Ez jó hangzik, de ez a Mourinho komoly ellenfél ellen melyik csapatával akart valaha is futballozni? Senkivel, megsúgom. Ha 10 évig itt lesz, akkor is ezt fogjuk nézni minden Classicon..... Azt vehetett akit akart, nem véletlen, hogy alapvetően az ő állandó taktikájába illő játékosokat vett és nem pedig egy hosszútávú építkezésbe kezdett, kreatív játékosokat beépítve a csapatba ( az egy Özilen kívül, de a kis csapatok ellen kell valaki, aki megcsinálja a helyzetet...). Jövőre és utána is ugyanez lesz, aki ismeri Mourinho pályafutását az tudja, hogy így van. Ha pedig jövőre ezzel a taktikával megnyerne mindent, akkor valószínűleg visszatérne Angliába,mert őt az egyéni érdemei érdeklik, nem az, hogy hosszútávon szimpatikussá és sikeressé tegyen egy csapatot. Azért nem véletlen, hogy egy semleges szurkoló szemében a Chelsea és az Inter az bunkerfoci megtestesítőjévé vált.... ( és ezt ő kezdte el, még akkor is, ha a Chelseanél Ancelottiig akadtak követői..)
Ez a barcát csak így lehet megverni duma azért elég szánalmas, mind kommentátoroktól, mind másoktól. Emberek, ha nincs még 7-8-10 ilyen játékos, akkor a többinek abba kell hagynia a futballt. Hogy lehet úgy pályára lépni, hogy esélyed sincs, csak, ha sátrat versz a saját 16-osodnál? Ez nem igaz, lehet, hogy jelenleg egy csapatban nincs annyi zseni, mint nálunk, de szisztematikus munkával meg lehet próbálni és nem magyarázni kell a bizonyítványt. Ha jól tudom a Madridban több aranylabdás van, mint nálunk.... Erről ennyit. Szánalmas magyarázkodásnak tartom.
Az eddigi meccsek elég komoly téttel bírtak, úgyhogy megértem, hogy mourinho nem kísérletezgetett. Első meccs mentálisan kellett nagyon, kupadöntő is fontos volt, mert ott volt igazán esélyünk. Ez a bl meccs is az lett volna. Az, hogy nem akart kockáztatni, természetesen nem mentség arra, ami a pályán történt tegnap, ezt egy percig se mondtam, én se ezt vártam. Borzalom volt az egész, én is szégyellem ezt a teljesítményt.
Ezeket a dolgokat írtam, úgyhogy ne vádolj szánalmas magyarázkodással.
Igazad van abban, hogy valószínűleg fel lehet venni a kesztyűt a Barcával. De nekünk még nem most, egy dolog hogy jó játékosaink vannak, de te magad is mondod, hogy SZISZTEMATIKUS MUNKával lehet eljutni arra a szintre ami nálatok is folyik. Mourinho 1 éve van nálunk, nagy munkáról így nem beszélhetünk, elég lentről kellett kezdenie a melót. Majd a MU felveheti a kesztyűt (sokat rájuk se tennék). Lehet, hogy ha támadólag állunk ki, nyerünk. De valljuk be, erre minimális esély volt.
Ezt lehetett gondolni meccs előtt. Meccs után viszont már azt mondom, inkább támadni kellett volna, mert 2 gól + bunker ha nem is ér fel egy nagy veréssel, de szégyen. Ha megússzuk gól nélkül, vagy találunk egyet rábólintok, de erre esély se volt.
Következő meccsen remélem attack lesz, mert már tényleg nincs mit veszíteni ahogy az előző clasicokon. Ha kapunk egy 5-öst, azt továbbra is gázabbnak tartom, mint védekezni, de már nem érdekel, és tétje sincs, a szezonnak vége, nyáron úgyis kiheverik.
Persze félek tőle most már én is, hogy jövőre is ugyanezt, vagy hasonlót kell majd látnom a Barca ellen. Mivel a remény hal meg utoljára, és a többi meccseinken azért elég ütősek vagyunk, még nem adom fel, és csak bizakodom.