Tromort77 írta:
Fair-nek nem fair, de müködő rendszer. Arról nem is beszélve, hogy oké, hogy mennyit kap a Barca és a Reál, de a bevételek nagy százalékát ők is hozzák.
Tromort77 írta:
Egy szóval nem mondtam, hogy a spanyol rendszer jó, sőt....
...Azt is mondhatnánk, hogy spanyolban mindenki annyit kap amennyit érdemel. Akármennyire is nem fair mondat, de gazdaságilag valahogy így néz ki...
Némi ellentmondást érzek már a saját hozzászólásaidban is?! Akkor ez most így jó vagy nem?!
Tromort77 írta:
A több pénztől még nem lesz megoldva semmi. Az önmagában nem fog fejlődést hozni. Annyi, hogy akkor a Valencia nem pár milláért vesz a ligán belülről játékosokat hanem már a kicsiktől is 10 milliókért vásárolnak. De a pénz önmagában nem hoz színvonalat és jobban eladhatóságot. Senki szerint sem fair ez a rendszer. De megfordítva fair az, hogy kb a két nagy hozza a liga bevételének a 60%-át és amit ők hoznak azt másoknak adnák? Atma szépen feljött, de kínában hány Atma mezest látsz? Hágy Getafe mezest? Hány Real mezest? Szép dolog az egyenlőség csak baromira nem egyenlők a klubbok reklámértékei sem. A távolságok túl nagyok, ezt aláírom.
Itt nem csak a felvásárlásokról beszélünk. Ne csak azt nézd, hogy mennyiért vesznek majd. A pénzt nem csak új játékosokra költik a klubok. Több pénzzel lehet infrastrukturális fejlesztéseket végezni, modernizálni, ami igenis nézőcsalogató lehet. A már meglévő játékosoknak versenyképes béreket lehet adni, így nem akarnak majd több pénzért Qatarba, az USA-ba vagy Kínába menni. Több pénzzel hatékonyabban kezelhetik az adósságaikat. Jobb szakembereket alkalmazhatnak minden területen. Komolyan PR munkát végezhetnek , ami Németországban, Angliában vagy épp az USA-ban bevett szokás. Megvan a körítés, jó szakemberek vannak, akik tudják, hogy lehet eladni egy terméket (jelenesetben az adott klub fociját)! Ez mind PÉNZ!!!!
Tromort77 írta:
De basszus, ha Te meg én limonádét árulunk a sarkon egy vállakozásban és én eladok 3-at amíg Te eladsz 35-öt akkor fair az, ha én igényt tartok 19-nek a bevételére? Hisz végülis együtt csináltuk, közös a vállakozás, nem csak a Tied. Nem reális. A spanyol bajnokság a két nagy miatt tart ott főként ahol. Ezért kapnak ekkora pénzeket. Persze ez már túlzás. De az is túlzás lenne ha egyenlőbben lenne elosztva. A frissen feljutó Alavés se kapjon már annyit mint a zsinorban több mint 10 éve ott levő csapat.
Igenis reális, hogy osztozzatok. Feltehetően azért van közös vállalkozásotok, mert egyikőtök sem lenne képes önállóan csinálni. Egymásra vagytok utalva.
Szerinted inkább az a realitás, hogy a Barca-Real kettős viszi a pénz igen nagy százalékát? Ne feledd, hogy azért tudnak bevételt generálni, mert meccseket játszanak. Igaz, hogy az emberek nagy része miattuk fizet, de nem egyedül játsszák a meccseket. Az fair, hogy ha Te ellenem játszol és elteszed a bevétel 95%-át? Szerintem nem, így előbb-utóbb azt mondom majd, ha én nem kapok 30%-ot, akkor játszhatsz egyedül. Arra nem hiszem, hogy sokan kíváncsiak lennének, de a semminek a 100%-a a Tiéd lehet!
Az meg újra elmondom, hogy ez a rendszer Angliában sem úgy működik, hogy mindenki egyenlően kap, csak ennél egyenlőbben!