La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
gránit
Director del Fútbol

2025.01.13. 18:46:13

dingdong írta:
2025.01.13. 16:32:35
gránit írta:
2025.01.13. 15:55:11
A spanyol foci messze a legerősebb most, képzésben is, az angol csapatok is tele vannak spanyolországi edzőkkel, ők tartják meccsben őket.
Sok évig a city dominancia helyett max futólag követtem a PL-t de idén pont az említett csapat hanyatlása miatt aktivan elkezdtem követni és a legtöbb csapatnak láttam már meccsét. Borzasztó primitiv játék és a spanyol focihoz szokott szem számára értelmezhetetlen jelenetek sora zajlik a top 5 közti meccseken is. Könnyű észrevenni, hogy miért tudott Guardiola tarolni az elmúlt években (jó persze nem a szél hordta össze a játékosait) illetve számos másik spanyol edző. A la ligából ömlenek a játékosok a PL-be akik utána nagyot mennek de fordítva nem igen tudok olyan példát mondani az elmúlt 10 évből aki nagyot robbantott volna spanyolországban. Úgy néz ki a mi Raphinhánk lesz az üdítő kivétel :D
Ugyanezt látom. Alexander Isak miatt nézegettem angol bajnokikat, nagyon tetszik a játéka Isaknak, ha tehetném, én őt igazolnám le Lewandowski utódjának, már most is lehetne kezdő, a Newcastle-ben is 18 bajnokin 13 gól, nagyon jó csatár. De ami a PL-t illeti. Megdöbbentett, hogy mennyire bugyuta, oktondi játékot játszanak. Ahogy a kiscsapatok oktondi módon belemennek az adok-kapokba, ahogy egy teljesen eszetlen, nyíltsisakos, kamikaze-harcmodorban játszanak, mi az ilyen csapatok ellen gálameccseket tartanánk, szerintem lennének olyan angol elsőosztályú csapatok, amelyeknek meglőnénk egy meccsen a 10 gólt.

A spanyol elsőosztályban szerintem nagyon is vannak favágó csapatok, és ez is az ellenkezőjét mutatja annak, amit az angol foci fanatikusai állítanak. Nagyon sokszor hallom azt, hogy az angol foci milyen kemény, milyen fizikális, bezzeg a spanyolok milyen puhányak, de ennek az ellenkezőjét látom a pályán. A spanyol kiscsapatok nagyon is keményen játszanak, sokszor durván, amellett, hogy Isi Palazón- meg Isco-féle pengés játékosok is játszanak náluk, amilyeneket az angol kiscsapatokban nem nagyon látok. De nem csak a technikai tudás, hanem a fizikalitás is inkább a spanyolok mellett szól szerintem. Nagyon kellemetlen ellenfelek a spanyol kiscsapatok, az angol kiscsapatokat ezzel szemben kíméletlenül kitömnénk. Főleg a jelenlegi csapatunk imádja, ha mélységből kiugrathat, ebbe még a Madrid is belebukott.

Az meg tényleg vicc, amikor olyanokat írnak, hogy a spanyol bajnokság már a francia mögött van meg hasonlók. Mbappén is nagyon látszik, hogy nagyon más szint a spanyol, mint a francia. Sokkal keményebb a spanyolok védekezése, most nem fog 30 gólt lőni a bajnokságban. Depay-jal ugyanez volt. Hú, lőtt 20 gólt a francia bajnokságban, egy erős bajnokságban, igazoljuk le. Én is nagy reményeket fűztem hozzá. Aztán Spanyolországban meglőtte ennek a felét kb. Nagyon más szint, nagyon kellemetlen, kemény ellenfelek a spanyol kiscsapatok.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.13. 18:31:00

Nem akarok hosszantartó, sok oldalas vitákba belemenni, de arra muszáj reagálnom, hogy a spanyol ligában nincsenek favágó csapatok, mert nagyon más véleményem. Szerintem konkrétan itt vannak legkellemetlenebb, bunkerozós, verekedős, időhúzós csapatok a top ligák közül. Igazából ez is ennek a Ligának a legnagyobb nehézsége. Ha sikerül gyorsan lőni nekik kettőt, onnan lehet gálázni is ellenük, de ha nem, vagy még rosszabb esetben ők szereznek vezetés, akkor onnan kb. mindent bevetnek.
dingdong
Capitá del Barça

2025.01.13. 16:32:35

gránit írta:
A spanyol foci messze a legerősebb most, képzésben is, az angol csapatok is tele vannak spanyolországi edzőkkel, ők tartják meccsben őket.
Sok évig a city dominancia helyett max futólag követtem a PL-t de idén pont az említett csapat hanyatlása miatt aktivan elkezdtem követni és a legtöbb csapatnak láttam már meccsét. Borzasztó primitiv játék és a spanyol focihoz szokott szem számára értelmezhetetlen jelenetek sora zajlik a top 5 közti meccseken is. Könnyű észrevenni, hogy miért tudott Guardiola tarolni az elmúlt években (jó persze nem a szél hordta össze a játékosait) illetve számos másik spanyol edző. A la ligából ömlenek a játékosok a PL-be akik utána nagyot mennek de fordítva nem igen tudok olyan példát mondani az elmúlt 10 évből aki nagyot robbantott volna spanyolországban. Úgy néz ki a mi Raphinhánk lesz az üdítő kivétel :D
gránit
Director del Fútbol

sansz írta:
2025.01.12. 22:59:18
hatalmas blődség, ennél is nagyobb ez a jajj, de gyenge a liga, csak miattunk nem megye2...
Aki ezt mondja, az nem ismeri a spanyol focit. 20 éve mondják, hogy a PL a legerősebb, de ezt csak a nagyképű angolok és a majmolóik mondták.
Én a spanyol focit nem kizárólag a Barcelona miatt szeretem, hanem azért, mert kevés a favágó csapat. Még a pénztelen kisebb, közepes csapatok közt is olyan technikás játékosok vannak, ahol a PL-ben csak egy olajos csapatnál.
Nem mondom, hogy az utóbbi években az olajos csapatok nem szaporodtak és ez nem látszik meg az eredményeiken, de azért nem olyan nagy az a szakadék, több évre nézve azért egyáltalán nem dominálta le Európát mindkét bajnokságban (BL és EL). Ha rendre nyernék a BL-t és közben az EL-ben is szinte mindig döntőznének az egyértelmű dominancia lenne.

Ehhez képest (gyorsan ránézve a statra) EL döntőben 2010 óta volt ötször angol csapat és nyolc (!) alkalommal spanyol csapat. Ebből 3 angol győztes és 8 spanyol győztes. BL-ben - köszönhetően az olajnak kicsit jobb a helyzet az angoloknak, de így is messze nézhetik a spanyol dominanciát: ott is 8 spanyol aranyérmes van négy angol arannyal szemben.

Szerintem el kéne felejteni ezt a lecsúszott, gyenge La Liga és hasonló badarságokat. Nincs pénzzel kitömve ez a bajnokság, de élvezhetőek a meccsek, nagyon sok a technikás játékos a kiscsapatoknál is. Ettőlmég lehet szeretni a PL-t, csak fárasztó mindig felhozni, hogy mennyire mögötte kullog mindenki..meghogy már a német foci is előttünk..Hát nézzen német focit, aki ezt gondolja.
Egyetértek, és pont az ellenkezője igaz annak, amit az angol foci fanatikusai mondanak.

Mivel általában bucira lettek verve a BL-ben, kitalálták, hogy de az angol középcsapatok meg kiscsapatok milyen erősek. Miközben a második vonalban (hol VVK-nak, hol UEFA-kupának stb hívták) még inkább a spanyolországiak dominálnak. Ott nyílik igazán az olló a spanyolországiak javára. Az sem igaz, hogy az angol kiscsapatok mennyire kemények lennének. A spanyolországiak sokkal keményebbek. Keményen védekeznek, csípnek-rúgnak-harapnak, nehéz nekik gólt lőni. Az angol kiscsapatok ehhez képest nagyon oktondi focit, nyíltsisakos játékot játszanak. Az ilyeneket mi 7-0-ra gázolnánk le legalább.

Szerintem egyébként koherens "spanyol" foci nincs. Ahogy Flick is említette, Spanyolországban nagyon különböző stílusban játszanak a csapatok. („Azt szeretem nagyon a spanyol fociban, hogy mindenki különböző stílusban játszik”)

https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarug ... n-jatszik/

Az MTV-n okoskodó álszakértők között Hegedűs Henrik mondott egy akkora blődséget, hogy a spanyol válogatottnak könnyű, mert ugyanazt a stílust játsszák a játékosaik a különböző spanyol klubokban, így könnyen összecsiszolódnak a válogatottban. Miközben elképesztően különböző stílusban játszanak. Csak annyi a közös, hogy technikásak és labdabiztosak. Képzettségben olyan szinten a többiek előtt vannak, hogy a játék képe akaratlanul is barcássá válik az ellenfeleikkel szemben, pedig csak a Barca játszik ilyen játékot Spanyolországban. De akaratlanul is barcássá válik a spanyol válogatott meccseinek a képe, mert annyival a többiek előtt vannak képzettségben, labdabiztosságban. Az utánpótlásuk messze a legerősebb. A kiscsapataik is tele vannak technikás, ügyes, képzett játékosokkal. A spanyol foci messze a legerősebb most, képzésben is, az angol csapatok is tele vannak spanyolországi edzőkkel, ők tartják meccsben őket.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.09. 12:55:04

FcBarcelona1 írta:
2025.01.09. 08:14:39
Estrada Fernandez volt bíró számon kéri Soto Gradot a Vinicius esetnél kiállított jegyzőkönyv miatt. Azt vitatja, ami eddig is kérdéses volt, hogy a jegyzőkönyvből miért hagyott ki lényeges tényeket, illetve miért változtatott a körülményeken, a jegyzőkönyv eltér a VAR beszéghetéstől mint az, hogy a labda nem volt játékban az eset idején.
"A meccs végén a bíró WhatsApp üzenetben megkapja az érintett eset videóját, amiről a jegyzőkönyvnek készülnie kell, hogy az öltöző nyugalmában el tudja azt készíteni.
Ez a megfogalmazás nem történt meg megfelelő módon és ez csak akkor történik, ha utasítást kap rá".
Ez csak egy vélemény, egy volt játékvezetőtől, mielőtt kérdőre vonjuk az ítéletet vagy a jegyzőkönyv hitelességét.
Azért érdekes, és bátor kijelentés
Igen, ez már korábban is vita tárgya volt, legalábbis több újság is lehozta. Ha nem változtatja meg a meccs végi jegyzőkönyvben, akkor Viniciusra 4-12 meccses eltiltás várt volna, így viszont csak 2-3, amiből természetesen 2 lett.
Továbbá nem csak a durvaságot kellett (volna) figyelembe venni, hanem a törlesztési szándékot is (talán Lahoz beszélt erről, de nem esküszöm meg rá).
Ugyanez van a pálya bármely részén is, ha egy játékos elleni szabálytalanságot nem fújnak le és emiatt utána a kelleténél durvábban követ el szabálytalanságot, azt súlyozottan nézik és a szankció is erősebb lesz.

A Betistől tartok kicsit, pont olyan csapat, aki a kupában képes bármilyen meglepetésre. A bajnokságban annyira nem félnék tőlük, de ez kicsit más helyzet.
A ligában annyira kemény sorsolásunk nincs viszont kicsivel több mint két hét alatt egy Real-Betis-Getafe-Benfica-Valencia-Atalanta hatos már nem lesz könnyű, főleg eredménykényszerben. A bajnokságban nem engedhetünk meg egy újabb buktát, ráadásul a Getafe és a Benfica három napon belül idegenben lesz, ott pedig a madridiak mindig kemény falatok, ráadásul 1-2 sérülés is benne van ellenük.
Forca Barca!!!!
epping
Barça B

2025.01.09. 11:35:07

FcBarcelona1 írta:
2025.01.09. 09:51:14
Pont az az alapvető különbség, ami a jegyzőkönyvből is kimaradt, hogy mikor történik, és az erőszakosság mértéke nem mindegy, valamint a kiállítást követő tevékenység a kiállított játékos részéről.
Így szerintem össze sem hasonlítható a 2 eset.
Ennek is, mint a legtöbb szitunak a megítélése szurkolói preferencia kérdése. Utóbbi lényegesen durvább, előbbinél meg a reakció az, ami igazán csúnyává teszi. Amúgy nyilván nem nagyon lehet őket összehasonlítani, én leginkább arra céloztam, hogy mindkét oldalnak megvannak a maga érvei, és isten igazából egyik sem erősebb vagy gyengébb a másiknál. Ugyanúgy mint az életben, nindenki úgy érzi, hogy csak vele történnek igazságtalan dolgok, a szomszéddal soha.

Amúgy meg a nap végén mindkét "nagy" enyhébb büntit kapott, mint ami érzésre járt volna. Akkor most vagy egyformán tolják őket, vagy egyformán igazságosak voltak velük szemben.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.09. 09:51:14

Pont az az alapvető különbség, ami a jegyzőkönyvből is kimaradt, hogy mikor történik, és az erőszakosság mértéke nem mindegy, valamint a kiállítást követő tevékenység a kiállított játékos részéről.
Így szerintem össze sem hasonlítható a 2 eset.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.09. 08:14:39

Estrada Fernandez volt bíró számon kéri Soto Gradot a Vinicius esetnél kiállított jegyzőkönyv miatt. Azt vitatja, ami eddig is kérdéses volt, hogy a jegyzőkönyvből miért hagyott ki lényeges tényeket, illetve miért változtatott a körülményeken, a jegyzőkönyv eltér a VAR beszéghetéstől mint az, hogy a labda nem volt játékban az eset idején.
"A meccs végén a bíró WhatsApp üzenetben megkapja az érintett eset videóját, amiről a jegyzőkönyvnek készülnie kell, hogy az öltöző nyugalmában el tudja azt készíteni.
Ez a megfogalmazás nem történt meg megfelelő módon és ez csak akkor történik, ha utasítást kap rá".
Ez csak egy vélemény, egy volt játékvezetőtől, mielőtt kérdőre vonjuk az ítéletet vagy a jegyzőkönyv hitelességét.
Azért érdekes, és bátor kijelentés
Peter
Director del Fútbol

2025.01.08. 22:34:07

Legalább láttuk a lengyelt.
Biztosan nem őt igazoltam volna le átmenetileg sem, de most azt mondom, hogy Pena rendszerré tehetné nyugodtan ezeket a késéseket....nekem megnyugtató volt látni a kapuban a lengyelt.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.08. 19:57:36

Iñaki Peña was supposed to start today but he was 4 minutes late to a tactical briefing today. and Flick “punished” him.
The goalkeeper didn’t oversleep; he simply got the time wrong. Flick knows this, but he is strict when it comes to punctuality. [Cadena COPE]
Kép
Araujofan
Barça C

2025.01.08. 19:17:19

Én félek Lamine túl korai visszahozatalától, Gavi helyett talán Torre is kaphatott volna lehetőséget. Egyébként jó kezdő. Visca Barca!
soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.08. 18:45:12

OFFICIAL: The CSD court has granted precautionary measure to Barcelona for Dani Olmo and Pau Victor.
Both players will be available for the Supercopa already from tonight.

Kezdő: Szczesny - Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde - Casadó, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Raphinha, Lewandowski
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.01.08. 17:20:57

PR42 írta:
2025.01.08. 16:29:24
Kovbal88 írta:
2025.01.08. 15:06:41
Ami pedig Vinit illeti, semmi extrát nem csinált ellökte a kapust, aki előtte meglökte őt, ezért nem jár négy mérkőzés
Ne ismételgessünk fals dolgokat. Ami reváns alapú aggresszió az alapból súlyos, visszaesőként pláne.
Amúgy meg az egész lényege az hogy ha Lewy két sárga és mutogatás után több meccs (mennyi volt? 3?), akkor ez miért 2?

A lényeg a következetlenség, kivételezés, szabályok figyelmen kívül hagyása.
Teljesen mindegy hogy logikusan, objektíven vagy szubjektíven mi a véleményed Vini esetéről.

A lényeg az, hogy a ligának nem konzisztens a véleménye ilyen esetekről, és ez az amit itt kijelentek.
Legjobban a sérülést okozó szabálytalanságokat kellene szó szerint megszüntetni. Nem szabadna, hogy ez fegyver legyen egy gyengébb képességű csapat repertoárjában. Szerintem ilyen esetekben látva a mi meccseinket nagyon kevés lapot adnak. A reklamálós kiállítás és eltiltás szintél túlzás.
Azért én egy Vigot vagy Valenciát szívesebben láttam volna. A Bilbao tényleg necces lehet, kieséstől kezdve a gáláig minden előfordulhat. Kicsit tartok ettől Szuperkupától. Nem nagyon mondtam még ilyet, de pénz ide vagy oda talán még a bszkok ellen is jobb lenne kiesni, mint a döntőben a Real ellen veszíteni. Bár bízok a csapatban, csak annyi kellene, hogy a támadók, elsősorban Lewy hozza elő azt, aki a szezon első felében volt és legyen kegyetlen a kapu előtt (Raphinhával együtt). Akkor nem hiszem, hogy bármi baj lehetne, méég egy Real ellen sem. Az elmúlt meccseken is csak ennyi kellett volna, semmi más. Talán a Barbastro elleni meccs kicsit segített helyrezökkennie. Ez a kupa egyszerre jön jókor és rosszkor. Ha behúzzuk, főleg a Madrid elől, az hatalmas boostot adhat, erőre kaphatnak tavaszra ellenkező esetben fejben nagyon visszavetheti a játékosokat.
Ha Yamal nem kezd remélem nem Fermin vagy Ferran fogja "helyettesíteni", inkább látnám ott Tonit.
Attól félek, hogy Lamine és Raphinha nincs játékban, nem lesznek élesek, ahogy amúgy Ferran is sérülésből jön vissza, de ő alapból nulla, mindkét szélen. Középre meg Gavi, Pedri és Torre az aki hozzá tud tenni.

A Madris se biztos, hogy nyerni fog, mindig vannak meglepetések. Nem is bánnám, ha nem velük kellene döntőzni.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.08. 16:29:24

Kovbal88 írta:
Ami pedig Vinit illeti, semmi extrát nem csinált ellökte a kapust, aki előtte meglökte őt, ezért nem jár négy mérkőzés
Ne ismételgessünk fals dolgokat. Ami reváns alapú aggresszió az alapból súlyos, visszaesőként pláne.
Amúgy meg az egész lényege az hogy ha Lewy két sárga és mutogatás után több meccs (mennyi volt? 3?), akkor ez miért 2?

A lényeg a következetlenség, kivételezés, szabályok figyelmen kívül hagyása.
Teljesen mindegy hogy logikusan, objektíven vagy szubjektíven mi a véleményed Vini esetéről.

A lényeg az, hogy a ligának nem konzisztens a véleménye ilyen esetekről, és ez az amit itt kijelentek.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.08. 16:26:54

Kovbal88 írta:
soadroli írta:
2025.01.08. 14:14:32
Betis jön a következő körben.
A Bilbao nagy formában van, benne van egy kiesés, annyi, hogy olyan rosszul mi se játszottunk az elmúlt meccseken, szóval bármi lehet. Inkább a spanyol kupára van esély nyerni, a Betisnél jöhetett volna rosszabb ellenfél is számunkra, Vigo, Valencia, Atletico, Atletic, Real. Annyi, hogy a Betis nagyon keményen játszik, de az elején kell lerendezni az ilyen meccseket és akkor utána lehet labdázni. Meglátjuk ebben a sorozatban van a legnagyobb esély nyerni. Ezt a januárt nagyon meg kell hajtani, csak már megint sok a hiányzó.

Azért én egy Vigot vagy Valenciát szívesebben láttam volna. A Bilbao tényleg necces lehet, kieséstől kezdve a gáláig minden előfordulhat. Kicsit tartok ettől Szuperkupától. Nem nagyon mondtam még ilyet, de pénz ide vagy oda talán még a bszkok ellen is jobb lenne kiesni, mint a döntőben a Real ellen veszíteni. Bár bízok a csapatban, csak annyi kellene, hogy a támadók, elsősorban Lewy hozza elő azt, aki a szezon első felében volt és legyen kegyetlen a kapu előtt (Raphinhával együtt). Akkor nem hiszem, hogy bármi baj lehetne, méég egy Real ellen sem. Az elmúlt meccseken is csak ennyi kellett volna, semmi más. Talán a Barbastro elleni meccs kicsit segített helyrezökkennie. Ez a kupa egyszerre jön jókor és rosszkor. Ha behúzzuk, főleg a Madrid elől, az hatalmas boostot adhat, erőre kaphatnak tavaszra ellenkező esetben fejben nagyon visszavetheti a játékosokat.
Ha Yamal nem kezd remélem nem Fermin vagy Ferran fogja "helyettesíteni", inkább látnám ott Tonit.

Az azért nem ugyanaz, hogy hozzáér a vállához és azt mondja kelljen fel, mint hátulról két kézzel a fejének menni.
De azért jól megbüntették Viniciust. Kemény 600 eurot le kell szurkolnia a ligának.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

soadroli írta:
A Bilbao nagy formában van, benne van egy kiesés, annyi, hogy olyan rosszul mi se játszottunk az elmúlt meccseken, szóval bármi lehet. Inkább a spanyol kupára van esély nyerni, a Betisnél jöhetett volna rosszabb ellenfél is számunkra, Vigo, Valencia, Atletico, Atletic, Real. Annyi, hogy a Betis nagyon keményen játszik, de az elején kell lerendezni az ilyen meccseket és akkor utána lehet labdázni. Meglátjuk ebben a sorozatban van a legnagyobb esély nyerni. Ezt a januárt nagyon meg kell hajtani, csak már megint sok a hiányzó.

kmb
Jugador d'estrella

2025.01.08. 15:04:14

Van millio meg egy spanyol lap amiből informálódhatsz,külön a kedvedért nem fogom kikeresni azt a cikket....de pl a mundon biztos hogy megemlítik annál a cikknél ahol a közölték a büntetés mértékét.
Idézet a Marca egyik cikkéből:A jegyzőkönyv elkészítése arra késztette a Competition-t, hogy Viniciusnak a Valencia kapusával szembeni akcióját " sporterőszaknak ", nem pedig agressziónak tekintse, ami nagyobb szankciót vont volna maga után a brazil számára, és ráadásul megakadályozta volna abban, hogy részt vegyen a Spanyol Szuperkupa , amely csütörtökön kezdődik a Real Madrid számára a Mallorca elleni elődöntővel .
Szivesen!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kmb 2025.01.08. 15:31:09-kor.
superman
Jugador d'estrella

2025.01.08. 14:45:19

kmb írta:
2025.01.08. 14:23:15
superman írta:
2025.01.08. 13:40:32
A ligában kell letöltenie az eltiltását, a szuperkupában mindenképpen játszhatna.
Nem,egyáltalán nem játszhatna a szuperkupán ha 4 meccsre szankcionálják.Javaslom járj utánna.
Duzzogás helyett egy forrást is írhattál volna. :mrgreen:
kmb
Jugador d'estrella

2025.01.08. 14:23:15

superman írta:
PR42 írta:
2025.01.08. 13:33:03
Ha most nem jön a szuper kupa akkor biztos hogy 4-8 meccset kap. Politikai alapon kapott csak kettőt hogy nagyobbat szóljon a szuper kupa, hiszen a szuper kupa a termék amit próbál eladni az RFEF.
A ligában kell letöltenie az eltiltását, a szuperkupában mindenképpen játszhatna.
Nem,egyáltalán nem játszhatna a szuperkupán ha 4 meccsre szankcionálják.Javaslom járj utánna.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
superman
Jugador d'estrella

PR42 írta:
Ha most nem jön a szuper kupa akkor biztos hogy 4-8 meccset kap. Politikai alapon kapott csak kettőt hogy nagyobbat szóljon a szuper kupa, hiszen a szuper kupa a termék amit próbál eladni az RFEF.
PR42
Jugador del Barça

Ez jöhet ebbe a topikba is, de mehetett volna a hátországba is.

Aki szerint nem hátráltat minket a liga, aki szerinta liga minden klubbal szemben egyenlően bánik el, aki szerint a ligának sem oka, sem párhuzamos/korábbi precedense nem volt a regisztrációs mizéria során arra hogy minket hátráltatna/negatívan megkülönböztetne más klubbokkal szemben bármiben, aki szerint a liga szent, aki szerint a Barca/Laporta áldozatként tünteti fel magát kérem, hogy magyarázza el hogy számára mit jelent hogy Vini 2 meccset kapott a többiek által is felsorolt körülmények tükrében.

Ott tesznek nekünk keresztbe ahol csak tudnak. A Madridot is ütik ahogy tudják, de közel sem annyira mint minket. És ha arról van szó hogy a kettő közül melyiket üssék, akkor egyértelmű a válasz.

A Liga biztos vagyok benne hogy akkor lenne a legboldogabb ha Pérez és Laporta is távozna, és olyan elnök ülne mindkét klubnál aki nem akar ártani a La Ligának mindenféle egyéb ligák és üzletek kergetésével. A ligát csak a saját terméke érdekli, és hogy azt minél biztosabb körülmények között tarthassa és minél többet érjen.

Érdekes, hogy ennek a célnak az eléréshez úgy tűnik képesek akár a Barca sportszakmai céljainak is ártani, mert ha arról van akkor gyengítik a csapatot, akár európai hadszíntéren is.
A Madridot is szivatják ahol csak tudják, de ott érdekes módon már fontos hogy a legjobbak játszanak a kirakatba szánt meccseken. Ha most nem jön a szuper kupa akkor biztos hogy 4-8 meccset kap. Politikai alapon kapott csak kettőt hogy nagyobbat szóljon a szuper kupa, hiszen a szuper kupa a termék amit próbál eladni az RFEF.

Egy a lényeg, ez egy bizonyíték arra hogy a szabályokat nem tartják szentnek a ligánál akkor, ha nekik az az érdekük. Tehát, ha nekik az lett volna az érdekük hogy sikerüljön a regisztráció, akkor sikerült volna, ebben mindenki biztos lehet.

Tehát amikor azt mondjuk hogy a liga rosszul működik, hogy átláthatatlan, követhetetlen, korrupt, és szívesen dönt szándékosan úgy hogy azzal ártson egy-egy klubnak, miközben máskor meg úgy dönt hogy favorizáljon egy-egy klubot, az igaz, mert többszöri több különböző tényű bizonyíték van rá.
kmb
Jugador d'estrella

2025.01.08. 12:29:34

superman írta:
2025.01.08. 12:12:41
Tudom-tudom, megint én leszek az ördög ügyvédje :D A meccset nem láttam, de a heves reakciók miatt kíváncsi lettem paplan kiállítására, azt visszanéztem. A piros adható, az nem kérdés, bár az vicc, h a kapussal senki nem foglalkozik. Az igazán érdekes viszont a brazil reakciója. Szerintem olyan értelemben el van túlizva, hogy tipikus besz.ri ember módjára csak akkor nagy a pofája, amikor annak nincsen tétje. Mint egy kocsmai jelenetben. Megkapja a piros lapot, válaszul neki áll pofázni a bírónak, de minden erőszak nélkül. Majd rá pár pillanatra lefogja talán Rüdiger, és innentől adja elő a keményfiút, amikor már tudja, hogy nem kell bunyózni, mert a haverok úgysem engedik. Mint a kocsmában. Ha nem fogják le, nem akar keménykedni, verekedni. Szóval szerintem rosszabbul nézett ki a szitu, mint amilyen valójában volt.
Szerintem ezen a fórumon mindenki tudja hogy honnan fújt ide a szél.Nincs ezzel semmi baj csak legalább vállald.
superman
Jugador d'estrella

2025.01.08. 12:12:41

Tudom-tudom, megint én leszek az ördög ügyvédje :D A meccset nem láttam, de a heves reakciók miatt kíváncsi lettem paplan kiállítására, azt visszanéztem. A piros adható, az nem kérdés, bár az vicc, h a kapussal senki nem foglalkozik. Az igazán érdekes viszont a brazil reakciója. Szerintem olyan értelemben el van túlizva, hogy tipikus besz.ri ember módjára csak akkor nagy a pofája, amikor annak nincsen tétje. Mint egy kocsmai jelenetben. Megkapja a piros lapot, válaszul neki áll pofázni a bírónak, de minden erőszak nélkül. Majd rá pár pillanatra lefogja talán Rüdiger, és innentől adja elő a keményfiút, amikor már tudja, hogy nem kell bunyózni, mert a haverok úgysem engedik. Mint a kocsmában. Ha nem fogják le, nem akar keménykedni, verekedni. Szóval szerintem rosszabbul nézett ki a szitu, mint amilyen valójában volt.
Válasz küldése