Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ugyanezt látom. Alexander Isak miatt nézegettem angol bajnokikat, nagyon tetszik a játéka Isaknak, ha tehetném, én őt igazolnám le Lewandowski utódjának, már most is lehetne kezdő, a Newcastle-ben is 18 bajnokin 13 gól, nagyon jó csatár. De ami a PL-t illeti. Megdöbbentett, hogy mennyire bugyuta, oktondi játékot játszanak. Ahogy a kiscsapatok oktondi módon belemennek az adok-kapokba, ahogy egy teljesen eszetlen, nyíltsisakos, kamikaze-harcmodorban játszanak, mi az ilyen csapatok ellen gálameccseket tartanánk, szerintem lennének olyan angol elsőosztályú csapatok, amelyeknek meglőnénk egy meccsen a 10 gólt.dingdong írta: ↑2025.01.13. 16:32:35Sok évig a city dominancia helyett max futólag követtem a PL-t de idén pont az említett csapat hanyatlása miatt aktivan elkezdtem követni és a legtöbb csapatnak láttam már meccsét. Borzasztó primitiv játék és a spanyol focihoz szokott szem számára értelmezhetetlen jelenetek sora zajlik a top 5 közti meccseken is. Könnyű észrevenni, hogy miért tudott Guardiola tarolni az elmúlt években (jó persze nem a szél hordta össze a játékosait) illetve számos másik spanyol edző. A la ligából ömlenek a játékosok a PL-be akik utána nagyot mennek de fordítva nem igen tudok olyan példát mondani az elmúlt 10 évből aki nagyot robbantott volna spanyolországban. Úgy néz ki a mi Raphinhánk lesz az üdítő kivétel![]()
Sok évig a city dominancia helyett max futólag követtem a PL-t de idén pont az említett csapat hanyatlása miatt aktivan elkezdtem követni és a legtöbb csapatnak láttam már meccsét. Borzasztó primitiv játék és a spanyol focihoz szokott szem számára értelmezhetetlen jelenetek sora zajlik a top 5 közti meccseken is. Könnyű észrevenni, hogy miért tudott Guardiola tarolni az elmúlt években (jó persze nem a szél hordta össze a játékosait) illetve számos másik spanyol edző. A la ligából ömlenek a játékosok a PL-be akik utána nagyot mennek de fordítva nem igen tudok olyan példát mondani az elmúlt 10 évből aki nagyot robbantott volna spanyolországban. Úgy néz ki a mi Raphinhánk lesz az üdítő kivétel
Egyetértek, és pont az ellenkezője igaz annak, amit az angol foci fanatikusai mondanak.sansz írta: ↑2025.01.12. 22:59:18hatalmas blődség, ennél is nagyobb ez a jajj, de gyenge a liga, csak miattunk nem megye2...
Aki ezt mondja, az nem ismeri a spanyol focit. 20 éve mondják, hogy a PL a legerősebb, de ezt csak a nagyképű angolok és a majmolóik mondták.
Én a spanyol focit nem kizárólag a Barcelona miatt szeretem, hanem azért, mert kevés a favágó csapat. Még a pénztelen kisebb, közepes csapatok közt is olyan technikás játékosok vannak, ahol a PL-ben csak egy olajos csapatnál.
Nem mondom, hogy az utóbbi években az olajos csapatok nem szaporodtak és ez nem látszik meg az eredményeiken, de azért nem olyan nagy az a szakadék, több évre nézve azért egyáltalán nem dominálta le Európát mindkét bajnokságban (BL és EL). Ha rendre nyernék a BL-t és közben az EL-ben is szinte mindig döntőznének az egyértelmű dominancia lenne.
Ehhez képest (gyorsan ránézve a statra) EL döntőben 2010 óta volt ötször angol csapat és nyolc (!) alkalommal spanyol csapat. Ebből 3 angol győztes és 8 spanyol győztes. BL-ben - köszönhetően az olajnak kicsit jobb a helyzet az angoloknak, de így is messze nézhetik a spanyol dominanciát: ott is 8 spanyol aranyérmes van négy angol arannyal szemben.
Szerintem el kéne felejteni ezt a lecsúszott, gyenge La Liga és hasonló badarságokat. Nincs pénzzel kitömve ez a bajnokság, de élvezhetőek a meccsek, nagyon sok a technikás játékos a kiscsapatoknál is. Ettőlmég lehet szeretni a PL-t, csak fárasztó mindig felhozni, hogy mennyire mögötte kullog mindenki..meghogy már a német foci is előttünk..Hát nézzen német focit, aki ezt gondolja.
Igen, ez már korábban is vita tárgya volt, legalábbis több újság is lehozta. Ha nem változtatja meg a meccs végi jegyzőkönyvben, akkor Viniciusra 4-12 meccses eltiltás várt volna, így viszont csak 2-3, amiből természetesen 2 lett.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.09. 08:14:39Estrada Fernandez volt bíró számon kéri Soto Gradot a Vinicius esetnél kiállított jegyzőkönyv miatt. Azt vitatja, ami eddig is kérdéses volt, hogy a jegyzőkönyvből miért hagyott ki lényeges tényeket, illetve miért változtatott a körülményeken, a jegyzőkönyv eltér a VAR beszéghetéstől mint az, hogy a labda nem volt játékban az eset idején.
"A meccs végén a bíró WhatsApp üzenetben megkapja az érintett eset videóját, amiről a jegyzőkönyvnek készülnie kell, hogy az öltöző nyugalmában el tudja azt készíteni.
Ez a megfogalmazás nem történt meg megfelelő módon és ez csak akkor történik, ha utasítást kap rá".
Ez csak egy vélemény, egy volt játékvezetőtől, mielőtt kérdőre vonjuk az ítéletet vagy a jegyzőkönyv hitelességét.
Azért érdekes, és bátor kijelentés
Ennek is, mint a legtöbb szitunak a megítélése szurkolói preferencia kérdése. Utóbbi lényegesen durvább, előbbinél meg a reakció az, ami igazán csúnyává teszi. Amúgy nyilván nem nagyon lehet őket összehasonlítani, én leginkább arra céloztam, hogy mindkét oldalnak megvannak a maga érvei, és isten igazából egyik sem erősebb vagy gyengébb a másiknál. Ugyanúgy mint az életben, nindenki úgy érzi, hogy csak vele történnek igazságtalan dolgok, a szomszéddal soha.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.09. 09:51:14Pont az az alapvető különbség, ami a jegyzőkönyvből is kimaradt, hogy mikor történik, és az erőszakosság mértéke nem mindegy, valamint a kiállítást követő tevékenység a kiállított játékos részéről.
Így szerintem össze sem hasonlítható a 2 eset.
Pont az az alapvető különbség, ami a jegyzőkönyvből is kimaradt, hogy mikor történik, és az erőszakosság mértéke nem mindegy, valamint a kiállítást követő tevékenység a kiállított játékos részéről.
Legjobban a sérülést okozó szabálytalanságokat kellene szó szerint megszüntetni. Nem szabadna, hogy ez fegyver legyen egy gyengébb képességű csapat repertoárjában. Szerintem ilyen esetekben látva a mi meccseinket nagyon kevés lapot adnak. A reklamálós kiállítás és eltiltás szintél túlzás.PR42 írta: ↑2025.01.08. 16:29:24Ne ismételgessünk fals dolgokat. Ami reváns alapú aggresszió az alapból súlyos, visszaesőként pláne.
Amúgy meg az egész lényege az hogy ha Lewy két sárga és mutogatás után több meccs (mennyi volt? 3?), akkor ez miért 2?
A lényeg a következetlenség, kivételezés, szabályok figyelmen kívül hagyása.
Teljesen mindegy hogy logikusan, objektíven vagy szubjektíven mi a véleményed Vini esetéről.
A lényeg az, hogy a ligának nem konzisztens a véleménye ilyen esetekről, és ez az amit itt kijelentek.
Attól félek, hogy Lamine és Raphinha nincs játékban, nem lesznek élesek, ahogy amúgy Ferran is sérülésből jön vissza, de ő alapból nulla, mindkét szélen. Középre meg Gavi, Pedri és Torre az aki hozzá tud tenni.Azért én egy Vigot vagy Valenciát szívesebben láttam volna. A Bilbao tényleg necces lehet, kieséstől kezdve a gáláig minden előfordulhat. Kicsit tartok ettől Szuperkupától. Nem nagyon mondtam még ilyet, de pénz ide vagy oda talán még a bszkok ellen is jobb lenne kiesni, mint a döntőben a Real ellen veszíteni. Bár bízok a csapatban, csak annyi kellene, hogy a támadók, elsősorban Lewy hozza elő azt, aki a szezon első felében volt és legyen kegyetlen a kapu előtt (Raphinhával együtt). Akkor nem hiszem, hogy bármi baj lehetne, méég egy Real ellen sem. Az elmúlt meccseken is csak ennyi kellett volna, semmi más. Talán a Barbastro elleni meccs kicsit segített helyrezökkennie. Ez a kupa egyszerre jön jókor és rosszkor. Ha behúzzuk, főleg a Madrid elől, az hatalmas boostot adhat, erőre kaphatnak tavaszra ellenkező esetben fejben nagyon visszavetheti a játékosokat.
Ha Yamal nem kezd remélem nem Fermin vagy Ferran fogja "helyettesíteni", inkább látnám ott Tonit.
Ne ismételgessünk fals dolgokat. Ami reváns alapú aggresszió az alapból súlyos, visszaesőként pláne.
Azért én egy Vigot vagy Valenciát szívesebben láttam volna. A Bilbao tényleg necces lehet, kieséstől kezdve a gáláig minden előfordulhat. Kicsit tartok ettől Szuperkupától. Nem nagyon mondtam még ilyet, de pénz ide vagy oda talán még a bszkok ellen is jobb lenne kiesni, mint a döntőben a Real ellen veszíteni. Bár bízok a csapatban, csak annyi kellene, hogy a támadók, elsősorban Lewy hozza elő azt, aki a szezon első felében volt és legyen kegyetlen a kapu előtt (Raphinhával együtt). Akkor nem hiszem, hogy bármi baj lehetne, méég egy Real ellen sem. Az elmúlt meccseken is csak ennyi kellett volna, semmi más. Talán a Barbastro elleni meccs kicsit segített helyrezökkennie. Ez a kupa egyszerre jön jókor és rosszkor. Ha behúzzuk, főleg a Madrid elől, az hatalmas boostot adhat, erőre kaphatnak tavaszra ellenkező esetben fejben nagyon visszavetheti a játékosokat.Kovbal88 írta: ↑2025.01.08. 15:06:41A Bilbao nagy formában van, benne van egy kiesés, annyi, hogy olyan rosszul mi se játszottunk az elmúlt meccseken, szóval bármi lehet. Inkább a spanyol kupára van esély nyerni, a Betisnél jöhetett volna rosszabb ellenfél is számunkra, Vigo, Valencia, Atletico, Atletic, Real. Annyi, hogy a Betis nagyon keményen játszik, de az elején kell lerendezni az ilyen meccseket és akkor utána lehet labdázni. Meglátjuk ebben a sorozatban van a legnagyobb esély nyerni. Ezt a januárt nagyon meg kell hajtani, csak már megint sok a hiányzó.
Ami pedig Vinit illeti, semmi extrát nem csinált ellökte a kapust, aki előtte meglökte őt, ezért nem jár négy mérkőzés
A Bilbao nagy formában van, benne van egy kiesés, annyi, hogy olyan rosszul mi se játszottunk az elmúlt meccseken, szóval bármi lehet. Inkább a spanyol kupára van esély nyerni, a Betisnél jöhetett volna rosszabb ellenfél is számunkra, Vigo, Valencia, Atletico, Atletic, Real. Annyi, hogy a Betis nagyon keményen játszik, de az elején kell lerendezni az ilyen meccseket és akkor utána lehet labdázni. Meglátjuk ebben a sorozatban van a legnagyobb esély nyerni. Ezt a januárt nagyon meg kell hajtani, csak már megint sok a hiányzó.
A ligában kell letöltenie az eltiltását, a szuperkupában mindenképpen játszhatna.
Szerintem ezen a fórumon mindenki tudja hogy honnan fújt ide a szél.Nincs ezzel semmi baj csak legalább vállald.superman írta: ↑2025.01.08. 12:12:41Tudom-tudom, megint én leszek az ördög ügyvédjeA meccset nem láttam, de a heves reakciók miatt kíváncsi lettem paplan kiállítására, azt visszanéztem. A piros adható, az nem kérdés, bár az vicc, h a kapussal senki nem foglalkozik. Az igazán érdekes viszont a brazil reakciója. Szerintem olyan értelemben el van túlizva, hogy tipikus besz.ri ember módjára csak akkor nagy a pofája, amikor annak nincsen tétje. Mint egy kocsmai jelenetben. Megkapja a piros lapot, válaszul neki áll pofázni a bírónak, de minden erőszak nélkül. Majd rá pár pillanatra lefogja talán Rüdiger, és innentől adja elő a keményfiút, amikor már tudja, hogy nem kell bunyózni, mert a haverok úgysem engedik. Mint a kocsmában. Ha nem fogják le, nem akar keménykedni, verekedni. Szóval szerintem rosszabbul nézett ki a szitu, mint amilyen valójában volt.