meg pl sérülésnél vagy ha két labda van a pályán. Lehet írni hogy íratlan szabály, meg sportszerűség ami igaz is, csak attól még nem kötelező és ha valaki nem teszi meg akkor a bírónak kell közbelépnie. Itt is ez történt pluszban a sárga a dobásért járt.
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.03.03. 09:31:49

A gáz az, hogy ez mindenképpen gusztustalan cselekedet. Sportszerűtlen. Nem a leleményességről szól feltétlenül a futball, lehet rajta nevetni, de ha mi megyünk kapura és valaki "kidobja" alólunk a labdát, akkor azért megenne a düh.
Ha tizenegyest nem is, de közvetett szabadrúgást mindenképp adtam volna. Plusz a sárga.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.03. 09:16:16

Tök mindegy,hogy került be a labda, általában ilyenkor a játékosok kirúgják pályán kívülre, nem felveszik,és cipelik.
Játékvezetői labda is érthető döntés, még ha szerintem szabály szerint büntetőnek kellett volna következnie...de hát ez a török liga, a bundázás melegágya, gondolom itt se volt tiszta a meccs, pláne ha ilyeneket engednek,hogy gólhelyzetben lévő játékost akadályozzanak büntetlenül.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.03. 09:07:37

Az ha két labda van a pályán szerintem sokkal erősebb kitétel minthogy valaki fekszik. Itt a bírónak észlelnie kellett volna hogy valaki felvette a labdát. Mondjuk sajnos nem látszódik, de az is kérdés hogy került az hozzá? :D Mert ha valahol kiment ő utána ment de a bedobást nem onnan végezték el akkor az megint szabálytalan. :D Persze ez feltételezés, de tényleg hogy került a labda a kezébe és a bíró miért nem fújt pár méterről látta az esetet. Az egyértelmű hogy szabálytalan volt ez nem is kérdés, de büntető semmiképp nem lehetett.

Amúgy utána olvastam és játékvezetői labda következett, szerintem ez is volt a jó ítélet.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.03. 09:00:21

Nekem amúgy mindegy, szerintem nem volt szabályos, és az,hogy a bíró nem avatkozott közbe, az megint olyan,hogy nem feltétlen hiba.
Amikor fekszik valaki a pályán papíron ott is meg kéne állítania a játékot, attól,hogy nem teszi,még nem lehet gusztustalankodni,mert hogy úgyis állna a játék.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.03. 08:48:57

Pocsa11 írta:Valószínű büntetőt volt. Ha nem, az elég ciki. :) Ilyen esetekben, amikor a játékos a labdával vagy bármivel megdobja az ellenfelet vagy bárkit, azt ütésnek "veszik". A keze meghosszabbításának számít. Szóval itt lényegében kezezés történt, a sárgát meg sportszerűtlenségért kapta. De vehette úgy is a jv, mintha egyszerűen beleütött volna a labdába és ezért adja a lapot. Turant pl ezért kellett volna kiállítani a mi meccsünkön, amikor a cipővel meg akarta dobni a bírót. De ha a 16-oson belül van a játékos és kívülre dobja a labdát és ott is találja el, akkor pl csak szabcsi. Vannak olyan nyakatekert dolgot néha, hogy az nem igaz :D
Hú ez nekem nagyon zavaros. :D Azt írod megüti az ellenfelet, de itt a labdát ütötte ki. Melyik volt az elsődleges labda? Mert lehet azt mondani, hogy kéz mert felvette, de itt a legfontosabb hogy két labda volt a pályán ezért büntetőt véleményem szerint nem lehet ítélni. Vagy közvetett szabadrúgás vagy játékvezetői labda. Ha ez úgy történik, hogy megy a játék és a labdaszedő kisfiú bedobja és pont ráesik a labdára akkor szintén játékvezetői labda van. Oké, hogy az "pályán kívüli" személy itt meg egy játékos, de ugyanaz az eset szerintem. Maximum sportszerűtlenségért vagy mint írtam játék késleltetésért lehet sárgát adni. Ha ez 11-es volt akkor szerintem sima óvás, mert 2 labda volt a pályán. Jó lenne kideríteni mi volt az ítélet. :D

A másik, hogy azt írod sportszerűtlenségért sárga lap, de utána meg azt írod Turant ki kellett volna állítani. Nem emlékszem hogy lett volna előtte lapja.

csababarca: Enyém, Hagyd ezeket nem szabad mondani, mert az sárga. Mondjuk így val. igazad van ha ráordítana valaki a másikra és az teszem azt elájulna akkor szintén zavarás miatt lehetne adni sárgát. De jelen esetben itt az szerintem nagyon fontos, hogy kettő labda van a pályán. Ez meg semmilyen körülmények között nem szabályos, s ez kell legyen a legfontosabb tényező onnantól kezdve csak sportszerűtlenségért lehet adni sárgát, de maga az akció halott kell legyen.

Kezezéssel megfogtál. :D Erre nem gondoltam és igaz. Viszont itt emberi kontakt nem volt. Még egy extrém eset, megy a támadás teszem azt belecsap a villám a labdába, akkor is játékvezetői labda jön, vagy bármi történik a labdával. Itt is ez történt, csak itt sportszerűtlenség miatt repült egy sárga is. Szerintem iszonyat rafkós és leleményes volt a csávó, büntetőt én ebből akárhogy gondolkozok nem tudom kihozni, tök mindegy hogy a 16-oson belül vagy kívül volt. 2 labda, plusz az hogy emberi fizikai kontakt nem volt ami akadályozta volna a labda vagy a támadó útját.

szerk: végén hülyeséget írtam mert hát a labda útja megváltozott. :D Viszont ahogy lejjebb írták ez nem közvetlen szabálytalanság, ez mezőnyben és a 16-oson belül is közvetett szabadrúgás.
Kép
Kép
Kép
Pocsa11
Jugador del Barça

2015.03.03. 08:47:58

csababarca írta:Nem tudom,hogy szól a büntető megítélésére vonatkozó szabály,de gyanítom benne van,hogy "nem szabályos eszközzel", " akadályozás", stb...
Közvetlen szabadrúgást érő szabálytalanságért ítélhetnek büntetőt.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.03. 08:34:43

Nem tudom,hogy szól a büntető megítélésére vonatkozó szabály,de gyanítom benne van,hogy "nem szabályos eszközzel", " akadályozás", stb...
na már most ez a kettő ki is meríti az esetet,mert nehogy már szabályos eszköz legyen KÉZZEL megfogni egy labdát, és azzal megdobni a másik, játékban lévő labdát.
Testi kontakt kezezésnél sincs, mégis büntetőt adnak érte, szóval ez gyenge érvelés a büntető ellen. Az meg,hogy ráordít, az igen, leleményesség. De egyébként pl kapust sem lehet zavarni kiabálásokkal, láttam már olyanért is sárgát adni,hogy valaki bemondta mezőnyjátékosként,hogy "enyém", mintha a kapus mondaná, repült is egy sárga,meg szabi kifelé. Szóval az sem szabályos.

Kiállítás lehet erős lenne, de a tizi alap, ilyen nem történhet a pályán büntetlenül.
Pocsa11
Jugador del Barça

2015.03.03. 08:25:29

Valószínű büntetőt volt. Ha nem, az elég ciki. :) Ilyen esetekben, amikor a játékos a labdával vagy bármivel megdobja az ellenfelet vagy bárkit, azt ütésnek "veszik". A keze meghosszabbításának számít. Szóval itt lényegében kezezés történt, a sárgát meg sportszerűtlenségért kapta. De vehette úgy is a jv, mintha egyszerűen beleütött volna a labdába és ezért adja a lapot. Turant pl ezért kellett volna kiállítani a mi meccsünkön, amikor a cipővel meg akarta dobni a bírót. De ha a 16-oson belül van a játékos és kívülre dobja a labdát és ott is találja el, akkor pl csak szabcsi. Vannak olyan nyakatekert dolgot néha, hogy az nem igaz :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.03. 07:16:02

csababarca írta:Mondjuk ennyi erővel akárki bármikor behozhat egy labdát magával, vagy akármit, és dobálhat az ellenfélre.
Bekerült egy labda, az okos meg ahelyett,hogy kirúgta volna (mint az esetek 99%ban teszik a védők),amire bőven lett volna ideje,ha már lehajolt érte, megfogta, és vitte magával. Utána meg azzal szerelt, küldtem volna le zuhanyozni, és tizi.
Alapból játék késleltetésért csak közvetett szabadrúgást lehet ítélni, itt meg csak ezt lehet ráhúzni mint "szabálytalanság". Viszont szerintem simán óvható, mert 2 labda volt a pályán. Tényleg nem láttuk mi történt tovább, én azt tudom elképzelni hogy mint írtam játék késleltetésért sárga lap és közvetett szabadrúgás vagy bírói labda. Kiállítás semmiképp nem lehet meg büntető sem. Nem volt testi kontakt, extrém eset de teszem azt viszi a csatár a védő meg ráordít ő meg megijed, akkor az szabálytalan? Leleményes volt, sárgát megért a játék akadályozása miatt, de kiállítás meg 11-es semmiképp. Legalábbis szerintem, de nagyon jó eset volt, mert ilyen nem igazán fordul elő a pályán. Akármit meg alapból nem lehet behozni, miután a játékvezetőnek kötelessége ellenőrizni, hogy szabályosak-e a szerelések. És ezt minden esetben kontrollálnia kell, s adott esetben figyelmeztetni a játékost. Itt is igazából ez volt a bökkenő, hogy a bíró nem állította meg a meccset mikor 2 labda volt a pályán.

De ha már ilyen extrém esetek épp hasonlóról beszélgettünk múltkor egy ismerősömmel. Gondolom sokan emlékeznek még a Birmingham-Villa meccsen volt ez:
https://www.youtube.com/watch?v=D7e9xJHzYjg
Na ez szerintem bírói hiba, mert itt nem lehet gólt ítélni. Bedobásból nem lehet gólt elérni, tök mindegy hogy a saját vagy az ellenfél kapuja felé dobod. Közvetlenül érintés nélkül nem lehet gól, ha bemegy akkor kirúgás vagy szöglet.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.03. 01:50:17

Én nagyon nevettem rajta, leleményes egy pali, az biztos. :D Amit Bob linkelt meg.. :lol: Élmény lehet török focit nézni.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.03.02. 19:11:16

Mondjuk ennyi erővel akárki bármikor behozhat egy labdát magával, vagy akármit, és dobálhat az ellenfélre.
Bekerült egy labda, az okos meg ahelyett,hogy kirúgta volna (mint az esetek 99%ban teszik a védők),amire bőven lett volna ideje,ha már lehajolt érte, megfogta, és vitte magával. Utána meg azzal szerelt, küldtem volna le zuhanyozni, és tizi.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.02. 19:02:56

Ez tényleg speciális eset volt, mondjuk több kérdés is felmerül. Hogy került a védőhöz labda? A bíró miért nem látta és állította meg a játékot? Miért adott sárgát? Mire hivatkozva? Ha sárga, akkor meg elvileg büntető, amit meg szerintem simán lehet óvni. Viszont elvileg szerintem itt az áll fent, hogy két labda volt a pályán (tök mindegy hogy azzal kiütötte a másikat vagy sem) és bírói labda a 16-oson belülről, amit odaad az ellenfél és megy tovább a játék.

Jó meccs lehetett amúgy, mert egy néző berohant szerelni egy Besiktas játékost ugyanazon az összecsapáson. :D
https://www.youtube.com/watch?v=q_htRH61lbo
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.02. 18:58:52

visca el barca írta:ez nem büntető? :D elvégre 16-oson belül vmit sárgával büntettek. vagy szabadrúgás? vagy mi lett a vége? :D pont a legizgibb rész maradt le :D
Szerintem játékvezetői labda. :D Vagy közvetett szabadrúgás. :D

Nem tudom, hogy van-e ilyen szabály, hogy mi történik, ha valaki megfog egy másik labdát, és rávágja a játékban lévőbe. :mrgreen:
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.02. 18:39:20

ez nem büntető? :D elvégre 16-oson belül vmit sárgával büntettek. vagy szabadrúgás? vagy mi lett a vége? :D pont a legizgibb rész maradt le :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.03.02. 18:01:48

https://www.youtube.com/watch?v=SeXJX3vBjKk" target="_blank

A török liga!! :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.02.27. 11:43:40

Annyit fűznék hozzá, hogy akkor végezzünk panenkásan el a tizit, ha be is vágjuk :D Ez persze nem kisebbíti a bűncselekmény mértékét, csak mondom. :mrgreen:
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.02.27. 11:19:03

P.U.Y.O.L. írta:Pisztolyt nyomtak a fejéhez, mert kihagyott egy tizenegyest
Hihetetlen, hogy ilyenek megtörténhetnek... :(

„Szerbiában még soha egyetlen szurkolót nem ítéltek el amiatt, hogy erőszakosan viselkedett egy labdarúgóval. A játékosok ezért félnek. Mindennap abban reménykednek, hogy nem kopogtat valaki az ajtajukon, s nem veri meg őket, nem gyújtja fel az autójukat vagy nem nyom fegyvert a fejükhöz.”
Novi Pazar Szerbia egyik, ha nem a legnagyobb maffia bázisa, nem meglepő, hogy senki nem mer megszólalni. Állítólag a rendőrség már tudja kik a tettesek és csak a játékos jelentésére várnak. De nem hiszem, hogy komoly következmények lesznek..
A játékos el is hagyta a várost, mert meg is fenyegették. Egyébként panenkásan lőtte a tizit, de fölé ment. A támadók állítólag a következőket mondták neki: "Így kell elvégezni egy 11-est? Ki mondta, hogy így rúgd? Vedd le a mezt és hagyjd el Pazart!
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.02.27. 10:14:48

Pisztolyt nyomtak a fejéhez, mert kihagyott egy tizenegyest
Hihetetlen, hogy ilyenek megtörténhetnek... :(

„Szerbiában még soha egyetlen szurkolót nem ítéltek el amiatt, hogy erőszakosan viselkedett egy labdarúgóval. A játékosok ezért félnek. Mindennap abban reménykednek, hogy nem kopogtat valaki az ajtajukon, s nem veri meg őket, nem gyújtja fel az autójukat vagy nem nyom fegyvert a fejükhöz.”
Boixos
Llegenda del Barça

2015.02.25. 12:25:00

na, ha lehet, akkor csavarnak még egy kicsit a dolgokon.
nem igaz, hogy van egy jól működő szitu, amit kb nyolcvan éve így pörgetnek és nagy vonalakban mindenkinek megfelelt, ehhez igazították a dolgaikat. erre jön egy brigád, akiknek irgalmatlanul sok pénze van, megúnták a tevék hajkurászását és focisat akarnak játszani. meg is találják a megfelelő, kellően korrupt, gerinctelen szrokat (köztük az fc barcelona embereit is, akik emellett a dágvány mellett kampányoltak. köszönjük, qatar foundation), és átrendezik az egészet. természetesen meg fogják venni a csapatukat is, és sztem legalább a négy közé be is fogják tolni őket, a többiek meg majd asszisztálni fognak ehhez.
komolyan gratulálok ehhez a szemlélethez, így alapjaiban rohasztják le azt, ami széppé tette ezt a sportágat.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Alcantara
Director del Fútbol

2015.02.24. 19:39:34

Normandia írta:
Alcantara írta:
Fociban szerencsére nincs "átjárás". Maximum, ha honosítanak vagy 200 brazil 16 éves gyereket még most, otthagyva őket a közegükben.
Lásd a kézilabdát, meg azért van az a pénz, amiért emberkék hazát meg vallást is váltanak.
A kézilabdát ne keverjük bele, ott 2 évente válthatsz hazát tetszés szerint (ebben talán Rutenka viszi a prímet). Labdarúgásban ez lehetetlen, ha pályára léptél tétmeccsen egy adott nemzeti tizenegyben.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.02.24. 18:04:20

visca el barca írta:én ugy tudom, hogy eredetileg is klímásat akartak, de a probléma azzal volt, h a stadionon kivul minden szurkolo/játékos hőgutát kapna. azért nyáron dohában igencsak 42-44 C az átlagos nappali hőmérséklet...én már mondjuk 30 C-ben is szédülök :lol: :?
Folyékony nitrogén mindenkinek aztán had szóljon :D
Nevetséges, 40fok tényleg durva, nem fehér embernek való.
Válasz küldése